Ikone placu

ma, opusteno...nijedna od "velikih" crkava nikad nije sluzbeno "aminovala" ovako nesto...

vazda nesto "ispod zita"...kao;
"pa da to je ovaj...jelte...svetinja...dajte pare, eeee...tako...fala...
znate, mi zapravo o tome ne znamo nista, al prica se po carsiji...pitajte onog covjeka tamo...
evo, i za vas brosurica...autobus krece u 8 ujutro, ukljuceni rana & pice...truc bla bla..." :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

haha :D
a smjesno je stvarno, organizacija koja nikom nista ne placa, a toboz stalno sakuplja pare i za sirotinju i za svete, boga, razne akcije itd.
sam petar u rimu bi mogao da spasi pola afrike gladi, ako ne i vise, pravoslavni popovi sa
zlatnim lancima i setaju okolo,
a ovamo sve skromno i hriscanski traze pare....bas djeluju kao da ne mogu da se prehrane....sirota, siromasna crkva

mislim, sta ce bogu pare.... :roll:

haha :D
a smjesno je stvarno, organizacija koja nikom nista ne placa, a toboz stalno sakuplja pare i za sirotinju i za svete, boga, razne akcije itd.
sam petar u rimu bi mogao da spasi pola afrike gladi, ako ne i vise, pravoslavni popovi sa
zlatnim lancima i setaju okolo,
a ovamo sve skromno i hriscanski traze pare....bas djeluju kao da ne mogu da se prehrane....sirota, siromasna crkva

mislim, sta ce bogu pare.... :roll:

pa ovaj...da otvori jos jedan "crkva shop" na predobroj lokaciji i to samo
kako bi "rijec bozija" na CDju, DVDju,
a bogami i tvrdo/meko ukoricena sto brze i sto (ne)povoljnije dospjela u ruke vaskolikog...stada...
beeee (to je ovaj...nesluzben, a tako prepoznatljiv pozdrav...)...i vama/nama draga koljegice...:lol::lol::lol:

btw ima tu i ikona (sa ovim...rezervnim punjenjima "krv & suze" pod sloganom "da i vasa ikona proplace"...)
jaja, kruna, kandila, gipsanih odliva, cuturica za rakiju, raspela...vrlo bogat asortiman...cudo jedno...:roll:

lol, trebas vidjeti shopove u vatikanu..... pravila sam shale sa drugaricom da negdje prodaju blessed bokserice sa likom pape
papa na 1001 nacin na 1001 predmetu za hm... ne student-friendly cifre :lol: osim ako ne kupujes sholje za mlijeko...

'nash, umjesto pravo hriscanski - sirotinji,
daje se onom ko ima i previse - crkvi
ili onom kome i ne treba - bogu

:lol: ne zovi me koleginicom da te ne skuvam kao umalo Nordija *shakes-a-finger-at-thou*
znas da su zenske koske mnogo funkcionalnije za kazan od muskiJEh :)

lol, trebas vidjeti shopove u vatikanu..... pravila sam shale sa drugaricom da negdje prodaju blessed bokserice sa likom pape
papa na 1001 nacin na 1001 predmetu za hm... ne student-friendly cifre :lol: osim ako ne kupujes sholje za mlijeko...

'nash, umjesto pravo hriscanski - sirotinji,
daje se onom ko ima i previse - crkvi
ili onom kome i ne treba - bogu

:lol: ne zovi me koleginicom da te ne skuvam kao umalo Nordija *shakes-a-finger-at-thou*
znas da su zenske koske mnogo funkcionalnije za kazan od muskiJEh :)

bila...vidjela...
a Medjugorje? eee...:rotf:
(tamo je i kamen proplakao...od srece; dolare...)

pa i ne zovem te kolegicom...:lol:

btw sto se onog stvorenja* tice - sorry;
kriva procjena - moja...al covjek uci dok je ziv
tako da...:roll:

*nORDIJA

bila...vidjela...
a Medjugorje? eee...:rotf:

pa i ne zovem te kolegicom...:lol:

btw sto se onog stvorenja* tice - sorry;
kriva procjena - moja...al covjek uci dok je ziv
tako da...:roll:

*nORDIJA

imala sam hm prosvjetljenu razrednu u srednjoj, insistirala da nas vodich provede kroz sve moguce i nemoguce crkve po italiji
cak i jedan red gdje su samo zene

pazi, sve su imale kratke nokte i prodavale svijece sa dubljim reljefom, svih sirina i duzina :lol: :twisted:

*'ema veze za to :)

anicat21-1.gif

imala sam hm prosvjetljenu razrednu u srednjoj, insistirala da nas vodich provede kroz sve moguce i nemoguce crkve po italiji
cak i jedan red gdje su samo zene

pazi, sve su imale kratke nokte i prodavale svijece sa dubljim reljefom, svih sirina i duzina :lol: :twisted:

*'ema veze za to :)

casne, a? super su casne...vesele neke zene...produhovljene... i tako...

btw djeco, samo opusteno - nema tu nista natprirodno niti Sv. Duh (i ona druga dvojica...) ima(ju) ista s tim...:mrgreen:

Naravno da ne plaču. Ne treba ti nikakav tekst ili bilo koji drugi dokaz.

Nije u tome stvar,
naravno da ne verujem u to da ikone placu...
Osim kad im Del Boj u tome ne pomaze!!!:mrgreen:
(ako je neko gledao mucke zna o cemu pricam...)
Ali sam trazila neki realan text na netu o tome...
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... gle cuda NEMA GA..!;)

Prvo izostavio si najvazniji deo a to je 25 svalerki.Drugo uglavnom sam sve to nabrojao da bi donekle pojednostavio znacenje vere.A moguce da je prilaz bio malo povrsan mada nista manje povrsan od tudjih postova.Tako da prihvatam primedbu mada moglo bi i tu da se polemise.Ali hajde da se vratimo temi.Zar nemas ti neko svoje misljenje o ovome?

o cemu?
o ikonama koje placu ili o veri?
o ikonama koje placu sam vrlo skeptican, kao sto sam skeptican po pitanju bilo kakvog cuda koje nikada nije dokumentovano.

o veri?
smatram da i neko ko ima 26 svalerki moze da bude vernik...tj iskren vernik.

o cemu?
o ikonama koje placu ili o veri?
o ikonama koje placu sam vrlo skeptican, kao sto sam skeptican po pitanju bilo kakvog cuda koje nikada nije dokumentovano.

o veri?
smatram da i neko ko ima 26 svalerki moze da bude vernik...tj iskren vernik.

Баш тако.
Вера не зависи од морала...
Мада морал у извесној мери зависи од вере...

Stvarno ne mogu sve da vas citiram ali tako nesto da vera nema veze sa moralom je jedna od stvari koje do sad nisam mogao ni pomisliti da cu bilo gde cuti.Takvo ne shvatanje vere i njene svrhe jos nisam cuo.Vidite ja iskreno pokusavam da vam pomognem da to shvatite ali procitajte malo pazljivije moje i jos neke postove samo ce vam se mnogo toga reci.Ako bih vam poceo pricati zaista o svemu sta se krije iza vere i sta je zaista prava problematika pre bih vam naskodio nego pomogao.Shvatam kako vas i mene ogranicava ovakvo drustvo i sitem ali ja vam savetujem trgnite se dok jos ima vremena.I takodje ne zelim da me shvatite pogresno ja vam pruzam prijateljski savet ne namecem vam svoje misljenje ako zelite razmotrite ga ako ne niko vas ne tera ali nemojte samo povrsno da ulazite u raspravu dzabe gubite vreme.

Back