Konstantin Veliki
Buduća legenda
- Poruka
- 28.842
pitaj "Bosnjake". I oni se verovatno razlikuju na 100% od Srba pa ih nema.
Pa ja mislim na bosanske srbe.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pitaj "Bosnjake". I oni se verovatno razlikuju na 100% od Srba pa ih nema.
![]()
tekst je izašao u el.novinama 24sata kao rezultat dela istraživanja švajcarskog genetičko-istraživačkog centra Igenea.
citat:
"24sata - istraživanje švajcarskog instituta za genetiku Igenea pokazuje da su srbi tek 30% slovenskog porekla, ali su ipak od svih naroda Balkana "najslovenskiji". Stručnjaci su koristili 250 naučnih radova kao i saznjanja iz oblasti genetike. Opširnije u nedeljniku NIN"
link:
http://e24.24sata.rs/issue.php?issue=24sata_220509&uid=3cca6789618ff9f5388c660d2addb167
Ovaj deo uopšte nije smešan nego je živa istina, naši antropolozi su ispitivali skeletne ostatke i Ilirskih i Vinčanskih grobova i rezultat je isti - i jedni i drugi su bili Dinarci, dakle kontinuitet naroda je neoboriv. Genetska istraživanja samo dopunjuju i potvrđuju ova antropološka. Mogu razni apologizatori da skaču ko opareni, ali narod je u suštini isti, jedina stvar za koju su se čvršće uhvatili je jezik, navodno, Sloveni su iz Bojke doneli jezik i njime asimilirali mnogobrojne Ilire kada su ih pokorili, one Ilire kojima ni Rim nije mogao ništa.On ističe da je napravljena greška u domaćoj istoriografiji, pošto je naša istorijska škola bila germanskog tipa, i što je prihvaćen Porfirogenita, koji je u devetom i 10. veku pisao da su Sloveni došli na Balkan „navodno sredinom šestog veka".
- Niti su Sloveni mogli da dođu u roku od sedamdeset godina, niti su mogli sa Karpata da pređu ogromna rastojanja. Seobe jesu postojale, ali nisu bile tako masovne - tvrdi on.
On podseća na rad profesora Ranka Šljivića, koji je pre Drugog svetskog rata ispitivao skeletne ostatke starih Ilira. Kako kaže Živanović, profesor je 1933. utvrdio da u tzv. ilirskim grobovima leže „naši ljudi".
- On je objavio svoj rad u Nemačkoj, ali pošto je ubrzo izbio Drugi svetski rat, njegova saznanja nisu zaživela. Lično sam vršio istraživanja u okolini Požarevca, prema Dunavu, gde postoji groblje sa skeletnim ostacima od kromanjonaca do današnjih dana. Proučavajući epigenetske karakteristike tih ostataka, utvrdio sam da se one nisu menjale. Ako je bilo ko dolazio na Balkan, to je bilo u manjem broju, što nije moglo da izvrši ozbiljniji genetski uticaj - tvrdi Živanović.
....., Sloveni su iz Bojke doneli jezik i njime asimilirali mnogobrojne Ilire kada su ih pokorili, one Ilire kojima ni Rim nije mogao ništa.
.......I meni je cudno kako su se oni tako brzo asimilovali i da od toliko mocnog naroda samo ostane ime ako znamo i za podatak da je Srba bilo u zadnjem talasu najvise 10000.
Kako to da su se asimilovali pod varvarima a nisu pod Rimom?
а овај бисер са "античким македонцима"...... ово је прича за себе.
Ко је то написао и са којим циљем?!?
уколико су они "антички македонци" тада је пола Срба и Хрвата исто то! Ово је први пут виђено увођење таквог термина у науку и одмах да кажем- наивно и малициозно.
Bugari nisu ništa drugo do deo jedinstvenog korpusa koji je polako počeo da se drugačije identifikuje, isto tako i Makedonci. Poslednji odrođeni od srpskog korpusa su Crnogorci, svedok si tog vremena. Sve je, upravo išlo na isti način kroz vekove. Zato i ne može da se stavi jasna distinkcija kroz vekove šta je srpsko šta bugarsko, ne misliš , valjda da je istina da je Deljan bio Bugarin te da su ga , zbog toga Bugari u Beogradu krunisali za bugarskog cara. I danas u Bugarskoj postoje dva različita naroda, jedan koji je isti kao ti i ja, a drugi drugačiji.Jedino kako bi to moglo da se objasni je kada su Bugari osvojili savez 7 slovenskih plemena severaca,timocana i td. po genetici izgleda da su ima ta plemena donela ne slovenski vec tracanski gen kako pise na tablici.Makedonija je jos dugo ostala Grcka u pocetku su je Bugari kratkotrajno osvajali ali istina je da su se pod jednom takvom opsadom pod Bugarskim carem Simeonom kada je knez Vojislav dukljanski bio zarobljen od strane Bugara i Raska verovatno bile su oslobodjene herojstvom i ustankom Makedonskog naroda.Kasnije pod Stefanom Dusanom dok je vec bila apsolutno Srpska bila je formalno jer se i dalje u tim oblastima govorilo grcki.Srbi nisu naseljavali osvojene teritorije mozda u malom broju.Mozda samo tako mogu da objasnim da Makedonci nisu bili previse izlozeni mesanjem sa slovenima.
Zbunjuje me jedan podatak koliko ja znam Anticki Makedonci su bili Tracani sa tim da se ona teritorijalno razlikovala od ove danas.
Koliko znam prestonica Aleksandra je bila negde oko Sabca svakako u macvi.
Bugari nisu ništa drugo do deo jedinstvenog korpusa koji je polako počeo da se drugačije identifikuje, isto tako i Makedonci. Poslednji odrođeni od srpskog korpusa su Crnogorci, svedok si tog vremena. Sve je, upravo išlo na isti način kroz vekove. Zato i ne može da se stavi jasna distinkcija kroz vekove šta je srpsko šta bugarsko, ne misliš , valjda da je istina da je Deljan bio Bugarin te da su ga , zbog toga Bugari u Beogradu krunisali za bugarskog cara. I danas u Bugarskoj postoje dva različita naroda, jedan koji je isti kao ti i ja, a drugi drugačiji.
Nisi u pravu, prestonica nije bila tamo već se navodi da je odrastao u , kako neki kažu, Erskom kraju kod dede po majci.
Zameram ti na kvalifikaciji Naci, nemoj da se služiš takvim stvarima jer su uvedene ciljno, nemaju Srbi nikakvu paralelu što se tiče istorijskih škola sa ovakvim načinom gledanja. Nacisti, a istorija njihovog stava je mnogo starija od njih samih, su pokušavali da proture jednu očiglednu neistinu, dok se ovde , doduše, nekad i na nemušte načine, ispravljaju greške koje su nastale prihvatanjem osnova te iste neistine.
Jedino kako bi to moglo da se objasni je kada su Bugari osvojili savez 7 slovenskih plemena severaca,timocana i td. po genetici izgleda da su ima ta plemena donela ne slovenski vec tracanski gen kako pise na tablici.Makedonija je jos dugo ostala Grcka u pocetku su je Bugari kratkotrajno osvajali ali istina je da su se pod jednom takvom opsadom pod Bugarskim carem Simeonom kada je knez Vojislav dukljanski bio zarobljen od strane Bugara i Raska verovatno bile su oslobodjene herojstvom i ustankom Makedonskog naroda.Kasnije pod Stefanom Dusanom dok je vec bila apsolutno Srpska bila je formalno jer se i dalje u tim oblastima govorilo grcki.Srbi nisu naseljavali osvojene teritorije mozda u malom broju.Mozda samo tako mogu da objasnim da Makedonci nisu bili previse izlozeni mesanjem sa slovenima.
Zbunjuje me jedan podatak koliko ja znam Anticki Makedonci su bili Tracani sa tim da se ona teritorijalno razlikovala od ove danas.
Koliko znam prestonica Aleksandra je bila negde oko Sabca svakako u macvi.
а овај бисер са "античким македонцима"...... ово је прича за себе
Vandali!?
Ajde, koristeći se Igeneinom uporednom tabelom označi mi Antičke Makedonce u Makedoniji i primeni analogiju na Srbiju ( sa onom podudarnošću od 98%).što misliš da antički makedonci nisu postojali![]()
dakle zvanična istorija i silni filmovi mogu da se bace u reku.
Šta, kao nisi čuo? vrati se u osnovnu...
Čoveče, shvati, mali buckasti sa crnom kovrdžavom kosom nisu Antički Makedonci, oni su Danajci. Antički Makedonci imaju haplogrupu I2a2, smeđi i visoki kao Aleksandar , a ovo su oni koji imaju haplogrupu E3b i koji nisu mogli da razumeju Aleksandra kad je komandovao svojim ratnicima. I, nisi pomenuo gomilu Slovena (mnogo ih je odatle i proterano, zbog toga je Grčka uvek Jugoslaviji držala vizni režim) koji tamo žive a koji ne smeju tako da se izjasne, nego samo kao Grci, jer, "nema pasoša".pa i ja sam mislio kao ti i umalo sam se posvadjao sa jednim makedoncem iz djevdjelije koji je ipak bio u pravu. on prica da dosta ljudi sa juga Makedonije ima rodjake u severnom delu grcke. Lice na grke, takodje. Gusta kovrdzava kosa, mali, buckasti.
Geografija tj predeli od centralnog dela makedonije kada se ide ka jugu takodje nema veze sa severnim.
Doline, pune maslina i grožđa. Isto kao i na severu Grčke. Aleksandar Makedonski je bio zainteresovan za taj deo dok za severni, koji je druga priča, nije.
Tu su se mešali sloveni i antički makedonci. Zašto ne verovati. Sasvim logično i prirodno.
pa i ja sam mislio kao ti i umalo sam se posvadjao sa jednim makedoncem iz djevdjelije koji je ipak bio u pravu. on prica da dosta ljudi sa juga Makedonije ima rodjake u severnom delu grcke. Lice na grke, takodje. Gusta kovrdzava kosa, mali, buckasti.
Geografija tj predeli od centralnog dela makedonije kada se ide ka jugu takodje nema veze sa severnim.
Doline, pune maslina i grožđa. Isto kao i na severu Grčke. Aleksandar Makedonski je bio zainteresovan za taj deo dok za severni, koji je druga priča, nije.
Tu su se mešali sloveni i antički makedonci. Zašto ne verovati. Sasvim logično i prirodno.
smeđi i visoki kao Aleksandar
Само да питам. Није ли логичније да бројнији народ од 2 која се укрштају пренесе своје културне особине на "микс"? Како онда толики Илири и Келти мајку му, ово су само обична с##ња.
А видимо да је доказано како су Албанци заправо Илири.![]()
e to ti je već holivud. Bred Pit Alexandar the Great.
xa xa xa
Ha, Ha, ovo je plakat za taj film, ali crtan malo ranije .e to ti je već holivud. Bred Pit Alexandar the Great.
xa xa xa