Igrač

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Igrac taj, valjda bi trebalo da nema osjecanja ljubavi i mrznje, ali opet da zna da se koristi i jednim i drugim i da njegova djela, postupci budu djela ljubavi i (ili) mrznje. Empatija je jako vazna u svemu tome i prilagodljivost ..

Igrac taj, valjda bi trebalo da nema osjecanja ljubavi i mrznje, ali opet da zna da se koristi i jednim i drugim i da njegova djela, postupci budu djela ljubavi i (ili) mrznje. Empatija je jako vazna u svemu tome i prilagodljivost ..

Da, pravi Igrač bi trebalo da bude ravnodušan. Moguće da pada u zanose, ne zbog Saigrača već zbog same igre.
Zanos koji je surogat prvog istinskog zanosa koji osećamo kad nam neko znači.

Da, pravi Igrač bi trebalo da bude ravnodušan. Moguće da pada u zanose, ne zbog Saigrača već zbog same igre.
Zanos koji je surogat prvog istinskog zanosa koji osećamo kad nam neko znači.

da i osjecaji koje primamo preko empatije su samo zanosi, ne pogadja nas sam osjecaj, nego njegov intenzitet, zato se meni desava, da na neke osjecaje koje bi u nekom covjeku izazvale mrznju isto reagujem kao i na neke koji bi izazvali ljubav, zanos - to je dobra rijec, nisam znao kako da nazovem to stanje ...

evo i ovdje je opisana jedna vrsta igraca :cmok:
Изгубила се мислећи на обавезе дневне
или ђаво ју је навео да погрешно скрене
у таму улице слепе набаса на мене
нема везе пажљиво је увијам у ћебе
Чворови су кул , пакујем у гепек
седам везујем појас уз лаган гас крећем
Инкриминишући терет тражи пажљиву вожњу
и поред силног опреза интригирам патролу
нервозни мисле како докази вире
а ја прибран, задржавам фине манире(добро вече)
полицајцу љубазно показујем папире
после рутинске контроле настављам у правцу виле

Зараза болест давно измакла контроли
за комшије господин , двоструки живот водим
имам уносан посао и занимљив хоби
у подземној ми соби стоје рогати идоли
јер сам упућен на свет под земљом што стоји
са сечива оштрих крв указује на злочин
од узбуђења силног вилица ми се кочи
док монтирам снаф порнић у глуво доба ноћи
колико кадрова добрих евоцирају додир
младог хладног тела увијеног у фротир
стављеног на лед жени долазе ми гости
потом добермани моји ће му глодати кости

Морам затрти трагове могу постати кобни
што би дротови бројни за свој сматрали подвиг
мојој јазбни још увек ни близу нису дошли
не успева им никако да прокљуве ми профил
јер ме гледају кроз положај одело које носим
иако огледало душе су очи
у мојим видели би одраз дивље звери на слободи
која осећа се живом само ноћу када лови

Прелећем континенте убрзавам време
немоћне бедне продајем путем берзе
користим се пичком да маркетирам производ
извештај са ратишта не погађа ме лично
нема места за милост нити ишта слично
само журим са профитом живот називам игром
свало спонтани осмех је маркетиншки потез
жена супермодел, не знам како се зове
генерацијама жудео сам да до врха дођем
ал отуђења процес произвео је болест
сад је имају многи који ступише у додир
са заразом, брзо измиче контроли

to tvoje, barem po vikipediji je nazvano simpatija, a empatija je samo saznavanje osjecaja i njihovo razumjevanje ...

Koliko znam pod empatijom se ipak podrazumeva emocionalno povezivanje sa drugim bićem ,a ne prosto racionalno shvatanje o nečijim osećanjima.
Psihopate odlično čitaju tudje emocije ali se smatraju bićima bez trunke empatije na primer.

Evo jednog finog objašnjenja:

Simpatija je osjećanje za druge, dok je empatija osjećanje s drugim.

Poslednja izmena:
Prepoznavanje i procenjivanje ne znači automastsko buđenje saosećanja. Empatija nije samo analitika kao što si naveo.

не морају уопште нечија осјећања да у нама буде било шта, могу да нас оставе равнодушним, емпатија ту, барем мени, служи само да знам како је, па да могу глумити оно што мислим да у том тренутку треба.

Koliko znam pod empatijom se ipak podrazumeva emocionalno povezivanje sa drugim bićem ,a ne prosto racionalno shvatanje o nečijim osećanjima.
Psihopate odlično čitaju tudje emocije ali se smatraju bićima bez trunke empatije na primer.

хахха дођошмо онда до тога да сам психопата :D а јел мора психопата нужно бити лош човјек ? :ceka:

не морају уопште нечија осјећања да у нама буде било шта, могу да нас оставе равнодушним, емпатија ту, барем мени, служи само да знам како је, па да могу глумити оно што мислим да у том тренутку треба.

Neka objašnjenja slikovita....
http://2012-transformacijasvijesti.com/metafizika/svjesnost-i-empatija

хахха дођошмо онда до тога да сам психопата :D а јел мора психопата нужно бити лош човјек ? :ceka:

Ne znam da li si psihopata.Ne verujem. Ne znam mnogo o njima osim iz filmova i tek po nešto kad naletim, po nekim knjigama..
Oni su ledeni bezdan, ravnodušnost potpuna.

pa ono i ne mora, al mož lakše da dođe do nesporazuma da se tako duhovito izrazim, ako imaš ortaka koji je bolestan pa mu onda sretneš tako devojku na ulici i odvališ nešto a ona se pokida od smeha a upravo u tom momentu odnekle izbije taj ortak i snimi tu scenu pa te onda sačeka sa bajonetom sutradan u ulazu kad se pjan ujutru vraćaš kući

Ne znam da li si psihopata.Ne verujem. Ne znam mnogo o njima osim iz filmova i tek po nešto kad naletim, po nekim knjigama..
Oni su ledeni bezdan, ravnodušnost potpuna.

Onda i jesam, evo sada nesto citam o njima, samo su tamo svi svrstani pod zle :( ja mislim da on to i ne mora biti i da to zavisi od ideala kojima tezi, ja imam neki kodeks da ne povredjujem ljude, da pomognoem kad mogu itd, ne bi me pogodilo da nekog povrijedim niti bi osjecao neko zaljenje da nekom ne pomognem, ali znam da to treba i da je tako dobro ... izabrao sam da podjem putem ljubavi ... ali ne onom slijepom ljubavlju koja se osjeca, takva koliko vidim samo donosi stete, nego proracunatom ljubavi koja ce onom na koga je usmjerim donijeti samo dobro ...

pa ono i ne mora, al mož lakše da dođe do nesporazuma da se tako duhovito izrazim, ako imaš ortaka koji je bolestan pa mu onda sretneš tako devojku na ulici i odvališ nešto a ona se pokida od smeha a upravo u tom momentu odnekle izbije taj ortak i snimi tu scenu pa te onda sačeka sa bajonetom sutradan u ulazu kad se pjan ujutru vraćaš kući

ma to su neki sizofrenicari :D e sreo sam skoro neku baku mi smo pricali sat vremena, znas kako prica, kao Seselj, i pravo pametna zena i kada smo se rastajali poce mi otimati knjige :D znaci ludilo laseri :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back