Igrajmo se pitanjima

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrlina
Sta je smisao zivota?
Ljubav i dusevni mir.
Vrlinom (ako se može)

Vi, isto pitanje
Sposobnost ako ne vodi u razvrat. Ujedno i duhovno uzivanje, ne samo fizicko uzivanje.

Nismo li svi mi pomalo sebicni i kako da resimo taj problem, ili mislite da je uvek potrebna jedna doza sebicnosti koja naprosto mora da postoji kao i kod svih ostalih?

Mislim da jesmo svi pomalo sebicni ponekada .Neko cesce i jace .Polazim od sebe:vrlo sam sebicna jer svoje zelje i svoja uverenja uvek postavljam na prvo mesto , s tim da se obicno ni ne osvrcem na tudja .Zelim da je uvek po mome .da , to je sebicnost .I mislim da toga ima u svakom , samo zavisi u kolikoj dozi .

Kako da resimo taj problem? Ne znam .Raditi na sebi , vezbati toleranciju i kompromise , valjda .Ja . licno , ni ne zelim da ga resim , meni je dobro ovako.

Isto pitanje?

Hm..kod mene je obrnuto,na zalost.Ne smatram to uopste dobrim po sebe ali tudje zelje,probleme uglavnom stavljam pred svoje,mislim na bliznje.Nekako oni vise kukaju,zale se pa gledam da im pomognem,a o svojima brinem kada stignem,sa zeljama isto.
Mislim da je ta nesposobnost u zivotu ustvari manipulacija i privlacenje tudje paznje koja im uveliko uspeva.
Kao dete koje stalno place.Pricam naravno samo o svom okruzenju.
Covek zaista treba da stavlja sebe i svoje zelje na prvo mesto,ako on nece,ko ce,no ja jesam slaba na ljude koje volim,jbga.
Dalje isto..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back