Igrač

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slažem se ali imam potrebu da diskutujem o tome. Valjda neko može da shvati o kom nivou manipulacije se radi i da da svoje mišljenje.
Primetila sam neke mudre ljude na temi. To i jeste zanimljivo jer je izuzetno retko i ljudi o tome nemaju pojma.

Mislim da grešiš.

Uglavnom im ama baš ništa nije jasno.

Svako konkretizovanje koje inače pojašnjava priču u ovom slučaju je banalizuje. Tako izdvojeni delići sami za sebe ne znače ništa.
Poenta je u finoj strukturi a ne u samim delovima koji je čine. Delovi su obični, struktura je izuzetna i može da se spozna više osećajem nego raciom.
Zato takva Igra i deluje kao fantazija, bajka i trip i zato je tako moćna i deluje i na pametne ljude. Kad nekom prodreš u suštinu koje često ni sam nije svestan možeš da radiš šta ti je volja.
Pitanje je kako postoje ljudi koji imaju takvu moć da druge ogole do srži? To nema veze sa deklamovanjem podataka o sebi pa neko to vredno zapiše i zapamti.

pa ne banalizuje je nego je demistifikuje
pazi, ja ne sporim da takvih individua ima, možda ih ima, ja to ne znam
ali vidi, sve zavisi od perspektive
ja kažem da je apsolutno sve što si iznela na temi rečeno iz ugla žrtve te stoga tolika mistifikacija osobe koja je tu žrtvu povredila
milion puta sam slušao priče, neke i o sebi čak, kako ženska utrostručava strahove i tegobe kojih je bila objektom zbog nekog lika pa onda i njega samog demonizuje
sve joj se čini isplaniranim proračunatim, oseća se izigrano iskorišćeno i šta ti ja znam

a prosta realnost je da je bila samo iskorišćena za seksić i ništa više od toga

: ) Vredi pokušati.
Tebi je jasno čini mi se. Bar po odgovorima. Nigde to nisi nazvao bajkom i smatraš da postoje iako u izuzetno minijaturnom %.

Znam da znaš da znam...

No ja pomenute za razliku od tebe ne smatram manipulatorima.

Reč je o nečemu bitno drugačijem.

Temu bih pre nazvao Erotizam senzibilne komunikacije.

Da, zvuči i to je upravo razlog pored izuzetne lucidnosti takvog Igrača zašto igra nesmetano može da se odvija dugo i da utiče na nekog na vrlo vrlo dubokom psihološkom planu a da on nije svestan šta mu se dešava.
Igrač deluje kao ogledalo, on je ono šta nam nedostaje da budemo celoviti. Naš animus ili anima. Ne možemo da se odlepimo i da ga se oslobodimo i kad zdrav razum zvoni na uzbunu.
Tebi kao nekome koja nisi takva ne može da padne na pamet ni u najludjim snovima takav scenario. Deluje da bi trebalo mnogo energije i snage. Zvuči kao SF film.
Ali takvim osobama to ide lako i lepršavo. Ti nemaš um takve osobe. Tema je otvorena iz tog razloga, kakav je to um? Ne u smislu pljuvanja i kritikovanja...

e sad ti znas kakav ona ima um, ko zna shta dzeni radi ovako
danju dzeni uvece hajd

pa to su ovi klonovi nalozi sto sa mnom poprichaju
mislila sam da je neka organizacija kao neka sekta ili neko drustvo koje staznam ima za svrhu da na neki nacin zezne devojku tipa "obescasti je" sto je relativno tesko zene oce seks
ali ako je valjda nekako, nekako joj pridjes kad je nespremna npr uspostavis poverenje a onda joj odvalis samarcinu ili je snimas mogu i te jace da padnu
tako enko snimanje npr
a s druge strane ako se zene previse tako cuvaju onda i obicni momci imaju problema da im pridju jer one imaju oko sebe 7-struki zid gtako da ni njima bas nije u interesu postojanje takvih veseljaka
pricam ovako hipoteticki ko gej

Kako se uzme...

Postoje neke niže forme manipulacije, recimo, podstaknute infantilnom potrebom da te ozbiljno shvate.

Tome su naročito sklone atraktivne žene koje okruženje radije posmatra kao seksualni objekat.

To je nešto kao Vendi sindrom.

Neke žene vole da se eksponiraju ističuči svoju seksipilnost jer jednostvano uživaju da budu u centru pažnje ali ih stalno pritiska i to što ih oni koji balave na njih ne doživljavaju kao misleća bića.

I tu nastaje jedan ozbiljan kurcšlus, pa žena koja neguje turbo jebozov u pojavnosti počinje da nevešto oponaša ironičnost, teatralnu elokvenciju, kvaziintelektualnu uobraženost koja podrazumeva potcenjivanje svega i artificijelni prezir prema svemu...

To je jako smešno i tužno ujedno, najniži pokušaj manipulacije.

Pre tužno.

sta ste zapeli za tu manipulaciju, kako moze bilo ko da te manipulise npr evo nikad neces sumnjati da je crno belo
mozda ces sumnjati da je svetlosivo belo
mozda su ovakvi razgovori sumnjivi vise se plasim i da pisem :(
pa pazi mozda je greska sto ta zena stalno nosi barometar ili termometar kako je dozivljavaju, jer svuda te neko gotivi vise neko manje, neko ce mozda biti i neprijatan a nekad te mozda zbuni i prijatnost

ja kažem da je apsolutno sve što si iznela na temi rečeno iz ugla žrtve te stoga tolika mistifikacija osobe koja je tu žrtvu povredila
milion puta sam slušao priče, neke i o sebi čak, kako ženska utrostručava strahove i tegobe kojih je bila objektom zbog nekog lika pa onda i njega samog demonizuje
sve joj se čini isplaniranim proračunatim, oseća se izigrano iskorišćeno i šta ti ja znam

ali zene zele seks, zasto mora neko da ih iskoriscava za seks? znaci da je ona tu nekako zeznuta
nekako je on prevesla
npr da mu ta ista zena dodje i sama inicira seks. odnos on bi pobegao podvijenog repa, nije tu bukvalno stvar u seksu?!

sta ste zapeli za tu manipulaciju, kako moze bilo ko da te manipulise npr evo nikad neces sumnjati da je crno belo
mozda ces sumnjati da je svetlosivo belo
mozda su ovakvi razgovori sumnjivi vise se plasim i da pisem :(
pa pazi mozda je greska sto ta zena stalno nosi barometar ili termometar kako je dozivljavaju, jer svuda te neko gotivi vise neko manje, neko ce mozda biti i neprijatan a nekad te mozda zbuni i prijatnost

Pa da, i taj tvoj opsesivni dualizam je vrsta manipulacije.

Ali apropo teme, ja upravo negiram da je reč o manipulaciji, ne zapinjem ko što veliš.

Ovo definitivno nije priča za svakoga.

Tebi recimo ne leži.

znaci mi iskoriscavamo zene za seks kad su one ranjive, a ako su one takve onda ih pljujemo? :I
iskoriscavamo moze jedino da znaci da se postavis kao da ces biti tu i posle a onda odes, jer mislim da moze da se oceni unapred uglavnom cemu nesto vodi

mislim da ko god je od tih nekih kao zaebanih manipulatora mora mnoooogo tome da se posveti a svako ko zivi obicno mora da zaradjuje za hleb
tako da nisu ni oni tolike baje
eto npr on oce nju da "iskoristi" za seks sto znaci da moze da predvidi da posle toga nece ona npr da se prva pokupi i ode i ostavi ga jadnog
i stalno neko predvidjanje
sta dobija on iz tog "iskoriscavanja"? kao da nijedna zena na svetu ne zeli te kratkotrajne romanse, samo nisu sve valjda bolne

sto ce reci neko igranje osecanjima al ne znam cemu to, mada valjda to svako ima

Poslednja izmena:
da raspala sam se od seksa

prilicno cini mi se skacem sebi u usta u izjavama malo ovako malo onako a obracam se vama
mada je to vishe nemar neki al ko zna kakve se mracne namere kriju iza :zper:
sve u svemu matem. mozak mi je zbunjen : ))

znaci mi iskoriscavamo zene za seks kad su one ranjive, a ako su one takve onda ih pljujemo? :I
iskoriscavamo moze jedino da znaci da se postavis kao da ces biti tu i posle a onda odes, jer mislim da moze da se oceni unapred uglavnom cemu nesto vodi

Suviše simplifikovano a i nema preterane veze sa temom pa o tome nekom drugom zgodom.

pa na tensiona sam se nadovezala

kako nema pa ako je erotizam i zlo, onda se bas o tome radi, mora negde seks valjda da koristi
osim mozda ako je zrtva bliska sa seksom pa je nekako tu voza
e sad da li treba da ne pisem jer ce me neka banda dochekati : )))

Nije iz perspektive zrtve postavljena tema i ne u smislu složimo se gospodo da to nije lepo, ne, ne igrati se ljudima.
Takve teme nema potrebe postavljati jer bi velika većina znamo, napisala da, to je ružno, manjina bi rekla ko **** takve kad su glupi i ćao.
Nema potrebe o tome diskutovati.
Tema je postavljena iz perspektive osobe koju zanima takav um. Bez ulaženja u moralne dimenzije jer se to svodi na ovo prvo.
I Igrač i Suigrač koji je pozvan u igru i oberučke svesno ili podsvesno prihvatio nisu žrtve ni dzelati.
Suštinski tu postoji jedna simbioza, retka i intezivna koja snažno deluje obostrano,. Jedan bez drugog ne postoje u tom kontekstu.
Možemo da pričamo o osobama koje udju u igru i šta njih privuče ali i to je jasno, ranjivi su, usamljeni ili kopači po svojoj ličnosti pa im takav Igrač deluje kao dar sa neba.
Mogu da odu uplakani ali ta poslednja vrsta dobija.
Ne radi se o seksu ni o dobitku neke opipljive vrste. Stvar je dubljih psiholoških potreba i jedne i druge strane.

Mislim da si prilično obesna osoba.

Ovi na koje tobož besniš su zapravo žrtve tvoje neutoljive potrebe da ponižavaš sagovornike.

pa sad ti mene nesto mozda ponizavas :(
nemas nijedan argument samo tako me nesto obelezavas
tema je pomalo ipak neodredjena i nekonkretna pa onda tesko da i postovi mogu da budu bas precizni
niste cak ni neki primer iz filmova ili knjiga naveli ili sta znam mozda pre stripova?!

mislim da iz nekog razloga samo hoces da me oteras
kako ponizavam sagovornike, i koje sagovornike kad mi se cini da niko i ne cita sta pisem niti bilo ko cita bilo sta, niti znamo tacno koja je tema

neki likovi koji tako manipulisu neke druge likove, znaci muskarac je verovatno manipulator i privodi neke pogubljene maloletnice

dobro, i...?
zato sto su zene kao sklonije tome jer stalno nesto trpe
dobro, shit happens, pojesce je mrak, ili ce odvratna rodbina da je vadi i uzima joj to malo slobode koju je nekako nabavila putem tog psiha
ili ce... biti srecni jer su je se resili
ili ce neko nekog tu da zavoli i ona vise nije ranjiva ali nece vise ni staznam lunjati nocu ili pisati romanticne postove po glupom forumu nego ce biti pristojna
eto sledeca tema

ne ne lunjam bas nocu a ne znam ni za romanticne postove

plinska svetlost, ste to gledali? el to beshe??!?!

mislim da ko god je od tih nekih kao zaebanih manipulatora mora mnoooogo tome da se posveti a svako ko zivi obicno mora da zaradjuje za hleb
tako da nisu ni oni tolike baje
eto npr on oce nju da "iskoristi" za seks sto znaci da moze da predvidi da posle toga nece ona npr da se prva pokupi i ode i ostavi ga jadnog
i stalno neko predvidjanje
sta dobija on iz tog "iskoriscavanja"? kao da nijedna zena na svetu ne zeli te kratkotrajne romanse, samo nisu sve valjda bolne

sto ce reci neko igranje osecanjima al ne znam cemu to, mada valjda to svako ima

Više puta sam ponovila da tema nema veze sa seksualnim predatorima i prosipačima bajki ne bi li dobili medjunožje naivne devojčice.
Nema veze ni sa potrebom da ih neko voli. Želja za ogoljavanjem drugog ljudskog bića je suština.Posledice su nebitne. Ne postoji verovatno zla namera ali nije ih ni briga.
Da li da bi lakše mogli da podnesu svoje biće? Da li lakše upoznaju svoje? Da li ih bavljenje tudjim udaljava od svog bića a što žele iz nekog svog razloga?

takvima neka druga vrsta ljudi stane za vrat
da bi bili na tu drugu vrstu ljudi imuni moraju da se malo smire a onda vise nisu tako dobri "igrachi"
igrac mora valjda da bude malo asocijalan a nekad mu je toga dosta
sta znam, mozda ste vi ovde neka ekipa sto nesto bunari

znaci dok A ganja B dodje C i shutne malo A
a onda A postane mozda ranjiviji u odnosu na B

he, nekad su se ljudi kao druzhili

Znam da znaš da znam...

No ja pomenute za razliku od tebe ne smatram manipulatorima.

Reč je o nečemu bitno drugačijem.

Temu bih pre nazvao Erotizam senzibilne komunikacije.
Ok. Možda loš izraz. Upravo sam više puta naglasila da nije moja želja otvaranjem ove teme bilo ulaženje u neke moralne postavke.
Samo, tako može da shvati tu Igru takodje izuzetno mali broj osoba, ostali će je shvatiti kao namernu zlobnu manipulaciju.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back