ima li hopera????

Mislim da je muzika sama po sebi komercijalna... a u to koji izvodjaci jesu ili nisu,necu ni da ulazim. U principu svi jesu,neki manje neki vise.A koliko vidim i po ovom forumu,najpopularniji zanrovi su metal i hip hop,jadan reggae,soul,jazz...sve je to zapostavljeno ;(

Sta ste rekli za SlipKnoT.Ajde ti nadji negde cd sipknota u bg-u.Ako nadjes car si definitivno.Mozda ima da se nadje na 2-3 mesta i vise nigde.SlipKnoT je najjaci bend i uopste nije poznat i zato nemoj ti meni da su oni komercijale jer znam sve o njim a i uzgred oni se uopste ne pojavljuju na mtv-u svakih 5 sekundi ko ostali bendovi.

Stoorbak:
Evo ovako ja cu ti reci shta je po meni komercijalno i obrazlozicu ti sve to:
KOMERCIJALA:
Lipm Bizgit, papa pouc, Linkin park, System of a down [sve sem prvog albiuma koji mi se stvarno svidja], SlipKnot, Stuon Soir, Ill Nino, i sve ostalo shto spada u NU metal, dakle svi sem Mudvayne jer njih strashno postujem :)

NEKOMRCIJALA:
Blind Guardian, In Flames[dobro oni su se malo komercijalizovali na poslednja dva albuma] Suidakra, Dimmu Borgir, Behemoth, Borknagar, Lilitu, Vintersorg, Children of bodom, Battlelore, Immortal [pravi norveshki Old School black metal], Burzum, Beherit, Cannibal Corpse, Vomitory, Obituary, Dying Fetus, Ball Sagoth, Six feet under, Napalm death, Dark Funreal, Thyrfing, FinnTroll, Moonspell, Vader, Benediction, Entombed i sve ostalo shto spada u vode Extreme metala!!!
Komercijalni bandovi [gore navedeni] su komercijalno shto kaljaju metal i nazivaju se "metalcima" samo da bi uzeli kintu, pojavljuju se na MTV-u i sve ostalo!!!
I nekomercijalni bandovi se brzo rasprodaju samo shto ih niko ne naziva komercijalitima, evo na primer disk LILITU ne moze nigde da se nadje u celoj Srbiji jer se rasprodao, a njihova izdavacka kuca [inace iz Mexika] nema vishje diskova, a oni su tipicni Underground band, o njima ne mozesh nishta da nadjesh na Netu!

Ljudi mislite shta 'ocete, i da sam kreten i da sam satanista ali to su cinjenice :))
aj p00z

Mene boli k**** sto vi kazete da su se oni rasprodali, i boli me sto ih zovete komercijala, jer ja nisam lud da kupujem Papa Roach majice, ili Metalika majice, ali meni se svidja jako njhova musika npr. Linkin Park i Offspring, pa cak i Blink 182 (imaju preterane stihove). Fora je u tome sto ja slusam ono sto je meni dobro, a ako mi se svidjaju oni, slusacu ih. Zbog toga sam bas i prestao da se drmam svaki put kad mi neko kaze da slusa Gareth Gatesa (pe*** iz Engleske) ili narodnjake ili mozda ako mi muska osoba kaze kako obozava neki Boy Band (tada mi dodje ili da bezim od nje(ga) ili da ga mlatim daskom). Ovi gore nabrojani su malo teski za mene, a jedino sta ja trazim je malo adrenalina za koji mi je sasvim dovoljno jedan "Milion Miles Away" od Offspring-a.

Iako mi nije to prva muzika mnogo je slusam i veoma sam upucen u to.I iskreno das kazem svi odatle su pi**e.I taj marchelo ili kako se vise zove i vip i shorty...samo ne znam sta je sa 43zla ekipom(bad copy)sta im se desilo pa su potpisali sa njima.To je jedino trenutno sto valja kod nas.Svi rade neku komercijalu i nikom nije stalo da muzike nego samo do $$$.I na to se loze samo oni koji se bas ne razumeju ili oni koji se foliraju da slusaju hip hop.Treba slusati old school-dodjite na public enemy pa cujte sta je pravi hip hop!!!

Respect za tebe little princes,podrzavam te maksimalno.BIO je ok dok je postojao full moon ali vidi ga sad,ne znas koji tekst je gori.Komercijala i nista vise!!!A sto se tice undergrounda ima ga dosta kod nas(43zla)Za mene je i W.I.T.B. underground,pravi domaci old school.A o bassivity-ju necu ni da pricam,samo me zanima o cemu su Bad copy razmisljali kad su potpisivali sa njima.Recimo niko nije cuo za grupu Undercover koji rade do jaja rep,ili za ekipu krajblo tshi?Svratite do kucice pa ce te cuti underground.Jos jednom respect za lil princer!
Rastafari

Prvo ima dosta underground crnaca francua a drugo nemoj da povezujes juica i underground jer to vredja mnoge ljude koji vole hip hop.to nije underground,to je komercijala.Jel si bio na ajsovom koncertu?Ili na svirci kad je dosla cela 43zla ekipa?svrati na takvo mesto pa onda pricaj o underground-u.A fejkeri su ovi iz bassivity-ja i jos jednom pitanje za bad copy:sto ste se zajebali pa potpisali sa njima?oces da kazes da je vip dobar?dobar ti je ako si klinac koji tek pocinje da slusa tu muziku pa se lozis na te debile.Peace

I za onaj komentar da o Lilitu nemoze nista da se nadje na netu:

http://rock-music.mainseek.com/63827/94/Lilitu.html

http://www.monstersworldofmetal.com/lilituint2002.htm

http://www.sonicdeath.co.uk/artist_page.asp?artistID=94

Ili jednostavno ovo

http://search.yahoo.com/bin/search?p=Lilitu+music&ei=UTF-8

Ne varajte se da sam ovo uradio iz dobrodusnosti, vec iz pakosti jer mi je trebalo tacno 20 sec da nadjem sve ovo i mnogo vise, samo da potvrdim da nista nije nemoguce ko sto neki tvrde, a Stoorbak?

Ja jednostavno obozavam da pokazem ljudima da su pogresili i da grese... To je moj zivotni cilj

Mene boli k**** sto vi kazete da su se oni rasprodali, i boli me sto ih zovete komercijala, jer ja nisam lud da kupujem Papa Roach majice, ili Metalika majice, ali meni se svidja jako njhova musika npr. Linkin Park i Offspring, pa cak i Blink 182 (imaju preterane stihove). Fora je u tome sto ja slusam ono sto je meni dobro, a ako mi se svidjaju oni, slusacu ih. Zbog toga sam bas i prestao da se drmam svaki put kad mi neko kaze da slusa Gareth Gatesa (pe*** iz Engleske) ili narodnjake ili mozda ako mi muska osoba kaze kako obozava neki Boy Band (tada mi dodje ili da bezim od nje(ga) ili da ga mlatim daskom). Ovi gore nabrojani su malo teski za mene, a jedino sta ja trazim je malo adrenalina za koji mi je sasvim dovoljno jedan "Milion Miles Away" od Offspring-a.[/quote]

Hej care potpuno si upravu.
AKO JE MUZIKA OK, STO IH NE BIH SLUSAO. DAJ MI JEDAN RAZLOG.

I sad da vas pitam da li je Metallica komercijalna. (jeste naravno). A da li su dobri? JESU!!! I mogu se kladit da i ti gore sto nabrajas to brdo bendova, imas isto tako par bendova koje volis i koji su komercijalni... PA STA IM FALI... NISTA!
BTW, isao sam na koncert gde su svirali MUDVAYNE (jedno sat vremena) i mogu reci da su momci odlicni! Trebali ste vidjeti podijum, sutka do sutke...
A za ove bendove kao Linkin Park, imaju i oni dobrih stvari... Njih sam gledao uzivo i mogu reci da su stvarno dobri. (na primjer dio jedne pjesme kada prestane muzika i momak jednostavno skoro isplace 'you tryin to take the best of me, go away' nekoliko puta a onda isto izvristi sa toliko emocija da ti se digne svaka dlaka na vratu...
Mislim da bi mi o bendovima mnogo bolje mogli suditi kada bi ih zaista i vidjeli ponekad. Majke mi ja za Linin Park nisam vjerovao, ali istina je.
Od tog koncerta i postujem numetal malo vise.

Zahvaljujem na podrsci Killah.

A ostalima, vi mislite da ja ne kontam o cemu pricate? Kazete Linkin Park je komercijala? Mozda ste donekle u pravu, ali ono sto mene najvise nervira je to sto vecina ljudi definise sebe po onome sto vidi na TVu. Kada pitam nekoga ko tvrdi da slusa Linkin, o nekoj pesmi koja NIJE spot, oni slegnu ramena... To je isto kada ti pitas nekoga da li je cuo nekada Obituary, Dying Fetus, Ball Sagoth, Six feet under, oni slegnu isto tako, jer ne znaju nista drugo do onoga sto se pusta na MTVu. To je ono sto nervira sve one koji tvrde da je neka grupa komercijala, i ja se najvise nerviram kada vidim da je neku dobru pesmu pretvore u spot i odmah svi znaju da je dobro, ali ne vide dalje od tog spota. Ne trude se sami malo da istraze sta je to u stvari DOBRO. U danasnjem sistemu, mada mnogi to poricu, ono sto se pojavljuje na TV automatski je proglaseno dobro ili ce se pustati dok ljudi ne budu verovali da je dobro. Sto se onda vi nervirate kada cujete da niko ne slusa vasu muziku ili vas proglasuju za narkose ili ko zna sta. Istina je (mozda ce da zvuci malo nacisticki) da ste vi bolji od ostalih, jer vidite dalje od onoga sr*** sto vam je pruzeneno na zlatnom tanjiru. Vi u stvari sami sebi definisete sta hocete, i necete pustiti nikoga da vam govori sta hocete. Ja se tako osecam svakoga dana i nerviram svaki put kad vidim da neko misli da je unikatan, ali je u stvari samo komad mase.

Ako mislite da je ono sto sam napisao sr*** i da mnogo ke***, slobodno se javite i recite sta vi u stvari mislite da je "komercijala" i sto ona postoji.

Psiho:
I za onaj komentar da o Lilitu nemoze nista da se nadje na netu:

http://rock-music.mainseek.com/63827/94/Lilitu.html

http://www.monstersworldofmetal.com/lilituint2002.htm

http://www.sonicdeath.co.uk/artist_page.asp?artistID=94

Ili jednostavno ovo

http://search.yahoo.com/bin/search?p=Lilitu+music&ei=UTF-8

Ne varajte se da sam ovo uradio iz dobrodusnosti, vec iz pakosti jer mi je trebalo tacno 20 sec da nadjem sve ovo i mnogo vise, samo da potvrdim da nista nije nemoguce ko sto neki tvrde, a Stoorbak?

Ja jednostavno obozavam da pokazem ljudima da su pogresili i da grese... To je moj zivotni cilj

Pa hajde kad si toliko dobrar nadji bar jedan njihov tekst bio bih ti veoma zahvalan p0z

Corey:
Sta ste rekli za SlipKnoT.Ajde ti nadji negde cd sipknota u bg-u.Ako nadjes car si definitivno.Mozda ima da se nadje na 2-3 mesta i vise nigde.SlipKnoT je najjaci bend i uopste nije poznat i zato nemoj ti meni da su oni komercijale jer znam sve o njim a i uzgred oni se uopste ne pojavljuju na mtv-u svakih 5 sekundi ko ostali bendovi.

Drago Corey Taylor, valjda se tako prezivash :PPP Buahahha dakle slushao sam i ja SlipKnot i tada sam razmishlao kao ti ali veruj mi da nije tacno!!! Koliko me secanje sluzi poslednju njihov album [IOWA]je izashao cini mi se 2000 ili 2001 pa naravno da se prodao posle dve-tri godine, mada shto se tice pesama i spotova moze se naci gde hocen na netu, naravno ako imash Kazza, ili iMesh johs bolje!!! Po meni su komercijalni prvenstveno zbog svog imidza, kada su vec poceli tako da se oblace zashto do kraja nisu ostali anonimusi vec je Corey skinuo masku u svom drugom projektu Stoun Soir!!!! NA MTV-u se ne vrte tako cesto, ali morsh priznati da se vrte!!!!
p0z

JaH_G|rL:
Mislim da je muzika sama po sebi komercijalna... a u to koji izvodjaci jesu ili nisu,necu ni da ulazim. U principu svi jesu,neki manje neki vise.A koliko vidim i po ovom forumu,najpopularniji zanrovi su metal i hip hop,jadan reggae,soul,jazz...sve je to zapostavljeno ;(

Naravno da je zapostavljen reggae kada nema ko o njemu da diskutuje!!! Ja na primer obozavam reggae iako sam pobornik Extreme metala. Obozavam Bob-a Marley-a i Lee Perija, Buju Bantona!!! Ma reggae muzika je definitivno namiroljubivija muzika na svetu i stvarno podrzavam tvoju tvrdnju da je zapostavljena
p0z

killah:
Mene boli k**** sto vi kazete da su se oni rasprodali, i boli me sto ih zovete komercijala, jer ja nisam lud da kupujem Papa Roach majice, ili Metalika majice, ali meni se svidja jako njhova musika npr. Linkin Park i Offspring, pa cak i Blink 182 (imaju preterane stihove). Fora je u tome sto ja slusam ono sto je meni dobro, a ako mi se svidjaju oni, slusacu ih. Zbog toga sam bas i prestao da se drmam svaki put kad mi neko kaze da slusa Gareth Gatesa (pe*** iz Engleske) ili narodnjake ili mozda ako mi muska osoba kaze kako obozava neki Boy Band (tada mi dodje ili da bezim od nje(ga) ili da ga mlatim daskom). Ovi gore nabrojani su malo teski za mene, a jedino sta ja trazim je malo adrenalina za koji mi je sasvim dovoljno jedan "Milion Miles Away" od Offspring-a.

Hej care potpuno si upravu.
AKO JE MUZIKA OK, STO IH NE BIH SLUSAO. DAJ MI JEDAN RAZLOG.

I sad da vas pitam da li je Metallica komercijalna. (jeste naravno). A da li su dobri? JESU!!! I mogu se kladit da i ti gore sto nabrajas to brdo bendova, imas isto tako par bendova koje volis i koji su komercijalni... PA STA IM FALI... NISTA!
BTW, isao sam na koncert gde su svirali MUDVAYNE (jedno sat vremena) i mogu reci da su momci odlicni! Trebali ste vidjeti podijum, sutka do sutke...
A za ove bendove kao Linkin Park, imaju i oni dobrih stvari... Njih sam gledao uzivo i mogu reci da su stvarno dobri. (na primjer dio jedne pjesme kada prestane muzika i momak jednostavno skoro isplace 'you tryin to take the best of me, go away' nekoliko puta a onda isto izvristi sa toliko emocija da ti se digne svaka dlaka na vratu...
Mislim da bi mi o bendovima mnogo bolje mogli suditi kada bi ih zaista i vidjeli ponekad. Majke mi ja za Linin Park nisam vjerovao, ali istina je.
Od tog koncerta i postujem numetal malo vise.[/quote]

Slazem se sa tobom shto se tice Mudvayne, ljudi stvarno znaju da sviraju i uopshte ne poziraju, nazalost nisam imao prilike da ih slusham Live ali nadam se da cu otici na neki OZZFEST :PPPPP

Trenutno se vodi borba izmedju rocka i rapa sa technom.sukobljavaju se razliciti ukusi,misljenja a neki su neutralni pa pricaju da o ukusima ne treba raspravljati....Provala...
U muzici se tacno zna koja muzika ima vrednost i koliku npr. sada svako moze da se obuce kao dripac i sebe naziva reperom...da li to ima neku vrednost..?
NE!
A kada cujete zvuke Hendrixove gitare ili glas Jima Morrisona prosto ne mozete ih porediti sa danasnjim idiotima kakvi su "Eminem" ili drugi...Muzika koja ima vrednost zivi zauvek kao klasika koju su pisali muzicki geniji poput Mocarta,Baha,Betovena,Ravela, Vivaldija i dr...to su bili izuzetni ljudi koje majka vise ne radja a koliko ce ziveti npr.rep ili techno...? makar bila i najveci hit, rep ili tehno pesma nema nikakvu vrednost i zato se zaboravlja za ne duze od mesec dana...A zasto se posle jos toliko godina slusaju klasika i rock prosudite sami i koje je vase misljenje o svemu ovome navedenom?

Pa manje vise se slazem. Ipak neke rock stvari ce se slusati i za 100 godina, ali sito jednu stvar si zaboravio: techno i rap su prilicno novi pravci. Rap u danasnjem obliku postoji svega deceniju (cak i manje), pa stoga i ne mozes bas pricati o istoriji. Sve se ipak svede na ono sto ti se svidja, a da li ima umjetnicku vrjednost ili ne to je druga stvar. Ne manje vazna, ali potpuno drugacija stvar.
Pozdrav!

Stoorbak:
JaH_G|rL:

Naravno da je zapostavljen reggae kada nema ko o njemu da diskutuje!!! Ja na primer obozavam reggae iako sam pobornik Extreme metala. Obozavam Bob-a Marley-a i Lee Perija, Buju Bantona!!! Ma reggae muzika je definitivno namiroljubivija muzika na svetu i stvarno podrzavam tvoju tvrdnju da je zapostavljena
p0z
Respect to stoorbak ;))) konacno neko,osim rasta, koji slusa i postuje reggae ;)) svaka cast! ;)

Back