iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na isti izvor koji se bavi genetikom sam se i ja pozvao.
Tebi je to lažirano kad ja iznosim a sušta istina ako se ti koristiš :hahaha:

Za Garašanina ti nemam šta reći više. Ti ne poznaješ očito historiju i vidi se da ti je spala knjiga na dva slova.

Ne postoje Bošnjaci od 90-tih godina prošlog vijeka nego od kako sam se ja registrovao na ovaj forum...provjerena historijska činjenica :rotf::rotf::rotf:

Dragi gospodine,
Vi ste se pozvali na IGNEA, u vasem postu #383 na ovoj temi na strani 16, evo citiram sta ste napisali:
"Uporedi Y-halpogrupe Bosne i Srbije pa vidi kako smo mi nastali od vas
https://www.igenea.com/index.php?content=49&id=38
https://www.igenea.com/index.php?content=49&id=5".

Ja se nikada nisam pozvala na IGNEA, jer je to profitabilna i neozbiljna organizacija, koja radi na principu, plati i napisacemo sta zelis procitati i koja nije priznata u naucnim krugovima i sluzi za lecenje kompleksa ljudima poput tebe.
Ja sam se pozvala na oksfordsku bazu podataka, koja je prihvacena u zvanicnoj nauci.
Vi ste toliko ograniceni i nemoralni i neobrazovani, da u nedostatku argumenata, kada nemate cime pobiti istinu, pocinjete sa vredjanjem!

Dragi gospodine,
Vi ste se pozvali na IGNEA, u vasem postu #383 na ovoj temi na strani 16, evo citiram sta ste napisali:

Ja se nikada nisam pozvala na IGNEA, jer je to profitabilna i neozbiljna organizacija, koja radi na principu, plati i napisacemo sta zelis procitati i koja nije priznata u naucnim krugovima i sluzi za lecenje kompleksa ljudima poput tebe.
Ja sam se pozvala na oksfordsku bazu podataka, koja je prihvacena u zvanicnoj nauci.
Vi ste toliko ograniceni i nemoralni i neobrazovani, da u nedostatku argumenata, kada nemate cime pobiti istinu, pocinjete sa vredjanjem!

E nek si mu rekla. :)

Dragi gospodine,

Poštovana gospođice,
u Vašem postu #476 na strani 20 ste se pozvali na oxfordsku Bazu podataka replicirajući na moj raniji post,
zatim sam ja Vama replicirao u mom postu #478 na istoj strani pozivajući se na isti izvor.

Budite ljubazni pa mi objasnite čime sam Vas uvrijedio.

Primite moje iskrene pozdrave.

ajmo na testiranje pa da istupamo sa egzaktnim podacima. Ovako debilno svajatati Ilire stvarno nema nikakvog smisla. ti "Iliri" su uglavnom u CG Hercegovini i Dalmaciji a tamo stari bosnjani nikada nisu ziveli. Ispada da je to samo jedan naziv za Srbe i nista vise.

I bolje ti je ne trabunjaj u vezi Karpata. Ti koji su u poslednjem talasu dosli od tuda su dobrim delom upravo medju tvojim starim bosnjanima od Konjica pa na vise.

Kako god okrenes, luzer si.

Poštovana gospođice,
u Vašem postu #476 na strani 20 ste se pozvali na oxfordsku Bazu podataka replicirajući na moj raniji post,
zatim sam ja Vama replicirao u mom postu #478 na istoj strani pozivajući se na isti izvor.

Budite ljubazni pa mi objasnite čime sam Vas uvrijedio.

Primite moje iskrene pozdrave.

Dragi gospodine,
Da bi koristili neki izvor podataka o genetici, morate znati citati i tumaciti te rezultate i znati standarde po kojima se vrse genetska ispitivanja, tog tipa. Takodje morate znati da su stanovnici Bosne osim muslimana i Srbi i Hrvati i da su se ta istrazivanja vrsila na svim stanovnicima Bosne...
Ostatak vam je gospodin Kor veoma lepo objasnio u postu #530...
Pozdrav

ajmo na testiranje pa da istupamo sa egzaktnim podacima. Ovako debilno svajatati Ilire stvarno nema nikakvog smisla. ti "Iliri" su uglavnom u CG Hercegovini i Dalmaciji a tamo stari bosnjani nikada nisu ziveli. Ispada da je to samo jedan naziv za Srbe i nista vise.

I bolje ti je ne trabunjaj u vezi Karpata. Ti koji su u poslednjem talasu dosli od tuda su dobrim delom upravo medju tvojim starim bosnjanima od Konjica pa na vise.

Kako god okrenes, luzer si.

Navedena su ti istraživanja iz više izvora ali ti to ne prihvaćaš.
Da se testiramo sve dotle dok rezultati ne budu tebi odgovarali ?

Teško je kada te uče jedno cijeli život a poslije se ispostavi da to nije tako.
Moje iskreno saučešće...

Dragi gospodine,
Da bi koristili neki izvor podataka o genetici, morate znati citati i tumaciti te rezultate i znati standarde po kojima se vrse genetska ispitivanja, tog tipa. Takodje morate znati da su stanovnici Bosne osim muslimana i Srbi i Hrvati i da su se ta istrazivanja vrsila na svim stanovnicima Bosne...
Ostatak vam je gospodin Kor veoma lepo objasnio u postu #530...
Pozdrav

Draga gospođice,
ne znam da li da vjerujem više Vama i gospodinu Koru ili svojim očima.

Niste mi objasnili čime sam Vas uvrijedio.

Moj duboki naklon i topli pozdrav.

Draga gospođice,
pređimo na povijest ako bi Vam bilo po volji.
Historija su mišljenja pojedinaca (obično pobjednika).
Povijest je slaganje činjeničnog stanja za koje postoje dokazi.

S poštovanjem.

Dragi gospodine,
Ja ne mogu preci na tu Vasu "povjest", jer sam ucila ISTORIJU, a kako su tu Vasu "povjest" pisali plagijatori, sumnjam da ce se naci validni dokazi za HIPOTEZE, napisane u toj Vasoj "povjesti".
Pozdrav
P.S. A i tema je genetika...

Poslednja izmena:
Dalai Lama je srbin.
ima jedan mit kako je davno jos prije dolaska slovena na karpate postojao narod na karpatima u jednoj gustoj sumi dje niko nije znao za njih.
jedan covek i zena su izasli iz te sume i krenuli ka istoku i zavrsili nedje na tibetu.
i od njih nastade tibetansko pleme.

zasto tibetanac na himalaju kaze: mi smo najcistiji narod?
Mi smo srbi i ovuda niko nije prosao 2000 godina :mrgreen:

Poslednja izmena:
Dalai Lama je srbin.
ima jedan mit kako je davno jos prije dolaska slovena na karpate postojao narod na karpatima u jednoj gustoj sumi dje niko nije znao za njih.
jedan covek i zena su izasli iz te sume i krenuli ka istoku i zavrsili nedje na tibetu.
i od njih nastade tibetansko pleme.

zasto tibetanac na himelaju kaze mi smo najcistiji narod?
Mi smo srbi i ovuda niko nije prosao 2000 godina :mrgreen:

Причај ти какве год 'оћеш бајке, ваљда ти то потишти нека осећања или нешто слично.
То неће променити чињеницу да си ти српског порекла.

Мало на тему...

- Јесу ли рађене неке анализе на скелетима из Винче ?

Poslednja izmena:
Mene bas zanima sta bi ispalo za mene kad bi ja utvrdjivao svoje poreklo.

Recimo po caletovoj liniji njegov otac tj. moj deda je iz Makedonije a poreklom je pola Srbin - pola Bugarin, a caletova majka tj. moja baba je iz Hrvatska tacnije Slavonije ali njeni su se u Slavoniju naselili iz Hercegovine.

Dok recimo mama mi je iz Crne Gore, njen otac tj. moj deda je Crnogorac iz Niksica a njena majka tj. baba je iz Bosne (Kozarske Dubice)

A ja sam rodjeni Beogradjanin :)

Ja sam maltene mix svega sa ovih prostora pa bas me zanima sta bi ispalo za mene tako u procentima.

Poslednja izmena:
Mene bas zanima sta bi ispalo za mene kad bi ja utvrdjivao svoje poreklo.

Recimo po caletovoj liniji njegov otac tj. moj deda je iz Makedonije a poreklom je pola Srbin - pola Bugarin, a caletova majka tj. moja baba je iz Hrvatska tacnije Slavonije ali njeni su se u Slavoniju naselili iz Hercegovine.

Dok recimo mama mi je iz Crne Gore, njen otac tj. moj deda je Crnogorac iz Niksica a njena majka tj. baba je iz Bosne (Kozarske Dubice)

A ja sam rodjeni Beogradjanin :)

Ja sam maltene mix svega sa ovih prostora pa bas me zanima sta bi ispalo za mene tako u procentima.

Зависи да ли ти је прадеда био црни Бугарин или Пиринац, може да се деси да имаш хаплогрупу И2а2 ако је био Пиринац, и да будеш добар примерак динарског типа. Али једно је сигурно, носиш крвну линију од тог "Бугарина". Нема никаквих процената, можеш да имаш само једну хаплогрупу.

- Јесу ли рађене неке анализе на скелетима из Винче ?
Наравно да јесу. И из праисторијске и из средњевековне.
Праисторијски - прелаз између Кромањонца и Динарца, за очекивати.
Средњевековни - мешавина Динараца и Норика. Али Винча није мерило зато што се налази на Дунаву, веома је пролазно место. Мерило је неки локалитет у унутрашњости где нису залазиле војске.

Pazi nije deda cist Bugarin on je Bugarin samo 50 %.

Mada ja recimo mislim da sam mnogo vise povukao gene na mamin deo familije nego na caletov ( i po fizionomiji i po nekim karakternim osobinama)

Recimo ja sam B krvna grupa a znam da se grupa B uglavnom vezuje za Bliski Istok, delove Azije i severnu Afriku (ponajvise za Arape, Persijance, Indijce.....itd)

Ja znam da je samo jedno sigurno a to je da imam mesovito poreklo.

Pazi nije deda cist Bugarin on je Bugarin samo 50 %.

Mada ja recimo mislim da sam mnogo vise povukao gene na mamin deo familije nego na caletov ( i po fizionomiji i po nekim karakternim osobinama)

Recimo ja sam B krvna grupa a znam da se grupa B uglavnom vezuje za Bliski Istok, delove Azije i severnu Afriku (ponajvise za Arape, Persijance, Indijce.....itd)

Ja znam da je samo jedno sigurno a to je da imam mesovito poreklo.

Ти вероватно не читаш, или не разумеш, питао сам за прадеду, наравно да је деда 50% ако је прадеда 100%. И, у случају да ти је прадеда из Пирина, Словен, ти онда ниси мешан него из једног антрополошког типа. То ти је за генетско порекло. А ако под мешаним пореклом сматраш мешање националности, онда си у праву.

Колико је могуће да су се мешала Словенска и Германска племена , пошто деле заједничку земљу, а знам да су и силазили у великој мери у Војводину и по централној Србији? Ја мислим да смо измешани више него што се чини

Колико је могуће да су се мешала Словенска и Германска племена , пошто деле заједничку земљу, а знам да су и силазили у великој мери у Војводину и по централној Србији? Ја мислим да смо измешани више него што се чини

Ja za sebe znam da nisam. Gledao sam slike od pradede i sa jedne i sa druge strane - sami dinarci. Furali su "brcice ala Hitler". :D

Poslednja izmena:

Која брате германска племена кад су Баварску покорили и од Словена направили Немце у 14. веку, а Прусе тек коначно у 18. веку ( Зорби су до дана данашњег сачували национални идентитет, а вероватно нису скроз измешани). Лихтенштајнска династија има дубоке словенске корене још из времена Карломана, они су Вилци. Код Данаца је вага превагнула у 14. веку кад је последњи Словен био Дански краљ. Аустријанци су више германизовани Словени него Немци. Прави Немци су западно. Значи, мешали се јесу али тамо где је то било могуће. Али су више наметали језик и власт.
Наравно да постоји спорадичних случајева и у Војводини али није правило.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back