Ona-koja-je-opredeljena
Aktivan član
- Poruka
- 1.418
ajd i tebi
Vataj!!!
ufatila....... fala!
nego, tema.......ček da odložim metlu pa da kucam s obe ruke........ šta imate protiv veštica?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ajd i tebi
Vataj!!!
sedam?To stoji. Ali vec sam izrazio sumnju kako ce se, i da li ce se, ta nasa seljacka vlaska magija tamo uklopiti u Wicca kulturu. One vec imaju onih svojih sedam praznika zanovanih na Keltskim obicajima... Beltane itd.
Ona manifestacija tamo mislim da nema veze sa time vec sa obicnom cirkuzijadom tipa Hary Poter,kazani ,metle i slicno.
ufatila....... fala!
nego, tema.......ček da odložim metlu pa da kucam s obe ruke........ šta imate protiv veštica?
A meni bone za "Dane Vukodlaka "u Pazovi??????
Slazem se.
Sve su to gluposti koji nas odvracaju od tradicionalnih vrednosti, postivanje boga i vere.
A Srbija, u ovakoj socijalno ekonomskoj situaciji je bogom dat raj za te bolesne igre.
U stvari, kontam da to rade mamini sincici koji zive na njihovoj grbaci, spavaju do podne i od svoje crne buducnosti, bezizlazne situacije i nikakve perspektive rade ovo sto rade.
Furaju se na vesticarenje, zagovaraju sulude zavere i furaju se na repose.
Sve bi ja to u rudnik na mesec dana, da malo osete -budjav lebac...
A da tebe slučajno nije pričestio Pahomije?
i AleX, častim te reputacijom, odavno se niko nije složio sa mnom
Iguman ustao protiv vešticaSreda - 09.09.2009
Svetski kongres veštica u Velikom Gradištu izazvao je spor između predsednika opštine Živoslava Lazića i igumana obližnjeg manastira Rukumija oca Simeona.
Iguman tvrdi da u ovom kraju još postoje prave veštice i gatare koje se bave nadaleko poznatom vlaškom magijom, pa ne bi bilo pametno još organizovati i njihove festivale.
- Umesto da vremenom izumiru delovanje vračara i gatara, još se još više pojačalo - tvrdi otac Simeon, koji smatra da zbog toga nije bilo primereno održavanje skupa veštica u Velikom Gradištu prošlog petka.
- Plašim se za našu omladinu. Vrlo često kod mene u manastir dolaze ljudi tražeći pomoć od posledica delovanja zlih sila. Neke od njih šalju i same vračare kod kojih su bili i traže da im čitam pojedine molitve koje su im preporučile - otkriva Simeon i dodaje da „nije preporučljivo igrati se sa ovakvim stvarima“.
On kaže da u takvim slučajevima ima svoju crkvenu recepturu borbe protiv zla i zato ljudima koji su pod vlašću crne magije čita posebne molitve. Zbog svega ovoga je predsedniku opštine poručio da se „onom ko sa đavolom tikve sadi, one o glavu lupaju“ i sugerisao mu da sledeće godine umesto veštica u centar grada „iznese neku bačvu piva ili sugrađane i turiste pozove na večeru“.
- To nije igra. Imamo pune bolnice i ludnice, pa zašto bismo pravili nove. Ako je ove godine to bio bezazlen skup, ako ih prizivamo, iduće godine bi mogli doći oni koji su zaista u vlasti zlih sila - navodi iguman.
Gradonačelnik ovog mirnog gradića na obali Dunava kaže da je zatečen optužbama od strane Srpske pravoslavne crkve pošto na proteklom skupu nije bilo ništa od veštičarenja i satanizma koji mu pripisuju.
- Ako neko iz crkve hoće na takav način da se promoviše u javnosti, nemam ništa protiv da organizuje proteste, čak ću mu za to dati i logistiku. Dobro je da se u gradu nešto dešava, šta god bilo. Kršten sam i venčan u crkvi, decu sam krstio i imam izgrađen odnos prema veri za razliku od mnogih, da ne kažem kakvih sveštenika - poručuje Lazić.
On dodaje da neće odustati od organizacije ovog skupa i sledeće godine i najavljuje još veću manifestaciju sa brojnim iznenađenjima.