Idiokratija

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..kad tako postavis stvari, meni to izgleda sasvim moguce...:lol:..bas kao u filmu...
Ali vladajuća elita će uvek imati inteligentne ljude koji neće biti zatupljeni kao ogromna većina ljudi. Upravo zato što vladaju i znaju kako otupeti ljude, neće dozvoliti da takvi dođu na vlast. Uvek će imati svoje predstavnike.

A zašto bi obrazovanje bilo krivo za nečiju genetsku predispoziciju, sposoban ili nesposoban? Ima li analize, da li je dečko možda oboleo, kakvo mu je stanje psihe, motivacije, okruženja...? Ne možemo na osnovu pojedinačnih i izdvojenih slučajeva da okarakterišemo obrazovanje kao krivca za nečiji mentalni sklop.
Nije oboleo, prosto ne vidi svoju svrhu..ocekivano je da obrazovan covek vidi svoju svrhu, nadje svoju svrhu,
prenese znanje...njega a i mnoge je obrazovanje zaustavilo u vremenu i prostoru...
Velika zabluda mislecih ljudi je da je misljenje izvor zivota a ne obrnuto..

...sta bi prvo uradio? :D
Spavao.
Jedno 1000 godina spavao.
Sve što želim je naspavati se.

Kada bi se probudio, sve bi pustio kako jeste, uzeo si nekih 10000 godina odmora i promatrao ljude, a u međuvremenu drijemao.
Čisto da dobijem uvid u ljudsko ludilo, zbog toga što ovo moje vlastito očito nije dovoljno da pokopčam svijet kako treba.
Kao u Chungking Express, kada ostavljeni policajac *663 razmišlja o svom životu i uspoređuje izgubljenu ljubav s rokom trajanja konzervi ananasa, koji iznosi "Vječnost" (što je Honkonžanima/Kinezima 10000 godina).

Jedan život nije dovoljan da se naše ludilo pokopča, to nisu ni polubogovi u stanju shvatiti, čak vjerujem da bi i pokoji bog dobio glavobolju.
Kao kada David Lynch snimi film i onda izjavi da je "The Straight Story" njegov najeksperimentalniji uradak, a ja ga zbog toga iz dna duše poželim šakom raspaliti po nosu.

Nije oboleo, prosto ne vidi svoju svrhu..ocekivano je da obrazovan covek vidi svoju svrhu, nadje svoju svrhu,
prenese znanje...njega a i mnoge je obrazovanje zaustavilo u vremenu i prostoru...
Velika zabluda mislecih ljudi je da je misljenje izvor zivota a ne obrnuto..
hm.. pa i neki veliki umovi nisu vidjeli svrhu, nazivali su je apsurdom.

Recimo ovako, sam izraz je iniciran analizom nacizma i komunizma iz pozicije ideokratije....Kao što znamo svetom vlada kapital, verski fanatizam i atomsko naoružanje....nasilniku je oslonac idiot koji je gluplji od njega, pa je zgodan kao vernik jer možeš da mu objasniš da je kao vernik dužan da sluša jačeg od sebe i da bude pametniji od onih ispod sebe u hijerarhiji nasilja...
Ovo je još jedan film izmešten iz realnosti u budućnost, zbogradi glave....pošto je 2006. godine kapital bio ugrožen, vera uništena, a glava još uvek jeftina....a ja ga razumem kao ozbiljan tužan humor, tipa jazavac pred sudom...kao sudi se komunizmu (usput i nacizmu na vlasti) gde monarhija vidi podršku sebi, ali ne vidi da vlada silom i glupacima, nesposobnim da uspostave normalan svet, bez ubijanja i sudjenja pametnim ljudima...tehnologiju vladanja usavršavaju "pametni" koji služe nasilnima i dokazuju se kao pametniji, koje posle sklone da im ne smetaju ili postanu vernici dobro plaćeni i poslušni....i naravno, slepi, gluvi i nemi....

Ubedjenost da svetom vlada demokratija je naivna ili još gore medijska kontrola uma, gde su informacije strogo kontrolisane, a verovatno i utopljene u "ćaskanje o vremenu" i "teorije zavere" i ostale prozaične kiše informacija, gde se zaboravlja ko je najveći neprijatelj vladajućih monarhija i religija u saradnji sa kapitalom koji upravljaju vojskama i policijama, pa su i medjunarodne institucije pod kontrolom i demokratija ne postoji, niti je ikad postojala i demokratija je izmišljotina za borbu protiv komunizma...iliti "neko iz mase" demokratske, gradjanske, seljačke....skoro intelegentan, a na mestima gde se "odlučuje" takoreći stručno....Idiokratija bi bila "teorija zavere" da nije izmeštena u budućnost ili u drugi prostor, a realno onaj ko vidi ne sme da kaže....ostali se zgražavaju mogućnostima i ne veruju da je to sada, da glupaci stvaraju nove gluplje ljude na vlasti....

Mislite li da je Idiokratija naslednica Demokratije i zasto se to desava?
Idiokratija nije nastala iz demokratije, već iz idiokratije, koja je vladala pre demokratije, Pa je demokratija danas samo čerka one ranije idiokratije. I kad ova sadašnja demokratija porastedo kraja i poćne okolo da se sa svakim seksa, pa ostane trudna i dobije čerku i njena ćerka će takođe da bude neka vrsta idiokratije. To je prirodno pravilo "sa oca na sina i sa majke na čerku". Pa tako uvek iznova, sa mog robovlasništva na moj feudalizam, pa sa mog feudalizma na moj kapitalizam, pa sa mog kapitalizma na moj fašizam, pa sa mog fašizma ponovo na moj kapitalizam i tako dalje, sve po prirodnom principu "sa mojega na mojega". tj. iz jedne idiotarije u drugu. I tako će uvek sve nove i nove idiotarije jedna iz druge da se rađaju, dok genetika ne uznapreduje do stupnja da otkrije ZAKON POSTOJANJa i pomoću njga ne izvrši genetski inženjering na idiotariji koja tada bude vladalia, tj. oplodi je za TAKONOM PODTOJANJA , pa će tada idiotarije da prestanu da prroizilaze jedna iz druge i svet će posle toga doveka da nastavi da živi u zdravlju, veselju, ljubavi, miru i duhovnom i materijalnom blagostanju.
xjpg.1164611.jpg

...o tome se i radi, upravo odgajamo cetvrti stalez po neboderima...

Jos uvek smo treci stalez i mozda imamo sanse da se izvucemo..mozda...:lol:

..Sam si sebe oterao nepotpunim izlaganjima..ocekujes da svi znaju ono sto ti znas a to se
Misticni zove nadobudnost i uobrazenost a ko to moze da trpi...:D

Можда Ви одгајате, али Ми не !...:malav:

Четврти сталеж је постојао и у старој Грчкој и у Риму. Није то ништа ново !

Ја сам поставио преко 300 књига, признај :lol: , кога интересује политикологија и политичка филозофија, ....:aha: ... добро је Крстарици и политикантство, само ви развијајте 4ти сталеж... :zcepanje:

Idiokratija -najpribliznija definicija termina -vladavina gluposti nad pamecu...

..a ustvari je rec o SF komediji iz 2006. god. koja je u ovo neko vreme postala, svojevremeno nezapazeno a danas genijalno ostvarenje
u smislu, ni manje ni vise nego, prorocanstva...kad ga gledas ne znas dal da places il da se smejes jer jasno vidis kuda ovaj svet ide...

Kratak opis filma...

..."prosecan momak koji se nakon neuspelog eksperimenta s hibernacijom probudio u dalekoj budućnosti 2505. i shvatio da je ceo svet zaglupeo zbog masovne komercijalizacije i besmislenog TV programa. Tako je postao najpametnija osoba na planeti. Sada "prosečni Džo" ima zadatak da evoluciju ljudi vrati na pravi put. Pun oštrog sarkazma i neverovatnih gegova, „Idioti budućnosti“ će vas zasmejati bilo da ste genije ili idiot!"

Svedoci smo ovog modernog " demokratskog" doba gde nam deca postaju, iz nekog razloga a po opseznim istrazivanjima, sve gluplja i gluplja...
Dakle, sa novim narastajima idiota, sto je "Idiokratija" ocitija, manje ce biti shvacena, a i to se trenutno dogadja. Idiot ne zna da je idiot
i niko mu ne moze objasniti da gresi, on jednostavno ne kapira a ima sva prava ovog sveta na svojoj strani..
Ono malo preostalih inteligentnih ocajnicki pokusava da ocuva "kolektivni razum" vrste i naravno ne uspeva jer jedan pametan
na deset glupih nista ne moze da uradi...glupost pobedjuje..

Mislite li da je Idiokratija naslednica Demokratije i zasto se to desava?
genijalci budu dijabole, a propaliteti iz skola uspesni porodicni ljudi

To je u normalnoj igri, ali u životnoj dama šutira glave svojih pešaka, da bi napao kralja protivnika. Doduše dama je riknula, ali je ipak poštuju neki lovci sa ivice table...

Jedna farsa iz daminog gambita juče pokazala je slike idiokrata engleska, žrtvuje ustaše, ruse i srbe da bi posle neki rus pisao o masakru, onda proteraju tutse i prozovu ih genocidnim, onda malo predaju muslije, a idioti klimaju glavom....šutiraj levom nogicom kraljice tog srbina, čvornovata mu glava odskače...
ali kraljica tim šutom poremeti svoju stabilnost i odustane od života....

Back