IKEA

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Juče kupih dva ogromna pola metra tanjira za po 250 din i šolje za kafu po 70 din vatrostalne fantazija ove druge sive dve su po 220 din džabaka. Držač za mob i tablet od bambusovine, papuče... obožavam da kupujem potrebne gluposti u ikei jer dugo traju. Ne raspadnu se brzo kako smo navikli.

IMG_20221212_232913.jpg

Ne znam kakvog je kvaliteta namestaj i roba.
Prošle nedelje sam naručio neki pisaci sto. Jutros stize mejl da ocekujem dostavu. Nema do 16 h nista, jer do tad dostavljaju. Sad odem na mejl, oni kazu pokušali smo dostavu, nije isporučena. Pokušaćemo ponovo sutra. Mene niko nije zvao oko 15 h kao što piše u mejlu. Slučajno sam na mejl otišao da vidim praćenje pošiljke. Šalju preko neke kurirske službe umesto svog kamiona.

Dostavili su preko Bexexpressa. Par sat pre preuzimanja stigla je poruka da moze placanje karticom. Kad preuzeo naravno nije moglo karticom nego kesom, pa tek do najbližeg bankomata. 🙄 Ovo sam cekao nedelju dana. Imam zamerku kad sam uzimao narudžbine od Waikikija i Metroa da salju robu isto posle nedelju dana po Woltu. 🙄

Bex su ološi neopevani slušao sam kurira pola sata kako mu je skočio pritisak na 180 pa ne može plaćanje karticom. I paket koji je doneo pocepan fali pola! Naravno da ne može karticom jer dekraju pdv!

Bex su ološi neopevani slušao sam kurira pola sata kako mu je skočio pritisak na 180 pa ne može plaćanje karticom. I paket koji je doneo pocepan fali pola! Naravno da ne može karticom jer dekraju pdv!
Zašto onda poruka da može? Meni sve stiglo u ok stanju. Nije moglo šta da oštete neki stocic od tri daske. 😂

Ne da moze nego sve kurirske sluzbe imaju te aparate za citanje kartica,jer su kartice sada normalno platezno sredstvo.To sto je on bio nadrndan,neka se ljuti na tog ko ga je nadrndao.
Nije bio ljut samo je rekao da nema aparat i da je on , ako sam ga dobro razumeo, kruzni kurir ili tako nesto mi rece pa zato nema aparat za kartice.

Nije bio ljut samo je rekao da nema aparat i da je on , ako sam ga dobro razumeo, kruzni kurir ili tako nesto mi rece pa zato nema aparat za kartice.
Laze te.Mora da ima svakao,jer je kartica sada platezno sredstvo.Ljudi sve manje kiruste kes,a i oni moraju da imaju aparat zbog fiskalnig racuna.Ja dosta kupujem online i nijedan vozac kurirske sluzbe nije bez tig aparata,bas zbig fiskalnih racuna,jer su duzni da ih daju,a na racunu je iznos njihove zarade,na koji placaju PDV.

Ovo sam uzeo. Veoma je lagan i lako se prenosi. Samo je dosta nizak.

Kako sam ubacio sraf za ivericu tzv vijak on mi je pobegao zbog toga što je širi od rupice. Malo se odlomilo parče drveta nogice. Ja sam uspeo da zategnem nogicu samo ne mogu do kraja, jer nije legla skroz uz sto kao ostale nogice. Ako pokusam da napravim pokret slomicu. Ne znam da li je do slabog kvaliteta drveta ili je do mene da sam malo nespretno postavi šraf. Baš sam se iznervirao da neću uspeti lepo da namestim.

Dobija se 4 vijka da se udube u rupicu od nogice. Rupica je dosta uska i manja od srafa, pa se navrtanjem drvo dubi i širi se rupa. Onda se cele nogice sa srafom uvrću u rupe ploče.

Screenshot_20221227-134805.png

Pre neki dan idem ulicom i naletim na ogoljenu lampu samo postolje. Kupim kabl sa nožnim prekidačem 450 din kupim fasung 400 din i abažur kod kineza za 650 din. Ofarbam postolje u gun silver mat i sve lepo sklopim.

1450 din lampa ruke džabe. U ikei slična 1000 din 🤪

IMG_20221220_111528.jpg

Screenshot_2022-12-27-23-40-51-449-edit_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Danas bio u ikei i kada sam u izložbenom prostoru probao da otvorim minibar frižider tako sam se krvnički iskasapio na donju ivicu ove montažne kuhinje da nisam verovao svojim očima kada je šiknula krv. Bukvalno sam ogulio prst ko krompir.

IMG_20221228_193744.jpg

Screenshot_2022-12-28-21-18-01-405-edit_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Ovo sam uzeo. Veoma je lagan i lako se prenosi. Samo je dosta nizak.

Kako sam ubacio sraf za ivericu tzv vijak on mi je pobegao zbog toga što je širi od rupice. Malo se odlomilo parče drveta nogice. Ja sam uspeo da zategnem nogicu samo ne mogu do kraja, jer nije legla skroz uz sto kao ostale nogice. Ako pokusam da napravim pokret slomicu. Ne znam da li je do slabog kvaliteta drveta ili je do mene da sam malo nespretno postavi šraf. Baš sam se iznervirao da neću uspeti lepo da namestim.

Dobija se 4 vijka da se udube u rupicu od nogice. Rupica je dosta uska i manja od srafa, pa se navrtanjem drvo dubi i širi se rupa. Onda se cele nogice sa srafom uvrću u rupe ploče.

Pogledajte prilog 1276281

to nije drvo unutra, nije ni iverica. unutra je papir...zato sav njihov namestaj tipa polica, ormara i slicno mora da se kaci na zid, jer nemaju doba korpus. ja sam kod njih kupovala sitnice i one njihove borove police, jer su bile zgodne za obradu i menjanje namene. ali koliko vidim ni to vise necu kupiti tamo, a ne neki ozbiljniji namestaj.

mene su potkrali za poklon vaucer, koji je navodno poslan, a meni vaucer nije stigao u mejl. pri svemu tome ja sam taj vaucer ocekivala. fizicki ne mogu da mi izdaju vaucer, jer im je navodno pao sistem za vaucere, ne znaju kada ce se podici, pa ja treba svaki dan da idem tamo da proveravam i ako im sistem radi da mi daju papirni vaucer. to je sitnica 1000 dinara (za kupovinu 20 + hiljada), ali je istovremenno prevara, jer oglasavaju da rade nesto sto ne rade. mogu da zamislim sta bi se desilo da sam kupila neku krupnu stvar i da sam morala iz nekog razloga da je vratim.

tih sitnica ima i u drugim radnjama, sva njihova idejna resenja mogu da se bez problema prekopiraju, bez da se njima ostavlja novac.

opet kazem, njih nisam uzimala u razmatranje za kupovinu krupnog namestaja, jer im je namestaj nestabilan i ne stoji u prostoru. jedino sto im je bolji dizajn nego kod domacih proizvodjaca.

1000 diinara puta broj ljudi koji su ostvarili pravo na vaucer i eto njima ustede, a mozda i sami zaposleni muljaju sa tim vaucerim pokupe od ljudi vaucere, navodno poslate i iskoriste za sebe. svaki zaposleni uzme po nekoliko vaucera i kupi sebi na konto vaucera.

to nije drvo unutra, nije ni iverica. unutra je papir...zato sav njihov namestaj tipa polica, ormara i slicno mora da se kaci na zid, jer nemaju doba korpus. ja sam kod njih kupovala sitnice i one njihove borove police, jer su bile zgodne za obradu i menjanje namene. ali koliko vidim ni to vise necu kupiti tamo, a ne neki ozbiljniji namestaj.

mene su potkrali za poklon vaucer, koji je navodno poslan, a meni vaucer nije stigao u mejl. pri svemu tome ja sam taj vaucer ocekivala. fizicki ne mogu da mi izdaju vaucer, jer im je navodno pao sistem za vaucere, ne znaju kada ce se podici, pa ja treba svaki dan da idem tamo da proveravam i ako im sistem radi da mi daju papirni vaucer. to je sitnica 1000 dinara (za kupovinu 20 + hiljada), ali je istovremenno prevara, jer oglasavaju da rade nesto sto ne rade. mogu da zamislim sta bi se desilo da sam kupila neku krupnu stvar i da sam morala iz nekog razloga da je vratim.

tih sitnica ima i u drugim radnjama, sva njihova idejna resenja mogu da se bez problema prekopiraju, bez da se njima ostavlja novac.

opet kazem, njih nisam uzimala u razmatranje za kupovinu krupnog namestaja, jer im je namestaj nestabilan i ne stoji u prostoru. jedino sto im je bolji dizajn nego kod domacih proizvodjaca.

1000 diinara puta broj ljudi koji su ostvarili pravo na vaucer i eto njima ustede, a mozda i sami zaposleni muljaju sa tim vaucerim pokupe od ljudi vaucere, navodno poslate i iskoriste za sebe. svaki zaposleni uzme po nekoliko vaucera i kupi sebi na konto vaucera.
Hvala na detaljnom odgovoru. Bar da znam za te vaučere ako se desi nekad da znam šta je. Ovaj stocic i jedan radni stocic za lap top su online naručeni. Oba se lako nameštaju i lagani su. Daleko da su nekog kvaliteta bez obzira na laku prenosivost. Kad su ih doneli nisam bio bas odusevljen kvalitetom osim cenom. Mada i za tu cenu kako su uradjeni su skupi.

Za 8 crvene dobiješ 25 godine garancije. Malo ti je? 😂

ali 25 godina garancije dobijas, ako je sudopera ugradjena po njihovim propisima. :lol:

ne znas ti ikeu..ja sam zbog dogadjaja oko vaucer, malo iscitala sta rade ljudima i kako zavlace za novac, nekima su kuhinje radili mesecima, fale delovi, salju pogresne delove, prave se belsavi. skidaju duplo sa racuna, narocito kod onlajn kupovine. ako hoces da kupis pouzecem onda ti povecaju cenu, ako je proizvod poskupeu u medjuvremenu.

tih 25 godina garancije mozes macki o rep da vezes. :lol:

jedino kod ikee sto se meni isplatilo jeste to sto sam ja upravo uzimala njihove jeftine proizvode i hakovala ih tjah menjala im funkciju uz manju ili vecu obradu. taj tvoj lack stocic je jedan od najvise hakovanih proizvoda...em sto su ga bojili ljudi, prepravljali su ga ne samo da bude stocic, nego kupe dva lacka, pa naprave npr. nocni stocic ili kuhinjsko ostrvce ili prave police za otvoreni garderober....mislim da su bili, lack i kalax njihovi proizvodi koje su ljudi najvise menjali i menjali im funkciju.

bili biblioteka je q za knjige police ulegnu pod teskim knjigama, ali od bili biblioteke su npr. pravili kuhinjski pult. :lol: posebno na zapadu to je jeftin proizvod.

onda npr. ljudi sa malim kuhinjama kupe kuhinjska vrata, nataknu ikeine adils noge i dobiju stocic za kuhinju koji je mali i jeftin.

onda imaju neku ciniju blanda mislim da se zove od inoxa, koja je dzabe...uzmu ljudi najvecu ciniju, stave na neku dasku u kojoj izrezu otovr, sve lepo postave i naprave lavabo za kupatilo od cinije. :rotf:

najskuplja stvar koju sam kupila u ikei je njihovi perjani jorgani fjalbracka koji je kostali su u novembru 13 hiljada po komadu 150x200. ali kod nas tih jorgana vise nece biti. ovu velicinu 150x200 vise nemaju, a na sajtu im je onaj veci 200x200 pod odeljkom poslednja prilika za kupovinu.
od namestaja sma kupovala sam ono sto sam u stvari htela da prepravim tja kako to kazu hakujem. :lol: meni ikea za namestaj kao takav njihov nije privlacna da ja sad tamo kupim ormare, krevete, dvosed i slicno...zanimljiva je bila samo zbog jeftinog namestaja pogodnoga za igru i kreacije.

Back