iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači ja nisam srbin? Pa to je odlično! Ulepšao si mi dan ;)
Ako ti to nešto znači, samo izvoli. Toliko ima takvih,da si ti zamemarljiva, statistička greška. Misle da će nešto time ućariti. Da je sad, recimo, bolje biti Bugarin ili Rumun nego Srbin , zato što su , jelte, pređepomenuti u EU. EU ih dočekala raširenih ruku, ali zašivenih džepova:per:

Da ovo je delimično tačno, međutim kada se uzme u obzir da danas u Albaniji žive potomci Srba oko Skadra i Drača, i da je upravo tu najveća koncentracija haplogrupe I2a2, kao i da svi pripadaju Dinarskom tipu, onda je stvar mnogo jasnija, bez obzira što im je neko nadenuo druga imena i prezimena. Ista stvar je i sa Vlasima (Istočna Srbija, ne Karavlasi), i oni pripadaju Dinarskom tipu i haplogrupi I2a2, bliži su Srbima nego Rumunima a ipak neki od njih žele da budu samo Rumuni a daleko od Srba.

Poslednja izmena:
Da ovo je delimično tačno, međutim kada se uzme u obzir da danas u Albaniji žive potomci Srba oko Skadra i Drača, i da je upravo tu najveća koncentracija haplogrupe I2a2, kao i da svi pripadaju Dinarskom tipu, onda je stvar mnogo jasnija, bez obzira što im je neko nadenuo druga imena i prezimena.

kad si toliko informisan o tog genetici jer znas ti da orangutan ima 98% skicnosti u genima sa homosapijensom :think: znaci i orangutani su nam braca :eek: mislim da tu kod tebe nesto ne stima :think: ili ti smatras sebe za nesto sto nisi a mozda bi hteo da budes homosapiens ili tako nesto nerazumem se ja u tu genetiku.

Poslednja izmena:
kad si toliko informisan o tog genetici jer znas ti da orangutan ima 98% skicnosti u genima sa homosapijensom :think: znaci i orangutani su nam braca :eek: mislim da tu kod tebe nesto ne stima :think: ili ti smatras sebe za nesto sto nisi a mozda bi hteo da budes homosapiens ili tako nesto nerazumem se ja u tu genetiku.
Pa što se bakćeš kad ne razumeš? tih 2% razlike nosi milijarde različitih informacija. Ljudski fetus prolazi stadijume razvoja u kojima ima ima i rep. Ali baš zbog te razlike od manje od 2% taj rep mu nestaje tokom kasnijih stadijuma.
Ja tebe ne vređam ali ću , ako nastaviš ovako, početi. Sedi na motor pa jurcaj, nije ovo za tebe.

Nije ista situacija, daleko je ovo od istine,Vlasi istocne Srbije su poreklom iz danasnje Rumunije i genetski su srodni sa ostalim Rumunima.Vlasi istocne Srbije i ostali Rumuni genetski se dosta razlikuju od Srba.

Pronadjene su samo genetske slicnosti Dakorumuna(Rumuna) sa Slovenima i Cincara sa Grcima ali zato nisu pronadjene genetske veze izmedju raznih grupa Vlaha koje danas postoje.To je ono o cemu ti pricas kako to da razne Vlaske grupe pricaju slicnim jezicima a genetski se razlikuju.Mislim da sa sigurnoscu moze da se kaze da je upitanju geografsko poreklo Vlaha.
da nisu iz starog Rumunskog grada Timišoare?ili Arada? pričaj mi malo o tome, ali nemoj da zaobiđeš temu zašto na rumunskoj strani nema srpske manjine a na srpskoj ima rumunske.

Nije ista situacija, daleko je ovo od istine,Vlasi istocne Srbije su poreklom iz danasnje Rumunije i genetski su srodni sa ostalim Rumunima.Vlasi istocne Srbije i ostali Rumuni genetski se dosta razlikuju od Srba.

Pronadjene su samo genetske slicnosti Dakorumuna(Rumuna) sa Slovenima i Cincara sa Grcima ali zato nisu pronadjene genetske veze izmedju raznih grupa Vlaha koje danas postoje.To je ono o cemu ti pricas kako to da razne Vlaske grupe pricaju slicnim jezicima a genetski se razlikuju.Mislim da sa sigurnoscu moze da se kaze da je upitanju geografsko poreklo Vlaha.
da nisu iz starog Rumunskog grada Timišoare?ili Arada? pričaj mi malo o tome, ali nemoj da zaobiđeš temu zašto na rumunskoj strani nema srpske manjine a na srpskoj ima rumunske.
I obrazloži genetsku vezu Vlaha sa Ursulima. To mu dođe ista priča kao i sa Bošnjacima, i njima je Saudijska Arabija bliža nego Srbija.

Pa što se bakćeš kad ne razumeš? tih 2% razlike nosi milijarde različitih informacija. Ljudski fetus prolazi stadijume razvoja u kojima ima ima i rep. Ali baš zbog te razlike od manje od 2% taj rep mu nestaje tokom kasnijih stadijuma.
Ja tebe ne vređam ali ću , ako nastaviš ovako, početi. Sedi na motor pa jurcaj, nije ovo za tebe.

nisam ja tebe uvredio a sto se jurcanja tice ja znam kud jurcam a ti izgleda neznas jer ti mesas babe i zabe i pokusavas da izmisljas neke teorije koje nemaju veze sa vezom , sto ti ne utrosis svoje vreme za nesto pametno i korisno nego pricas ovde kojekakve brljotine koje izgleda meni ni sam ne razumes o cemu se radi ali bitno da i ti pises ovde nesto jer tako

Pa kao prvo Timišoara i Arad jesu i bili su rumunski gradovi a srpski nikad, drugo na rumunskoj strani imaš Srba baci pogled u rumunski Banat i u Vojvodinu pa mi kaži koliko Srba koji su doseljeni u Banat imaš a u Olteniji (Krajina kako su je neki srpski istoričari krstili kao i Timočku krajinu isto), tamo nema jer ih nikada nije ni bilo kao što ih nije bilo ni u Timočkoj krajini nikad.Srbe koje imaš u karpatskoj Srbiji i u srpskom delu Vlaške nizije danas i oni su došljaci kao i Srbi iz Banata.

Na prostoru današnje istočne Srbije bilo je Vlaha ali se nezna tačno dali su opstali do XVIII veka da se stope sa doseljenicima iz Rumunije, jer su Vlaški doseljenici (Rumuni) ostavili jezik kojim danas pričaju Vlasi istočne Srbije (Ungurjani 75% Banatsko narečje rumunskog i Carani 25% Oltensko narečje rumunskog jezika.)
Ugurjani su poreklom iz Banata i Erdelja a Carani iz Oltenije i Erdelja znaš i sam nego ajde da ti ponovim.

A te gluposti i u poredjivanju čuvaj za sebe i nemoj babe i žabe da mešaš nego iznesi dokaze jer si rekao da se Vlasi istočne Srbije razlikuju genetski od ostalih Rumuna.

Podsetiću te samo koji je grad bio prestonica Vojvodstva Srbija.
Vlasi istočne Srbije se genetski razlikuju od 70% Rumuna. Najsličniji su sa onima sa kojima se graniče, dakle sa Rumunima iz susedstva i sa Srbima iz susedstva.
Ursuli, koji tvrde da su jedini originalni Rumuni ( potomci Rimljana), što ima potvrdu jer se manje razlikuju od današnjih Italijana nego Rumuni, su genetski veoma daleko od Vlaha.

nisam ja tebe uvredio a sto se jurcanja tice ja znam kud jurcam a ti izgleda neznas jer ti mesas babe i zabe i pokusavas da izmisljas neke teorije koje nemaju veze sa vezom , sto ti ne utrosis svoje vreme za nesto pametno i korisno nego pricas ovde kojekakve brljotine koje izgleda meni ni sam ne razumes o cemu se radi ali bitno da i ti pises ovde nesto jer tako
Ništa ne izmišljam samo prenosim podatke. Ako ti to smeta, iznesi druge pa uporedi. Osnovna činjenica je da su i Vlasi i Rumuni i Aromani latinizovani a ne autohtoni Latini. Tu se sve raspliće. Genetika naroda uopšte ne odudara opštoj slici genetike idući od Srbije prema Moldaviji i Ukrajini. Ni malo se ne razlikuju da bi se reklo da su sasvim drugi narod. A kad se ide na jug i istok, onda je situacija drugačija, to jeste drugi narod, ali u samoj Rumuniji. I naravno, kad pogledaš kartu iz 1000.-te godine, vidiš da su oko Crnog mora živeli Pečenjezi. I ostali.

Ovo nije slovenska halpogrupa, Rusi i mnogi drugi sloveni ili nemaju ovu halpogrupu ili je procenat izuzetno nizak, sloveni imaju R1a

Pricas gluposti. Svi je sloveni imaju ali u razlicitim procentima. Sam si pokazao kartu kojoj protivorecis. Kad smo vec kod toga, ni rumuni nisu romani ali jesu unutar lingvistike. Inace, pokazace se na kraju da danasnji slovenski jezici nastaju sintezom onoga sto su u njega unele R1a1 i I2a2. Pre toga su sloveni R1a1 tipa govorili skitskim jezikom koji je jako daleko od ovoga sto imamo danas. Za I2a2 nemamo valjane podatke.
Dakle, ne mozes govoriti da to nije slovenska haplogrupa posto tada po tvojoj logici ni nemci nisu germani, italijani nisu italijani itd...

rumuni danas JESU narod sastavljen iz nekoliko rasnih grupa, kao sto je slucaj sa svakim narodom na Svetu. Genetika medjutim danas moze da odgonetne od kojih sastavnih elemenata je sacinjen neki narod. Eto, Madjari jesu ugro-fini ali su genetski vise ono sto su Poljaci ili Cesi. Paradoksalno je to da je svaki peti "rus" zapravo ugro-fin a polovina "madjara- Sloveni. Koliko ja znam, Rumuni cu po genetici blizi ostalim Slovenima nego Srbi.

Ukoliko se delovi jednog te istog naroda na razlicitim lokacijama razlikuju genetski, tada njihovo zajednistvo je zasnovano na kulturi ili jeziku.

Greška nema dokaza samo bla bla bla, treba da obrazložiš genetskim analizama.
Druga greška Temišvar nije bio glavni grad Vojvodstva Srbija jer je postojao Tamiški Banat i Vojvodstvo Srbija (Bačka,Srem..) koji su pripojeni trojnom kraljevstvu Hrvatsko-Slavonsko-Dalmatinskom a bili su deo Ugarske Kraljevine i Austrijske carevine.
Još jedna greška posle pripajanja Vojvodine kraljevini SHS i posle iseljavanja velikog broja nesrpskog stanovništva a pre toga i posrbljivanju jednog dela nesrpskog stanovništva (Rumuna,Nemaca i dr.) u Vojvodini nemaš ni 35% Srba.
Gde su dokazi da je bilo porumunjenih Srba u Banatu ili čak i u Olteniji iznesi ih, gde su ti dokazi da su Srbi starosedeoci na tim prostorima kao i na prostoru Braničeva i Timočke krajine to su sve doseljenici - daj dokaze.

P.S.Gde su ti Ursuli gde žive u Rumuniji?Drugo na osnovu 5 različitih genetskih analiza dokazano je da su Rumuni u svih 5 slučajeva sa Italijanima i Grcima najsrodniji a u manjem broju slučajeva sa Nemcima,Madjarima i nekim Slovenima dok sa Tunguzima nemaju nikakvu sličnost.
Vojvodina nije pripojena kraljvini SHS nego kraljevini Srbiji.
Za koji period ti ovo pričaš po pitanju Vojvodine? Za vreme Leopolda u Vojvodini ima katolika taman toliko da se popuni jedna crkva. Tada kreće veliko naseljavanje Nemcima i Mađarima. Dotle je Vojvodina većinski Srpska, pa i ako se odbiju Šokci i Bunjevci. Banatski deo današwe Rumunije ne računam.
Pardon, moja greška nisu Ursuli nego Ursari, koji tvrde, a i imaju dokaze za to, pošto su im većinske haplogrupe R1b, i E3b i imaju tradiciju nemešanja sa gađo-ima (goi) , da su oni originalni Rumuni, to jest da nisu RRomi, nego Romani. Puna ih obala Crnog mora.
Niko nije spomenuo Tunguze nego Pečenege. E ona Analiza da su najsrodniji sa Italijanima i Grcima je veoma važna, tu Ursari nose značajan deo.

Pa po toj logici Lesandar prica kako Rumuni nisu Rumuni vec su jos i Vlasi i Moldavci, po toj logici Lesandar prica kako su Cincari medjusobno razliciti i neradi se o jednom narodu jer se medjusobno genetski razlikuju.

Isto postoje i ovi Rumuni pa neznam dali zna za njih kako ih naziva i kakvi su oni genetski gledano

http://1.***************/_iQr3l_L0kts/ShVkaMdFv0I/AAAAAAAAALU/gesLq_txYvA/s1600/Romanii%2Bdin%2BTransnistria%2BHarta%2BEtnica%2BRomania%2BMare%2BBasarabia%2BPamant%2BRomanesc.JPG

Hmmmmmm bas u Serbani i Serbini rumuni bili vecina......:confused:

Pa po toj logici Lesandar prica kako Rumuni nisu Rumuni vec su jos i Vlasi i Moldavci, po toj logici Lesandar prica kako su Cincari medjusobno razliciti i neradi se o jednom narodu jer se medjusobno genetski razlikuju.

Isto postoje i ovi Rumuni pa neznam dali zna za njih kako ih naziva i kakvi su oni genetski gledano

http://1.***************/_iQr3l_L0kts/ShVkaMdFv0I/AAAAAAAAALU/gesLq_txYvA/s1600/Romanii%2Bdin%2BTransnistria%2BHarta%2BEtnica%2BRomania%2BMare%2BBasarabia%2BPamant%2BRomanesc.JPG
Problem je u tome što ste mnogo "zaitili" i sve što ima početno slovo R ili Ar ( jedino ne želite RRome pa ste im tamo stavili još jedno r ispred da se ne mešaju) proglašavate za rumunsko. Shvati, vi Vlasi nemate nikakve genetske veze sa Rimljanima. Ostao je jezik i ime Rumuna koje je deklarativno zamenilo Vlaško u Rumuniji, i slažem se najbliži su vam Vlasi iz Banata i dela Vlaške, ali nemate ništa sa Transilvanijom a naročito sa priobaljem Crnog mora, to su drugi narodi. Ime Rumun je uvedeno zbog potreba Vatikana da vas unijati. Više ste Sloveni nego što su to Makedonci.

Nije nista cudno postoji objasnjenje za to ali je duga prica, bilo je i starih manje znacajnih migracija preko Dnjestra iz Moldavije u Ukrajinu.Rusija je prvo planirala kolonizacijom da stvori novu Moldaviju izmedju reke Bug i Dnjestra a onda su se predomislili, pa su kasnije poceli da raseljavaju iz stare Basarabije - Budjaka u ostale krajeve Ukrajine pa i Rusije i kavkaza a tamo su doselili Ruse i Ukrajince.Posle II svetskog rata nastavili su sa time ali to se ne vidi na mapi.
Nemoj mnogo da buktaš oko Besarabije Bukovine i Pridnjestrovlja, mogu mnogi kosturi da iskoče iz ormana. Rumunija je imala treću po brojnosti jevrejsku populaciju u Evropi koja je nestala za vreme WW2. Rusi su tamo spasavali. Isto kao i u Jermeniji.

398359

Na Balkanu preovlađuju dinarski i mediteranski starosedeoci, koje odlikuje nulta krvna grupa i tamnokestenjasta kosa - sujeta im guši svest o ličnoj odgovornosti, mrze šefove na poslu i novi svetski poredak

U Vujaklijinom leksikonu iz 1954. godine pojam "balkanizam" imao je odrednicu -

"Beznačelnost, borba nedopuštenim sredstvima, podvala, politička ubistva, podmićivanje, strast za bogaćenjem, puzavost prema višim, a grubost prema nižim od sebe."

U rečniku ovih odrednica danas nema, mada, tvrde stručnjaci, takve "vrline" na Balkanu i dalje caruju.

Srbi neguju bolesnu vezanost za politiku, odbijaju da preuzmu ličnu odgovornost i stalno traže od političara i politike ono što je nemoguće, smatra naučnik Miloš Bogdanović, autor knjige "Prokletstvo nacije" u kojoj je izneo poslednja otkrića genetike.

- Ovo je nacija u kojoj je Radoje Domanović večno aktualan satiričar. Ni u 21. veku Srbi se nisu odučili od potrebe za dežurnim idolima i krivcima, negovanja kulta ličnosti i pretvaranje vođe u božanstvo - kaže Bogdanović. Nacija je promenila ideologiju - svi su preko noći postali antikomunisti, ali su, dodaje on, zadržali iste staljinističke principe i način razmišljanja.

Posle komunizma, stigao je nacionalizam.

Josipa Broza smenio je Sveti Sava.

A ulogu dežurnog krivca od nekadašnjih disidenata preuzimaju, najčešće, nacionalne i verske manjine.

Skloni kršenju pravila

Psihologe je zbunila činjenica da funkcionisanje autoritarne ličnosti nije isto na Balkanu i u centralnoj Evropi. Dok centralnoevropski tip autoritarca slepo poštuje pravila i disciplinu, domaći su skloni da ih krše. Za razliku od nacista kod kojih je ego bio potpuno ugušen, Balkancima je ugušena savesnost, a sujetni ego im je glavna pokretačka snaga.

Dok centralnoevropski tip najviše mrzi:
- slabe,
- kljaste,
- Jevreje i
- Rome...

Mi mrzimo one koji su iznad nas:
- šefove na poslu
- i novi svetski poredak.

Uzrok ovakvog shvatanja autoritarnosti kod nas istraživači su opet našli u genetskom poreklu. Dominantni mediteranski i dinarski koreni donose - sujetu, a povređena sujeta izaziva svadljivost i nasilje.

- Bavarac neće da pređe na crveno svetlo i kada na ulici nema automobila, dok kod nas postoji sklonost da se na crveno prelazi sa najvećim zadovoljstvom upravo kod onih koji su najautoritarniji - tvrdi ovaj istraživač.

Tipizacija rasa

Analizom psihološkog profila naroda na ovom prostoru bavila se grupa istraživača koja se prošle godine okupila na kongresu antropologa. Poslužili su se testovima, anketama, postojećom tipizacijom rasa, stepenom zastupljenosti krvnih grupa i genetskim nasleđem. Rezultati istraživanja, objavljeni u knjizi "Prokletstvo nacije", pokazali su da osobe sa nultom krvnom grupom, dinarski i mediteranski tip, odlikuje izražen sujetni ego koji guši njihovu svest o ličnoj odgovornosti. Ljude sa A i B krvnom grupom odlikuje savesnost koja potiskuje sujetu i navodi ih na iskušenje licemerstva i formalizma.

Na osnovu savremenih saznanja iz psihologije, genetike i antropologije, Bogdanović je sačinio mapu genetskog porekla Jugoslovena, a u knjizi je objavio i psihološke posebnosti svake populacije.

Istraživanja su pokazala da na Balkanu preovlađuju:
- dinarski i
- mediteranski starosedeoci, koje odlikuje nulta krvna grupa i tamnokestenjasta kosa.

Dok su u centralnoj Evropi dominantni tzv. Alpidi koje odlikuje:
- A krvna grupa i
- crna kosa.

Dok nultu grupu najčešće imaju Dinarci i Mediteranci,

Grupa A je karakteristična za Slovene, Semićane i Ugrofince,

a krvna grupa B uglavnom za Mongole.

Agresivni i željni moći

Mediteranskom tipu pripadaju:
- južni Italijani - stanovnici Sicilije i Sardinije,
- Crnogorskog primorja i Kosova, severni Albanci
- i mnogi banatski Rumuni. Oni su sujetni i plašljivi i skloni mafiji.

Dinarski tip obično ne bira ovo zanimanje jer njegova gordost ne trpi autoritete, dok se mediteranski tip ne libi prepisivanja na ispitu.

Atlantskom mediteranskom tipu (starosedeoci Irske i Škotske) pripada:
- nikšićki i hercegovački tip - oni su visoki, mršavi, ljudi skloni agresiji i željni moći.

Talibani su dinarski tip

Bogdanović navodi da najčistijem dinarskom tipu pripadaju:
- Gruzini, Kurdi, Paštuni (talibani), veći deo Iračana i
- stanovnici južnog dela Saudijske Arabije.

Naši Dinarci su Crnogorci - brđani, Hercegovci i stanovništvo zapadne Srbije.

Njihova osnovna karakteristika je:
- buntovno i gordo "ja",
- nesebična priroda,
- uvredljivost i
- zazor od nežnosti.

Dinarci u obraćanju najbližima uvek koriste augmentative - ženturačo, a deci odmila tepaju "konjino" i "magarče".

Miloš Bogdanović - Prokletstvo nacije
http://www.freewebs.com/oplenac/prokletstvo.doc
Ovo je jedan opasan ludak, propovednik jedne verske sekte. On pa koristi istinite informacije da bi napravio neistinite konstrukcije , ide logikom od Šema,Hama i Jafeta, pusti to.

Poslednja izmena:
Aaaa, dijafragma mi ode pod bradu od smeha... :hahaha:

E, Jelesije, jeebo te dan, korozir'o si u glavu skroz.... Sta je sa onim bugarskim banditima? :)
Znači poštuješ M.B.-a:hahaha: doduše njegovi stavovi i način razmišljanja se malo razlikuju od tvojih:per:
Budi srećan, što se bugarskih bandita tiče, nisu te oteli, teret je bio dobro zaključan.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back