Idu li zajedno vera i nauka?

Da li mislite da su religija i nauka sukobljene?

• Da

glasova: 21 58,3%
  • Ne

glasova: 7 19,4%
  • Delimično

glasova: 8 22,2%

• Ukupno glasova
    36
Sve je to jedno te isto, vidis. Najvaznije je vjerom da se opsjednes Duhom Svetim, da si sav u Duhu Svetom i normama. Duha Svetog.
ne mislim tako
3D je u pitanju
ne možemo biti drugačiji od univerzuma. to je naša dimenzija.
ako postoji život posle ovog samo jedan deo odlazi u drugu dimenziju a to je duša, jer telo (materija) ostaje, duh kao božiji dah vraća se bogu.

ne mislim tako
3D je u pitanju
ne možemo biti drugačiji od univerzuma. to je naša dimenzija.
ako postoji život posle ovog samo jedan deo odlazi u drugu dimenziju a to je duša, jer telo (materija) ostaje, duh kao božiji dah vraća se bogu.

Normalno, ali.
Nista od toga nije objasnjeno u novom zavjetu. Razlog sto nije podrobnije objasnjeno je sto se sudnji dan ocekivao svaki dan. Tako da ko je god tada umro, ocekivali uskoro vaskrsnuce.
Biblija u tom smislu je profulala, nije bilo skorog sudnjeg dana, i sada nemamo biblijski odgovor na ta pitanja.

Normalno, ali.
Nista od toga nije objasnjeno u novom zavjetu. Razlog sto nije podrobnije objasnjeno je sto se sudnji dan ocekivao svaki dan. Tako da ko je god tada umro, ocekivali uskoro vaskrsnuce.
Biblija u tom smislu je profulala, nije bilo skorog sudnjeg dana, i sada nemamo biblijski odgovor na ta pitanja.
ne mora da znači (ako je istina o vaskrsenju). bog je večan, nema granica "e ovde počinje a ovde se završava" tako da je vaskrsenje bilo, sada je i biće. a mi što smo u vremenu čekamo jer nama nije bilo. kada bi mi mogli biti van vremena videli bi u istom momentu našu prošlost, sadašnjost i budućnost.

ne mora da znači (ako je istina o vaskrsenju). bog je večan, nema granica "e ovde počinje a ovde se završava" tako da je vaskrsenje bilo, sada je i biće. a mi što smo u vremenu čekamo jer nama nije bilo. kada bi mi mogli biti van vremena videli bi u istom momentu našu prošlost, sadašnjost i budućnost.

Oni su profulali u biblijsko vrijeme cekajuci sudnji dan. Lako je sad pricati mozda je ovako mozda je onako.
Sad je sve moguce, to znamo, jer su oni profulali.

Oni su profulali u biblijsko vrijeme cekajuci sudnji dan. Lako je sad pricati mozda je ovako mozda je onako.
Sad je sve moguce, to znamo, jer su oni profulali.
rani filozofi su već imali razmišljanja o tome šta znači večno.
prosto je, čekaš autobus, čekaš u banci, prodavnici a vreme je relativno, po osećaju. kad je lepo brzo prođe, kad je gadno nikad da prođe. zato onaj koji u suštini nešto čeka a jedva čeka nije lepo iako to lepo čeka, a onaj ko čeka nešto ružno njemu proleti vreme.
zato treba shvatiti da nema ni prošlosti ni budućnosti jer to kao vreme ni ne postoji, to su naše uspomene i isčekivanja. postoji samo sad. u tom "sad" je sve.

Back