Igra reči

hocu li da delam ili da pustim druge da delaju jer delanje drugih ne sprecava mene da delam ali ja trenutno necu da delam dok drugi delaju jer znam da bi moje delanje bilo kvalitetnije od njihovog delanja koje oni delaju trenutno a ja od njihovog delanja nemam nikakve koristi kakve bi imali oni od mog delanja da ja kojim slucajem uzmem sada da delam i da time ugrozim njihovo delanje na njihovu stetu a na moju i njihovu korist jer delanje je dobro kad onaj koji dela zna da dela a ne da oni sto delaju znaju da njihovo delanje nema kakvocu onog koji ne dela, ali ok ja cu da delam jer vreme je moj saveznik u delanju a njihovo vreme za delanje je skoro isteklo, tako da kada podvucemo crtu moje i njihovo delanje ce se razlikovati po svemu od pocetka do krajnjeg kraja i sva kasnija moja delanja bice ispred njihovih iako su oni delali dok sam im davao vremensku prednost u delanju nad mojim delanjem koje je opet ispred njihovog za celu vremensku distancu, jer moje kasnije delanje je potiralo nihovo ranije a kako je visak ulozenog delanja na mojoj strani ispada na kraju da sam ja na dobitku od njih koji su na gubitku a koji su izazvali sami svojim delanjem umesto da su pustili mene da delam i za njih kada sam vec uzeo da delam i za sebe.

Back