Игрица о "Олуји" хит у Хрватској -

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..samo da ti kazem..Franja..je zensko ime..A Franjo..je musko..tako da ubuduce ne ispadnes ne pismen..kužiš..

Nepismen, hoćeš reći...
P.S. hvala ti na ovom ziceru, pošto baš volim odmah da vratim lingvistima...
A rečenica je drugačije izgledala u prvoj verziji, otud i ostade greška...ispraviću.

Nego, Srba u RH ima mnooogo manje nego prije rata jer...?

Poslednja izmena:
има и једна америчка игрица, јако лоша исто за децу, како врше насиље на улицама на обичним људима (нпр. ваде их из кола, избацују, туку) раде шта им је воља.....страшно......то није нормално.....

...stvarno...ne mogu da veruvam :eek:

Србине, не љути се!

oluja-v.jpg

Akcija etničkog čišćenja upakovana kao „edukativna igra za decu“

Igrica o „Oluji“ hit u Hrvatskoj - Srbine, ne ljuti se

Ponedeljak - 08.12.2008

Hrvatski preduzetnik Josip Brnić iz okoline Zagreba patentirao je „edukativnu“ društvenu igru „Oluja 1995“, po ugledu na akciju hrvatske vojske kojom su krajiški Srbi proterani sa svojih ognjišta.

Iako je u „Oluji“ ubijeno više od 2.000 Srba, Brnić kaže da je igru namenio prevashodno deci.

- Na ideju sam došao pre tri godine slušajući šta se sve negativno priča o „Oluji“. Nisam želeo da se zaboravi taj bitan događaj za Hrvatsku - objasnio je Brnić hrvatskim medijima šta ga je dovelo na ovakvu ideju.
Igra je namenjena za četiri igrača, a svaki dobije figuricu i baca kocku. U zavisnosti od broja, zauzima polja na tabli, a start je u okolini Hrvatske Kostajnice. Uz mesta kojima je prolazila hrvatska vojska ucrtani su tenkovi, srpski vojnici, ali i hrvatski vojnici, koji su prikazani kao veći, jači i opasniji. Pobednik igre je onaj koji prvi uspe da dođe do Knina.
- Pazio sam da igra bude dostupna svakom detetu - pohvalio se Brnić, koji je svoj pronalazak patentirao i prodaje ga za 14 kuna (oko 160 dinara).

.......

Prema podacima koje je dosad prikupio „Veritas“, u operaciji „Oluja“ ubijeno je više od 2.000 krajiških Srba, od kojih su dve trećine bili stariji od 60 godina, a među ubijenima je bilo 540 žena.

V. P.

http://www.alo.co.yu/vesti/10364/Igrica_o_Oluji_hit_u_Hrvatskoj_-_Srbine_ne_ljuti_se

Bolesno... Ludama je milo, a ostale je stid.

E,ja sam luda!!

Da Jovan Raskovic nije misteriozno preminuo posle onog sastanka sa Tudjmanom,

svi srbi bi ostali na svojim teritorijama i prihvatili regularnu hrvatsku vlast.

Nekom iz BG nije odgovarao takav razvoj situacije.

da, da je on ostao ziv...
ali mislim da si nesto zamjenio...Raskovic se dogovorio sa Tudmanom o autonomiji kotareva Knin i Glina i otisao u Beograd po amen Milosevica...i tada ga Milosevic nasilno smjenjuje i nekoliko dana nakon toga on umire u Beogradu...( podaci iz srpskih izvora, bilo i ovdje na forumu prije nekoliko mjeseci)a na njegovo mjesto dolazi Martic, Babic i ostali....

Pa pošto si ti izgleda bolje upoznat u tematiku, da mi objasniš šta se to desilo sa Srbima ako ne etničko čišćenje?
..kad netko organizirano..u koloni..zna gdje i kuda ide..odredjenim smjerom..to ne moze biti etnicko čišćenje..druga je stvar..kad se nekog odvodi..kad se nekog protjeruje..taj bez plana..neorganizirano..bjezi..razlika je velika..recimo nasi su Vukovarci..ili jos prije.. Baranja..Dalj Erdut..Aljmaš..ljudi su protjerani..neki su istjerani iz svojih kuca samo ono sto su imali na sebi to su ponijeli..Vukovarci..oni su posebna prica..
..s druge strane imamo..organizirani odlazak..u koloni..u tocno odredjenom smjeru..ponesena sva pokretnina..plan puta i krajnji cilj..
..ako ti nije jasno...mozda ti neke slike..to zornije prikazu...ali ja ti ih ne zelim postaviti..iz nekih svojih osobnih razloga..

da, da je on ostao ziv...
ali mislim da si nesto zamjenio...Raskovic se dogovorio sa Tudmanom o autonomiji kotareva Knin i Glina i otisao u Beograd po amen Milosevica...i tada ga Milosevic nasilno smjenjuje i nekoliko dana nakon toga on umire u Beogradu...( podaci iz srpskih izvora, bilo i ovdje na forumu prije nekoliko mjeseci)a na njegovo mjesto dolazi Martic, Babic i ostali....

To ti kazem, neko ga je otrovao.
A ko?
Onaj kome nije odgovarao mir i smirivanje situacije na tim prostorima.

masovna ubistva nisu se desila...i brojevi koje citiras nisu tocni (pogledaj optuznicu hrv. generalima..Strbac laze masovno i kao takav je vec provaljen)
e to masovno unistavanje imovine je tocno i to je doista strasno...moje osobno misljenje je da se to moralo sprijeciti, ali da nije bilo volje da se to sprijeci...sad dali je bilo naredeno, doista neznam sto da mislim...nelogicna mi je ta naredba, jer se vec tada znalo da ce se sve morati obnoviti i nadoknaditi...cini mi se da ce prije biti da su lokalni serifi to dozvoljavali uz nadu da ce time onemoguciti povrat Srba...pri sudenju Gotovini kaze se da je vojna policija nakon oluje podnijela 4500 kaznenih prijava zbog unistavanja imovine, da su doticni suspendirani i necasno otpusteni iz vojske, ali sto je meni bitno...zasto nisu kaznjeni...? jer kad bi samo jedan od njih dobio metak u glavu, ostali bi prestali...da, to je tocno....ali to nema veze sa protjerivanjem cjelokupnog stanovnistva, jer su oni organizirano , na zapovijedi i pod prijetnjom vlastitih voda, pobjegli...i ja sam i danas duboko uvjerena, da su kojim slucajem doista svi ostali, predali oruzje i docekali HV da se mnogo toga nebi desilo...

Zahebi me tih prica. Cinjenica je da su oni koji su ostali, nebitno da li hiljadu,dve, ili petsto, bili pobijeni. A oni naoruzani nisu bili, i sto kazes, "mirno su docekali HV".

..kad netko organizirano..u koloni..zna gdje i kuda ide..odredjenim smjerom..to ne moze biti etnicko čišćenje..druga je stvar..kad se nekog odvodi..kad se nekog protjeruje..taj bez plana..neorganizirano..bjezi..razlika je velika..recimo nasi su Vukovarci..ili jos prije.. Baranja..Dalj Erdut..Aljmaš..ljudi su protjerani..neki su istjerani iz svojih kuca samo ono sto su imali na sebi to su ponijeli..Vukovarci..oni su posebna prica..
..s druge strane imamo..organizirani odlazak..u koloni..u tocno odredjenom smjeru..ponesena sva pokretnina..plan puta i krajnji cilj..
..ako ti nije jasno...mozda ti neke slike..to zornije prikazu...ali ja ti ih ne zelim postaviti..iz nekih svojih osobnih razloga..

АЛОО! Усрашо!
нану ли ти је*ем, ти ћеш да просипаш своје усране приче овуда...:evil:
Шта је било са људима који нису успели на време да побегну испред хр. војске?? зашто су данима после акције "Бљесак" Окучани и околина (за тај случај знам) смрдели на паљевину, зашто се осећао смрад горућих људских тела...итд...???:evil:

Још реци да је у Јасеновцу био радни логор...и то је то...:roll:
:evil:

..a koji je drugi smer mogao biti..i shta su mogli da urade bez podrshke odavde..i dokle cesh da peresh savest ovde po forumu..idi u crkvu po ta sra.nja..ovde necesh proci..chuj..dobrovoljno pobegli ispred cele armije..nemam nishta protiv da ti verujesh da je to tako..mislim, kako zhiveti sa chinjenicom da ste zlikovci..morate kolektivno sebe ubediti da ste vi fini civiliziran narod..samo..shto nas gushite ovde..ili to chisto radite zbog provokacije?

Gospodo Hrvati bolje se pokrite usima a ovi moji Srbi bi trebalo da prestanu da s.ru!

Migracija dakle?

P.S. negdje ranije si rekao da sam se obratio na pogrešnu adresu...ipak nisam.

Nepismen, hoćeš reći...
P.S. hvala ti na ovom ziceru, pošto baš volim odmah da vratim lingvistima...
A rečenica je drugačije izgledala u prvoj verziji, otud i ostade greška...ispraviću.

Nego, Srba u RH ima mnooogo manje nego prije rata jer...?

pa ima i Hrvata mnogo manje...ne samo kao zrtve tj. ubijeni nego oni koji su prije i u toku rata iselili se i pobjegli...
samo u Osijeku imamo 17 000 manje stanovnika nego 91-e, od toga oko 3000 srba, oko 1000 ostalih, i 13000 Hrvata...( i kazem bez poginulih...)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back