Idealnost i savršenstvo ili ipak ravnoteža...?

Mislim da nam se neka osoba može činiti fizički savršena, i da to postoji. A mislim da duhovno svako od nas ima neku manu, ili mane. Ako hoćemo da budemo sa nekim moramo merkati
1. Dal na nas ostavljaju jači utisak pozitivne ili negativne osobine te osobe
2. Šta nam je cilj ??? Da sa nekim budemo po svaku cenu ili imamo neko svoje dostojanstvo (veliku ulogu u svemu tome može da ima i ljubav)

Ja npr kad gledam neke voditeljke na tv-u svakoj mogu da nadjem manu. Osnovna mana je "Kako li tek izgledaju bez šminke"

Ali npr kod devojaka nekih naših drugara koje sam vidjao uživo, ja stvarno nisam mogao da im nadjem nijednu manu. Nisam ih čak ni zamišljao na taj način npr "Kako li izgledaju ujutru kad se probude, ili kad treba da idu na spavanje "

Svako ima pravo na svoje mišljenje, a ovog puta me zanima vaše mišljenje u vezi teme, a to je:

Da li postoji savršenstvo u realnom životu ili ništa nije idealno, ali je zato uravnoteženo?

Budite što je više moguće opširni...

Hvala... :D

Postoji savrsenstvo, sve sto je Bog stvorio je savrseno ali u relativnom smislu jer je jedino ON apsolutno savrsen...

- - - - - - - - - -

Problem lezi u shvatanju savrsenstva...

Savrseno je ono sto je najbolje stovreno za odredjenu svrhu...

Svako ima pravo na svoje mišljenje, a ovog puta me zanima vaše mišljenje u vezi teme, a to je:

Da li postoji savršenstvo u realnom životu ili ništa nije idealno, ali je zato uravnoteženo?

Budite što je više moguće opširni...

Hvala... :D

postoji sve sto covek moze da zamisli, od savrsenog izgleda do savrsene slobode, ako to covek shvati kao takvo.

savrseno je sve to sto nas cini "savrseno srecnima", "savrseno zadovoljnima", nesto iza cega u momentu ne vidimo dalje, nesto kao zlatna kopca na ogrlici, nebitno sto je iza te ogrlice jos puna kutija dragulja.
tzv. savrsenstvo je samo jedna nasa(!) stepenica na koju moguce srecno smoreni sednemo da predahnemo.

Back