ranjeni Zoro
Elita
- Poruka
- 21.566
"pomažu" je sasvim nedovoljna, čak nepristojna reč u odnosu na disproporciju između crkvene finansijske moći s jedne, i bede s druge strane.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"pomažu" je sasvim nedovoljna, čak nepristojna reč u odnosu na disproporciju između crkvene finansijske moći s jedne, i bede s druge strane.
da, a kad im ukažeš na te bahate popove (što i krste, i venčavaju, i sahranjuju, i ispovedaju...) onda su to "odmetnici" od crkve. "loše tumače" hrista isl...
papa u crvenim Prada cipelicama, to ti je to.
"Pop može da bude grešan, ali ne i njegova molitva".
Nisu te ovome stari naučili?
Kad lupiš ovako nešto. očigledno misliš da ja sebe smatram superiornim jer sebe ne svrstavam u grupu onih koji "vole čuda".ти си очито изнад људи кад овако започињеш реченицу
или испод![]()
Kad kažem "kopija" mislim na štampani (ili pisani, svejedno) - primerak. Hrišćani se često hvale kako je to najviše štampana knjiga (dakle izdata u najviše kopija) a ja pokušavam da racionalizuem razlog zašto je to tako....
Općenito mi koji smo vjernici, trebamo poraditi na međusobnome dijalogu i razumijevanju. Tolerancijom prema drugim religijama pokažujemo privženost svojoj vjeri u Jednoga Boga !
ево један занимљив концепт
како би рецимо хришћани требали више да се боје онога што их чека на оном свету, него атеисти
(a од 3:56 минута клип је посвећен нику fighter vs 9/11: )
значиDa li to znači da oni koji nisu vernici ne trebaju poraditi na međusobnom dijalogu i razumevanju?![]()
Zašto misliš da stari bolje znaju od mladih?
Ti dakle veruješ da pop može biti grešan ali ne i njegova molitva. Da li veruješ da balon može iznutra biti prljav ali ne i voda koja iz balona ističe?
Verujem da on ne propoveda niti činodejstvuje po svojoj pameti, a još manje po svojoj snazi.
I kada grešan izgovori molitvu, Bog je čuje, pa mu je i draža jer se "grešan opravdao i stekao život večni". Pročitaj Jezekilja, veoma je poučan.
Ako ne propoveda po svojoj snazi i pameti, po čijoj pameti i snazi propoveda?
Pa ako u tu polovinu spadaju svi jadnici koji imaju "samo" potrebu postojanja viseg bica onda kako navode ateisti onda nas ima mnogo jadnikaЧитам разноразне ствари па сам хтео да сазнам ваше мишљење :има ли Бога?
Половина човечанства верује да Бог постоји,једна четвртина је скептична,а једна не верује.
Многи кажу да треба доказати постојање Бога.
Ја постављам питање тим особама:Да ли постоји љубав?
Ово су филозофско-религиозна питања,а ми да пробамо кроз полемику да нађемо неке одговоре.
Da, razlikuju se ljudi po shvatanju i razumevanju Boga i pojedinačno i kao pripadnici različitih religija (vernici). Isto tako ima i onih koji smatraju da nikakav Bog ne postoji nego su ga vernici izmislili (ateisti) i onih koji su po tom pitanju neodređeni jer smatraju da se o Bogu ne može ništa saznati (agnostici).Gde si čoveče?
Interesantno je da samo oba došli do istog zaključka u vezi ove nove civilizacije istovremeno polazeći od različitih (ili možda čak suprotnih) pretpostavki, verovanja i saznanja.
Termin Bog je diskutabilan termin. Ne zna se na šta se konkretno odnosi. Svako ima svoje poimanje boga, većina njih imaju pogled na svet koji se temelji na ideji boga. Neki ljudi svoj pogled na svet, stvarnost i način funkcionisanja sveta ne temelje na ideji Boga, to su ljudi koji uglavnom sebe smatraju ateistima ili agnosticima. Mnogo smo raspravljali na ovu temu, davno to beše, od tad te nisam video da trošiš dragoceno vreme na ove glupe forume.
Da, razlikuju se ljudi po shvatanju i razumevanju Boga i pojedinačno i kao pripadnici različitih religija (vernici). Isto tako ima i onih koji smatraju da nikakav Bog ne postoji nego su ga vernici izmislili (ateisti) i onih koji su po tom pitanju neodređeni jer smatraju da se o Bogu ne može ništa saznati (agnostici).
Ja sam kroz komunističku školu prihvatio ateizam kao nešto razumljivo samo po sebi. Nijesam mogao ni zamisliti da se ljudi mole Bogu i idu u crkve iz verskih razloga. Za mene su vernici bili zaostali, neobrazovani i neuki ljudi zbog čega sam osjećao sažaljenje prema njima. Moram priznati da sam ipak uvijek u sebi imao neku viziju Boga, ali nikako onakvu kakvu su vernici imali, mada ni o samim vernicima i njihovoj religiji nijesam imao nikakvu predstavu. No, po padu komunizma (Sad većina ljudi žali za njim. Koje li ironije - oni su ga upravo i srušili! Tražili su bolji hljeb od pogače. Vjerovali su više strancima! nego svom rodu. Zaboravili su za poslovicu: Ko neće brata za brata imaće tuđina za gospodara. A stranci su samo to i čekali. I porobili nas praktično bez borbe. Sad smo njihovi robovi.) u haosu razaranja bivše nam domovine mnogi ljudi, čak i oni koji nijesu ni bili na ratišta, su se obezglavili. Slike groze sa ratišta gledali smo direktno preko TV! Bio je to opšti sunovrat. Ja sam se tada razočarao. Nijesam se razočarao u ljude. Smatrao sam da ljudi rade naprosto ono što moraju, da oni imaju neki nagon da rade i ono što je zlo. Razočarao sam se baš tog Boga čiju viziju sam imao u sebi, zašto dopušta takve grozote.
I onda se dogodilo čudo! Došao sam do spoznaje da Bog ipak postoji i da vernici (hrišćanski) imaju pravu predstavu o Njemu. Bar što se tiče osnovnih detalja. A to su: da Bog svakog momenta vidi svakoga čovjeka, da vidi sve što svaki čovjek radi, da zna svaku njihovu misao, da molitva nije glupost nego direktno obraćanje Bogu, da čovjekova sudbina upravo zavisi od njegovih djela, kako misaonih tako i fizičkih (ova druga su posledica prvih) i da je tako po Božjoj volji! To je bio pravi šok za mene. To sam doživio, nijesam umislio. (Skeptični ateisti će ipak nalaziti svoja objašnjenja i uobičajeno će doživljavanje Boga tumačiti preko psihičkih domena, ako ne baš kao čisto umišljanje).
Na izvornoj temi na pdf Filozofija imao sam na umu ovakvu spoznaju Boga kad sam govorio da samo ona može iz temelja promijeniti čovjeka, njegov život i njegov odnos prema svemu postojećem, pa i Bogu i ta promjena će biti suštinski različita od svega što se čovjeku događalo u prethodnom življenju.