@nik_mil996 mogu li znati sta ces studirati pa ti trebaju 6?
I ja cu izaci 28. marta ponovo ali meni treba overall 6.5.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@nik_mil996 mogu li znati sta ces studirati pa ti trebaju 6?I ja cu izaci 28. marta ponovo ali meni treba overall 6.5.
To ne bi trebalo da bude kriterijum za smanjivanje ocene. Moj akcenat je americki, tako da kontam da ne zameraju na tome.![]()
Zdravo svima, nova sam ovde.
Planiram da prijavim test za kraj Marta, ali me interesuje da li ste svi vi koji ste izlazili na test znali perfektno engleski? Evo mog znanja, mogu da razgovaram, ali se naprave koje gramaticke greske, kao sto sam videla u prvoj poruci na ovu temu, decko je rekao da je mogao da prati filmove ali da se desi da ne razume neku rec a ponekad i celu recenicu, tako je i u mom slucaju. Ali kada ne znam neku rec ja iz konteksta izvucem njeno znacenje tako da nikada nisam imala problem. Idem na pripreme za IELTS test vec neko vreme i nikad se nije desilo da uradim manje od 50% tacno, a volela bih da mi sve ocene budu min 6.0.
Meni treba jer planiram da studiram u Australiji, bila sam tamo prosle godine i imam porodicu pa ono, bas mi se svidelo. I ako moze, koristio bi mi neki savet sadasnjih studenata, kako im je bilo kada su u pocetku ucili na engleskom? Da li je bilo tesko privici se. Hvala ljudi!![]()
Znanje jezika je naravno bitno, pa to izlazis da polazes ali ne i presudno u smislu da ako ti jezik nije perfektan da ne mozes da dobijes dobre ocene. Za ovakve ispite se treba dobro spremiti, mozda je negde to i pola ocene. Nastavi da radis, kad vec planiras da studiras u Australiji definitivno ti Engleski treba. Takodje proveri, skoro sam gledala nesto za Australiju drugarici i nasla sam podatak da priznaju i TOEFL sad kao ispit, on je ipak malo laksi za polaganje nego IELTS.
Ja sam isla na Master u USA i generalno svaki pocetak je tezak. Meni je Engleski bio dosta los, odmah su krenuli razni kolokvijumi, testovi, sve je pismeno i zaista je potrebno da se jezik dobro zna. Posle sam godinu dana i predavala studentima, i kod osnovnih studija ispiti su pismeni i dosta obimni, tako da je jezik bas bitan. Ne znam kako je u Australiji, predpostavljam da sve to lici, ali moj savet ti je da ne spremas Engleski samo za test, uci ga za sebe i kad odes videces, bice sve mnogo lakse![]()
Pozdrav svima,
Da li neko zna kakava su iskustva sa remarkon ocena? Dobio sam 6,5 na writingu pa ne znam da li ima svrhe zaliti se za vecu ocenu. Kakav im je kriterijum i da li je moguce da smanje ocenu posle remarka?
Obicno povecaju ocene, ali se na to ceka neko vreme. Placas taj remark i ukoliko ti povecaju ocenu, novac ti vracaju. A ocenu ne mogu da ti smanje. Ali ono, budi siguran da zasluzujes vecu ocenu da ne bi dzabe bacio novac.
Da li zna neko da li može da se polaže IELTS u Budimpešti, iako sam iz Srbije. Takođe da li nekako može da se skrati rok za dobijanje sertifikata od datuma polaganja. Hvala unapred
Pozdrav, da li ima neko ko je pisao writing velikim slovima? Procitala sam na pocetku teme da je neko napisao da pisemo sve velikim slovima da cemo se tako sacuvati gubljenje poena na velikim i malim slovima?
Medjutim juce pitam prof koja me sprema za ielts, ona kaze da je bolje pisati normalno jer ce vidjeti da li pisemo dane, mesece... velikim slovima. Ako ima neko da je pisao sve velikim slovima da li je bolje ili gore prosaoili je potpuno svejedno kako pisemo?
![]()
Pozdrav, da li ima neko ko je pisao writing velikim slovima? Procitala sam na pocetku teme da je neko napisao da pisemo sve velikim slovima da cemo se tako sacuvati gubljenje poena na velikim i malim slovima?
Medjutim juce pitam prof koja me sprema za ielts, ona kaze da je bolje pisati normalno jer ce vidjeti da li pisemo dane, mesece... velikim slovima. Ako ima neko da je pisao sve velikim slovima da li je bolje ili gore prosaoili je potpuno svejedno kako pisemo?
![]()
Pozdrav, opet jaNadam se da vam nisam dosadna, prijavit cu za 9.maj. Zanima me za reading, da li mogu pogledati pitanja prije citanja teksta, jer mi je dosta lakse onda da se koncentrisem na pitanja i da li smem da podvlacim tekst, tj da saram?
Dok vezbam iz Cambridge knjiga podvlacim, pogotovo kada su kursevi u pitanju i dosta je lakse. Hvala vam svima na odg
![]()
Cao forumasi, suprug I ja polažemo 28.03. General - brine nas writing u suštini, jer sva vežbanja koja smo pregledai su na neke teme na koje ne bih znala da pišem ni na srpskom jeziku. Za sad samo iščitavam postojeće pa se nadam da ću dobiti neku ideju... Dajte neki savet, meni je u suštini problem koncept a ja ću valjda znati da pišem opširnije I da to nakitim. Takodje, treba mi info ako neko ima na konto onog što je ranije navedeno, da li im smeta American akcenat, da li da se trudim da vise bude British??? Značila bi mi informacija, jer znam da je profesorima u srednjoj školi to baš smetalo pa ne znam koliko je to slučaj I na IELTS-u.... Pozdrav svima!!!![]()
Hvala puno na odgovoru, ako mozda znas interesuje me kad racunam broj reci na pismu ili eseju da li racunam: I, to, the, a, in...? Da li moze neki link za taj Cambridge test?