iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ne, brate, nego kad procitam tvoj takav komentar to izadje na onu narodnu - Rugao se lonac loncu a oba su crna. Ili kako ti rece opasni bolesnici :)

Mada si ti meni vise ovako za dernek zabavan nego sto si opasan! :D
E vidiš , naopako, ti si više opasan nego zabavan. Takav je svaki zagovornik sektaštva, kako novoverstva tako i mondijalizma. Samo čekam neku Taurus influencu da se pojavi u Vukojebini.

Poslednja izmena:
Na Balkanu preovlađuju dinarski i mediteranski starosedeoci, koje odlikuje nulta krvna grupa i tamnokestenjasta kosa - sujeta im guši svest o ličnoj odgovornosti, mrze šefove na poslu i novi svetski poredak

U Vujaklijinom leksikonu iz 1954. godine pojam "balkanizam" imao je odrednicu -

"Beznačelnost, borba nedopuštenim sredstvima, podvala, politička ubistva, podmićivanje, strast za bogaćenjem, puzavost prema višim, a grubost prema nižim od sebe."

U rečniku ovih odrednica danas nema, mada, tvrde stručnjaci, takve "vrline" na Balkanu i dalje caruju.

Srbi neguju bolesnu vezanost za politiku, odbijaju da preuzmu ličnu odgovornost i stalno traže od političara i politike ono što je nemoguće, smatra naučnik Miloš Bogdanović, autor knjige "Prokletstvo nacije" u kojoj je izneo poslednja otkrića genetike.

- Ovo je nacija u kojoj je Radoje Domanović večno aktualan satiričar. Ni u 21. veku Srbi se nisu odučili od potrebe za dežurnim idolima i krivcima, negovanja kulta ličnosti i pretvaranje vođe u božanstvo - kaže Bogdanović. Nacija je promenila ideologiju - svi su preko noći postali antikomunisti, ali su, dodaje on, zadržali iste staljinističke principe i način razmišljanja.

Posle komunizma, stigao je nacionalizam.

Josipa Broza smenio je Sveti Sava.

A ulogu dežurnog krivca od nekadašnjih disidenata preuzimaju, najčešće, nacionalne i verske manjine.

Skloni kršenju pravila

Psihologe je zbunila činjenica da funkcionisanje autoritarne ličnosti nije isto na Balkanu i u centralnoj Evropi. Dok centralnoevropski tip autoritarca slepo poštuje pravila i disciplinu, domaći su skloni da ih krše. Za razliku od nacista kod kojih je ego bio potpuno ugušen, Balkancima je ugušena savesnost, a sujetni ego im je glavna pokretačka snaga.

Dok centralnoevropski tip najviše mrzi:
- slabe,
- kljaste,
- Jevreje i
- Rome...

Mi mrzimo one koji su iznad nas:
- šefove na poslu
- i novi svetski poredak.

Uzrok ovakvog shvatanja autoritarnosti kod nas istraživači su opet našli u genetskom poreklu. Dominantni mediteranski i dinarski koreni donose - sujetu, a povređena sujeta izaziva svadljivost i nasilje.

- Bavarac neće da pređe na crveno svetlo i kada na ulici nema automobila, dok kod nas postoji sklonost da se na crveno prelazi sa najvećim zadovoljstvom upravo kod onih koji su najautoritarniji - tvrdi ovaj istraživač.

Tipizacija rasa

Analizom psihološkog profila naroda na ovom prostoru bavila se grupa istraživača koja se prošle godine okupila na kongresu antropologa. Poslužili su se testovima, anketama, postojećom tipizacijom rasa, stepenom zastupljenosti krvnih grupa i genetskim nasleđem. Rezultati istraživanja, objavljeni u knjizi "Prokletstvo nacije", pokazali su da osobe sa nultom krvnom grupom, dinarski i mediteranski tip, odlikuje izražen sujetni ego koji guši njihovu svest o ličnoj odgovornosti. Ljude sa A i B krvnom grupom odlikuje savesnost koja potiskuje sujetu i navodi ih na iskušenje licemerstva i formalizma.

Na osnovu savremenih saznanja iz psihologije, genetike i antropologije, Bogdanović je sačinio mapu genetskog porekla Jugoslovena, a u knjizi je objavio i psihološke posebnosti svake populacije.

Istraživanja su pokazala da na Balkanu preovlađuju:
- dinarski i
- mediteranski starosedeoci, koje odlikuje nulta krvna grupa i tamnokestenjasta kosa.

Dok su u centralnoj Evropi dominantni tzv. Alpidi koje odlikuje:
- A krvna grupa i
- crna kosa.

Dok nultu grupu najčešće imaju Dinarci i Mediteranci,

Grupa A je karakteristična za Slovene, Semićane i Ugrofince,

a krvna grupa B uglavnom za Mongole.

Agresivni i željni moći

Mediteranskom tipu pripadaju:
- južni Italijani - stanovnici Sicilije i Sardinije,
- Crnogorskog primorja i Kosova, severni Albanci
- i mnogi banatski Rumuni. Oni su sujetni i plašljivi i skloni mafiji.

Dinarski tip obično ne bira ovo zanimanje jer njegova gordost ne trpi autoritete, dok se mediteranski tip ne libi prepisivanja na ispitu.

Atlantskom mediteranskom tipu (starosedeoci Irske i Škotske) pripada:
- nikšićki i hercegovački tip - oni su visoki, mršavi, ljudi skloni agresiji i željni moći.

Talibani su dinarski tip

Bogdanović navodi da najčistijem dinarskom tipu pripadaju:
- Gruzini, Kurdi, Paštuni (talibani), veći deo Iračana i
- stanovnici južnog dela Saudijske Arabije.

Naši Dinarci su Crnogorci - brđani, Hercegovci i stanovništvo zapadne Srbije.

Njihova osnovna karakteristika je:
- buntovno i gordo "ja",
- nesebična priroda,
- uvredljivost i
- zazor od nežnosti.

Dinarci u obraćanju najbližima uvek koriste augmentative - ženturačo, a deci odmila tepaju "konjino" i "magarče".

Miloš Bogdanović - Prokletstvo nacije
http://www.freewebs.com/oplenac/prokletstvo.doc

Е видиш, овако пишу искомплексирани људи који појма немају о ономе што пишу. 80% је чиста глупост.

Ništa ne izmišljam samo prenosim podatke. Ako ti to smeta, iznesi druge pa uporedi. Osnovna činjenica je da su i Vlasi i Rumuni i Aromani latinizovani a ne autohtoni Latini. Tu se sve raspliće. Genetika naroda uopšte ne odudara opštoj slici genetike idući od Srbije prema Moldaviji i Ukrajini. Ni malo se ne razlikuju da bi se reklo da su sasvim drugi narod. A kad se ide na jug i istok, onda je situacija drugačija, to jeste drugi narod, ali u samoj Rumuniji. I naravno, kad pogledaš kartu iz 1000.-te godine, vidiš da su oko Crnog mora živeli Pečenjezi. I ostali.

po tvojim teorijama su i pingvini sa polarnim medvedima srodni zato sto i jedni i drugi zive na ledu ali uzmi u obzir da su na dve strane sveta , ta tvoja genetika malo ne stima izgleda meni jer mi smo se skoro stopili ( mislim ) samo sto smo zadrzali obicaje i govor i vu-du magije inace kada bi uzeo srbina i vlaha i da te neko pita koj je ko ne bi mogo da ih razlikujes, sad zasto srbi inaju gen h1n1 a vlasi r2d2 to je malo diskutabilno , uostalom oni mogu da pisu svasta jer ko moze da ih kontrolise tamo ko vidi te gene sa golo oko uostalom vratimo se kod simpanze i 98% slicnosti u genima sa covekom a toliko se razlikujemo sa njima ( ko ljudi i majmuni ) a sada neko naso 2-3 slova od milijarde milijarde slova da se kao razikuju ( to su gluposti ):hahaha:

Ипак, могуће је да су и удаљени народи гентески повезани зато што су у далекој прошлости живели заједно. А о томе је реч у овој теми.

Ранка Куић, (универзитетски) професор англистике, посветила је такорећи живот проучавајући (лингвистичке) везе између Келта и Срба, то јест народа са овог подручја. Утврдила је велики број келтских (она их назива камријских) топонима и велику повезаност са обичајима данашњих Велшана (па су и њу саму прозвали Ранка Велшанка због чега се она није љутила). А Велшани и Ирци су, да не заборавимо, народ сличног порекла. Могуће је да је и она само још један научни занесењак али њене резултате не знам да је неко довео у питање - можда због тога што се тиме нико други није ни бавио, али то онда значи да нико ни нема научног кредита да оспорава нечије налазе, бар док се и сам тиме не позабави.

Иначе је занимљиво да је Ранка Куић сведочила да је (у Призрену) била очевидац појаве античког натписа који се узима као један од крунских артефаката у прилог тезе да су Словени били присутни на Балкану много пре 7. века. Али о томе нека пишу који о томе знају боље од мене, има их.

На пример, употребу тих ДНК-истраживањ у проучавању историје управо замишљам као утврђивање генетске сличности између географски данас удаљених народа. Рецимо, ако о Србима говоримо, теза о учешћу Источних Алана у настанку српског етноса могла би бити тестирана утврђивањем генетске сличности са Осетинима, народом који себе сматра потомцима Алана (што, опет, не мора бити тачно). Ту бих разумео употребу ДНК-истраживања. А ово, Феничани, Викинзи, Антички Македонци, Илири, то је једно такво шарлатанство и методолошки свакако мање утемељено него што је то например астрологија.

Uh, bre, pa ti si bas pametan.

po tvojim teorijama su i pingvini sa polarnim medvedima srodni zato sto i jedni i drugi zive na ledu ali uzmi u obzir da su na dve strane sveta , ta tvoja genetika malo ne stima izgleda meni jer mi smo se skoro stopili ( mislim ) samo sto smo zadrzali obicaje i govor i vu-du magije inace kada bi uzeo srbina i vlaha i da te neko pita koj je ko ne bi mogo da ih razlikujes, sad zasto srbi inaju gen h1n1 a vlasi r2d2 to je malo diskutabilno , uostalom oni mogu da pisu svasta jer ko moze da ih kontrolise tamo ko vidi te gene sa golo oko uostalom vratimo se kod simpanze i 98% slicnosti u genima sa covekom a toliko se razlikujemo sa njima ( ko ljudi i majmuni ) a sada neko naso 2-3 slova od milijarde milijarde slova da se kao razikuju ( to su gluposti ):hahaha:
Диференцијација животињских врста се није извела на сличностима него управо на разликама у генетском коду.
Зато ти рекох да убациш у другу. Нису ово моје теорије, само их преносим од других, притом ништа не мењајући. Проблем је у томе што Власи и Срби имају више заједничких гена него Власи и Румуни. Ја и не могу да разликујем Влахе и Србе, али могу Влахе и Румуне. И то је суштина коју си и ти "немушто" навео. Јер, по мени, ближи род ти је онај са којим се разликујеш 0,001 % него онај са 0,1%, мада Бошњаци, рецимо, сродство данас рачунају по Курхану, дакле ближи су им Саудијски Арапи од Срба. Тако и неки Власи, рачунају сродство по језику. Треба изабрати да ли ћеш бити роб дневне политике, и туђих интереса или не.

Poslednja izmena:
Диференцијација животињских врста се није извела на сличностима него управо на разликама у генетском коду.
Зато ти рекох да убациш у другу. Нису ово моје теорије, само их преносим од других, притом ништа не мењајући. Проблем је у томе што Власи и Срби имају више заједничких гена него Власи и Румуни. Ја и не могу да разликујем Влахе и Србе, али могу Влахе и Румуне. И то је суштина коју си и ти "немушто" навео. Јер, по мени, ближи род ти је онај са којим се разликујеш 0,001 % него онај са 0,1%, мада Бошњаци, рецимо, сродство данас рачунају по Курхану, дакле ближи су им Саудијски Арапи од Срба. Тако и неки Власи, рачунају сродство по језику. Треба изабрати да ли ћеш бити роб дневне политике, и туђих интереса или не.

A TO ZNACI,

DA SU SRBI

VLASI????

Već ste ispali, i jedan i drugi. Naravno da ćete da shvatite tako kako ste shvatili, jer obojica podržavate Dakizam.

ja ne podrzavam nista i nikoga za razliku od tebe koj samo citiras neke clankove i neke novine i pricas o necemu sto ti sam nemozes da dokazes ( moj brat lazov pa lazem i ja) ja takve kao tebe nemogu da razumem sto se prave pametni na racun drugih , zasto se cesas tamo gde te ne svrbi , sta ocekujes ti ovde da ti neko dodeli medalje za citiranje iz kojekakvih novina ( to moze i moja baba ) rekla kazala jaka majstorija u tebe bato , alal ti cufte majstorija nema sta .:eek: :think: :sad2:

Russian Journal of Genetics 37 (12): 1437-1443, December 2001

(4) The gene pools of all Slavonic ethnic groups
show an appreciable similarity to the gene pools of
South European ethnic groups and especially to the ethnic
groups of the Balkan Peninsula. In addition, a substantial
fraction of rare and unique mtDNA types found
in the populations of Italy and Mediterranean islands
have analogs in the gene pools of West and East Slavs.
This testifies to a hypothesis that ancestors of modern
Slavs originally diverged from South European populations
to form an individual branch
.

Conclusion (4) that the Slavonic mitochondrial gene
pool is similar to that of the Balkan populations is supported
by linguistic data, as proto-Slavonic dialects are
considered connected with the southeastern group of
Indo-European dialects
([1], pp. 81-82).
...

Ne preziveli pricaju o onima koji nisu preziveli.

profesdjordjevojnovictvrdi17kz.jpg

profesordjordjevojnovictvrdi14.jpg

Шта каже Lesander на ово ?

Ne znam sta Lesandar misli o ovome ali ja u svoje ime mogu da kazem da je ovo samo polovicno tacno. Njegovo pozivanje na genetiku je vise nego smesno i nepravilno. Najvise 18% danasnjih Albnaca mogu biti "braca" sa Srbima. Uostalom, tih 18% i jeste srpskog porekla i zive u okolini Skadra. Pored toga, nije postojala nikakva "najezda stocara iz Hercegovine u Crnu Goru, posto su ta podrucja u to vreme bila sastavni deo Hercegovine. "Najezda" je mogla da ide samo obrnuto. Nemam vremena i zivaca da ukazujem na sve nepravilnosti i netacnosti u ovom tekstu.

Doduse, ima i istine, ne sporim

uostalom, opet savetujem procitati http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=11643847&postcount=201

Poslednja izmena:
Ne znam sta Lesandar misli o ovome ali ja u svoje ime mogu da kazem da je ovo samo polovicno tacno. Njegovo pozivanje na genetiku je vise nego smesno i nepravilno. Najvise 18% danasnjih Albnaca mogu biti "braca" sa Srbima. Uostalom, tih 18% i jeste srpskog porekla i zive u okolini Skadra. Pored toga, nije postojala nikakva "najezda stocara iz Hercegovine u Crnu Goru, posto su ta podrucja u to vreme bila sastavni deo Hercegovine. "Najezda" je mogla da ide samo obrnuto. Nemam vremena i zivaca da ukazujem na sve nepravilnosti i netacnosti u ovom tekstu.

uostalom, opet savetujem procitati http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=11643847&postcount=201

Nije mi do genetike , jer ne uzimam kao ozbiljno gentska istrazhivanja nego , ako se Albanski jezik smatra kao slicni Ilirskom jezikom , onda ispada da su Albanci presli na Srbe , a ne obrnuto ..

BRAT, BRATA, NE HRANI, TESKO KO GA NEMA.

ISKUSTVENO JE POZNATO DA SE BRACA NAJVISE MEDZUSEBNO BIJU, A BOGME I MEDZUSEBNO OTIMAJU I UBIJAJU.

Lesandar misli ovako:

17% STANOVNIKA Albanije ima haplogrupu I2a2, od toga SVI SRBI Albanije i Kaplan Burović i SVI oni koji više ne smeju da se izjasne kao SRBI a žive isključivo u Severozapadnom delu Albanije. Nadam se da je jasno? Njima sam brat, njihove snajke se udaju u Srbiji.
Sutra ću da ti dam sa najvećeg nemačkog foruma izveštaj o tome ko su Albanci, nadam se da ćeš da veruješ forumu SKADI gde ne može da uđe niko ko nije Nemac.

Poslednja izmena:
Nije mi do genetike , jer ne uzimam kao ozbiljno gentska istrazhivanja nego , ako se Albanski jezik smatra kao slicni Ilirskom jezikom , onda ispada da su Albanci presli na Srbe , a ne obrnuto ..

До генетике баш треба да ти буде пошто она даје многе одговоре. Што се албанског језика тиче, Лесандар те писао о томе. Само мањи део тога језика има везе са Илирима. Уосталом, још се поуздано не зна какав је језик био Илирски.

Lesandar misli ovako:

17% STANOVNIKA Albanije ima haplogrupu I2a2, od toga SVI SRBI Albanije i Kaplan Burović i SVI oni koji više ne smeju da se izjasne kao SRBI a žive isključivo u Severozapadnom delu Albanije. Nadam se da je jasno? Njima sam brat, njihove snajke se udaju u Srbiji.

Kaplan Burovic uopce i nije iz Albanije .
To sto se daju za Srbe , mislis da su Srbijanke te djevojke ?

Poslednja izmena:
До генетике баш треба да ти буде пошто она даје многе одговоре. Што се албанског језика тиче, Лесандар те писао о томе. Само мањи део тога језика има везе са Илирима. Уосталом, још се поуздано не зна какав је језик био Илирски.

VI NEZNATE,

ALI IMA ONIH KOJI ZNAJU !!!!

Lesandar misli ovako:

Sutra ću da ti dam sa najvećeg nemačkog foruma izveštaj o tome ko su Albanci, nadam se da ćeš da veruješ forumu SKADI gde ne može da uđe niko ko nije Nemac.

Jadnice, je li to tvoj ideal - srpski forumi Srbima? Nad kim bi onda lecio komplekse?

A i referenca je na tvom nivou - sa foruma, pa jos nemackog, arijevskog, bre. :eek:

Dajte nesto ovom ubogom coveku pa nek ide...

Kompleksaši se upravo prepoznaju po krpeljskom odnosu prema određenom "neprijatelju"

Mislis ono:

Teorije krenkova uvek napadaju najosnovnije, centralne koncepte u nauci. Krenkovi nikada ne napadaju male probleme, već uvek pokušavaju da uzdrmaju temelje moderne nauke.

ili:

Krenkovi neprestano pričaju o svojim idejama, koristeći bilo koju mogućnost da počnu razgovor o njima.

Odlican primer 'krpeljskog' odnosa prema 'neprijatelju'.

,, Farineli. Kad god štrojim bika , sit se nasmejem.:per:

Vidim da to tvoje prelazi u ozbiljnu patologiju sa tim provokacijama da mi na bilo koji nacin cujes glas. :mrgreen: Jos te po sopstvenom priznanju najvise udara u glavu dok zaradjujes za hleb strojeci bika. Sick :(

U Otomanskom carstvu evnusi su cuvali zene, a zbog takvih kao ti cuvari bi bili potrebni i evnusima. :) Srecom, pored sve dekadencije, ni oni nisu bili toliko nastrani...

Спиновати се може, али на кратко, у лажи су увек кратке ноге.

Ко од вас мисли, односно коме је до сада утувљено у главу да се потомци Келта данас налазе на Британским острвима. Свима. Али то, уопште није истина. Из Националне Географије:

Генетски континуитет

"То је у ствари сасвим уобичајенo да се посматра важна културна промена, укључујући и доношење потпуно новог идентитета, са мало или без биолошке промене у становништву", пише Сајмон Џејмс, археолог Универзитета Лестер, .

]Једна од таквих промена је појава келтског идентитета у Великој Британији. Не постоје историјске референце о Келтима у древној Британији.

Мајлс је објаснио да је назив "Келти" примењен на име племена у Галији-данашњој-Француској иако њихов језик дели исти корен као и онај у британских племена.

"У 18. и 19. веку, у Ирској, Велсу, Шкотској почео да се брани национални идентитет, они су почели да разговарају о себи, као о Келтима", додао је Мајлс.

Мајлс је признао да технике које се користе за истраживање генетског порекла су још увек у повоју и да је потребно много више узорака да у потпуности разумеју порекло британског народа.

"По мапирању генетске варијабилности људи широм света, генетичара могу почети да прати своје стајалиште, миграције и међусобни односи", пише Мајлс.
http://news.nationalgeographic.com/news/2005/07/0719_050719_britishgene_2.html

Дакле Келти, али само на папиру. Шта ћемо са толиким истинитим књигама историје које написаше до сада ?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back