igra tronova spojleri,iliti ocu da znam...:)

A kad smo vec kod Dzona Sneznog ja imam jednu od teorija :cool:
Regar je oteo Lijenu Stark. Navodno. Postoje neke teorije i da su pobegli zajedno. Lijena Stark kako navodi Martim -umrla je u postelji od krvi (sto bi mogla biti naznaka da je umrla na porodjaju) u kuli ,za vreme rata. Ned Stark,doveo je Dzona za vreme rata u Zimovrel. Takodje je Lijena Stark nosila znak plave ruze a Deneris Tagarjen je u jednoj od svojih vizija videla plavu ruzu na Zidu. Prema tome, ne zvala se ja Deneris ako Dzon nije Regarov i Lijenin sin :lol:

To je manje više najčešća teorija i ima mnogo nagoveštaja koji se provlače kroz knjige koje joj idu u prilog. To je i verovatno najpoželjnija teorija među čitaocima i fanovima.
Evo ovde ima detaljno sa citatima iz knjige dokaza o sve tri teorije o poreklu Džona http://www.angelfire.com/ma4/mlarchives/faq/jon.html

e ovako ovo bi bila extra teba za sve nas koji ne mozemo da docekamo sledecu sezonu igre tronova,i zelimo dodatne informacije od vas sto ste citali knjigu.
mene zanima ko je mama od Jon Snowa,ko je stvano naruico ubistvo Tyrion Lannistera tokom bitke za grad,i da li ce Arya Stark u kasnijem delu biti uubijena???
hvala

Prvo kao i svaka ekranizacija nekog književnog dela, tako i serija Igra Prestola ne prati baš verno knjige, i osakaćena je kako u događajima tako i u likovima iz knjige. Moja preporuka je da uzmeš knjige i pročitaš i videćeš koliko je priča dublja i kompleksnija.

A ako već želiš spojlere,do kraja 5 knjige koliko ih je objavljeno:

- ne zna se ko su Džonovi roditelji,opšte prihvaćena teorija je da je sin Regara Tergarjena i Lijene Stark(sestra Neda Starka) *pogledaj post iznad i link
- Arja je živa u Bravosu gde vodi zanimljiv i uzbudljiv život pod lažnim imenom ;)
- Sersei je verovatno naručila ubistvo Tiriona

A evo ti mega spojlera :D gledaj samo ako si jako radoznala:
-Tirion će ubiti oca Tajvina i biti optužen da je ubio i Džofrija.
-Nakon smrti Džofrija prestol preuzima njegov mlađi brat
-Rob i Kejtlin Stark će biti ubijeni na Crvenoj Svadbi
-Kejtlin će biti oživljena od strane crvenog sveštenika ali će se samo povremeno dalje pojavljivati skoro kao zombi
-Sansu će udati za Tiriona a posle ubistva Džofrija završiće sa Maloprstićem
-Deneris ostaje u slobodnim gradovima i dalje,zmajevi rastu i udaje se ponovo iz političkih razloga
-Divljani napadaju zid i bivaju poraženi,Džon postaje komandir noćne straže
-Sersei će igrati igru prestola u Kraljevoj Luci sa mladom kraljicom i na kraju će prilično nadrljati u toj igri ali je i dalje živa i ambiciozna
-Džejmi Lanister je osakaćen(odsečena mu je desna ruka) ali se prilično "prodobrio" i otkačio od sestre i njenih igrarija. Razvija zanimljiv odnos sa Brijenom.
-Pojavljuje se novi Tergarjen, Egon sin Regarov kojeg je evnuh svojevremeno sačuvao od pokolja
-Bren i dalje luta severom,sada je uza zida kod "trooke vrane" koja mu objašnjava neke mistične tajne
-Džon na kraju pete knjige biva izboden i ne znamo da li je živ...

ima tu još milijardu raznoraznih značajnih i manje značajnih događaja,spletki i likova zato ti još jednom savetujem uzmi knjige i pročitaj,nećeš zažaliti

Prvo kao i svaka ekranizacija nekog književnog dela, tako i serija Igra Prestola ne prati baš verno knjige, i osakaćena je kako u događajima tako i u likovima iz knjige. Moja preporuka je da uzmeš knjige i pročitaš i videćeš koliko je priča dublja i kompleksnija.

A ako već želiš spojlere,do kraja 5 knjige koliko ih je objavljeno:

- ne zna se ko su Džonovi roditelji,opšte prihvaćena teorija je da je sin Regara Tergarjena i Lijene Stark(sestra Neda Starka) *pogledaj post iznad i link
- Arja je živa u Bravosu gde vodi zanimljiv i uzbudljiv život pod lažnim imenom ;)
- Sersei je verovatno naručila ubistvo Tiriona

A evo ti mega spojlera :D gledaj samo ako si jako radoznala:
-Tirion će ubiti oca Tajvina i biti optužen da je ubio i Džofrija.
-Nakon smrti Džofrija prestol preuzima njegov mlađi brat
-Rob i Kejtlin Stark će biti ubijeni na Crvenoj Svadbi
-Kejtlin će biti oživljena od strane crvenog sveštenika ali će se samo povremeno dalje pojavljivati skoro kao zombi
-Sansu će udati za Tiriona a posle ubistva Džofrija završiće sa Maloprstićem
-Deneris ostaje u slobodnim gradovima i dalje,zmajevi rastu i udaje se ponovo iz političkih razloga
-Divljani napadaju zid i bivaju poraženi,Džon postaje komandir noćne straže
-Sersei će igrati igru prestola u Kraljevoj Luci sa mladom kraljicom i na kraju će prilično nadrljati u toj igri ali je i dalje živa i ambiciozna
-Džejmi Lanister je osakaćen(odsečena mu je desna ruka) ali se prilično "prodobrio" i otkačio od sestre i njenih igrarija. Razvija zanimljiv odnos sa Brijenom.
-Pojavljuje se novi Tergarjen, Egon sin Regarov kojeg je evnuh svojevremeno sačuvao od pokolja
-Bren i dalje luta severom,sada je uza zida kod "trooke vrane" koja mu objašnjava neke mistične tajne
-Džon na kraju pete knjige biva izboden i ne znamo da li je živ...

ima tu još milijardu raznoraznih značajnih i manje značajnih događaja,spletki i likova zato ti još jednom savetujem uzmi knjige i pročitaj,nećeš zažaliti

jeste pa da umori okice čitajući

a znaš knjige nisu baš lagane , martin je to pisao na kilo pa mogu i ruke da se umore
ovako je sigurnije tv

A kad smo vec kod Dzona Sneznog ja imam jednu od teorija :cool:
Regar je oteo Lijenu Stark. Navodno. Postoje neke teorije i da su pobegli zajedno. Lijena Stark kako navodi Martim -umrla je u postelji od krvi (sto bi mogla biti naznaka da je umrla na porodjaju) u kuli ,za vreme rata. Ned Stark,doveo je Dzona za vreme rata u Zimovrel. Takodje je Lijena Stark nosila znak plave ruze a Deneris Tagarjen je u jednoj od svojih vizija videla plavu ruzu na Zidu. Prema tome, ne zvala se ja Deneris ako Dzon nije Regarov i Lijenin sin :lol:

Samo ja ne razumjem zasto onda lord Dzon Konington, najbolji prijatelj princa Regara, ne zna za Dzona Sneznog. I zasto se Ned Stark, kad je donio Dona u Zimovrel moli u Bogosumi da Kejtlin nadje u srcu snage da mu oprosti.

Rob je umro.
Kejtlin je umrla, pa oživjela.
Divljani su atakovali na zid, ali su, uz Stanisovu pomoć, odbijeni. Dakle, ...
... Stanis je na sjeveru.

Ko je majka tj. roditelji Džona Snježnog znaju tri "živa" čovjeka. Jedan od njih je evnuh. Mada, nebih me iznenadilo da tu tajnu zna i Maloprstić. Arja je prešla Usko more. trenutno je u gradu robova, kurvi i lopova, Bravosu. Nju Martin još uvjek drži u životu. Za razliku od Džona.
Glavu Tiriona Lanistera, za sad, traži SAMO njegova serstra kraljica namjesnica.

Bravos je sve, ali ne i grad robova. Upravo su odbegli robovi iz Valirije osnovali grad, tako da je ropstvo najstrože zabranjeno.

Back