iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
359y3r9.jpg

Амин :)

Ja licno se ne slazem sa ovakvim tumacenjem rezultata posto se uvek ponavlja ona stara namestaljka o donosenju jezika sa strane. Da je taj jezik donesen, morali bi u bilo kom obliku da postoje ostaci prethodnog, narocito u zabitim podrucjima a mi dobro znamo da se upravo u tim podrucjima govori cisti srpski jezik. Dalje.... I2a2 se kao jedina haplogrupa javlja medju SVIM slovenskim narodima pored R1a1 i da bude jos jasnije- NE JAVLJA SE van istorijskih slovenskih podrucja.
Smesno zvuci ovo.... "Romanized Paleo-Balkan peoples" posto je vise nego poznato da se Iliri nisu hteli podciniti tada najmocnijoj imperiji na planeti. Kako to bogamu, da usvoje slovenski (citaj primitivni i varvarski) jezik a nisu hteli (citaj prelepi i civilizovani ) romanski?? Naravno, jezik je pretrpio izvesne izmene u poslednjih 2000 godina ali je jezik kojim se govorilo do tada MNOGO blizi slovenskom nego romanskom i to je jedini razlog njegovog usvajanja.

Ja licno se ne slazem sa ovakvim tumacenjem rezultata posto se uvek ponavlja ona stara namestaljka o donosenju jezika sa strane. Da je taj jezik donesen, morali bi u bilo kom obliku da postoje ostaci prethodnog, narocito u zabitim podrucjima a mi dobro znamo da se upravo u tim podrucjima govori cisti srpski jezik. Dalje.... I2a2 se kao jedina haplogrupa javlja medju SVIM slovenskim narodima pored R1a1 i da bude jos jasnije- NE JAVLJA SE van istorijskih slovenskih podrucja.
Smesno zvuci ovo.... "Romanized Paleo-Balkan peoples" posto je vise nego poznato da se Iliri nisu hteli podciniti tada najmocnijoj imperiji na planeti. Kako to bogamu, da usvoje slovenski (citaj primitivni i varvarski) jezik a nisu hteli (citaj prelepi i civilizovani ) romanski?? Naravno, jezik je pretrpio izvesne izmene u poslednjih 2000 godina ali je jezik kojim se govorilo do tada MNOGO blizi slovenskom nego romanskom i to je jedini razlog njegovog usvajanja.

Мене брине слична концентрација а већи број људи И2а2 у Украјини и Русији, која никад није била романизована, а тврде да су језик добили одавде?

Vidim da si ovih dana zabrinut...pravo :lol:
Па јес, и то што кажеш, 30 милиона Богухмила - Илира у Украјини и Русији није за бацат, јел су се обратили муфтији са жељом да их коначно зову онако како доликује - Добри Бошњани?

Ja mislim da Ukrajina ima sličan genetski sklop kao i mi, zar ne ?
Нешто мање И2, а нешто више Р1а, али, углавном исти народ, са преко 50% динарског типа. Постоје и "џепови" са великом концентрацијом И2, управо на местима где су били Трачани. Р1 а је доминантнији што се иде ка Русији, а на обали Црног мора има Е1б, где је било Грка.

Poslednja izmena:
Мене брине слична концентрација а већи број људи И2а2 у Украјини и Русији, која никад није била романизована, а тврде да су језик добили одавде?

Da li mozda znas za neke ilirske reci? Do njih se koliko sam video VRLO tesko dolazi. a i do onoga sto se dolazi mnogo toga je diskutabilno posto ga forsiraju albanci. Pored toga, ono sto je "u ponudi" je iz grckih ili latinskih izvora sa losom transkripcijom.

I dalje tvrdim da su MORALI ostati ostaci tog "romanskog jezika" medju danasnjim Srbima ali ih nekako nigde ne vidim. Price o "elitama" i nametanjem jezika su za one maloumnije i sklonije manipulaciji.
Romanizacija se danas odrzala samo u pojedinim delovima Dalmacije ali je kasnijeg datuma.
Opste je poznato da rimljani kao ni grci nisu razumeli jezik na kome su govorila ilirska plemena.

Poslednja izmena:
Illyrian language
The language was related to Thracian, and from the other side, was close to Italic and Venetic groups of Indo-European tongues. Illyrian grammar is practically unknown, we only know that nouns were inflected and their endings were similar to Proto-Indo-European. We know about 50 Illyrian words, other are hypothetically Illyrian, but those that are known show definite Indo-European glossary. You can see this glossary choosing a link below.

e... idemo sada na Trakijski.....

.........At that time, no one remembered the Thracian language, because these lands were inhabited already by Slavic peoples, migrants from the North, who together with Romans, Byzantine Greeks, Bulgars and Hungarians assimilated original Thracian tribes.

The language was for sure Indo-European, though too little is known about it. It had three or more cases, highly inflected nouns and verbs, and lexical system similar to Proto-Indo-European and also related to Greek and Phrygian. Many words from Thracian are easily recognized by Slavic or Romance speakers. This fact is evident, although the Thracian glossary consists of few words, mainly of toponymic terms, names of towns and special plants. The nouns, obviously, had two genders. That's all we know, but the source of studies is still very wide.

P.S. ipak sam napokon shvatio da su bosanski muslimani jedini pravi Iliri. Naime, nadjoh u spisku Ilirskih imena ime Sejo. Jos malo pa cemo saznati da su Iliri zapravo bili muslimani.

Poslednja izmena:
Па јес, и то што кажеш, 30 милиона Богухмила - Илира у Украјини и Русији није за бацат, јел су се обратили муфтији са жељом да их коначно зову онако како доликује - Добри Бошњани?

Dobri a i "dostojanstveni Bošnjaci" :mrgreen:

Nešto si zanemario onaj svoj izvor a prije si se stalno na njega pozivao...da ga ja aktiviram ?

Нешто мање И2, а нешто више Р1а, али, углавном исти народ, са преко 50% динарског типа. Постоје и "џепови" са великом концентрацијом И2, управо на местима где су били Трачани. Р1 а је доминантнији што се иде ка Русији, а на обали Црног мора има Е1б, где је било Грка.

Скоро сам се нашао међу Украјинцима и нисам провалио да су дошљаци , изгледају исто ко ми потпуно, док нисам чуо говор.

Da li mozda znas za neke ilirske reci? Do njih se koliko sam video VRLO tesko dolazi. a i do onoga sto se dolazi mnogo toga je diskutabilno posto ga forsiraju albanci. Pored toga, ono sto je "u ponudi" je iz grckih ili latinskih izvora sa losom transkripcijom.

I dalje tvrdim da su MORALI ostati ostaci tog "romanskog jezika" medju danasnjim Srbima ali ih nekako nigde ne vidim. Price o "elitama" i nametanjem jezika su za one maloumnije i sklonije manipulaciji.
Romanizacija se danas odrzala samo u pojedinim delovima Dalmacije ali je kasnijeg datuma.
Opste je poznato da rimljani kao ni grci nisu razumeli jezik na kome su govorila ilirska plemena.

За илирске не знам осим оних неколико које су прошле кроз грчку перцепцију и тако нам сервиране. Али за Пелашке знам итекако и поставио сам их гомилу на теми "Одакле су се Грци доселили на Балкан", а колико знам Пелашки, односно Трачки језик је отац Илирском.

Односно, остала су записана имена владара како су их Грци разумели, два су веома карактеристична једно од њих је сигурно Брадило ( Бардиллус), а друго је Деметер, права албанска имена. Напаљени Албанци су тек у двадесетом веку почели да дају имена деци Теута и Агрон, али никад ова два претходна.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Neznam dali je netko vec ukazao na ovo ali po ovome istrazivanju podaci se jako razlikuju.

http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

Srbi imaju samo 15% "Slavenskog gena" i 29% " Ilirskog"

Hrvati imaju 29% "Slavenskog" i 42% "ilirskog" gena

znaci podaci su razliciti od ovog istrazivanja sto je radio taj iGENEA institut. Sada je pitanje koje je istrazivanje tocno.?

evo usporedne tablice nase regije po zemljama.

http://img295.imageshack.us/img295/1753/69073221.jpg

Ау брате , па то истраживање је одавно раскринкано и оборено. каква ИГЕНЕА....

Neznam dali je netko vec ukazao na ovo ali po ovome istrazivanju podaci se jako razlikuju.

http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

Srbi imaju samo 15% "Slavenskog gena" i 29% " Ilirskog"

Hrvati imaju 29% "Slavenskog" i 42% "ilirskog" gena

znaci podaci su razliciti od ovog istrazivanja sto je radio taj iGENEA institut. Sada je pitanje koje je istrazivanje tocno.?

evo usporedne tablice nase regije po zemljama.

http://img295.imageshack.us/img295/1753/69073221.jpg

Ево зашто нису добра истраживања, То кад кажеш Срби, односи се, у ствари на СТАНОВНИКЕ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ, тако је конципирано истраживање.

А зашто Београд није репрезентативан узорак Србије?

books

Због Џеја, Ђоганија и осталих.

Poslednja izmena:
А зашто Београд није репрезентативан узорак Србије?

books

Због Џеја, Ђоганија и осталих.

A šta si ti očekivao nakon 500 godina vladanja turaka ?

Zato su rezultati genetskih istraživanja takvi kakvi jesu.
Nisu turci bili u celibatu 500 godina u Srbiji.
Slažu li ti se sad neke stvari malo bolje ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back