IMA LI BUDUĆNOSTI U OVOJ ZEMLJI ZA NAS MLADE

To su gluposti, a ne argumenti. Gledaj šta su uradili ljudima koji su uzeli kredite za mlečne krave i opremu. Hoće da rade, ali su ih zlikovci upropatili, cenom mleka. Ratarstvo je isto katastrofa jer najviše zarade, oni koji otkupljuju, a proizvođači skoro ništa

procitaj moj gore post.. To ti je komunizam brajko, kad ti nemas trziste i kad se ne zna sta je cije.
A i da ne pominjem da drzava najmanje u regionu ulaze u poljoprivredu pa samim ti me nije ni konkurentna pa uvozimo hranu- iz Kine z:D

Imaš tržište uvek kad se nešto prodaje i kupuje, pa bio to i komunizam. Nemoj da te lažu, NE postoji SLOBODNO tržište. Slažem se da je komunizam u srbiji jedno teško zlo

Pa jeste, mislim to je neki Srpski komunizam, iliti komunizam na Srpski naicn, sa kontrolisanim trzistem, spregom vlasti i monopolista, gusenjem privrede itd. tako da je ocigledno da nema mnogo smisla raditi u takvim uslovima. Dok nasi ljudi kad odu negde drugde, tamo vide smisao u radu pa shodno tome i rade i neki od njih su i na vodecim pozicijama- u prevodu Srbija ima kvalitetne ljude.. neke.. Ali ti neki nemaju sta da traze ovde :S
Nazalost tako izgleda

Ja deco bas i nisam mlad al bi da kazem koju rec o buducnosti jerbo imam mladu decu koa misle slicno ovom sto ovde citam.

Ima buducnosti u Srbiji za radne i vredne ljude.

Nema buducnosti za neradnike i one koji ocekuju da ce bilo ko da im pomoogne nekakvim "sedstvima iz fondova".

Broj cvrcaka u zapadnoj civilizaciji nadmasio je broj mrava.

Mravi su mravi i jednom moraju da smognu snage da svojim rodjacima i komsijama cvrccima kazu da za svaku mrvicu koju dobiju i pojedu ,moraju nesto da doprinesu iliti urade za uzvrat.

Cilj uspoostavljaca cvrcackog nacina zivota zapravo i jesta da mrave iscrpu do te mere da pocnu da odlaze sa sopstvene teritorije ili da postanu cvrkizovani i samim tim nalegnu na teret i grbacu sve malobrojnijoj populaciji mravljih mrava.

Zasad taj plan odlicno uspeva i cini se da nema niko i niceg ko bi to mogao da spreci .

ALI......

Krenite od svoje kuce i u njoj napravite jasnu sliku onog sto biste zeleli da imate i uporedite to sa onim sto mozete da stvorite.

Napravite jasnu sliku sebi i svojoj deci da se samo logikom "ustani kad sunce izlazi" mogu stvoriti uslovi blagostanja kakvim tezi covek 21.veka.

Naucite svoju decu da samilost bez granice vodi u samodestrukciju.
Naucite da tudji sluga biti, nije casno,iako ponekad moze da bude udobno.

I kad se Srbija prestane baviti Pinkom i Grandom kao unosnim zanimanjima a sve korisnike socijalnih davanja obaveze da drustveno korisnim radom uzvrate zajednici u meri u kojoj su to u stanju.

Kad se mrav malo rastereti.

Bice onda lepo u Srbiji i onom broju cvrcaka koji postoji u svakom drustvu .

Nazalost nece to moci bas lako ali pomislite tek kakva s ranja cekaju Nemacku, Austriju ,Francusku i sve ostale koji misle da su bezbedni pod kisobranom zapadnog sveta .

Doslo je vreme da se vracaju u maticu i oni koji su iz nje otisli jer kraj i rasplet je na pragu.

Mislim da dolazi vreme kad ce ljudska prava morati da se dovedu u neposrednu vezu sa ljudskim duznostima.

U tom slucaju bolje je biti na svom terenu medju svojim ljudima.
Ako gresim ....onda idite deco i torbarite po Berlinu ,Rimu , Parizu a ovde nek bude propast .
Cene nekretnina po selima , kompletnih imanja koja su u stanju da prehrane porodicu , vec padaju na cenu godisnje kirije za stan u BG u , o kiriji za stan u Berlinu da i ne pricam.

Doselice se vec neko i kupice srpska sela i njive a vi cete se secati kako ste nekad imali svoju zemlju.

Ili sve ovo u dve reci ....

Ima buducnosti al mora sami da je pravite.

Ima li budućnosti u ovoj zemlji (Srbiji) za nas mlade ?

ima
počnite da koristite svoj mozak, nemojte se povoditi za trendovima
čuvajte tradiciju, ali budite savremeni i poslovni
ne verujte u laku lovu i ne gubite vreme na jalovim pričama o blagostanju
MORA da se radi, jako mnogo mora da se radi i na sebi i na poslu
ne gluvarite, nije istina da je bolje sedeti kod kuće nego raditi za 300 dinara
to je NAJVEĆA GLUPOST ikada izrečena, koja na žalost poprima razmere epidemije
ne studirajte po 10 godina samo zbog hedonizma
nijedan posao nije sramora raditi, SRAMOTA je NE RADITI
naučite da podnesete poraz, biće ih jako mnogo
u pobedi ne budite silni
NE koristite drogu bilo kakvog porekla (čak i onu koja je odobrena, ako neko smatra cigarete i alkohol za drogu, pokušajte da svedete na granicu koja vam može omogućiti ustajanje ujutru i odlazak na kakav-takav posao)

i na kraju da citiram Bila Gejtsa koji je u obraćanju koledžima u Americi kao prvo i najvažnije istakao sledeće :

ŽIVOT NIJE PRAVEDAN!

upamtite to i ne mlatite u prazno

ima
počnite da koristite svoj mozak, nemojte se povoditi za trendovima
čuvajte tradiciju, ali budite savremeni i poslovni
ne verujte u laku lovu i ne gubite vreme na jalovim pričama o blagostanju
MORA da se radi, jako mnogo mora da se radi i na sebi i na poslu
ne gluvarite, nije istina da je bolje sedeti kod kuće nego raditi za 300 dinara
to je NAJVEĆA GLUPOST ikada izrečena, koja na žalost poprima razmere epidemije
ne studirajte po 10 godina samo zbog hedonizma
nijedan posao nije sramora raditi, SRAMOTA je NE RADITI
naučite da podnesete poraz, biće ih jako mnogo
u pobedi ne budite silni
NE koristite drogu bilo kakvog porekla (čak i onu koja je odobrena, ako neko smatra cigarete i alkohol za drogu, pokušajte da svedete na granicu koja vam može omogućiti ustajanje ujutru i odlazak na kakav-takav posao)

i na kraju da citiram Bila Gejtsa koji je u obraćanju koledžima u Americi kao prvo i najvažnije istakao sledeće :

ŽIVOT NIJE PRAVEDAN!

upamtite to i ne mlatite u prazno
:klap:Ide bona!:super:

Ima li budućnosti u ovoj zemlji (Srbiji) za nas mlade ?

boze,Grubane ti si bar bistar decko,mislim da ti netreba puno da saberes 2+2

vidis i sam da svaka novodosla vlast u srbiji,zahebe stvar jos vise,zbog zelje da se sa sto krace vreme svog mandata nafatira lovom
drzavu vode iz senke neki nazovi tajkuni,ovi svi ostali se vode po njihovim naredjenjima

teramo inat celom svetu,non stop,i ne savijamo se kako vetar duva,vec kontra......valjda ti je jasno,kakva je perspektiva kod nas,za mladog coveka
da se osamostalis sa porodicom,kupis kola,stan,ides na odmor sa zenom i decom svake godine gde pozelis,jedes normalno,normalno se oblacis...sve od 2 plate...ukoliko zena nije na porodiljskom....sta mislis,jeli moguce?

boze,Grubane ti si bar bistar decko,mislim da ti netreba puno da saberes 2+2

vidis i sam da svaka novodosla vlast u srbiji,zahebe stvar jos vise,zbog zelje da se sa sto krace vreme svog mandata nafatira lovom
drzavu vode iz senke neki nazovi tajkuni,ovi svi ostali se vode po njihovim naredjenjima

teramo inat celom svetu,non stop,i ne savijamo se kako vetar duva,vec kontra......valjda ti je jasno,kakva je perspektiva kod nas,za mladog coveka
da se osamostalis sa porodicom,kupis kola,stan,ides na odmor sa zenom i decom svake godine gde pozelis,jedes normalno,normalno se oblacis...sve od 2 plate...ukoliko zena nije na porodiljskom....sta mislis,jeli moguce?

E, ne znam stvarno ,koliko su nama najobicnije stvari uskracene...
Danas biju ko hoce da radi.

Sve što bih rekao vi ste već rekli. Osećam i delim vašu gorčinu. Tim više jer imam 2 dece.
Nekad zastanem i zapitam se: Pa dobro, majku mu, jesam li išta mogao da promenim, bar da pokušam..? Koliko je krivica ili "krivica" nas samih u svemu ovome? Koliko smo spremni sebi da pogledamo u oči? Borimo li se, i kako, protiv ovih zala što nabrojaste?
Poslednja i najtužnija opcija je da pakujemo kofere. A moramo. Radi dece, radi nas samih.
Od Srbije ostaće samo Beograd. Pa eto im ga. Ionako ga je preplavio šljam. A bio je tako cool...
Eto, pun sam optimizma!!! :hahaha:

Placi Srbijo. I nije to samo do loseg stanja u zemlji, jednostavno takav smo mentalitet. Niko nece da radi. Pa nemojte mi reci da kada se neko bori za zivot u saobracajnoj nesreci hitnoj pomoci treba pola sata da stigne? Pa koliko samo ima obradivih povrsina po Srbiji? Ali avaj svi u Beograd, nece ljudi da ustaju u 5 ujutru. Ne kaze Srbin dzabe: "ne mogu oni mene toliko malo da plate koliko ja mogu malo da radim". Jeste lose stanje, ali nije kljuc problema u tome vec sto mi kao narod nemamo kulturu rada.

Ljudi nece da rade ako nemaju prava , u nasoj zemlji radnicka prava se ne postuju , poslodavci koriste egzistencijalnu krizu , cinjenicu da imamo veliki broj nezaposlenih i da su inspekcije potkuplijive i ne rade svoj posao ,zato se radi i po 12 sati za bednu platu.Motivacija je nikakva i ljudi rade iskljucivo zbog egzistencije . Danas raditi u privatnom sektoru nije lako druga je prica javni sektor , gde se vrlo malo radi a plate su dobre a odgovornost nikakva

Back