IELTS -> pitanja i odgovori

Boske83, ili niko osim tebe i tvoje suoruge nije polagao test ili nece da kazu ocene!? Kako se radi remark? Koliko im treba da odgovore?

pa verovatno razmisljaju kako da zapale beogradski BC, kao sto i mi razmisljamo, iskreno...

remark se radi tako sto se plati 9100 din po osobi, oznace se delovi testa na koje se radi remark, i ocena ne moze da padne - samo da poraste, tako da je ok da se oznaci i sve... onda oni to posalju u London, i nadam se normalni ljudi, tj native speakeri engleskog, to ponovo ocene... procedura traje 6-8 nedelja kako oni kazu, ali ja verujem da ce za 4 da zavrse...

btw -off topic, ali korisno - u budimpesti jos uvek moze da se prijavi za termin 28.02.2015., dok ovi nasi klosari seru da su pravila BCa da se prijavljuje unapred,tako da je sada prvi termin 28.03.2015. ... da li su oni u BG lokacija sedamnaestog reda, ili sta god, ali iskreno mislim da svako ko ima ikakvu priliku treba da razmotri i opciju za budimpestu...

Evo mojih ocena:

Listening: 8.0
Reading: 6.0
Writing: 6.5
Speaking: 6.0

Writing i Speaking su nerealno male ocene jer znam koliko znam jezik, znam sta sam napisala i jos bolje znam koliko dobro znam da pricam. Toliko sam besna da jos uvek nisam otisla do poste da podignem rezultate koji su mi stigli a remark ne radim jer su mi se planovi promenili pa mi ovaj test vise nije toliko vazan. Ne dam im pare jer su lopovi ali da mogu da uradim nesto otisla bih direktno na adresu da mi pokazu sta su mi ispravili i zasto, ma da se obracunam sa njima direktno. Znam da ne vredi, zato i ne komentarisem nista jer cu svasta napisati a ovo treba da bude sajt podrske za pripremu pa necu da unosim negativnu energiju i raspolozenje :)

Da probate u polaganje u Sarajevu ili Zagrebu? Mislim da Vam je dosta bliže od Budimpeše.
U Sarajevu je taksa 150, a u Zagrebu 180 EURA.
Par mojih prijatelja je izlazilo na polaganje i u BG i u ZG i u SR, od svih sam dobio savjet da idem isključivo u Sarajevo, jer su svi tek tamo dobili ocjene koje su im trebale.

Da probate u polaganje u Sarajevu ili Zagrebu? Mislim da Vam je dosta bliže od Budimpeše.
U Sarajevu je taksa 150, a u Zagrebu 180 EURA.
Par mojih prijatelja je izlazilo na polaganje i u BG i u ZG i u SR, od svih sam dobio savjet da idem isključivo u Sarajevo, jer su svi tek tamo dobili ocjene koje su im trebale.

Meni iz NS je isti djavo da li isao u Budimpestu ili u Sarajevo... jedina prednost te Budimpeste je sto je dovoljno da se prijavi covek 2 nedelje unapred, a ne kao ovde mesec ipo dana ranije... u svakom slucaju cu sacekati remark, i onda videti gde i sta, ako bude potrebe... iskreno se nadam da ce barem remark odraditi posteno, jer kako i Mia07 rece - znam sta sam napisao, kako sam napisao, i za koju je to ocenu, tako da ta sestica nema veze sa pamecu...

Moje ocene:
Reading 8.5
Speaking 8.5
Listening 8.5
Writing 7
Razmisljam o remarku cisto zbog sebe jer mi je neverovatno da je esej ocenjen ovako nisko (u odnosu na ostale ocene i uzimajuci u obzir ono sto je napisano), posto imam deadline za slanje ocena do kojeg remark sigurno nece stici. :confused: :eek:

Moje ocene:
Reading 8.5
Speaking 8.5
Listening 8.5
Writing 7
Razmisljam o remarku cisto zbog sebe jer mi je neverovatno da je esej ocenjen ovako nisko (u odnosu na ostale ocene i uzimajuci u obzir ono sto je napisano), posto imam deadline za slanje ocena do kojeg remark sigurno nece stici. :confused: :eek:

Opala, native speaker... iskreno sam mislio da nema sanse da je na speakingu neko dobio vecu ocenu od mene, znajuci kako supruga i Mia pricaju - duplo bolje nego ja, ali kad je to igralo ulogu u BC...
za ovaj writing naravno da odskace, zali se, vracaju pare ako usvoje zalbu... za EE nije vazno, ali za posao posle tamo u Kanadi/Aus jeste...

Zdravo svima, nova sam ovde.
Planiram da prijavim test za kraj Marta, ali me interesuje da li ste svi vi koji ste izlazili na test znali perfektno engleski? Evo mog znanja, mogu da razgovaram, ali se naprave koje gramaticke greske, kao sto sam videla u prvoj poruci na ovu temu, decko je rekao da je mogao da prati filmove ali da se desi da ne razume neku rec a ponekad i celu recenicu, tako je i u mom slucaju. Ali kada ne znam neku rec ja iz konteksta izvucem njeno znacenje tako da nikada nisam imala problem. Idem na pripreme za IELTS test vec neko vreme i nikad se nije desilo da uradim manje od 50% tacno, a volela bih da mi sve ocene budu min 6.0.
Meni treba jer planiram da studiram u Australiji, bila sam tamo prosle godine i imam porodicu pa ono, bas mi se svidelo. I ako moze, koristio bi mi neki savet sadasnjih studenata, kako im je bilo kada su u pocetku ucili na engleskom? Da li je bilo tesko privici se. Hvala ljudi! :)

Opala, native speaker... iskreno sam mislio da nema sanse da je na speakingu neko dobio vecu ocenu od mene, znajuci kako supruga i Mia pricaju - duplo bolje nego ja, ali kad je to igralo ulogu u BC...
za ovaj writing naravno da odskace, zali se, vracaju pare ako usvoje zalbu... za EE nije vazno, ali za posao posle tamo u Kanadi/Aus jeste...

:) Ja jos jedino mogu da okrivim akcenat, moj je mnogo American a za ovde je trebao da bude vise British :)

Back