iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Објашњено је све то већ више пута. Тефтонци су номадска племена ? Викинзи ? Држава тад непозната ? :eek:

Спамовање је кад ти се нешто објасни милион пута и ти опет то избацујеш брате недоказно

Obje studije ti pokazuju da mi nismo isti narod i to je poenta.
Vi ste slaveni, mi Iliri i ćao.

Tevtonci (ne teFtonci, k'o da su tefal tava), Vikinzi i ostali su nevažni.

Da, objasnio sam milion puta tako da se može reći da vi spamujete temu.

Postoji jedna studija koje je pokazala da Srbi imaju preko 50% I2.

Pa da odes u Francusku na sami sever i na sami jug - pa da uporedis geneticku sliku reci ces da su to dva razlicita naroda.

Hpl koje ulaze u sastav naroda Srbije i Bosne su identicne (samo ulaze u nesto vecim ili manjim procentima), sto se ovoga tice razlog treba traziti u geografiji i istoriji.

A ti rodjace i dalje nisi savladao lekciju ko su i sta su Sloveni - a lepo sam ti sve nacrtao i poslao i to sa tebi mile - Wikipedije.

Ne moze se odrediti "koliko koji narod ima procenata kojeg" vec jedino kojoj/kojima hpl pripadaju.

Poslednja izmena:
untitled.jpg

tekst je izašao u el.novinama 24sata kao rezultat dela istraživanja švajcarskog genetičko-istraživačkog centra Igenea.

citat:

"24sata - istraživanje švajcarskog instituta za genetiku Igenea pokazuje da su srbi tek 30% slovenskog porekla, ali su ipak od svih naroda Balkana "najslovenskiji". Stručnjaci su koristili 250 naučnih radova kao i saznjanja iz oblasti genetike. Opširnije u nedeljniku NIN"

link:

http://e24.24sata.rs/issue.php?issue=24sata_220509&uid=3cca6789618ff9f5388c660d2addb167

Ako su Bosanci Srbi,kako mogu biti i Iliri,zaboga miloga :roll:

Неће да разговара са обичним Словеном, ипак је он Илир-староседелац.

Ne znam što vam tako teško pada da smo mi Iliri ?
Odakle ta težnja da dokažete da smo mi slaveni ?
Šta i da jesmo, šta to mijenja na stvari ?

ma... dobro.. razumem ja to....
ali.... tamo su bili i doktori bogumilo-iliri i pokaza se da su sloveno-serbi ubedljivo najblizi bogumilo-ilirima od svih mogucih naroda na ovom svetu.

Ok, slični ste nam i šta sad ?
Sličniji ste Hrvatima, pa ?
Slični jesmo ali nismo isti.

Mi bismo se mogli fino družiti i sarađivati ali ne na ovim osnovama.
Mi nismo Srbi, Hrvati, poturice, Slaveni itd...niti je Bosna srpska nit' hrvatska.
Kad to bude poštovano onda ćemo naprijed svi skupa.

Један обичан пример...

нека беба из Србије....усвоје је у Шпанија

Не зна да је Србин,порасне,буде прави Шпанац,патриота,воли Шпанија у Срце!!!

И ти му кажеш да у његов ДНК је уствари Словен-Србин.

Он че и даље да воли Шпанију,биче Шпанац...

ДНК не прави народ него осечање и љубав према некој држави.

Тако да ако ови Боснаци се не осечају Словенима или Србима њихово право и не може их нико натерати другачије иако имаш ДНК доказ или шта ти ја знам.

Ма може и Тефтонци , Немци их тако читају, небитно. Фора је што је то ред , тако да ако неко објави да постоје неки њихови гени или викиншки не да није компетентан него је идиот :) Илир ти је опет географска одредница као Американац

untitled.jpg

tekst je izašao u el.novinama 24sata kao rezultat dela istraživanja švajcarskog genetičko-istraživačkog centra Igenea.

citat:

"24sata - istraživanje švajcarskog instituta za genetiku Igenea pokazuje da su srbi tek 30% slovenskog porekla, ali su ipak od svih naroda Balkana "najslovenskiji". Stručnjaci su koristili 250 naučnih radova kao i saznjanja iz oblasti genetike. Opširnije u nedeljniku NIN"

link:

http://e24.24sata.rs/issue.php?issue=24sata_220509&uid=3cca6789618ff9f5388c660d2addb167

Ovo nije dobro, nemoguce je da ove nacije nemaju ni malo Turcizma!!!

Zukorlić: Mi Bošnjaci smo poreklom Iliri

Da preskoči period srednjovekovne srpske istorije na ovom prostoru pokušao je i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić. Nedavno, na jednom velikom skupu, Zukorlić je rekao: „Mi Bošnjaci smo poreklom Iliri. Ako vas neko pita otkud vam to, recite mu slobodno: ’Rekao nam muftija”. I ta tvrđava iznad Novog Pazara, za koju tvrde da je bila srpska prestonica i kolevka Rasa, to je u stvari Arsa, stara ilirska prestonica i to nema veze ni sa kakvim Rasom i starom srpskom državom”.

Povodom 20. aprila – Dana grada, u Novom Pazaru je promovisana knjiga „Predslavenski korijeni Bošnjaka” autora Ibrahima Pašića iz Bosne i Hercegovine. Ovaj autor je nastojao da uz pomoć lingvistike dokaže da su Bošnjaci postojali i pre Slovena, te da oni nisu islamizirani Srbi, kako tvrdi zvanična istorija.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Reko Muftija...:rotf::rotf::rotf:

Jos jednom specijalno za tebe..

Pitanje etniciteta Bosne u srednjem veku, ukoliko se o njemu u modernom smisli te reči uoptše i može pričati, predstavlja više političko, nego istorijsko pitanje, pogotovo nakon raspada SFRJ i rata u Bosni i Hercegovini. Tokom njega su SDA i Alija Izetbegović kao simbol Muslimana promovisali grb Kotromanića, posle čega su Muslimani na prostoru Bosne i Hercegovine, ali i okolnih država počeli da heraldičke ljiljane smatraju svojevrsnim nacionalnim simbolom. Prvo pominjanje Bosne u istorijskim izvorima nalazi se u spisu vizantijskog cara Konstantina Porfirogenita (913-959) „O upravljanju Carstvom“ u kome on u 32. poglavlju koje se zove „O Srbima i zemlji u kojoj sada stanuju “ navodi da se oblast Bosna nalazi u sklopu tzv. krštene Srbije odnosno Srbije na Balkanskom poluostrvu koja je naseljena Srbima. Ban Matej Ninoslav (1232–1250) u svojim poveljama, pored lokalne odrednice za svoje podanike Bošnjani(poput Dubrovčana ili Rašana), koristi i jasnu nacionalnu odrednicu Srbi. Prvi kralj Bosne Tvrtko I se krunisao na grobu najvećeg srpskog svetitelja svetog Save za kralja Srba i Bosne 1377. godine, da bi za svetog Savu stvaranje svoje države odnosno Hercegovine 1448. godine vezao i njen osnivač Stefan Vukčić Kosača (vojvoda 1435-1448, herceg 1448-1466).

Pogledaj sta kaze voljeni ti kralj Tvrtko (ne brini imam na umu da je samo kod prastarih Bosnjana titula bila kralj-kod Srba je to izricito car - tvoja primedba inace).

U jednoj povelji navodi se sledece: Roditelja mojih gospode serbske
U drugoj povelji navodi se sledece: za potrebe krunisanja otisao sam u zemlju praroditelja svojih (manastir Mileseva,Srbija,Nemanjici i tako sire)

Mapa prikazuje Neretvljane,cuvene brodograditelje i naravno mornare,u vreme uspostavljanja prvih balkanskih drzava kod juznih Slovena,po zvanicnoj istoriografiji.

20h5wl2.jpg

Jos neke stvari - http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13855903&postcount=526

Pa jos neka neodgovorena pitanja - http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13868224&postcount=546

Evo i "malo genetike" - by famous iGENEA.
A ti gledaj kako se ovo uklapa sa onim "procentima i tvojim naklapanjima - vi ste Slaveni mi smo Iliri itd"

SRB (%) BOS (%) CRO (%) ALB (%)
I2a 38 44 34 30
E1b1b 20 15 10 16
R1a 19 30 32 29
R1b 14 6 18 10
J2 9 5 6 15

Malo zadace: (kako bih ti rekHnuo)

1. - Procitaj sta Vuk Karadzic (inace da znas, ljuti veliko-srpski brkati nacionalista) kaze o Srbima "sva 3 zakona".

2. - Sta ono kazu Osman Djikic i Avdo Karabegovic-Hasanbegov ?

3. - Da kako ti kazes "obnovimo gradivo" i da se ti blago tebi i nama svima vratis u realnsot. Dobri stari Mesa Srbin je lepo rekao:

A mi nismo ničiji, uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Zar je onda čudno što smo siromašni? Stoljećima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ni tko smo, zaboravljamo već da nešto i hoćemo, drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoje nemamo, mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo, najtužniji vilajet na svijetu, najnesretniji ljudi na svijetu, gubimo svoje lice a tuđe ne možemo da primimo, otkinuti a neprihvaćeni, strani svakome i onima čiji smo rod, i onima koji nas u rod ne primaju. Živimo na razmeđu svjetova, na granici naroda, svakome na udaru, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije, kao na grebenu. Sila nam je dosadila, i od nevolje smo stvorili vrlinu: postali smo pametni iz prkosa.

Šta smo onda mi? Lude? Nesrećnici? Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća, pa i ova ljubav.
4. Procitaj sledece stihove i ujedno i pouke istih.

SRBI MUSLIMANI O SRPSTVU - POTOMSTVU
(XIX i rani XX vek)

Omer Skopljaković: Ž E Lj A
... Dušmane mrzi, a Srpstvo ljubi,
Tako mi sine ti bio živ,
Pane li babo u borbi ljutoj,
Osvet' ga sine, sokole siv...

Srbin Avdo Karabegović: OH, TA LjUBIM TE...
... Tako mi pravde
Višnjega Boga
Tako mi srpskog
Imena moga...
Protivu islama,
To ništa nije,
Sin Otadžbinu,
Ljubiti smije.

Omer-beg Sulejmanpašić-Despotović: SRPSTVU
Iz mog srca, iz plamenih grudi,
Iz uzdaha, iz duše, iz snova,
Tebi Srpstvo, moja srećo draga,
Leti, evo, laka pjesma ova!...

Suza čista; suza duše moje,
Suza, što me milom bratstvu veže,
Suza vjernaljubavi i krvi,
Tebi, Srpstvo, što me vječno steže!

Aliverić Tuzlak: ZNAM JE ŠTA SAM
... Evo pjesme, nije vješta
Al' za svojim leti jatom.
Nemojte me više vr'jeđat'
Zovite me Srbom, bratom!

Nuridin Ibnul-Hadžer: PJESMI
Uzdiži se, pjesmo moja,
Iz plamenih, srpskih grudi,
Smjelo leti kroz krajeve,
Đe god sl'jepi guslar gudi!

Uz gusala glase mile,
Đegod čuješ da se poje,
Tu slobodno spusti krila,
Tu ćeš naći braće moje...

Al' međ'njima ako vidiš,
Ko te krivim okom gledi,
Tog se kloni! Izrod to je,
Tomu demon stope sl'jedi.

Uzdiži se pjemo moja,
Iz plamenih, srpskih grudi,
Smjelo leti kroz krajeve,
Đe god sl'jepi guslar gudi...

Aliverić Tuzlak: SRPSKI JEZIK
pesma protiv austrijske odluke da se srpski jezik zove ''zemaljski'' – kasnije i ''bošnjački''

Srpski jezik, rajski jezik –
Ne što njime zbori raja,
Već za to, što u sebi
Sve miline zvuka spaja.

Znaš kako s' u duši hori,
Kad nam majka, kad nam sestra,
Kad nam ljuba njime zbori.

Znaš kako nas on potresa,
Kad nam guslar njime pjeva,
Te nas diže u nebesa.

Rane vida, l'ječi bole,
Znaš kako nam duši prija
Kad nas, starci njim sokole.

Za to velim, što da krijem:
Svaki onaj Bogu gr'ješi,
Ko ga zove zemaljskijem.

6. - Nemoj mnogo da trazis bilo sta sto je povezano sa recju: Bosnjaci ili Bosnjani - moze da ti skodi;narocito posto znas da je to isto kao kada bi rekli Bosanci - strogo geografska odrednica,kao i Crnogorac.
To Bosnjak je verovatno arhaicni izraz za rec "Bosanac",nesto kao sto je nakada bilo za Crnogorce - "Cernogorci".

7. - Smanji gledanje srpskih serija i filmova i uzaludnu potragu za srpskim prezimenima koja su povezana sa Islamom.
- Ujedno pogledaj i "Noz" - jos jednom. :)

I za kraj zbirka bosnajckih umotvorina - obratite paznju sta se sve ovde objavljuje - http://bosnjaci.net/index.php[/QUOTE]

Poslednja izmena:
ma djaba jarane, bice onako kako kaze muftija
muftija misli za raju

Nije Muftija kriv što zna neke stvari :D

Ilirska plemena u Bosni i Hercegovini

Bosnu su naseljavala najpoznatija i najjajča ilirska plemena. Jedno od njihovih glavnih središta nalazilo se na Glasincu nedaleko od Sarajeva. Treba napomenuti nekoliko ilirskih plemena na području današnje Bosne i Hercegovine. Dalmati, od kojih je nastala riječ Dalmacija, su živjeli širom zapadne Bosne, dok su u srednjoj Bosni bili Dezitijati. Istočnu Bosnu su naseljavali Autarijati. Liburni su živjeli u sjeverozapadnoj Bosni i bili su čuveni pljačkaši (u Hrvatskoj su se prostirali uz sjeverni dio priobalja). Sjevernu su Bosnu nastanjivali Mezeji. Ardani su živjeli južno od Liburna, a Antiari su živjeli još dalje prema jugu. Druga ilirska plemena koje treba pomenuti su Labodi i Daorsi. Migracije Kelta u četvrtom i trećem stoljeću prije Krista su izbacile mnoga ilirska plemena sa bivših područja. Ipak, neka keltska i ilirska plemena su se miješali, kao što su Skordisci, mješovito ilirsko-keltsko pleme iz sjeveroistočne Bosne. U Bosanskoj krajini su živjeli Japodi. Južnu dio Bosne i Hercegovinu nastanjivali su Ardijejci i Daorsi, koji su kovali i svoj vlastiti novac. Ostaci drevnog grada Daorsa, poznatog kao Daorson još uvijek se mogu vidjeti u Ošaniću kod Stoca.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Bosna_i_Hercegovina_pod_Ilirima

Ма чињеница је да у Босни беже од свог порекла и измишљају нације по сваку цену. Те Бошњаци , па Богумили , па Илири, само се скаче са гране на грану у крошњи илузија. И да је све то истина ко што није ви би опет звали браћом Србе , а не Турке тамо из три лепе. Значи опет се ради о религији и ништа више

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back