Moderna Pevacica
Elita
- Poruka
- 16.002
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja bih da budemo Kelti, ako mogu da biram.![]()
баш ме занима, зашто....?
Možda je pivo pomoglo pri izboru? Od kojeg se odsecaju noge najbrže a da ne moraš da trčiš svaki čas da zalivaš baštu i koje je dobro da se betonira sa rakijom?E, ja cu ti reci. Ovde se ljudi popale na neku ideju iz ne znam kog razloga, pa to furaju i onda uvrte sebi u galvu da je to tako i ne mozes ih razmgnetisati. Tako se neka budala popalila na Irsku, pa prosula pricu o slicnosti Srba i Iraca (ja bih rekla nebo-zemlja), pa je nastao ortodox celts i sl. gluposti.
Ne znam ko to potpaljuje ljude na to i cija je masta toliko bujna da izmisli takve nebuloze.
Kada bi Srbi otisli u Irsku, videli bi da je to potpuno drugaciji narod od njih. I oni koji odu tamo pricaju kako je slican provod - nije. Oni se tamo bolje provode.
Nedostatak sopstvenog nacionalnog identiteta je doveo do toga.
Možda je pivo pomoglo pri izboru? Od kojeg se odsecaju noge najbrže a da ne moraš da trčiš svaki čas da zalivaš baštu i koje je dobro da se betonira sa rakijom?
Ne žive.Najbliži rodjaci haplogrupe I2A žive danas u Skandinaviji
Tako je, svetog mi PatrikaNe znam sta je, ali da mediokriteti terorisu sa tom Irskom je neverovatno istinito.
E, ja cu ti reci. Ovde se ljudi popale na neku ideju iz ne znam kog razloga, pa to furaju i onda uvrte sebi u galvu da je to tako i ne mozes ih razmgnetisati. Tako se neka budala popalila na Irsku, pa prosula pricu o slicnosti Srba i Iraca (ja bih rekla nebo-zemlja), pa je nastao ortodox celts i sl. gluposti.
Ne znam ko to potpaljuje ljude na to i cija je masta toliko bujna da izmisli takve nebuloze.
Kada bi Srbi otisli u Irsku, videli bi da je to potpuno drugaciji narod od njih. I oni koji odu tamo pricaju kako je slican provod - nije. Oni se tamo bolje provode.
Ne žive.
Najbliži rođaci haplogrupe I2 su upravo ljudi sa istom haplogrupom I2 koji žive u većim enklavama na: Sardiniji, Francuskoj, Britaniji i Pomeraniji. Za ostale koji poseduju ovu haplogrupu a rasuti su po svetu može da se kaže da su skorije otišli, a za ove, malopre nabrojane vreme razdvajanja je mnogo ranije od zapisane istorije, negde u vreme kada su Evropi dodeljivani toponimi i hidronimi. Datirana je kao "ne mlađa od ranog Neolita". Ova haplogrupa je vezana za protoevropske kulture i neraskidivi deo autohtonog evropskog stanovništva. Podrgrupu I2b, koja se razlikuje samo po tome što se odvojila od ranije i autonomno živela u Francuskoj ( Gali) nalaze i u tradicionalno galskoj nasobini u Galatiji.
U Skandinaviji žive ljudi koji poseduju haplogrupu I1, isto autohtonu, evropsku. Rusi i Belorusi poseduju više haplogrupe I1 nego I2, i radije bih ovu haplogrupu zvao baltičkom nego vikinškom jer su mi Vikinzi malo skorijeg datuma. Inače, najnoviji pokazatelji su da je MRCA ili najskoriji zajednički predak ove haplogrupe živeo pre 4 - 6000 godina u stepama i po otopljavanju prešao u Skandinaviju. Inače, postoji veoma osnovana hipoteza da je celo stablo I1 nastalo deljenjem od haplogrupe I2b1 koja je na tim područjima datirana kao mnogo starija.
Ovo sa haplogrupom I2 će se raščistiti vrlo brzo zato što je njen nosilac, najveći stručnjak u ovom domenu Ken Nordtvedt , koji je veoma "zapeo da razjasni istoriju Evrope" a njegov primer i zaključke slede Rootsi i Underhill.
Boze me sacuvaj kakav je to gen Antickih Makedonaca, Fenicana ili Tevtonski gen, SMESNO. Odakle im ti geni... nasli na rafovima u Maxiju.
E, ja cu ti reci. Ovde se ljudi popale na neku ideju iz ne znam kog razloga, pa to furaju i onda uvrte sebi u galvu da je to tako i ne mozes ih razmgnetisati. Tako se neka budala popalila na Irsku, pa prosula pricu o slicnosti Srba i Iraca (ja bih rekla nebo-zemlja), pa je nastao ortodox celts i sl. gluposti.
Ипак, могуће је да су и удаљени народи гентески повезани зато што су у далекој прошлости живели заједно. А о томе је реч у овој теми.
Ранка Куић, (универзитетски) професор англистике, посветила је такорећи живот проучавајући (лингвистичке) везе између Келта и Срба, то јест народа са овог подручја. Утврдила је велики број келтских (она их назива камријских) топонима и велику повезаност са обичајима данашњих Велшана (па су и њу саму прозвали Ранка Велшанка због чега се она није љутила). А Велшани и Ирци су, да не заборавимо, народ сличног порекла. Могуће је да је и она само још један научни занесењак али њене резултате не знам да је неко довео у питање - можда због тога што се тиме нико други није ни бавио, али то онда значи да нико ни нема научног кредита да оспорава нечије налазе, бар док се и сам тиме не позабави.
Иначе је занимљиво да је Ранка Куић сведочила да је (у Призрену) била очевидац појаве античког натписа који се узима као један од крунских артефаката у прилог тезе да су Словени били присутни на Балкану много пре 7. века. Али о томе нека пишу који о томе знају боље од мене, има их.
На пример, употребу тих ДНК-истраживањ у проучавању историје управо замишљам као утврђивање генетске сличности између географски данас удаљених народа. Рецимо, ако о Србима говоримо, теза о учешћу Источних Алана у настанку српског етноса могла би бити тестирана утврђивањем генетске сличности са Осетинима, народом који себе сматра потомцима Алана (што, опет, не мора бити тачно). Ту бих разумео употребу ДНК-истраживања. А ово, Феничани, Викинзи, Антички Македонци, Илири, то је једно такво шарлатанство и методолошки свакако мање утемељено него што је то например астрологија.
Ne boj se, nije ih tamo ni bilo, evo opet citat Živka Mikića koji je antropološki obradio sve neolitske kulture:Do sada se smatralo da je E3b (po staroj nomenklaturi ili po novoj E1b1b1) "doneo jezik u evropu". Cak se smatralo da su upravo nosioci ove genetske grupe bili zasluzni za Vincaansku kulturu. Videcem sta ce jos da bude.
ali kad se malo bolje zagledaš u današnju distribuciju jezika i kad objektivno iz centralne i istočne Evrope eliminišeš dva uljeza jezika za koje znaš datum dolaska i znaš da im tu nije mesto ( odnosno postaviš situaciju sa istim narodom ali jezikom koji se govorio pre nego što su došli Ugari i latinizovalo stanovništvo Vlaške) ostaje ti dobar kompaktan slovenski prostor koji je determinisan i distribucijom Dinarskog antrotipa i haplogrupom I2a2, i koji se veoma poklapa sa nekadašnjom neolitskom distribucijom proto IE jezika.
![]()
Srpska haplogrupa je I2a2 to valjda ne treba da ponavljam, R1a se kod Srba nalazi u koncentraciji od 15% i to kod onih koji imaju vidljive oznake Noričkog antrotipa. Dinarski antrotip je direktna evolutivna forma kromanjonskog, originalno iz Evrope. Na Kavkazu se može naći u svojoj drugoj varijanti Armenskog antrotipa koji je isto starosedelac.Lesandare tvoja haplogrupa e R1a1 -cista slovenska , ne drzi demagogii za i2a2
dinarski antrotip neli bese od Kavkaz
sad menjas misljenje
![]()
Nije baš to ali vrlo slično, brat od strica, Cincar.ovo je neki siptat, "Ilir" ))))))))