Ima li hleba od psihologije

daca je carica

Početnik
Poruka
2
Treći sam razred u srednjoj školi (grafički dizajn)
želim da studiram psihologiju ali me užasno brine da posle faklulteta neću moći da pronađem posao :dash:
Je li istina da mi trebaju veze i da ne postoji drukčiji način?
Mislila sam možda da ovde završim faks pa da potražim posao u inostranstvu, no ne znam kako to funkcioniše ni da li ću tek tamo moći da nađem posao. Zanima me vaše mišljenje,koliko je posao psihologa/pedagoga/psihoterapeuta tražen u srbiji i kakve su plate?

Ja imam u planu posle četvrte godine da probam psihologiju, sociologiju i filozofiju. Da upišem, naravno. To nije nešto što će te toliko hraniti. I ako hoćeš da zarađuješ onda ne upisuješ ove fakultete. Moraš toga biti svesna. To da li trebaju veze, moraš sama da se uveriš ne da ti neko priča. Sada tokom leta, probaj da nađeš posao, pa vidi da li trebaju veze. Nemaš baš neko znanje o životu u Srbiji i ako si deo iste?

Ima leba koliko volis....
Zubari su digli nos , pola nacije je krezubo, ali i dalje lepo zive...
A nisu bas strucni , svi beze od imalo teze opravke ili je zaebu....cica od 80 godina je velemajstor za ove nove zubare...

Psiholog je isplativ privatno , ali ti bi na drzavne jasle, e onda ne znam...Mozda bude malo vise gej prilika kad ti stasas, sad je samo micikana isplativa...

Слушати туђа срања, да ли си сигурна да то заиста желиш?

Ја не бих, не знам какве паре да ми дају.
To je tvoje viđenje stvari. Ja volim psihologiju jer se bavi samim čovekom. I sama psihologija je potrebna čoveku da bi objasnila zašto neke određene stvari radi. A isto tako i da pomaže. Vidi se da o tim stvarima nemaš pojma... Zašto se onda baviti istim? I sve to posmatrati iz ugla malograđanštine?

Кад отклопиш шарену кутију теорије, остаје ти рад са конкретним људима и њиховим животним недаћама. Лепо је читати Фрома, Хорнај, Јунга и Адлера, мало теже је носити туђе бриге у глави.

želim da studiram psihologiju ali me užasno brine da posle faklulteta neću moći da pronađem posao :dash:
Mislila sam možda da ovde završim faks pa da potražim posao u inostranstvu, no ne znam kako to funkcioniše ni da li ću tek tamo moći da nađem posao. Zanima me vaše mišljenje,koliko je posao psihologa/pedagoga/psihoterapeuta tražen u srbiji i kakve su plate?

u skoli da se zaposlis ko pedagog?pa ja taman tedoh pitati gde za taj poziv ima posla

ne moraš da budeš samo terapeut ima i drugo, istraživanje tržišta ili neki marketing ili ko zna
a kad si na faksu povezuj se s kolegama, imaš i varijante kontakata s inostranstvom preko stud. udruženja i praksi, to mislim da funkcioniše ok samo treba da se uključiš nekako i da si aktivna, pa onda sad su studije podeljene na master i ovaj privi nivo, valjda i na psih... mislim da je to ok faks danas jer ko ima para nije mu lako i treba mu psihologija i veliko je područje
a veza treba za nekakva zaposlenja ali ne mora neko da ti bude nego kreneš od tih stud. dana pa vidiš gde ti se sviđa, ovde, napolju ovo ono ... društvene nauke nisu mrtve
mada to z apovezivanje važi sa svuda
samo treba valjda proći prijemni jer svi oće psih. ali ako i ne prođeš rangiraju te valjda na ostalim, nije ni filozofija za bacanje npr

Како се то налази 'начин да запалиш'? И где?

ne razumem šta me pitaš.
gde će da ode to zavisi od nje i od toga koje jezike zna da govori. možda bi trebalo da se neko vreme posveti učenju nemačkog. austrijski kulturni cntar regrutuje svoje polaznike koji stignu do C nivoa.
centar za razvoj karijere na primer na sajtu može da se informiše o svemu što je interesuje...
obraćanje fakultetima direktno, praćenje raznih projekata i programa, ... ima načina ako je neko odlučan u svojoj nameri

neko ode da čuva decu u inostranstvo pa se zapati i onda počne da se obrazuje a neko ode na studije pa nakon završetka nađe posao pa se opet zapati...

ne razumem šta me pitaš.
gde će da ode to zavisi od nje i od toga koje jezike zna da govori. možda bi trebalo da se neko vreme posveti učenju nemačkog. austrijski kulturni cntar regrutuje svoje polaznike koji stignu do C nivoa.
centar za razvoj karijere na primer na sajtu može da se informiše o svemu što je interesuje...
obraćanje fakultetima direktno, praćenje raznih projekata i programa, ... ima načina ako je neko odlučan u svojoj nameri

neko ode da čuva decu u inostranstvo pa se zapati i onda počne da se obrazuje a neko ode na studije pa nakon završetka nađe posao pa se opet zapati...

Kada se bolje razmisli, od psihologije ima leba u Srbiji.... posaljes mamu ili tatu, a moze i ujka zeljne akcije da rade, a ti se penzionises

u prirodnom okruzenju...

ne razumem šta me pitaš.

То те питам и одговорила си.

E dobro je kad ste im rekli da je to psihologija...
Narod toliko nesvestan, pa posle i problematican psiholoski zato sto blage veze nema ni sta oseca ni sta znaci niti sta ce biti odmah posle umakanja prsta u vrelu vodu...
Kako volim kad je prikaz stanja svesti u Srbiji tako ocigledan da uopste nema potrebe pricati nista...
Mnogo je gadnije kad je kao blisko potpunom razumevanju , a ono, posle mnogo price vidis ni blizu...
Nije ni cudo sto tinejdzeri sa 3 godine staza u nekom poslu racunaju da su majstori 1 reda u toj profesiji...kad se uporede sa shvatanjima starijih , i jesu...

pa kad ti malo grafichki dizajn , uvek postoji pekara kao opcija

zaista ne razumem ovu decu shto upisuju neshto shto veze nema sa onim shto zaista zele
radi, trudi se, upishi, pa posle vidi shta cesh

Back