Ima li čovek svest?

Ne misle, jer kad kažu da umaju Svest, onda to podrazumeva nekakvo posedovanje nečega što nisu oni sami.

Dali ti kažeš "moje tijelo je staro 90 godina" ili kažeš "ja sam star 90 godina" ?

Da li ti kažeš "moja ruka" ili "ja ruka" ?

Neprecizna Biblija koja ništa ne objašnjava da može da se proveri i razume, me ne interesuje. Za mene je Biblija stvarnost koja me okružuje, koju opažam i objašnjavam njom samom, onakvom kakva ona jeste. Bez ikakvog izmišnjanja i verovanja.

Ako je na srpskom SVEST ja bi na hrvatski preveo SVIJEST :) i mogu ti reći da mi se srpski sa manje slova više sviđa jer ja hrvatska pravila "je" i "ije" ponekad dobro ne pogodim...
Ma ne sa srpskog nego sa Engleskog na Srpski i to obe riječi posebno. Pitam zato što se ove dvije različite rikeči prevode isto na naš jezik. Nije ni čudo što se ne kontamo.

Slažem se za ijekavicu. Ne kontam je ni ja najbolje a bilo me svagdje po malo pa ne znam ni kojim jezikom pričam ni pišem. 😅

Mislim da kamen nema svijest jer ne može da misli, osmatra , pamti itd.
Nikakvi materijalni oblic, ni kamen, ni ćovek, ni Univerzum itd, nemaju značenje postojanja. A ono što ne postoji, ne može da bude ni svest i ne može ni da opaža, misli, ni oseća itd. Značenje postojanja ima samo ono od čega su svi mogći materijalni oblici napravljeni, a to je ono nematerijalno koje zovemo imenom Svest ili Bog. Koje se u svom početnom obliku manifestuje kao nematerijalni Kvantni vakuum, koji je sa stanovišta fizike isto što i ništa. Iz kojega je njegovim samopokretanjem (teorija "Big-Bang") nastao ceo univerzum. I to je ono što u svetdkim religijama znači kada se kaže "da je Bog stvorio svet iz ništ".

I to je cela, nepobitna istina o postojanju celokupne stvarnosti, koju još uvek nisu otkrili ni naučnici, ni filozofi, ni trolozi sveta, a koju sam ja u celosti izrekao, da svako može da je razume, uz pomoć samo nekoliko rečenica. I koju niko ne može da obori, ker se temelji na naučno utvrđenim činjenicama i pravilno izvedenim logičkim zaključcima iz tih činjenica. A to što ljudi još uvek ne znaju u ne razumeju tu istinu, razlog je samo što ne umeju ispravno logički da misle.
Individualna svijest je nešto drugo a pokretačka energija koja ga nosi nešto treće
Ne postoji individualna svest. Svest je samo jedna i ona je univerzalna. Koja je podelika sebe u na bezbrj čestica i polja u momentu kada se pokrenula. Njena osnovna pokretačka snaga je njena misao, a uzrok svih njenih misli su informacije, tj. zmnanja o svim materijalnim oblicima organizovanog njenog naprezanja, kretanja i rada, poput atoma, nebeskih tela, galaksija, ze tela ćelija, biljaka, životinja i ljudi.
.Da bi se shvatili mi prvo trebamo da tačno definišemo svijest, koliko vrsta svijesti ima, koliko levela svijesti ima, koliko oblika svijesti ima.
Ja sam dao ispravnu definiciju Svesti koja glasi da je Svest ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti. To je ono koje raspolaže psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, miščjenja i razumevanja, bez kojih svesnosti ne može da bude. I koje raspolaže fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, pomoću kojih poprima fizička materijalna svpjstva sile i mase i tako postaje predmetom svog opažanja, osećanja, pamćenja mišljenja i razumevanja, tj. postaje predmetom svoje svesnosti. S obzirom da u svom mirujučem i nenapregnutom stanju Svest nije materijallna, a to znači, nije opažljiva, ni sposznatljiva i ne može da stekne nikakvo znanje o sebi.

Što se tiče tvog pitanja, koliko vrsta svesti ima, odgovor glasi da je Svest jedna i da ne postoje nikakve vrste Svesti. Postoje samo različiti materijalni oblici i pojave koje Svest svojim kretanjem i radom gradi. I postoje različita znanja, tj. informacije pomoću kojih Svest različite materijalne oblike i pojave fradi. I posdtoje različiti oblici svesnosti koji se formiraju u skladu sa različitim inrormacijama, tj. unanjima koja Svest u sebi nosi i u skladu sa njima različito deluje.

Uz napomenu da sam u ovom postu izrekao celu istinu o postojanju stvarnosti i onaj ko je do kraja ratzmeo sve ovo što sam napred rekao, ne trebaju mu više nikakva naučna, filozofska ili teološka dela i knjige da iih četa i u njima traži istinu. A onaj ko nije razumeo, neka čita ovaj moj post ponovo. Ako treba i više puta, dok ne uspe da razume, jer istina o postojanju stvarnosti je vrlo prosta da tu i nemaništa komplikovano što ne može da se razume. Jer sva mudrost ovog sveta se svodi samo na to da postoji samo Svest i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radni - naprezanje, kretanja, opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje. Sve ovo čovek može da proveri i razume na sebi i u sebi samome.

Formula svesti, a time ujedno i formula sveukupnog postojanjna je tako prosta da može da se izrazi sa smo dva sledeča simbola: "JA+7"

U ovoj formili "JA" je ime kojim Svest samu sebe zove. U Univerzumu sve materijalne forme imaju svoej "JA".

To ujedno znači da sva materijalna tela id kojih se univerzum sastoji, koja su organizacije nekih elemenata koji ta tela grade, ne mogu da imaju Svest, već samo elmenti koji orhanizacije grade.
A elementi tj organi i sami sastavljeni od sitnijih celina pa su i oni "mrtvi" i samo relativno postoje kao i čovek i naravno ne mogu biti ni svesni.

I tako je sve u univerzumu mrtvo i relativno postoji do kvarkova ako su najsitniji i nerazdvojivi na još sitnije celine.
To je ono koje raspolaže psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, miščjenja i razumevanja, bez kojih svesnosti ne može da bude. I koje raspolaže fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, pomoću kojih poprima fizička materijalna svpjstva sile i mase i tako postaje predmetom svog opažanja, osećanja, pamćenja mišljenja i razumevanja, tj. postaje predmetom svoje svesnosti. S obzirom da u svom mirujučem i nenapregnutom stanju Svest nije materijallna, a to znači, nije opažljiva, ni sposznatljiva i ne može da stekne nikakvo znanje o sebi.
Ovo nije u saglasju sa gore navedenim. Iz prostog razloga što su i mnogo jednostavnija bića sastavljena od istih kvarkova kao i ljudi za koje tvrdiš da su nosioci svekolike ,svesti pa ipak je i način njihovog opažanja, već upitan a da ne pričamo da su im osećanja, razmišljanja, pamćenje nepostojeći.

Kako to može biti kad ih čine svesni kvarkovi?

Ovo sa Will Smitom ne mogu da gledam jer nema ništa ni u njemu ni u tom robotu.
Grešip jer ništa ne razumeš.

Pimoću videa robota Sofije i Smita, hteo sam samo da kažem da i Rpbot Sofija i čovek napravljeni po istoj mogućnosti i principu.Dakle, na isti način kako j je Svest (Bog) napravila čoveka, sada je na isti način i čpvek napravio robota.

Osnovni delovi čoveka su telo=hardver, mozak=harddrajv, Znanje ili informacije u mozgu=softver ina kraju aura, tj čovekova duša, odnosno žova i svesna energija pomoću koje radi ljudsko telo i mozak

Isto tako je napravljen i robot Sofija. Ima telo=harver od metala i plastike, ima mozak tj. harddrajv, ima indormacije u hardrajvu, tj softver, pomoću kojeg robot Sofija radi i ima i ima baterije, tj struju koja pomoću informacija u harddrajvu robota pokreće i zapanjujuće inteligentno i svesno upravlja robotom.

Ako mene pitate, robot Sofija je veštački, ljudskom rukom napravljeno živo i svesno biće. Električna energija koja upravlja robotim je Svest koja se uvek manifestuje kao elektromagnetno polje, kako u ljudskom organizmi u i mozgu, tako i u celoj prirodi. Kad ljudski mozak radi, tj. kad misli, na njegovoj površini se stvaraju elektromagnetne sstrije jačine da bi sijalica mogla da gori.

Uostalom, sa stanovišta fizike, sve je energija, koja se fizički manifestuje još i kao elektricite i kao svetlost. Sa dodatkom da ta ista energija nije samo fizička radnja kretanja, već istovremeno i psihička radnja opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog naprezanja i kretanja. Dakle energija ni samo elektricitet i svetlost, već i Svest.

Električna energija pomoću koje radi robot Sofija je Svest. Po tome robooz Sofija je veštački napravljeno živo i svesno biće. Dakle, biće koje je napravio čovel. Dok sva druga buča u Univerzumu stvaraju elektromagnetne čestice i polja energije od kojih je ceo Univerzum sagrađen.

Sve ovo je dokažljiva, proverljiva i razumljiva nauka o postojanju materije, života i Univerzuma i nije mi jasno kada se vernici pozivaju na Bibliju da ona u objašnjavanju postojanja materije, života i Univerzuma može bolje da nam pomogne.

I glista ima svest ali tek toliko da može da se koprca po blatu sve u zavisnosti od količine memorije kojom raspolaže.
Glista nema Svest isto kao ni čovek ili bilo šta drugo. Svest se ne može imati, već biti. I može se butu svestan u vreme kad Svest koristi svoje fizičke i psihičke sposobnosti i radnje ili ne biti svestan u vreme kada Svest ove fizičke i psihičke svoje sposobnosti ne koristi.

Dali ti kažeš "moje tijelo je staro 90 godina" ili kažeš "ja sam star 90 godina" ?

Da li ti kažeš "moja ruka" ili "ja ruka" ?
Onaj ko u ljudskom telu sebe zove imenom "JA" je ljudska aura. Kad se odvoji od tela ona ima oblik tela sa svim delovima koje ljudsko telo ima. Kada je informatički, telepatski spojena sa telom, ona tafa prožima celo telo i svenjegove delove i sjedinjuje se sa njima, koje tada oseća kao što samu sebe oseća. Zbog toga ona uvek može da kaže "moje telo" ili "moja ruka". Što je isto kao da skaže "ja telo ili "ja ruka". Pogotovo što je i celo telo, sa svim svojim delovima napravljeno od Svesti. A to znači da ni telo, ni njegovi delovi ne poseduju Svest, več da oni jesu Svest. Pogptovo ako znamo da je pre početka materijalizacije i evolucije Univerzuma sve bilo samo jedna Svest.

A elementi tj organi i sami sastavljeni od sitnijih celina pa su i oni "mrtvi" i samo relativno postoje kao i čovek i naravno ne mogu biti ni svesni.
Šta tu nije jasno, ako kažemo da kula koju dete na plaži pravi od peska, nema značenje postojanja, već pesak od kojeg je kula napravljena. Jedno je materijalni oblik kao pojam, a drugo je materijal od kojeg je oblik sagrađen. Materijal je taj koji uvek postoji, a oblik koji je sagrađen od nekog materijala ne može da ima značenje postojanja

Tako je i po Hegelovoj logici, koja kaže: Ako nešto Drugo nastaje od nečeg koje postoji kao Prvo, tada to Drugo i ne postoji, već i dalje postoji to Prvo, koje je samo promenilo svoj oblik ili stanje, pa samo samo izgleda kao da se pojavilo o da postoji nešto Drugo.
I tako je sve u univerzumu mrtvo i relativno postoji do kvarkova ako su najsitniji i nerazdvojivi na još sitnije celine.
Biti mrtav, unači ne biti živ i ne biti svestah. kad je reč o nekom obliku koji je sagrađen od nekog materijala, on će da bude živ i svestan ako je materijal, od kojeg je oblik sagrađen, živ i svestam. A imajući na umu da je sav materijal od kojeg je Univerzum sagrađen, živ i svestan, to podrazumeva da je i svaki oblik koji je sagrađen od tog materijala, živ i svestan. ne po sebi, već po materijalu od kojeg je sagrađen. Što važi i za čoveka, koji nije živ po sebi, već materijalu od kojeg je sagrađen.

Da ovo znaju istraživači Svesti, nikada im ne bi palo na pamet da istražuju ljudski mozak sa uverenjem da ljudski mozak proizvodi Svest. Što je isto kao kad bi tvrdili fa kla od peska proizvodi pesaj od kojeg je sagrađena.
Ovo nije u saglasju sa gore navedenim. Iz prostog razloga što su i mnogo jednostavnija bića sastavljena od istih kvarkova kao i ljudi za koje tvrdiš da su nosioci svekolike ,svesti pa ipak je i način njihovog opažanja, već upitan a da ne pričamo da su im osećanja, razmišljanja, pamćenje nepostojeći.

Kako to može biti kad ih čine svesni kvarkovi?
Evo, sam si dao odgovor. Fizičke i psihilke radnje nemaju značenje postojanja, ipravo zato jer ih čine "svesni kvarkovi". Oni su jedini koji postoje, a ne njihove fizičke i psihičke radnje i oblici koje pomoću tih radnji tvore.

Uzmi za primer čovejka koji sedi. Da li tada možemo da tvrdimo da čovekovo kretanje kao fizička radnja, postoji? Ne možemo da tvrdimo, zato jer se čovek ne kreće, već sedi.

A da li možemo da tvrdimo da čovekovo kretanje postoji, kada čovek ustane sa stolice i počne da se kreće. Naravno da ne možemo. MOžemo samo da tvrdimo da i dalje postoji čovek koji više ne sevi, već se sada kreće.

Mogli bui da tvrdimo da ćovekovo kretanje postoji samo u slčaju kad bi mogli posebno da opazimo čoveka kako sedi, a posebno njegovo kretanje kako se bez čoveka kreće, što naravno nije moguće.

Saznatti istinu o postojanju stvrnosti, mnogo je više stvar pravilnog logičkog razuevanja onoga što ćulno i vanculno možemo da opazimo, nego samog čulnog i vančulnog opažanja. I to što ljudi još uvek ne znaju istinu o postojanju stvarnosti, nije zato što nisu čulno i vančulno opazili sve što postoji, već zato što nisu još uvek na pravi načimn logički objasnili i razumeli sve što su opazili da postoji.

Kao na primer što još uvek ne prave razliku između fizičkih i psihičkih radnji od kojih se Univerzum sastoji, koje mogu da ipaze, a koje istinski ne postoje i vršioca tih radnji kojeg nikada nisu opaazili, niti se on ni na jedan način može opaziti, a koji uistinu postoji. A to je naravno, Svest.

Svest je vršilac svoh mogućih fizičkih i psihičkih radnjiu Univerzumu, a nikada je niko nije opazio i naučno, empirijski dokazao da postoji. I jedini mogući način da dokažemo da Svest postoji jeste to da ona sama, Svest, izvede logički zakljulak da ona postoji. I to da izvede zakljulak pomoću svoje svesnosti u koju sebe dovodi pomoću svojih fizičkih i psihičkih radnji u vreme kada ih vrši. Kada je svesna i sebe kao vršioca radnji i svojih radnji koje vrši. Kkada može sebi da kažže ono što je Svest francuskog filozofa Dekarta, još pre 400 godina, kada je nešto razmišljala, sebi rekla: "Mislim, dakle, (ja Svest), postojim".

To je jedina moguća metoda pomoću koje Svest može da dokaže svoje postojanje i to samoj sebi i nikom drugom. A naši naučnici, neurolozi još i danas toga ne mogu da s sete, već i dalje istražuju rad ljudskog mozga da dokažu da ljudski mozak proizvodi Svest. A ni na pamer im ne pada da se upitaju ko je proizveo ljudski mozak i da ni ljudskog tela, ni mozga, ne bi noglo da bude da ih uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji nije proizveka upravo Svest.

Da li bajkovita Biblija po svim ovim pitanjima i odgovorima koja imaju značenje Večite istine, može išta da kaže? Ne može.

Poslednja izmena:
U skladu sa Dekartovom metodom dokazivanja postojanja Svesti, ispada da samo Svest može da dokaže svije postojanje, i to isključivo samoj sebi, u sebi. Ne znam tačno gde sam to čuo ili pročitao, možda to i u Bibliji stoji, jer Bibliju nisam ćitao, "da Boga možemo spoznati samo u sebi" A imajući na umu da je Bog, Svest, ispada da smo i mi ljudi bogovi, a da toga nismo ni svesni.

Nešto slično i u Tarabićevom proročanstvu stoji. Tu na jednom mesti Tarbić kaže:

"Na našijem granicama i preko njih, pojavuće se Novi narod. Rašće ti ljudi kao trava na livadi pošlje velikačkog dažda. A biće vredni i pošteni, te će paziti jedni druge ko da su su svi braća rođena, te će na našu mržnju odhovoriti svojom pameću. A mi, jopet, od naše manite pameti, miščljećemo da sve znamo i umijemo, te ćemo ovaj narod krstiti nekom novom vjerom kaoja se u nas budne pojavila. Ali svo to naše krštenje uzalid će biti, jerbo će ljudi tog naroda vjerovato samo u sebe i nikoga više".

Dakle, po Tarabiću, ljudi tog Novog naroda će da eazumeju da su oni Svest, a to znači i Bog, i to je razlog što će da veruju samo u svebe.

Taj Novi narod je, zapravo, onaj isti narod kojiji u Otkrivenju u Bibliji prorokovan kao "Narod u čistim belim haljinama". To i jeste razlog što već duže vreme međzu oravoslavcima provejava misao da su oni "Nebeski narod".

Ja o tom "nebeskom narodu" znam još da će ljudi tog "naroda u čistim belim haljinama" da sebe obeležavaju trobojnim simbolom trojednosti Svesti, koji je ujedno i simbil jedinstva Univerzuma i jedinstva svih ljudi sveta. Ovako kako su sebe obeležila ova dva čoveka negde iz Srbije, koja su mi pre 2-3 godine poslala svoje slike na mail. Ili kao ova dva dećka iz Sarajeva. Ili kao ova devojka iz Zagreba, koja je naoravila privesak na svom lančiću u obliku sombola trojednosto Svesti.

361.jpg

Prilozi

• 361.jpg
    361.jpg
    173,5 KB · Pregleda: 2
  • 361.jpg
    361.jpg
    172,5 KB · Pregleda: 2
Nikakvi materijalni oblic, ni kamen, ni ćovek, ni Univerzum itd, nemaju značenje postojanja. A ono što ne postoji, ne može da bude ni svest i ne može ni da opaža, misli, ni oseća itd. Značenje postojanja ima samo ono od čega su svi mogći materijalni oblici napravljeni, a to je ono nematerijalno koje zovemo imenom Svest ili Bog. Koje se u svom početnom obliku manifestuje kao nematerijalni Kvantni vakuum, koji je sa stanovišta fizike isto što i ništa. Iz kojega je njegovim samopokretanjem (teorija "Big-Bang") nastao ceo univerzum. I to je ono što u svetdkim religijama znači kada se kaže "da je Bog stvorio svet iz ništ".

I to je cela, nepobitna istina o postojanju celokupne stvarnosti, koju još uvek nisu otkrili ni naučnici, ni filozofi, ni trolozi sveta, a koju sam ja u celosti izrekao, da svako može da je razume, uz pomoć samo nekoliko rečenica. I koju niko ne može da obori, ker se temelji na naučno utvrđenim činjenicama i pravilno izvedenim logičkim zaključcima iz tih činjenica. A to što ljudi još uvek ne znaju u ne razumeju tu istinu, razlog je samo što ne umeju ispravno logički da misle.

Ne postoji individualna svest. Svest je samo jedna i ona je univerzalna. Koja je podelika sebe u na bezbrj čestica i polja u momentu kada se pokrenula. Njena osnovna pokretačka snaga je njena misao, a uzrok svih njenih misli su informacije, tj. zmnanja o svim materijalnim oblicima organizovanog njenog naprezanja, kretanja i rada, poput atoma, nebeskih tela, galaksija, ze tela ćelija, biljaka, životinja i ljudi.

Ja sam dao ispravnu definiciju Svesti koja glasi da je Svest ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti. To je ono koje raspolaže psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, miščjenja i razumevanja, bez kojih svesnosti ne može da bude. I koje raspolaže fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, pomoću kojih poprima fizička materijalna svpjstva sile i mase i tako postaje predmetom svog opažanja, osećanja, pamćenja mišljenja i razumevanja, tj. postaje predmetom svoje svesnosti. S obzirom da u svom mirujučem i nenapregnutom stanju Svest nije materijallna, a to znači, nije opažljiva, ni sposznatljiva i ne može da stekne nikakvo znanje o sebi.

Što se tiče tvog pitanja, koliko vrsta svesti ima, odgovor glasi da je Svest jedna i da ne postoje nikakve vrste Svesti. Postoje samo različiti materijalni oblici i pojave koje Svest svojim kretanjem i radom gradi. I postoje različita znanja, tj. informacije pomoću kojih Svest različite materijalne oblike i pojave fradi. I posdtoje različiti oblici svesnosti koji se formiraju u skladu sa različitim inrormacijama, tj. unanjima koja Svest u sebi nosi i u skladu sa njima različito deluje.

Uz napomenu da sam u ovom postu izrekao celu istinu o postojanju stvarnosti i onaj ko je do kraja ratzmeo sve ovo što sam napred rekao, ne trebaju mu više nikakva naučna, filozofska ili teološka dela i knjige da iih četa i u njima traži istinu. A onaj ko nije razumeo, neka čita ovaj moj post ponovo. Ako treba i više puta, dok ne uspe da razume, jer istina o postojanju stvarnosti je vrlo prosta da tu i nemaništa komplikovano što ne može da se razume. Jer sva mudrost ovog sveta se svodi samo na to da postoji samo Svest i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radni - naprezanje, kretanja, opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje. Sve ovo čovek može da proveri i razume na sebi i u sebi samome.

Formula svesti, a time ujedno i formula sveukupnog postojanjna je tako prosta da može da se izrazi sa smo dva sledeča simbola: "JA+7"

U ovoj formili "JA" je ime kojim Svest samu sebe zove. U Univerzumu sve materijalne forme imaju svoej "JA".
Sad Ja gospodine Ljubo 😉
Da bi vas shvatila kako vi lično shvatate svijest moraću da vam postavim par pitanja.

1. Zašto postoji “Prefrontal cortex” i čemu služi? Kod kojeg svjesnog bića je najrazvijeniji i zašto?

2.Vjerujete li u “višu” i “nižu” svijest i šta vam njeno postojanje govori ako vjerujete?

3. Vjerujete li da ne možemo da kategorički tvrdimo ništa u kvantnoj fizici jer baratamo sa površnim znanjem zakona matematike, informacijama “od oka” (predvidjanjem talasnog kretanja elektrona na primjer)?

4. Da li je “Aora” koju ste spomenuli uopšte naučno dokazana da postoji? Imam osjećaj da ono što ja zovem individualnom sviješću vi zovete aorom.

5. Šta bi nam AI robot rekao kad bi ga upitali jel svjestan sebe? Ako kaže “da” jel laže? Šta mu to fali da bi bio ubjedljiviji?

Nikakvi materijalni oblic, ni kamen, ni ćovek, ni Univerzum itd, nemaju značenje postojanja. A ono što ne postoji, ne može da bude ni svest i ne može ni da opaža, misli, ni oseća itd. Značenje postojanja ima samo ono od čega su svi mogći materijalni oblici napravljeni, a to je ono nematerijalno koje zovemo imenom Svest ili Bog.
Stavili ste sve u isti koš ovdje. Kamen, čovjeka, univerzum , svijest i Boga.
Odlučili ste da ignorišete sve ono što vidite i vjerujete u praznu simulaciju baziranu samo na kosmički energetski krvotok.

Ja se nebi nikad usudila reći nekom da NE ZNA da razmišlja ako se sve bazira na vjerovanjima i teorijama.
Ako ste vi tako sigurni u vašu teoriju onda napravite simulaciju Big Banga u jednoj sobi ili kutiji pa mi javite rezultate.

Sve se bazira na teorijama POSSIBILITY (mogućnost) and PROBABILITY.(šansa).
“Moguće”je I da postoje vanzemaljci ali su “šanse” male.
Fale dokazi da bi kategorički tvrdili nešto i ova naša rasprava je isto što i mlaćenje mrtve kobile.
Jedina je razlika što je probabilet da sam ja u pravu 😉

Glista nema Svest isto kao ni čovek ili bilo šta drugo. Svest se ne može imati, već biti. I može se butu svestan u vreme kad Svest koristi svoje fizičke i psihičke sposobnosti i radnje ili ne biti svestan u vreme kada Svest ove fizičke i psihičke svoje sposobnosti ne koristi.
Istraživač mora posedovati određene predispozicije pre nego se upusti u istraživanja. Prvi preduslov je da se odrekne ličnih ambicija. Drugi je da shvati svoju umreženost u sistemu. Treći uslov je kada nešta i postigne da nema osećaj lične superiornosti već da svu zaslugu preda univerzumu.

Istraživač mora posedovati određene predispozicije pre nego se upusti u istraživanja. Prvi preduslov je da se odrekne ličnih ambicija. Drugi je da shvati svoju umreženost u sistemu. Treći uslov je kada nešta i postigne da nema osećaj lične superiornosti već da svu zaslugu preda univerzumu.
Smiješ da osjetiš radost spoznaje i igre misli ali trijumf i osjećaj superiornosti je zamka ega a ego nas može zasljepiti/ograničiti pa i paralisati.
Svi zakoni kosmosa na veliko, atrakcije, akcije i reakcije mogu da budu promjenjeni i na malo, u svakoj životnoj situaciji.

Npr.moja ćerka se požali na muža. Očekuje moju punu podršku i da ja pristrasno zauzmem samo njenu stranu, ignorišem njene loše strane i njegove dobre.Tad Ignorišem pola informacija i ego donosi iracionalne zaključke. Rezultat može biti samo pucanje.

Ako nepristrasno osmotrim po cijenu da se zamjerim i rodjenom djetetu onda vidim da su oni u zamci sopstvenog ega jer su mladi i pružam i njima šansu da vide čistiju sliku pa samim tim reaguju bolje tj donesu racionalnija rješenja koja obećavaju više i bolje.

Ego može i da ubije. Upadneš u zamku sopstvenih želja pa kukaš na sudbinu i život,ratuješ sa svim oko sebe zarad sebe tj posebne slike sebe koju želiš da svijet oko tebe vidi. A kome se to dokazujemo i koga je to toliko briga uopšte? Nebi smjeli čak ni sopstvenim roditeljima da se dokazujemo jer možda odatle nesvjesno sve i krene.

Vidiš kako te navučem da se proturječiš jer u jednom analiziranju ljudske navike " ja sam svest" i "ja imam svest" inzistiraš da to nije isto a sad gore kažeš da je isto.
Ja znam da bi ti vojeo da me bavučeš da se proturečim. Još si u poletku tvrdio da ćeš sa Biblijim da me sasečeš. Ali, na tvoju žalost, to nećeš nikad da doživiš, pa ni sada sa ovim citatom mojih reči koje si izvukao iz kontekstva. Koje u širem kontekstu znače nešto sasvim drugo. Evo ti ceo tekst u kojem se ta moj rečenuca nalazi, pa to dobro prostudiraj, pre nego daš komentar.

"Onaj ko u ljudskom telu sebe zove imenom "JA" je ljudska aura. Kad se odvoji od tela ona ima oblik tela sa svim delovima koje ljudsko telo ima. Kada je informatički, telepatski spojena sa telom, ona tafa prožima celo telo i svenjegove delove i sjedinjuje se sa njima, koje tada oseća kao što samu sebe oseća. Zbog toga ona uvek može da kaže "moje telo" ili "moja ruka". Što je isto kao da skaže "ja telo ili "ja ruka". Pogotovo što je i celo telo, sa svim svojim delovima napravljeno od Svesti. A to znači da ni telo, ni njegovi delovi ne poseduju Svest, več da oni jesu Svest. Pogptovo ako znamo da je pre početka materijalizacije i evolucije Univerzuma sve bilo samo jedna Svest."

1. Zašto postoji “Prefrontal cortex” i čemu služi? Kod kojeg svjesnog bića je najrazvijeniji i zašto?
Žao mi je, ne znam šta je "petrontal kortex", ali ma šta da je, sigurno znam da je sačinjem od ćestica i polja Svesti i da su ga te čestice i polja napravile po načinu samoorhanizovanja, uz pomoć svojih sedam sposobnosti. Naravno, ukoliko to nije neka ljudska rukotvorina. Ali i ako jeste, svejedno, jer svest je i sve ono sa čime i čovek dolazi u dodir.
2.Vjerujete li u “višu” i “nižu” svijest i šta vam njeno postojanje govori ako vjerujete?
Ja ne verujem ni u šta. Ja znam da je Svest celog univerzuma jedna i ista, po tome što raspolaže sa sedam sposobnosti. I znam da pojedini delovi Univerzalne svesti, zaduženi da od sebe samih sagrade pojedine materijalne oblike od kojih se Univerzum sastoji, moraju da raspolažu informacijma o građi materijalnog oblika koji treba da sagrade. I znam da su te informacije različite, onoliki koliko su i materijalni oblici koe treba da sagrade, različiti. Kao što je i svesnost pojedinih delova svesti različita, u skladu sa rainformacijama koje u sebi nse.

Na primer, u ljudskom organizmu, Svest od koje su sagrađeni srce i pluća, je ista, ali nije svesnost, jer Svest koja gradi srce zna i svesna je kako da gradi srce i radi kao srce, a svest koja gradi pluća svesna je i zna kako da gradi pluća i radi kao pluća. I znam da je svaki delić Svesti u Univerzumu, za samoga sebe i najviša i najvažnja svesti. Kao što znam i to, ako svi delići i delovi Univerzalne svesti u Univerzumu, rade svoj posao kako treba, po zakonu harmonije i dobra, tada će svi oni da budu maksimalno slobodni i da niko neće da bude povređen. Kao ćelije i organi u ljudskom organizmu koje se ne povređuju, već na opšte dobro svih, sarađuju i uživaju. Što u ljudskom društvu, zbog neznanja prirodnog zakona Harmonije i dobra, nije slučaj.
3. Vjerujete li da ne možemo da kategorički tvrdimo ništa u kvantnoj fizici jer baratamo sa površnim znanjem zakona matematike, informacijama “od oka” (predvidjanjem talasnog kretanja elektrona na primjer)?
Dok god ne znamo ništa o Svesti, ne možemo znati ništa ni o čemu, a kako li o nematerijalnim Kvantnom vakuumu, u kojem ničega opažljivog i za naše instrimente merljivog, nema. Fizičari čak ne znaju ni šta je energija. Ne znaju da je energija napregnuta i pokrenuta Svest. Zato jer sa svojiom metodama istraživanja ne mogu da opažaju nutrinu energije i tako saznaju šta je suština energije, tj. šta je energija za sebe u sebi. Za fizičare, samopokrenute ćestice i polja Kvantnog vakuuma su samo energija i oni izvode zakljulak da je i Kvantni vakuum takođe energija, ali malo finijeg kvaliteta, Pa sada eksperimentišu kako da pokrenu Kvantni vakuum i tako iz njega dobiju neograničene količine besplatne energije. Žele da iskoriste Boga i nateraju ga da radi za njih. Ili da pomoću Božije energije naprave tako jako oružje, pomoću kojega će moći da ubiju i unište i samoga Boga.
4. Da li je “Aora” koju ste spomenuli uopšte naučno dokazana da postoji? Imam osjećaj da ono što ja zovem individualnom sviješću vi zovete aorom.
Koliko znam, dokazano je postojanje aure, tj da biljke, životinje i ljudi imaju aure. Ona može i da se snimi (Kirilianova fotografija) a vidoviti ljudi mogu i da je vide. I nebeska tela imaju svoje aure - elektromagnetna polja. Bez aura nikakva materijalna tela, koja grade neka mnoštva pripadnika iste vrste, kao na prime ljudska tela koja grade ćelije i organi, ne bi to mogla kad ne bi bila informatički, telepatski povezana u jednu živu i svesnu celinu. To je uloga aura. Kad se one odvoje od tela, telo umire i raspafa se.
5. Šta bi nam AI robot rekao kad bi ga upitali jel svjestan sebe? Ako kaže “da” jel laže? Šta mu to fali da bi bio ubjedljiviji?
Ne treba da ga pitamo da li je svestan da bi to znali. Dovoljno je da znamo da je svestan, po tome što razume pitanja koja mu se postavljaju i što daje, koliko-toliko. smislene odgovore. A ako znamo da samo Svest postoji i da je sve napravljeno od Svesti, logično je da u protivnom, ne samo da roboti (veštačke inteligencije) ne bi bili mogući, već ni bilo šta drugo, pa ni ljudi.

Stavili ste sve u isti koš ovdje. Kamen, čovjeka, univerzum , svijest i Boga.
Jesam i nisam prvi koji to radi. Za mene postoji samo nešto JEDNO koje može fizički i u sebi, psihički da se manifestuje na bezbroj različitih načina. Za mene, Svest, Bog i Univerzum su hedno i isto. Već odavno postoji filzofskipravac, panteizam, koji stoji na stanovištu da su Bog i Univerzum, isto.
Odlučili ste da ignorišete sve ono što vidite i vjerujete u praznu simulaciju baziranu samo na kosmički energetski krvotok.
Nisam ja odbacio ništa i govorim upravo o onome što vidim da jeste. A ne kao drugi , koji ne vide to što jeste, pa izmiljaju da je sve drugačije nego jeste, i veruju da jeste to što su izmislili da jeste.
Ja se nebi nikad usudila reći nekom da NE ZNA da razmišlja ako se sve bazira na vjerovanjima i teorijama.
Upravo zato što se sve bazira na verovanjima i teorijama, je dokaz da niko ne ume da rzmišlja. Od čpveka ništa nije skriveno. Sve je tu pred nama i može da se i vidi i objasni i razume. Ja, na primer, ne pričam ništa što svako od vas ne može da vidi, objasni i razume.
Ako ste vi tako sigurni u vašu teoriju onda napravite simulaciju Big Banga u jednoj sobi ili kutiji pa mi javite rezultate.
Pa imaš te "Big-Bang simulacije koje su ljudi izmislili i koje se svakodnevno ponavljaju u Ukrajini i Palestini. A ranije i mnogo puta na drugim mestima u svetu, sa mnogo jačim i razornijim dejstvom. Nnaravno, ne u svojoj sobi ili kuhinji, već uvek u tuđoj.
Sve se bazira na teorijama POSSIBILITY (mogućnost) and PROBABILITY.(šansa).
“Moguće”je I da postoje vanzemaljci ali su “šanse” male.
Zakon postojanja, po kojem može da postoji samo ono koje je sposobno da postoji samo po sebi, kao svoj i uzrok i posledica, a to je uvek ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, nije ni mogućnost, ni teorija, već neoboriva, iskustveno i naučno do kraja proverljiva, objašnjiva i razumljiva nazka.
Fale dokazi da bi kategorički tvrdili nešto i ova naša rasprava je isto što i mlaćenje mrtve kobile.
Jedina je razlika što je probabilet da sam ja u pravu 😉
"Mlaćenje mrtve kobile" je kada izmišljamo, a ne možemo da dokažemo, objasnimo i razumemo. već samo verujemo. Moja tvrdnja da samo Svest postoji se temelji i na dokazima i logicičkim objašnjenjima koja do kraja mogu da se razumeju. Prihvatiće ih svako ko je spsoban da proveri moje oikaze i objašnjenja. Ko nije sposoban, ostaće i dalje vernik i nikakvi dokazi i logička objašnjenja mu neće da znaće ništa.

Nisam razumeo šta je pisac želeo da kaže.

Žao mi je, ne znam šta je "petrontal kortex", ali ma šta da je, sigurno znam da je sačinjem od ćestica i polja Svesti i da su ga te čestice i polja napravile po načinu samoorhanizovanja, uz pomoć svojih sedam sposobnosti. Naravno, ukoliko to nije neka ljudska rukotvorina. Ali i ako jeste, svejedno, jer svest je i sve ono sa čime i čovek dolazi u dodir.

Ja ne verujem ni u šta. Ja znam da je Svest celog univerzuma jedna i ista, po tome što raspolaže sa sedam sposobnosti. I znam da pojedini delovi Univerzalne svesti, zaduženi da od sebe samih sagrade pojedine materijalne oblike od kojih se Univerzum sastoji, moraju da raspolažu informacijma o građi materijalnog oblika koji treba da sagrade. I znam da su te informacije različite, onoliki koliko su i materijalni oblici koe treba da sagrade, različiti. Kao što je i svesnost pojedinih delova svesti različita, u skladu sa rainformacijama koje u sebi nse.

Na primer, u ljudskom organizmu, Svest od koje su sagrađeni srce i pluća, je ista, ali nije svesnost, jer Svest koja gradi srce zna i svesna je kako da gradi srce i radi kao srce, a svest koja gradi pluća svesna je i zna kako da gradi pluća i radi kao pluća. I znam da je svaki delić Svesti u Univerzumu, za samoga sebe i najviša i najvažnja svesti. Kao što znam i to, ako svi delići i delovi Univerzalne svesti u Univerzumu, rade svoj posao kako treba, po zakonu harmonije i dobra, tada će svi oni da budu maksimalno slobodni i da niko neće da bude povređen. Kao ćelije i organi u ljudskom organizmu koje se ne povređuju, već na opšte dobro svih, sarađuju i uživaju. Što u ljudskom društvu, zbog neznanja prirodnog zakona Harmonije i dobra, nije slučaj.

Dok god ne znamo ništa o Svesti, ne možemo znati ništa ni o čemu, a kako li o nematerijalnim Kvantnom vakuumu, u kojem ničega opažljivog i za naše instrimente merljivog, nema. Fizičari čak ne znaju ni šta je energija. Ne znaju da je energija napregnuta i pokrenuta Svest. Zato jer sa svojiom metodama istraživanja ne mogu da opažaju nutrinu energije i tako saznaju šta je suština energije, tj. šta je energija za sebe u sebi. Za fizičare, samopokrenute ćestice i polja Kvantnog vakuuma su samo energija i oni izvode zakljulak da je i Kvantni vakuum takođe energija, ali malo finijeg kvaliteta, Pa sada eksperimentišu kako da pokrenu Kvantni vakuum i tako iz njega dobiju neograničene količine besplatne energije. Žele da iskoriste Boga i nateraju ga da radi za njih. Ili da pomoću Božije energije naprave tako jako oružje, pomoću kojega će moći da ubiju i unište i samoga Boga.

Koliko znam, dokazano je postojanje aure, tj da biljke, životinje i ljudi imaju aure. Ona može i da se snimi (Kirilianova fotografija) a vidoviti ljudi mogu i da je vide. I nebeska tela imaju svoje aure - elektromagnetna polja. Bez aura nikakva materijalna tela, koja grade neka mnoštva pripadnika iste vrste, kao na prime ljudska tela koja grade ćelije i organi, ne bi to mogla kad ne bi bila informatički, telepatski povezana u jednu živu i svesnu celinu. To je uloga aura. Kad se one odvoje od tela, telo umire i raspafa se.

Ne treba da ga pitamo da li je svestan da bi to znali. Dovoljno je da znamo da je svestan, po tome što razume pitanja koja mu se postavljaju i što daje, koliko-toliko. smislene odgovore. A ako znamo da samo Svest postoji i da je sve napravljeno od Svesti, logično je da u protivnom, ne samo da roboti (veštačke inteligencije) ne bi bili mogući, već ni bilo šta drugo, pa ni ljudi.
“Prefrontal cortex” je prednji dio svakog mozga koji nam omogućava da mislimo, zapažamo, osjećamo, pamtimo…
Za sada tvrde da je najrazvijeniji kod čovjeka od svih bića na zemlji i zato mi imamo blagu prednost nad ostalim životinjama. Ne znam za hobotnicu jedino.
Na osnovu rada tog korteksa živo biće je svjesno sebe jer misli, osmatra, pamti ali svak za nijansu drugačije tako da je svjestan svakog živog bića drugačija. Da nema individualne svijesti vi i ja nebi imali sad ovu razmjenu mišljenja. Shvatam da vi to zovete Aorom a kad vam je jedan od dokaza “vidovnjaci” onda tu već imamo problem da vašu teoriju shvatim ispravnom.

Ne vjerujete u višu i nižu svijest jer kod teorije postojanja Aore postoji “jača” i “slabija” . Za mene ona je samo slika toplotne energije koju luči tijelo. Kad dodijem temperaturu onda vjerovatno sija jače.

Ne moramo da ga pitamo ako smo odlučili da budemo ignorantni a treba da pitamo ako želimo informaciju.

U tom robotu je opet samo toplotna energija i informacija koju je unio čovjek.
Ako je unio informaciju da robot kaže “da, ja sam svjestan” onda bi nastala panika kod ljudi niže svijesti.

Šta je na primjer čovijek bez razvijenog centra za empatiju u mozgu, bez empatije?
Serijski ubica? Sociopata u želji za moć? To je tak vaš eksperiment u Ukrainu i Palestini. Nigdje neće doći jer fali duša i puno toga više da bi samo prikupili potreban materijal za BB eksperiment i tog robota.

Slažemo se u jednom. Treba ljubav i da smo svi braća u bijelom , da sve bude u harmoniji ali ako ćemo zagovarati ljubav onda moramo znati odakle dolazi i kako nastaje.

Nastaviću ali moram i ručak skuvati 😉

Nisam razumeo šta je pisac želeo da kaže.
Da ne može svako ko poželi otkriti tako duboke stvari... jednostavno je zaključano za one koji nemaju predispozicije za to. Pročiraj još jednom pa ako imaš neku egocentričnost prvo to promeni ako uopšte možeš pa će novi horizonti da se otvaraju sami od sebe. To je moje mišljenje ne kažem da sam u pravu.

"Mlaćenje mrtve kobile" je kada izmišljamo, a ne možemo da dokažemo, objasnimo i razumemo. već samo verujemo. Moja tvrdnja da samo Svest postoji se temelji i na dokazima i logicičkim objašnjenjima koja do kraja mogu da se razumeju. Prihvatiće ih svako ko je spsoban da proveri moje oikaze i objašnjenja. Ko nije sposoban, ostaće i dalje vernik i nikakvi dokazi i logička objašnjenja mu neće da znaće ništa.
Postoji univerzalna Božija svijest jer je opremljena svim balansim podataka uz zakone univerzuma od kojih mi pola nismo ni otkrili.
Ona je kao napon u žicama struje na banderi a onda transformatorom matematičkih i drugih formula nama živim stvorenjima posudi jednu malu česticu sebe da i mi stvorimo svoju malu svijest ograničenih mogućnosti razmišljanja jer nam je usput podarila i strah od smrti, lične ambicije, ego pa samim tim nas remeti da dodjemo do spoznaje.

Nama je podareno taman toliko kad ne shvatimo pomjeranje polova Zemlje i njegovih podciklusa da zaključimo da hitno treba da pobijemo krave da ne prde.

Ja ne vjerujem u ništa previše jer je i Biblija zloupotrebljena često ali vjerujem da nam je dala dovoljno savjeta da bi produžili svoje iskustvo postojanja što je veličanstvena magija.

Zašto smo mi Božija dijeca?
Zato što umjesto sitosti hoćemo još jer je baš lijepo kad jedemo..a Big kaže “ako pretjeraš opteretićeš i izlizati organe pa ćeš kraće uživati u ovoj magiji.” “Prestani da lupaš rukicana i nogicama jer je to za tebe bolje.”Dao nam je i volju da sami sebe balansiramo i krotimo.
Ono u šta ne vjerujem je da je on sadista, da ima vremena da nam sprema lonce u paklu ili da je pogrešio na Velikom potopu pa rekao “my bad, ovo sam uradio u afektu.”
On u svakom momentu zna šta radi za razliku od nas ljudi.

Ako ste zanemarili jedan od njegovih darova da i zapjevate, zaigrate , otkačite i isključite mozak opet ste pogrešili. Morate balansirati svaki dar umjereno i opstaju oni koji najbolje balansiraju i ne uništavaju ništa oko sebe već krče bolje uslove za nove živote koji dolaze.
Za sada ljudi ubijaju u ratovima, truju sredinu da se novi radjaju defektni i nemaju šansu da okuse život koji je Bog spreman da podari.
Zar to nije dovoljna kazna?

Shvatam da vi to zovete Aorom a kad vam je jedan od dokaza “vidovnjaci” onda tu već imamo problem da vašu teoriju shvatim ispravnom.
Moja kčerka je doktor za kinesku medicinu i reče mi da je Rus, Mihail Horotkov smislio kameru pomoču koje mogu da se smimaju i mere elektromagnetna zračenja na površini tela i mozga. Čija boja može da se menja u skladu sa čovekovom emovijama. Što omogućuje čak i dijagnostiku nekih bolesti od kojih čovek boluje.
Ne vjerujete u višu i nižu svijest jer kod teorije postojanja Aore postoji “jača” i “slabija” . Za mene ona je samo slika toplotne energije koju luči tijelo. Kad dodijem temperaturu onda vjerovatno sija jače.
Energija od koje je sagrađen ceo Univerzum se uvek manidestuje kao elektromagnetno polje koje vibrira, tj. kao fizička radnja kretanja. I ne vredi nagađati kakve to veze ima sa Svešću, s obzirom da se svesnost uvek manifestuje kao prihiča radnja iproces opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. I i da ne postoji ništa drugo koje bi moglo da vrši te psihičke radnje i pomoću njih dovodi sebe u stanje svesnosti, do oni isto koje vrši i fizičke radnje vibriranja i kretanja

I još jednom, ne postoji viša i niža svest, već viša i niža svesnost. Svest je ono što postoji i raspolaže fizičkim i psihičkim sposobnostuma da fizičke i psihičke radnje vrši i pomoću njih sebe dovede u stanje svesnosti, Tako što stvara iskustvo, tj. znanje ili informacije o sebi i svojoj okolini. I ukoliko je to znanje veće i svesnost je veća. Što je znanje manje i svesnost je manja. Pa tako, na primer, kod čoveka je njegovo životno iskustvo, tj. znanje, veće, nego kod mrava, pa je i čovekova svesnost viša, nego u mrava. Što ne iskuljučuje mogućnost da postoje i viši svesni entitetu od čveka, koji su istovremeno i svesniji i močniji od čoveka. Isus Hrist, na primer

Dakle, ne postoji viša i niža Svest, već evesni entiteti koji mogu da budi više ili manje svesni. Tako je i sa ljudima, kod kojih je svest ista, ali ipak niti svi isto znaju, niti su svi isto svesni. Neki više znaju i više su svesni, a neki manje. Dete kad se rodi, gotovo da nije ničega svesno. Tek tokom života, stičući razna životba iskustva, znanja, postaje sve svesnije i svesnije. "Svetlosna bića". na primer, mnogo više znanju od ljudi i mnogo su svesnija i moćnija od ljudi. Pa ih možemo smatrati i Bogovima.

Back