Idemo na naše mesto

LastDay

Leptirica
Poruka
5.574
Vreme u kojem živimo kao da ima zadatak da uništi, iskoreni,ubije romantiku.
Predstavlja je kao slabu, sladunjavu pojavu, nedostojnu savremenog čoveka.
Savremeni čovek treba da potisne sve osećajno, pažljivo, pristojno, kulturno, nežno u sebi…

Zašto?

Romantika je zanesenjačka sklonost ka nestvarnim sadržajima, sanjarenju i maštanju.
Trenutak zanosne čežnje za snažnim emocionalnim doživljajem.
Osećaj nasuprot razuma.
Romantika su sve one lepe reči, pogledi, gestovi i dela koja činimo prema onima do kojih nam je stalo.
Svi nežni, meki, jedinstveni, mirisni, čarobni postupci koji ističu lepotu i snagu osećanja.
Svi trenuci kada prestaje ili delimično prestaje stvarnost a započinje vladavina lirizma i istančane emocije.

Zašto sami sebi uskraćujemo ponašanje i življenje u ritmu sopstvenih emocija?
Zašto kočimo htenja, želje, inspiraciju?
Zašto prikrivamo osećanja?

Ima li u tome nečega neprimerenog ili nedostojnog?
Ne, nema.

Probudimo nežnost i sva lepa tanana osećanja.
Idemo na samo naše mesto.

589636_mak_f.jpg

Podsjeti me na ovu pjesmu:

Regina – Vodim te na jedno mjesto​

Ne znam kako da sačuvam tebe
A da tu ne izgubim sebe
U magli ovih ludih
Košmara i snova

Svaki put kad pomislim
Ja se nasmrt uplašim
Jer se potam jesi li
Još uvijek moja

REF.
Sakrij se ispod mojih krila
Vodim te na jedno mijesto
Tamo gdje se mjesec i Dunav
U tami ljube

Možda mi se sutra ne zna
Možda mi ovog dana nema
Zagrli me zato sad
Pa šta nam bude

Ja znam kako da ukradem vrijeme
Da se pretvorim u uspomene
U trenu da me imaš
Ljubiš i gubiš

Ali mi srce zadrhti
Kad na tebe pomislim
Jer ne mogu dana
Bez tebe da zamislim

Vreme u kojem živimo kao da ima zadatak da uništi, iskoreni,ubije romantiku.
Predstavlja je kao slabu, sladunjavu pojavu, nedostojnu savremenog čoveka.
Savremeni čovek treba da potisne sve osećajno, pažljivo, pristojno, kulturno, nežno u sebi…

Zašto?

Romantika je zanesenjačka sklonost ka nestvarnim sadržajima, sanjarenju i maštanju.
Trenutak zanosne čežnje za snažnim emocionalnim doživljajem.
Osećaj nasuprot razuma.
Romantika su sve one lepe reči, pogledi, gestovi i dela koja činimo prema onima do kojih nam je stalo.
Svi nežni, meki, jedinstveni, mirisni, čarobni postupci koji ističu lepotu i snagu osećanja.
Svi trenuci kada prestaje ili delimično prestaje stvarnost a započinje vladavina lirizma i istančane emocije.

Zašto sami sebi uskraćujemo ponašanje i življenje u ritmu sopstvenih emocija?
Zašto kočimo htenja, želje, inspiraciju?
Zašto prikrivamo osećanja?

Ima li u tome nečega neprimerenog ili nedostojnog?
Ne, nema.

Probudimo nežnost i sva lepa tanana osećanja.
Idemo na samo naše mesto.

Pogledajte prilog 1353859
Један од разлога је људски страх од повреде. Отворити се емоционално значи бити много рањивији. Поготово у капитализму и животу "радних односа", човек крене да слаже ствари у себи баш онако како си рекла.

Није ово сад пљуважа на капитализам, да ме не нападну зли језици да сам комуниста😁 али дефинитивно овакав стил живота не охрабрује емотивност

Један од разлога је људски страх од повреде. Отворити се емоционално значи бити много рањивији. Поготово у капитализму и животу "радних односа", човек крене да слаже ствари у себи баш онако како си рекла.

Није ово сад пљуважа на капитализам, да ме не нападну зли језици да сам комуниста😁 али дефинитивно овакав стил живота не охрабрује емотивност
Izvini na upadu...
Danas se ljudi koji su emotivni i ne stide se to da pokažu ,plasiraju kao slabići ,neprilagođeni za ovaj svet.Ja spadam u tu grupu ,na sreću ili nesreću ,ne znam ni sama.
Mnogo puta mi se to obilo o glavu ali ne mogu protiv sebe.

Izvini na upadu...
Danas se ljudi koji su emotivni i ne stide se to da pokažu ,plasiraju kao slabići ,neprilagođeni za ovaj svet.Ja spadam u tu grupu ,na sreću ili nesreću ,ne znam ni sama.
Слаем се. И с т о размишљам. Обије ми се о главу ал просто не могу

Izvini na upadu...
I ja se isto izvinjavam :)

Više je emotivnih, nego onih koji to iskreno priznaju i ne stide se toga, .. tj, koriste svoju emotivnost u dodiru sa drugima. ne mislim da sam neprilagođen,,.. a svoje emocije mogu da priznam,.. nije mi prvi put,,.. pitanje je koliko mogu lepo da ih 'upakujem',..
Nisu 'neprilagođeni' slabići, ali su dragačiji od drugih,. kontrolišu svoje emocije i već prema situaciji slušaju srce ili um :) , zavisno sa kime su,..

Ima nekoliko zanimljivih misli :
- Lako je biti emotivan,. ( - emotivan, brkaju sa "patetičan")
- Emotivci - gubitnici,.. ( ne slažem se ni sa ovim, msm da su emotivci pobednici) :D
--------------------------------------------------------------

Back