Idiokratija

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Duhovnost je iz škola proterana. Ne mislim na religije, nego baš na duhovnost.
Tu je zastupljen strogo materijalistički pogled na svet. Kako ćeš da progledaš
kada sve vreme učiš naopako?
I to jako plitko i brzinski urađeno. Zato i idemo u ideokratiju, ne primećujući gde smo šuplji. Džabe ja pričam deci, budi častan, plemenit, hrabar ako ga društvene mreže i okruženje uče , budi budala i glup, dobićeš lajkove...primer.

Zanimljivost vezana za film Idiokratija, likovi u filmu uglavnom nose Crocs papuče, jer su autori filma mislili da iste izgledaju retardirano i samo idiot može da ih nosi :hahaha:
Eto još jednog dokaza da je taj fim idijot i napravio. Ne znam da li je neko
od vas imao priliku da sretne čuvenog Cipelića, koji galami po beogradskim
šetalištima i autobusima o tome kako svi nosimo cipele za idijote. Kroksice
su zapravo potpuno prilagođene ljudskom stopalu, dok je sva ostala obuća
napravljena ko zna za čija stopala.. sprave za mučenje..

Nisu deca sve gluplja i gluplja, vec je komparativna prednost opsteg obrazovanja snizena, i onda logicno deca biraju nesto drugo.

Kada vide da su vam pare i drustveni status bitniji od opsteg obrazovanja, na svim nivoima, deca ce logicno da biraju to sto vide kod vas.

To je cak i inteligentan izbor inteligentnih bica.

I to jako plitko i brzinski urađeno. Zato i idemo u ideokratiju, ne primećujući gde smo šuplji. Džabe ja pričam deci, budi častan, plemenit, hrabar ako ga društvene mreže i okruženje uče , budi budala i glup, dobićeš lajkove...primer.

Учи их способности, снази, онда вреди храброст и част.

Не разумете дефект

Nisu deca sve gluplja i gluplja, vec je komparativna prednost opsteg obrazovanja snizena, i onda logicno deca biraju nesto drugo.

Kada vide da su vam pare i drustveni status bitniji od opsteg obrazovanja, na svim nivoima, deca ce logicno da biraju to sto vide kod vas.

To je cak i inteligentan izbor inteligentnih bica.

Говоримо примарно о васпитању , у другој генерацији ћемо о образовању. ..

Не капираш

Radi se o tome da ne moraš ni da ih učiš vrlinama, ako se sve obrne. Umesto
da svest nastaje iz materije, materija nastaje iz svesti. Dalje se sve samo posloži.
To su samo dva potpuno različita pogleda na svet i ne mogu se kombinovati.
Kao, malo jednog, malo drugog. Ne biva..

Radi se o tome da ne moraš ni da ih učiš vrlinama, ako se sve obrne. Umesto
da svest nastaje iz materije, materija nastaje iz svesti. Dalje se sve samo posloži.
To su samo dva potpuno različita pogleda na svet i ne mogu se kombinovati.
Kao, malo jednog, malo drugog. Ne biva..

Шта је ово сад?

Па какве су ово њу-ејџ чарламе??

Зашто то да урадиш.?!?

Цинизам као добар почетак декаденције
A ti si se baš potrudio da objasniš šta misliš. Sad bih ja tebala da pitam
''Odakle ti ideja da je to njuejdž?'' i da argumentujem u nekoliko rečenica
zašto nije. Čemu?

Kako si pitao, tako sam i odgovorila.

Glupi pobeđuju pametne iz tri razloga:

1) Mnogo ih je više
2) I da ih je manje, mnogo su glasniji i agresivniji od pametnih tako da u svakom sukobu odnose pobedu širenjem straha i panike svojom agresijom. Da stvar bude još gora, Srbi imaju jednu užasnu i glupu izreku koja glasi ''Pametniji popušta'' i koja dodatno doprinosi pobedi glupih
3) Mnogo su skloniji grupisanju i organizovanju u klanove, za razliku od pametnih koji su individualci. Tako organizovani lako pobeđuju jednog po jednog pametnog individualca, dok ostali pametni stoje okolo i gledaju, ne znajući da li da pomognu ovom nesretniku ili da se drže tradicije i ne ulaze ni u kakve grupe.

Srbija je pravi primer pobede gluposti nad pameću, s tim što je ovde glupost oduvek imala izdašnu podršku vlasti, kojoj je u interesu da njeni podanici budu slabije inteligencije.

Mislite li da je Idiokratija naslednica Demokratije i zasto se to desava?
Nije. Demokratija pruža jako podmuklim i inteligentnim ljudima da upravljaju ovcama. Oni će te ovce održavati glupim kako bi mogli trajno da glasaju za njih. Idioti nikada neće steći mesto vladajućeg i samim tim idiokratija je neostvariva.

Nije. Demokratija pruža jako podmuklim i inteligentnim ljudima da upravljaju ovcama. Oni će te ovce održavati glupim kako bi mogli trajno da glasaju za njih. Idioti nikada neće steći mesto vladajućeg i samim tim idiokratija je neostvariva.

Мислиш на дијаболике.?!?

Искварено друштво кретенизује и регресира становништво из генерације у генерацију.

Кретенизовано цивилно друштво у које се улази неприметно...вауу, четврти сталеж

Због тога си ме протерала са филозофије

Или због надируће идиократије на крстарици...

:kafa:
...o tome se i radi, upravo odgajamo cetvrti stalez po neboderima...

Jos uvek smo treci stalez i mozda imamo sanse da se izvucemo..mozda...:lol:

..Sam si sebe oterao nepotpunim izlaganjima..ocekujes da svi znaju ono sto ti znas a to se
Misticni zove nadobudnost i uobrazenost a ko to moze da trpi...:D

Glupi pobeđuju pametne iz tri razloga:

1) Mnogo ih je više
2) I da ih je manje, mnogo su glasniji i agresivniji od pametnih tako da u svakom sukobu odnose pobedu širenjem straha i panike svojom agresijom. Da stvar bude još gora, Srbi imaju jednu užasnu i glupu izreku koja glasi ''Pametniji popušta'' i koja dodatno doprinosi pobedi glupih
3) Mnogo su skloniji grupisanju i organizovanju u klanove, za razliku od pametnih koji su individualci. Tako organizovani lako pobeđuju jednog po jednog pametnog individualca, dok ostali pametni stoje okolo i gledaju, ne znajući da li da pomognu ovom nesretniku ili da se drže tradicije i ne ulaze ni u kakve grupe.

Srbija je pravi primer pobede gluposti nad pameću, s tim što je ovde glupost oduvek imala izdašnu podršku vlasti, kojoj je u interesu da njeni podanici budu slabije inteligencije.
...nije samo Srbija...

Back