Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:) ... bas lepo - par spamova i odmah gubite motivaciju...ej` bre...:D previse lepe stvari ste pisali da sad odustanete....

- dno,
- reka,
- suza,
- oprostaj,
- kolac;

....Stojim u isusenom koritu reke i slabim rukama pokusavam da iscupam kolac zaboden u ispucalu zemlju dna...I dalje osecam miris vode i cujem sustanje trske na obali,mada je to tek secanje...Necu vratiti reku ni proslo vreme cak ni svim suzama koje su mi ostale...Zelim samo oprost od nje zato sto sam je napustio kada sam joj bio najpotrebniji...Kolac konacno popusta i lomi se...Ispod ispucale kore je vlazna zemlja,....mozda se vrati....i povede sa sobom sve izgubljeno...

Nada

Trenutci zarobljeni u secanju

tvoje oci

kora oraha

blagoslov

U osmehu ubice zablistao je zlatan zub...cudno taj ubedljivi osmeh delovao je uprkos situaciji simpaticno...lagano je zatvarao recnik u glavi zrtve sprecisvsi i taj poslednji,verbalni,nacin osujecivanja njegove namere...zrtva uhvacena na ulici trajno dobija novi dom...bila to neka deponija, reka ili jama...zasto da ne? Neshvataju oni pre ili kasnije svaku boljku lece nas blato i ilovaca...
bol
klecaj
zurba
stranac
zdenac
trosed
konopac

Bol je ispario.Klecaju mi kolena od srece i od usplahirenosti dok sam u zurbi da sretnem stranca iz voza negde u snovima, jer je zdenac, tamo gde sam ga srela, u nedodjiji i nikad ga vishe tamo necu naci.Dok sedim na trosedu gledam u konpac od ljuljashke koja se ispred prozora lagano njishe na vetricu.

Bol je ispario.Klecaju mi kolena od srece i od usplahirenosti dok sam u zurbi da sretnem stranca iz voza negde u snovima, jer je zdenac, tamo gde sam ga srela, u nedodjiji, i nikad ga vishe tamo necu naci.Dok sedim na trosedu gledam u konopac od ljuljashke koja se ispred prozora lagano njishe na vetricu.

Drugarice
Kraj
Raj
Brak
Pertla
Konj

U nekim momentima se zapitam da li bi valjalo da mi dusa bude u Raju, ionako ce vecina mojih drugova biti u Paklu, medjutim drugarice ce biti verovatno u Raju, u tom svetlom i mirnom kraju. I onda se posatavlja pitanje da li je osnov za ulazak u Raj brak, ta ''Bozija tvorevina'', ta zapetljancija za koju treba iskustvo, znanje i put, kao sto za pertlu treba naci put kroz rupice na obuci. Jedino me buni ovaj konj...sta ce on ovde ili mozda i on ide u Raj?

-kisa
-svetlo
-kap
-plocnik
-tocak
-vatra

Kisne kapi slivale su se sa njegove kapuljace skrivajuci zloslutan sjaj u njegovom oku.Zagusljivi mrak luftiralo je zlatno svetlo vatre iz obliznje krcme...Prihvatih zavezljaj koji mi je dao.On se samo osmehnu zaleprsavsi tamnim plastom.Tocak njegove kocije zaskripa po plocniku,nagovestajuci skori
odlazak...

pesak
celik
smrt
uzdah
zora
dete

...Pesak u mojim sakama polako ... zrno po zrno ... klizi izmedju prstiju.
--Oblaci guse zoru,ali je osecam dok hodam izmedju rdjom nagrizenog celika nasukanih camaca...Talasi mutne reke kao da uzdisu dok me prate...Cujem decje glasove i smesim se...za njih je ovo jutro- ne za mene...
Zadnje zrno peska se skotrljalo sa mog dlana i praznih saka okrecem se ka reci...Sunce se konacno probija kroz oblake i donosi smrt svim stvorenjima mraka koja nisu pobegla pred njim...cekam da obasja i mene...

Kap kise

Oko

Prvomajska ulica

Dunav

Zagrljaj

Mokra kosa

Bol shto vreba iz prikrajka, prizeljkujuci da bude otkriven... Njegova snaga, naslucena za potpuno otkrovenje u buducnosti, bojila je njene molitve sivim tonovima irelevantnosti... poput shake pijeska rasute u vjetar...
...Nije li jevrejska kletva ona koja je chinila da u trenucima nagrizajuce strepnje upravlja bezizrazajan pogled u daljinu, uz trachke prozirne poput pramenja magle, shto su shaptali o tome da ce nju zaobici, ipak, ipak...
Ali ne, Crna Smrt odavno uzima danak za grijehe znane i neznane, proshle i buduce, harajuci medju mladim zivotima...
...Tijelo joj se grchi dok osjeca Njen uzdah kraj uzglavlja najmanjeg joj djeteta...
...Ehh... ono je vec zavuklo glavicu medju tamne, hladne skute, u chelichni zagrljaj iz kog ona nikada nece imati snage da ga otrgne... za sebe...
...Agonija ju je ponijela poput vihora, ali predjashnji gubici su uchinili da, u nedostatku snage, pochne da chili sa radjanjem zore...
...Razdrobljeno srce spajalo je djelice u kamen...

...Sve ove reci koje nikad ne rekoh...Tebi posvecene u sapetosti mojih ludila...Ispisane krvlju na prljavim podovima jeftinih soba...U fantazmagoriji magle i maste hladnih jutara,inspirisan refrakcijom bledih zraka zore kroz kapi suza i krvi,...doci cu da ti ih sapnem s` onu stranu tame...

Igre

Urlik

zatvoren krug

kosmar

jedina rec

nespokoj

zacuo se Urlik, gromki glas, odmah sam ga prepoznao. pozivao nas je da se okupimo, i sednemo u Zatvoreni Krug oko vatre. Malo kasnije, i vec su pocele razne Igre, kad prijateljica predlozi ''istinu/izazov''. Ta Jedna Rec, istina, izazvala je Nespokoj u meni. ''boze, ovo mora da je samo Kosmar'', pomislih...

Lampa

Aceton

Slusalice

Senka

cigarete

kaput

marama

Sa vrata me zapahnu miris acetona i ustajale ribe... On udje za mnom. Koracajuci, obori lampu koja stajase na podu. Sijalica je razbijena.. Iz slusalica na podu, odjekuju basovi i snazan muski glas. Skidam kaput i odlazim na balkon da zapalim cigaretu.. On stoji pored mene i sapuce mi na uvo neke ofucane stihove. Gledam niz ulicu auta koja prolaze. Iza visokih nebodera odjekuju zenski koraci.. Ulazim u kucu i skidam maramu sa kaputa. On ce ostati da ispusi jos jednu. Ulazim u spavacu sobu... Na krevetu lezi senka...

put
trn
opanak
gace
zivot
rakija

Idi kuda te Zivot nosi, ali znaj - svaki Put je i Trnovit. Zato nadji drvene Opanke, da lakse prodjes preko trnja (ne salim se, te uzvisene glave su posadile trnovito zbunje na svakom koraku!). Kad dodjes do nje, znam da ce to biti veliko iskusenje za tebe momce, ali pokusaj da zadrzis Gace na sebi! - rece mudrac Janku i uze da sipa oboma Rakiju...te nastavi -....

pecat

krv

pacov

sat

uzbudjenje

vetar

breskva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back