ima li hopera????

Anonymous:
Ok ok, mozda i nije jadna ali, zar ne primecujete da svaka domaca grupa ima neki strani bend koji kopira. I jos nesto, na svaku pomenutu domacu grupu reci cu njen 10 puta bolji ekvivalent u stranoj muzici. Sad ce neko opet reci, to je zbog kinte. Pa sta ja treba da slusam domacu muziku zbog patriotizma iako je njesra. Naravno da mi ne pada napamet. Sto bih slusao Eyesburn ako mogu RATM, sto bih slusao Night Shift ako postoji Metallica, May Result-Cradle of filth,Cactus Jack-ZZ top. Sve same grupe koje su pokrale pesme. Ovaj iznad koji kaze da ne slusam domacu muziku uopste, je potpuno u pravu. Ali to ne znaci da nisam upucen. Pogubnom uticaju televizije se ne podvrgavam ali slusam radio i sto je najvaznije idem na koncerte, i strane i domace, i ovde i preko. Kakvi su Cactus Jack i Kraljevski Apartman mogli smo vrlo lepo da vidimo pre Purple-a na sajmu. Ko jos moze da se lozi na cupavog lika i njegovo (da vidim ruke) vristanje. Morison babe ne znam zbog cega uopste u ovu raspravu mesas shabanijadu iz granda i pinka. Ko ovde uopste prica o njima... Pricamo o grupama koje se ovde smatraju za rnr. Koliko su kvalitetne govori to sto trecerazredne grupe sa zapada zvuce pet puta bolje nego nase. Pravi primer za to je proslogodisnji koncert grupe hangman u domu omladine.
:shock: :cry: :cry: :cry:

Roots:
e pa sad ,mala ispravka!!!!!!!!!!
kako kazu,rasta kultura podeljena je i zbog pravoslavne crkve etiopije,po toj podeli oni pravoslavni rastafarijanci NE puse travu i postuju boga, a oni koji obozavaju boga npr.12 plemena izraela,gde je pripadao i bob marli pusi travu kako bi bili blize bogu......a ovo ce vam reci svako,tako da nisam ja izmislila,rasta moze i NE mora da pushi travu!!
E devojka je potpuno u pravu.
Ganja postaje deo religioznog karaktera za vreme Howella.To je lik koji je propovedao povratak u afriku,mrznju prema belom coveku i bla,bla..Tada marihuana pocinje da se koristi kao vid otpora zakonima Babylona.NE KORISTE SVE RASTE TRAVU.Pripadnici pravoslavne etiopske crkve je ne koriste kao sto je devojka i rekla.Prave raste cak ne piju alkohol i kafu,jedu samo prirodnu hranu bez zacina, ne jedu svinje i sl.To je takozvana "I-tal" hrana.Ali opet za neke rastafarijance pusenje trave nije samo vid otpora.Ovi veruju da pusenjem marihuane covek pokazuje svoju unutrasnjost,tacnije bozansku prirodu jer oni veruju da je svaki covek u osnovi Bog.Postoji cak i molitva koju izgovaraju pre nego zapale.
Ono sto hocu da kazem je da nije pogresno vezivati rastafarijanizam sa koriscenjem marihuane,ali ni obrnuto.

znate sta
postoje ljudi koji slusaju razlicite vrste muzike. To nisu oni koji se uhvate za jedan zanr ko pijan plota i samo to gotive a ostalo pljuju. To su ljudi koji evoluiraju kroz muziku. I ja sam slusao punk, pa metal, pa hard rock sa svim mogucim podzanrovima, pa alternativu, pa jazz, pa ambijentalu, pa chill out, pa house, pa drum n bass itd. Od svega toga sam birao najbolje. Kvalitet i originalnost svega toga ne moze niko da ospori. Kad prodjes sve te muzicke zanrove u zivotu onda ti neke stvari polako postanu sve jasnije i jasnije. Jedna od tih stvari je npr. fenomen grupa kao sto je the Doors. Lep americki izvozni artikal, umotan u oblandu hipi pokreta, poluludog lidera lepotana, narko harmonija i petparacke poezije. I eto ti ga kult. Takva grupa danas je npr. him. Itd, itd,... mrzi me dalje. Ajd' zdravo...

lepi dzoni:
znate sta
postoje ljudi koji slusaju razlicite vrste muzike. To nisu oni koji se uhvate za jedan zanr ko pijan plota i samo to gotive a ostalo pljuju. To su ljudi koji evoluiraju kroz muziku. I ja sam slusao punk, pa metal, pa hard rock sa svim mogucim podzanrovima, pa alternativu, pa jazz, pa ambijentalu, pa chill out, pa house, pa drum n bass itd. Od svega toga sam birao najbolje. Kvalitet i originalnost svega toga ne moze niko da ospori. Kad prodjes sve te muzicke zanrove u zivotu onda ti neke stvari polako postanu sve jasnije i jasnije. Jedna od tih stvari je npr. fenomen grupa kao sto je the Doors. Lep americki izvozni artikal, umotan u oblandu hipi pokreta, poluludog lidera lepotana, narko harmonija i petparacke poezije. I eto ti ga kult. Takva grupa danas je npr. him. Itd, itd,... mrzi me dalje. Ajd' zdravo...

I bolje da te mrzi, posto lupetas. Jedino sto si u pravu je za Olgu i Dzeta. Olga jos uvek misli da je samo metal muzika, dok se Dzet sad pravi "Metalac", dok je nekad svirao komercijalne budze sa "Crnim Biserima". A ono sto svira bio bi OK rokenrol, da usput i ne peva... Ima uzasan i smoran glas i zato mu nisu dali da peva u "Biserima".

A sto se tice Doorsa, vidi se da nemas pojma. Najlakse je suditi iz neznanja. Ako mislis da su Doorsi proizvod komercijalne industrije - gresis. Oni su uvek bili underground i bilo je neko vreme kad su cak i bili zabranjivani (1970)... Ideja da je njih namerno stvorila komercijalna industrija je glupa.

Treca stvar: evoluiranje ne znaci prelazak iz muziku u muziku, to znaci sirenje muzickih pogleda. Ne znam, mozda i ima ovde jednostranih, medjutim jednog dana ce se i njihovi pogledi prosiriti, pa zasto ne bi sada uzivali u tome sto uzivaju, jer ce i onako shvatiti da postoji jos nesto pored toga. I ako mislis da je tvoj evolutivni put "normalan", nije i nisu ga svi prosli... Evolucija predstavlja prosirenje iz jednog muzickog pravca, u sve sto je kvalitetno bez obzira na zvuk. Kad stignes taj stepen evolucije, tek tada si ti na "visem stepenu" razvoja od drugih...

Flea.RHCP:
Pozdrav Pedja

Jel mislis na ovaj petak 27.02.2004.?
Gledacu obavezno

Da da , radi se o ovom sutrasnjem petku:) Zaneo sam se pre neki dan pa sam pogresio dane i datume...

Ne ocekuj nista specijalno sutra, jer ce to ipak biti sklop svih emisija u jednu - tako da uopste neznam ni koliko ni sta ce da koriste iz moje emisije.
Sa druge strane, danas su mi uradili emisiju na CD-u! Tako da ukoliko te interesuje, pusti mi adresu i poslacu ti to kao i jos neke snimke!

Pozdrav

Pedja

P.S. Ukoliko BILO KOGA interesuje emisija , nek mi se javi preko foruma ili na mailove...

hrcak:
u novoj JUG knjizi na terazijama ima 'klub'...svaki dan neko svira nesto (klavir najcesce, ili klavir+nesto), klasika, evergreen.....nije bash jazz

Mislim da je upravo to mesto gde cu da sviram! Kad sam zvao da pricam sa gazdom , javljali su se nesto tipa "Klub izvolite". A lik koji drzi to mesto je Vuk (prezime sam zaboravio) i on je dzezer vec 20 i vise godina - i u totalno je u toku sto se tice Jazz-a kod nas. Cak mi je ponudio da sviram sa Blanom i takvima - a odusevio se kad je cuo da sam gitarista sa Berklija...

Mora da je to to mesto.

Samo jos kad bi mi objasnio kako doci do njega- ukratko !??

Hvala

Pedja

pa valjda ce oni da ti kazu....mada koliko vidim tamo su sve neka nepoznata imena - kao da zove npr djake ili studente???
taj klub jugoslovenske knjige je na terazijama, kraj knez mihailove.
kako se dolazi dotle da sviras, koga pitas, ili koga trba da znash? koji su uslovi?

Pedjazz:
hrcak:
u novoj JUG knjizi na terazijama ima 'klub'...svaki dan neko svira nesto (klavir najcesce, ili klavir+nesto), klasika, evergreen.....nije bash jazz

Mislim da je upravo to mesto gde cu da sviram! Kad sam zvao da pricam sa gazdom , javljali su se nesto tipa "Klub izvolite". A lik koji drzi to mesto je Vuk (prezime sam zaboravio) i on je dzezer vec 20 i vise godina - i u totalno je u toku sto se tice Jazz-a kod nas. Cak mi je ponudio da sviram sa Blanom i takvima - a odusevio se kad je cuo da sam gitarista sa Berklija...

Mora da je to to mesto.

Samo jos kad bi mi objasnio kako doci do njega- ukratko !??

Hvala

Pedja

Ne znam da li je to bas to.

Taj klub se nalazi u knjizari "Jugoslovenske knjige" i svirka traje samo do 22.

jagodica:
pa valjda ce oni da ti kazu....mada koliko vidim tamo su sve neka nepoznata imena - kao da zove npr djake ili studente???
taj klub jugoslovenske knjige je na terazijama, kraj knez mihailove.
kako se dolazi dotle da sviras, koga pitas, ili koga trba da znash? koji su uslovi?

Ocigledno da se ne radi o istom klubu...

Ukoliko zelis da sviras sa ljudima , moras da trazis njihove linkove koji ce da te povezu sa njima. Za mene je dovoljan link bio sto sam svirao na Nishville-u sa Big Bendom Stankovica i sto sa Ivanom Ilicem radim arrangim, ali prevashodno sto sam Berklijevac i sto sviram Gitaru(malo gitarista ima dobrih kod nas sto sviraju jazz) , i prevashodno jer volim standarde- i to se i svira u tom Klubu.

Eto to je sto se mene tice. Ti razmisli sta imas da im ponudis, ali mislim da imaju (mora da imaju) Jam sessione , pa tu nije problem da dodjes i da se pokazes!

Pozdrav!

Pedja

Novi Broj !!! Scissors #19, mart 2004.
12 ekskluzivnih interview-a, 1 članak, 52 recenzije albuma/demo/promo

Ekipa koja je pripremila ovaj broj:
Boris Todorović (urednik, rec, interview, članci), Nebojša Lakić (rec), Ana Stević (rec, interview), Darko Živković (interview), Monarch Of Mighty Darkness (interview)

Interviewi:
- Pathological Splatter
- Gorthaur's Wrath (Hr)
- Forlorn
- Callenish Circle
- Battlelore
- Simargal (Sr-Cg)
- Novembers Doom
- Naglfar
- X-Centar (Sr-Cg)
- Dead Soul Tribe
- Benighted (Švedska)
- Swallow The Sun

Članci:
- Nile

Promo/Demo recenzije:
- Dark Carnival - "Dark Carnival" (2003)
- Demether - "Sound of a Horn" (2003)
- Mortuary - "Epitaph (1990-1993)" (2003)
- Musaka - "...of A Moment" (2003)
- Mutilation - "Mental Decay" (2003)
- Porfiria - "Funeral For Two" (2003)
- Simargal - "Promo 2003" (2003)
- Timesand - "Diary Of Hate" (2003)

Recenzija albuma:
- Ablaze My Sorrow - "If Emotion Still Burns" (1996)
- Adagio - "Underworld" (2003)
- After Forever - "Exordium" (2003)
- Alas - "Absolute Purity" (2001)
- Amon Amarth - "The Avenger" (1999)
- Arch Enemy - "Anthems of Rebellion" (2003)
- Balance Of Power - "Heathen Machine" (2003)
- Ballistic - "Ballistic" (2003)
- Bal-Sagoth - "Battle Magic" (1998)
- Behemoth - "Satanica" (1999)
- Benighted - "Heljarför" (2003)
- Censored - "Red Edition" (2002)
- Dead Soul Tribe - "Dead Soul Tribe" (2002)
- DGM - "Hidden Place" (2003)
- Final Breath - "3 Track Promo 2003" (2003)
- Frozen Cries - "Ancient - Demo 2001" (2001)
- God Dethroned - "Into The Lungs of Hell" (2003)
- Haste - "The Mercury Lift" (2003)
- Hatesphere - "Bloodred Hatred" (2002)
- Immortal - "At The Heart Of Winter" (1999)
- John Arch - "A Twist Of Fate EP" (2003)
- Katatonia - "Tonight's Decision (re-izdanje)" (2003)
- Korovakill - "Waterhells" (2001)
- Lilith - "Live One" (2003)
- Machine Head - "Through The Ashes Of Empires" (2003)
- Mortharm - "Death Zone" (2003)
- Opera IX - "Maleventum" (2002)
- Out Of The Lair - "Psychotears" (2003)
- Pain Of Salvation - "The Perfect Element - Part I" (2000)
- Pale Divine - "Crimson Tears" (1997)
- Povertys's No Crime - "The Chemical Chaos" (2003)
- Reviolence - "In Pieces EP" (2003)
- Seven 13 - "Unleashed" (2002)
- Sig:Ar:Tyr - "The Stranger" (2003)
- Six Feet Under - "Haunted" (1995)
- Slayer - "God Hates Us All" (2001)
- Static-X - "Shadow Zone" (2003)
- Strapping Young Lad - "City" (1997)
- Susperia - "Predominance" (2001)
- The Old Ones - "Al Azif" (2003)
- Trail Of Tears - "A New Dimension Of Might" (2002)
- V/A - "Hymns To The Fallen IV" (2002)
- Vindicta - "Battlefield Recordings" (2002)
- Woods Of Belial - "Deimos XIII" (2003)

MP3 Download
- Naša arhiva linkova ka MP3-cama osvježena je sa 16 novih linkova (ukupno 847) od slijedećih bendova: DGM (8), Dragonhammer (1), Final Breath (3), Node (1), Platitude (1), Stormlord (1), Vision Divine (1).

Koncerti - 2 nove najave koncerata
Underground - sekcija osvježena

Dodani novi linkovi:
- ex-yu bendovi (1)
- strani bendovi (4)

Vijesti:
- Avulsed & Metal Age productions
- Tristania - novi album
- Vader - snimanje albuma odgođeno
- Cradle Of Filth - "Nymphetamine"
- Juha Pekka Leppaluoto napušta Poisonblack
- Paul Bostaph se pridružuje Testament-u
- Einherjer se raspadaju
- Dave Holland osuđen
- In Aeturnum - novi bubnjar
- Memorized Dreams - "Theater Of Life"
- Souls Of Darkness - "Torment In Withering Existence"
- Code Black - "Penetration"
- Pagan's Mind re-izdanje
- Imperial Sodomy - "Demolished"
- Dokken - "Hell To Pay"
- Ulver - "Blood Inside"
- Venom - novi album
- Neurosis - "The Eye Of Every Storm"
- Hatesphere - "Ballet Of The Brute"
- Battlelore - "The Journey" DVD
- Timo Tolki - prolupao?

Ali meni je svakako logicnije da su epic. Mada... Uh, ma, sta ja znam? Prokleto svrstavanje u kategorije!!! Dok pohvatas sta sve ima taj vas metal, kako se sve grana, i za koje zemlje je karakteristicno sta, prodjose tri i po prosecna ljudska zivota!!!

Courtney:
Prelep bend...eh da mi je neko rekao,ne bih mu verovala,ali sta sad...kako sam uskladjena. Vidite,prvo otvorim temu o Dimmu Borgir,a onda o Blind Guardianu...strasno. Nego,BG. Ah...ona pesma The Lord of the Rings :shock: :) :) :) savrsenstvo...i Guardian of the Blind..ma,fantasticno... :)

UUU a ja mislio da sam pre tebe otvorio ovu temu,,, ali da ti si tada mislila da je BG neki novi parfem zar ne?
Imagination.... najjaci album
mada ni Somewhere far beyond nije losh :)))
aj p0z

Back