Igrač

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Tema: Dobra ti je tema Lajtneru, samo da kažem... nisam bio uvučen u sl. niti sam se koristio,
ali bih voleo da mi neka iscedi jaja i to dobro, i da potraje to mesecima da reparacija istih traje koliko i potrošnja :aha:

samo je to tesko jer dok on ne prelazi u kriminal pa dobro shta toliko strasno radi?... a ako predje u kriminal tamo ima policija plus obicna mafija
pa mislim ako takav postoji ne znam

Tema i nije postavljena kao zgrazavanje i moralisanje, više kao radoznalost šta je to što pokreće takve ljude da svoj fascinatni um koriste na taj način?
Jer njihov um jeste fascinatan. Kao jedna šahovska tabla gde on/ona vuku sve poteze i znaju tačno koja figura je u kakvoj korelaciji sa kojom i čemu vodi svaki od tih poteza.
Sposobnost da sve to drži u glavi i da predvidi.

meni se ovde to jednom ucinilo, na forumu ali cim sam malo digla gard prestalo je, znaci taj neko je isto osetljiv, ili je grupa u pitanju
znaci mora da sam mnogo puknuta pa da se ne saberem ili da je taj neko veshtiji
znaci ta vestina zahteva dosta rada na sebi ili neki fenomen
ne znam ne bih da unistavam ali sam skriboman nekakav tako da mi je zao pomalo iako to radim

Tema i nije postavljena kao zgrazavanje i moralisanje, više kao radoznalost šta je to što pokreće takve ljude da svoj fascinatni um koriste na taj način?
Jer njihov um jeste fascinatan. Kao jedna šahovska tabla gde on/ona vuku sve poteze i znaju tačno koja figura je u kakvoj korelaciji sa kojom i čemu vodi svaki od tih poteza.
Sposobnost da sve to drži u glavi i da predvidi.

pa ako kazes da je kao sahovska tabla, eto, ima ljudi koji igraju sah, cak i za pare. recimo to ne umem, a u sahu postoje valjda neke fore, nije da nabadaju nego ona otvaranja itd
samo sto ljudi nisu figure i taj mora to da zna, da ljudi citaju druge ljude i da ne pretera sa zahtevima u manipulisanju

pa ako se ta krije u umu, onda u umu, gde je uglavnom nedodirljiv. ako mu je snaga negde drugde udarices na to, ali nekako mu dajesh mirror
jer ovaj funkcionise ko mirror
npr

Nije poenta nekome uzvratiti. Nazovi žrtve a kojih ima nekoliko vrsta su sve do jedne upravo to htele podsvesno.
Jedna vrsta su one koje ništa ne provaljuju i koje do kraja ostaju bez odgovora šta se to desilo kad se sve završi. Nikad im i ne bude jasno.
Ako su ranjive mogu vrlo teško da se oporave.
Druga vrsta su osobe koje osećaju na nekom intuitivnom nivou da nešto nije tako kako se predstavlja ali svesno pristaju na igru iz radoznalosti.
Igrač i za njih može da bude poguban jer obično uticaj koji vrši je na dubokom psihološkom planu što i one svesne igre ne ostavlja ravnodušnim.
Neki od ovih svesnih a radoznalih to mogu da dožive kao odličnu priliku za neke transformacije unutar sebe za kojim su osećali potrebu ali je bio potreban snažan okidač.
Za tu vrstu kratkih bljeskova samospoznaje potrebno je da ih neko upravo na tom dubljem nivou raščlani na delove.

Ne ali si pominjala uhođenja i slične stvari.

To nije objektivno sagledavanje.

Ne sumnjam da ima takvih ali to nisu manipulatori već nesrećnici.
Ima i takvih ali tema nije o njima, možda sam ih nespretno provukla kroz temu što mi nije bio cilj jer time skrećem sa suštine i sa priče o pravim Igračima.

dobro a taj igrach od cega zivi

pa dobro recimo mislis ima neka igra, a u stvari nema nego je zrtva neshto prsla pa joj se pricinjava
u stvari uopste nije zrtva nego projektuje
ali gde se oni nalaze fizicki gde imaju kontakt
uopste ne treba sa mnom da pricas

onda mu dodje i bolje da si taj prvi, ovaj drugi misli da ga je zaebo???

Poslednja izmena:
dobro a taj igrach od cega zivi

pa dobro recimo mislis ima neka igra, a u stvari nema nego je zrtva neshto prsla pa joj se pricinjava
u stvari uopste nije zrtva nego projektuje
ali gde se oni nalaze fizicki gde imaju kontakt
uopste ne treba sa mnom da pricas

onda mu dodje i bolje da si taj prvi, ovaj drugi misli da ga je zaebo???

Sve je moguće, ali tema je o onima koji jesu Igrači a ne o onima za koje nešto tripujemo.

zvuči kao bujna mašta

Da, zvuči i to je upravo razlog pored izuzetne lucidnosti takvog Igrača zašto igra nesmetano može da se odvija dugo i da utiče na nekog na vrlo vrlo dubokom psihološkom planu a da on nije svestan šta mu se dešava.
Igrač deluje kao ogledalo, on je ono šta nam nedostaje da budemo celoviti. Naš animus ili anima. Ne možemo da se odlepimo i da ga se oslobodimo i kad zdrav razum zvoni na uzbunu.
Tebi kao nekome koja nisi takva ne može da padne na pamet ni u najludjim snovima takav scenario. Deluje da bi trebalo mnogo energije i snage. Zvuči kao SF film.
Ali takvim osobama to ide lako i lepršavo. Ti nemaš um takve osobe. Tema je otvorena iz tog razloga, kakav je to um? Ne u smislu pljuvanja i kritikovanja...

dženi, jesi ti kad imala iskustva sa takvim jednim monstrumom opisanim u temi i da li bi volela?

Tema nije o mostrumima nego o ljudima specifičnog uma koji odudaraju od velike većine. Nije ni moralistička tema niti je cilj da se sada razglaba da li je neko loš ili dobar ili neutralan.

eh pa zavisi i gde je gledash
e kad sam filozof sve je ok ali onda mi niko i ne treba :_)

Kako se uzme...

Postoje neke niže forme manipulacije, recimo, podstaknute infantilnom potrebom da te ozbiljno shvate.

Tome su naročito sklone atraktivne žene koje okruženje radije posmatra kao seksualni objekat.

To je nešto kao Vendi sindrom.

Neke žene vole da se eksponiraju ističuči svoju seksipilnost jer jednostvano uživaju da budu u centru pažnje ali ih stalno pritiska i to što ih oni koji balave na njih ne doživljavaju kao misleća bića.

I tu nastaje jedan ozbiljan kurcšlus, pa žena koja neguje turbo jebozov u pojavnosti počinje da nevešto oponaša ironičnost, teatralnu elokvenciju, kvaziintelektualnu uobraženost koja podrazumeva potcenjivanje svega i artificijelni prezir prema svemu...

To je jako smešno i tužno ujedno, najniži pokušaj manipulacije.

Pre tužno.

Poslednja izmena:
Ima i takvih ali tema nije o njima, možda sam ih nespretno provukla kroz temu što mi nije bio cilj jer time skrećem sa suštine i sa priče o pravim Igračima.

Kao što rekoh, oni su do te mere izuzetak da se mogu tretirati kao statistička greška.

Ujedno ih prepoznaje tako mali broj ljudi što onemogućava širu diskusiju.

Ne možeš da očekuješ odgovore od ljudi koji su te pojave samo posredno svesni i imaju vrlo grubu sliku o svemu tome.

dobro
u redu

ajde daj malo empirije, primer neki
ovako ti je tema čista teorija, da ne kažem fantazija
Svako konkretizovanje koje inače pojašnjava priču u ovom slučaju je banalizuje. Tako izdvojeni delići sami za sebe ne znače ništa.
Poenta je u finoj strukturi a ne u samim delovima koji je čine. Delovi su obični, struktura je izuzetna i može da se spozna više osećajem nego raciom.
Zato takva Igra i deluje kao fantazija, bajka i trip i zato je tako moćna i deluje i na pametne ljude. Kad nekom prodreš u suštinu koje često ni sam nije svestan možeš da radiš šta ti je volja.
Pitanje je kako postoje ljudi koji imaju takvu moć da druge ogole do srži? To nema veze sa deklamovanjem podataka o sebi pa neko to vredno zapiše i zapamti.

Kao što rekoh, oni su do te mere izuzetak da se mogu tretirati kao statistička greška.

Ujedno ih prepoznaje tako mali broj ljudi što onemogućava širu diskusiju.

Ne možeš da očekuješ odgovore od ljudi koji su te pojave samo posredno svesni i imaju vrlo grubu sliku o svemu tome.
Slažem se ali imam potrebu da diskutujem o tome. Valjda neko može da shvati o kom nivou manipulacije se radi i da da svoje mišljenje.
Primetila sam neke mudre ljude na temi. To i jeste zanimljivo jer je izuzetno retko i ljudi o tome nemaju pojma.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back