Igrač

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Igrarije mogu biti vrlo zanimljive, i to iz perspektive druge strane koja traži igrača. Ta druga strana - saigrač diktira tempo, i igra traje uglavnom dok saigrač to želi.

U čemu je fora: čisti i otvoreni međuljudski odnosi mnogima deluju na prvi pogled nezanimljivi, predvidljivi i ravnomerni. Saigrač je neko ko želi vrtlog, pojačane senzacije i konstantne stimulacije, da "oseti život u njegovoj punoj dubini". U miru i sigurnosti (što u krajnjoj liniji ljubav, pored ostalog, jeste) saigrač će se često osećati "uhvaćenim u klopku" smatrajući da ga životna svakodnevica lagano guši. Često će za samog sebe reći da je maštovit i kreativan, ali da njegova maštovitost polako umire, jer nema adekvatne osobe sa kojom bi istu iživeo. I onda na scenu stupa igrač - naravno, saigrač ga je odabrao.

Igrač je u očima saigrača potencijalni idealan partner. Neko ko konstantno stimuliše saigrača, pravi mentalne vatromete i čini da saigrač "ne zna gde mu je dupe, a gde glava" - sve ono za čime saigrač žudi i što nema u realnom otvorenom odnosu. Igra saigraču nudi iskorak iz njemu dosadne svakodnevice i saigrač će često i želeti da bude razbijen na kraju..... prepoznaje se po rečenici koju na kraju kaže "Nije život ako nisi iskusio najdublje tuge i najdublje žudnje, ja sam srećan što sam razbijen jer to znači da sam iskusio ljubav u njenoj najvećoj dubini".

U čemu je stvaran problem saigrača? Kod nekog u demotivisanosti da stvaran realan odnos koji ima pokuša da učini uzbudljivijim. Kod nekog drugog u nesposobnosti i nemaštovitosti da se na kreativan i konstruktivan način izbori sa dosadnom svakodnevicom. Kod nekog trećeg strah od neprihvatanja i eventualnog neuspeha ako se upusti u iskrene odnose i otvori svoje karte, pa bira da iskrenost zameni igrom.

Poslednja izmena:
Igrarije mogu biti vrlo zanimljive, i to iz perspektive druge strane koja traži igrača. Ta druga strana - saigrač diktira tempo, i igra traje uglavnom dok saigrač to želi.

U čemu je fora: čisti i otvoreni međuljudski odnosi mnogima deluju na prvi pogled nezanimljivi, predvidljivi i ravnomerni. Saigrač je neko ko želi vrtlog, pojačane senzacije i konstantne stimulacije, da "oseti život u njegovoj punoj dubini". U miru i sigurnosti (što u krajnjoj liniji ljubav, pored ostalog, jeste) saigrač će se često osećati "uhvaćenim u klopku" smatrajući da ga životna svakodnevica lagano guši. Često će za samog sebe reći da je maštovit i kreativan, ali da njegova maštovitost polako umire, jer nema adekvatne osobe sa kojom bi istu iživeo. I onda na scenu stupa igrač - naravno, saigrač ga je odabrao.

Igrač je u očima saigrača potencijalni idealan partner. Neko ko konstantno stimuliše saigrača, pravi mentalne vatromete i čini da saigrač "ne zna gde mu je dupe, a gde glava" - sve ono za čime igrač žudi i što nema u realnom otvorenom odnosu. Igra saigraču nudi iskorak iz njemu dosadne svakodnevice i saigrač će često i želeti da bude razbijen na kraju..... prepoznaje se po rečenici koju na kraju kaže "Nije život ako nisi iskusio najdublje tuge i najdublje žudnje, ja sam srećan što sam razbijen jer to znači da sam iskusio ljubav u njenoj najvećoj dubini".

U čemu je stvaran problem saigrača? Kod nekog u demotivisanosti da stvaran realan odnos koji ima pokuša da učini uzbudljivijim. Kod nekog drugog u nesposobnosti i nemaštovitosti da se na kreativan i konstruktivan način izbori sa dosadnom svakodnevicom. Kod nekog trećeg strah od neprihvatanja i eventualnog neuspeha ako se upusti u iskrene odnose i otvori svoje karte, pa bira da iskrenost zameni igrom.

sta bwe komplikujes, skidaj gace! :)))))

Pričajmo o onima koji to rade svesno.
Sigurno ima i žena koje to svesno i hladnokrvno rade, sa hirurškom preciznošću jednako kao i muškarci.
Kako prepoznati tako vrhunske igrače nebitno kog su pola, kad jednoj prosečnoj osobi ne bi palo na pamet da je moguća tako prefrigana igra?

ja sam razbijao u sahu i mogu da ti kazem da to deluje misticno impresivno jer drugi vide --1-2-3-poteza pa kad spremis mamac zamku i ona sva srecna uleti u nju ufff i slatko uzmes joj damicu, cak je i fantastican osecaj kad sve ide onako kako si ti predvideo sve blize cilju, zensko je tako predvidivo :D ,dok ti vidis 6-10 poteza ali nije to nista posebno ,talenat i vezba.
ali glavno- ne postoji 100% taktika i uvek se negde preracuna u kombinaciji jer nema u zivotu pravila ko u sahu u zivotu sve figure idu na sve strane i to je milion mogucnih dodatnih varijanata od toga 90% njih neplaniranih , dakle samo je pitanje vremena kad ce se provaliti sad ako covek ne drzi oci otvorene ili tek tako predje preko toga umesto malo da analizira,proveri/ ili bude vec nekako kasno...mozak-to je najbolja odbrana nego ljudi ko u sahu se smore nemaju tu izdrzljivost i memoriju kad ti neko kaze jednu laz pa je ponavlja opet ali drugacije. heh kako su neke amaterke probale pa im pukla sujeta samnom.cccc

Poslednja izmena:

Igrač je u očima saigrača potencijalni idealan partner. Neko ko konstantno stimuliše saigrača, pravi mentalne vatromete i čini da saigrač "ne zna gde mu je dupe, a gde glava" - sve ono za čime saigrač žudi i što nema u realnom otvorenom odnosu. Igra saigraču nudi iskorak iz njemu dosadne svakodnevice i saigrač će često i želeti da bude razbijen na kraju..... prepoznaje se po rečenici koju na kraju kaže "Nije život ako nisi iskusio najdublje tuge i najdublje žudnje, ja sam srećan što sam razbijen jer to znači da sam iskusio ljubav u njenoj najvećoj dubini".

Veoma interensantan pogled na Saigrača ali ga to sve čini Igračem u stvari. Odnos dva Igrača.

Čitala sam mišljenja i komentare na raznim mestima, osoba koje su bile Saigrači ovakvih Igrača.
Sve opisuju jedan zajednički strah: da nikada više neće naći nekog ko će ih tako promeniti, tako dodirnuti u samu srž njihovog bića.
Na koji način je moguće dodirnuti nečiju suštinu a da to biće gledamo kao puki objekat prema kome ne postoje iskrene emocije?

I zašto tako jak i intezivan osećaj, tako dramatičan ne izazovu predivni ljudi koji nas vole i koje mi volimo, koliko god da je ta prava Ljubav jaka i posebna?

Kako jedna laž, jedna iluzija ima takvu moć?

Čitala sam mišljenja i komentare na raznim mestima, osoba koje su bile Saigrači ovakvih Igrača.
Sve opisuju jedan zajednički strah: da nikada više neće naći nekog ko će ih tako promeniti, tako dodirnuti u samu srž njihovog bića.
Na koji način je moguće dodirnuti nečiju suštinu a da to biće gledamo kao puki objekat prema kome ne postoje iskrene emocije?

I zašto tako jak i intezivan osećaj, tako dramatičan ne izazovu predivni ljudi koji nas vole i koje mi volimo, koliko god da je ta prava Ljubav jaka i posebna?

Kako jedna laž, jedna iluzija ima takvu moć?

Bas zato sto te vole nece izazivati jake i intenzivne osecaje koji na kraju mogu da povrede (obicno i povrede) - a igracu nije bitno da li ce saigrac biti povredjen, to je na kraju krajeva i deo igre, on samo ako je fer da zauzvrat nesto sto neces zaboraviti za ceo zivot. Bolece te i znaces da si iskoriscena, al tesices se da je vredelo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back