Има ли Бога???

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakav zakljucak, a govori o premisama? Tacno je da krompiri nisu kokosovi orasi, jer ne mogu da ubiju coveka, a kokosov orah moze. I nije tacno da celavom nije potrebna cetka. Moze da cetka bradu, ako je ima, pa cak i dlake iznad spolovila. A, sta ako ima periku?:hahaha:

Sta je bilo sa Kricaninom?:bye:

krompir ne moze da ubije coveka.. sta kaze wiki... "U ljudskoj ishrani se upotrebljava kuvan i pečen dok je sirov blago otrovan"... pojedi 10 komada pa ce ti se ugasi nik sam od sebe....

ovo za celavog me je porazilo.. sledeci put kad kazem da je isus ljubav ti mi argumentuj da i ispod plavog mosta kad ga dudlaju za chrvenu rade to iz ljubavi

ko laze treba da ima optuznicu i kajafa da je pise

Lepo kažeš, tu gde nema Ljubavi nema ni Boga. Znači Bog je Ljubav :D
Tamo gde nema ljudi nema ni kolere. Znači ljudi su kolera. :think:

ljubav je samo reč i ništa više, pa ako je bog ljubav onda mu dođe da je bog zapreavo....?
Odlično... logos. Bog je samo reč. Bez jezika nema ni Boga.... Sad bi Derida bio ponosan na tebe! :)

Читам разноразне ствари па сам хтео да сазнам ваше мишљење :има ли Бога?
Половина човечанства верује да Бог постоји,једна четвртина је скептична,а једна не верује.
Многи кажу да треба доказати постојање Бога.
Ја постављам питање тим особама:Да ли постоји љубав?
Ово су филозофско-религиозна питања,а ми да пробамо кроз полемику да нађемо неке одговоре.

Naravno da ga ima kad ga ne bi bilo valjalo bi ga izmisliti.

Tamo gde nema ljudi nema ni kolere. Znači ljudi su kolera. :think:
Shvatam princip, ali ti je primer loš, jer:
The V. cholerae sodB gene was detected in 74 of the 230 samples tested. Detection rates for the faecal samples obtained from individual species were as follows: cows (55/74), chickens (8/74), goats (2/74), donkeys (4/74), pigs (3/74) and pigeons (2/74). V. cholerae O1 was detected in (17/74) cow and (3/74) chicken samples, of which (9/17) cow samples and (3/3) chicken samples tested positive for toxigenic V. cholerae O1.

izvor:
Detection of Vibrio cholerae O1 in animal stools collected in rural areas of the Limpopo Province
Drugim rečima, i tamo gde nema ljudi ima kolere. ;)

Shvatam princip, ali ti je primer loš, jer:

Drugim rečima, i tamo gde nema ljudi ima kolere. ;)
Možemo da revidiramo primer, da umesto ljudi stavimo životinje, pošto ja tu ionako ne vidim mnogo razlike. E sad, problem je što su i izazivači kolere životinje, tako da zapravo možemo reći da gde nema života nema ni kolere, a ni bogova, bogme... :mrgreen:

Možemo da revidiramo primer, da umesto ljudi stavimo životinje, pošto ja tu ionako ne vidim mnogo razlike. E sad, problem je što su i izazivači kolere životinje, tako da zapravo možemo reći da gde nema života nema ni kolere, a ni bogova, bogme... :mrgreen:

Dobro kažeš, gde nema života nema ni Boga. Napisano je: Bog je Bog živih, a ne mrtvih. I još je napisano: Njemu su svi živi. ;)

P.S. Hvala Bogu pa je život svuda oko nas, i svuda pod nama, i svuda nad nama.

Back