Idealan partner/ka

Zaratrustra:
_____Pored sebe imate osobu suprotnog pola o kakvoj ste oduvek sanjali; nije savršena, ima svoje mane, ali je to upravo ono što vama leži.
_____Šta osećate?
_____1) Osećate strah da možda ne možete da ispunite njena očekivanja?
_____2) Apsolutno ste sigurni u sebe, i znate da osoba pored vas ne može da nađe ništa što bi joj odgovara više od vas samih.

kako postavka:confused:

poenta ljubavi nije u ispunjavanju bilo cijih ocekivanja, vec u prihvatanju coveka onakvog kakav je...dakle, nikad nisam apsolutno sigurna u sebe, kakva glupost, ali ne osecam ni strah..ako mu odgovaram, i ako on meni odgovara, bice sve ok..ako ne,sta sad

jbt, ne moze da nadje nesto sto mu vise odgovara:confused: mislim, ako imas nesto sto ti je ok, zasto bi trazio nesto drugo...ni kraceg posta, ni vise izrecenih stvari sa kojima se ne slazem:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
al nije prvi put, a zaratustra?:wink:

Ne znam sta bih osecala....Nikada ne mogu biti apsolutno sigurna u sebe ali u tome i je poenta...Kad bih bila sigurna da taj neko NIKADA nece ni pogledati ni pomisliti na drugu...ne bi bilo zanimljivo...Mislim da bi mi bio dosadan...pa bih verovatno ja pocela da mislim o drugima...
A strah? Mnogi ljudi se plase da ce doci dan kad ce se srusiti sve i zaborave da uzivaju u trenucima te sve pokvare...Mislim da kad sam shvatila da se i sa "slomljenim srcem" zivi i da to nije najgore sto moze da mi se desi mnogo lakse zivim...Znate ono: U zivotu je postojalo toliko stvari kojih smo se bojali a nije trebalo, trebalo je ziveti!

McMillan:
Uvek postoji neko ko je bolji od vas
Strahujte, ljudi, strahujte!
Bez straha nema života u vezi
Postane beživotna
Prazna
Uzimaš partnera zdravo za gotovo
Ja biram opciju pod 1.

Samo ne preterujte...

Da... smatarmda je ovo apsolutno tacno...
Kada se stigne do tog, tz. maksimalnog poverenje.... izvesno je da se lako moze zapasti u apatiju, kao proizvod te neke opustenosti.
Najbolji lek protiv toga i jese taj mali strah koji cete terati da ostanes budan i drzati sto dalje od te bezzivotnosti u koju se moze zapasti... vrlo lako.

Verovatno da svako oseca i jedno i drugo, barem ja... Naravno, u trenucima kada smo zaljubljeni osecamo se sigurnim u sebe..
Sta znam, prvo se trudis , kao nema nikog idealnog, onda ga nadjes, pa sad ovde neki pricaju da opet treba da se "bojis" da ga ne izgubis, da ne bude monotono, pa kada ces onda uzivati?

Nekima se cini da uvek ima bolje, ali nije bas uvek tako, pre bih rekla drugacije...

'

'

McMillan:
Strahujte, ljudi, strahujte!
Bez straha nema života u vezi

Strah u ljubavi ? Mora da se salis.. :confused:
Sto bi se bojala i strahovala u vezi -> od koga, od cega ? - Zato sto mozda postoji neko bolji ? Ko to kaze i kako to moze da se potvrdi ? To dodje kao jedan vid anksioznosti, sto bi neko to radio sebi ? To ne znaci da uzimas partnera "zdravo za gotovo" , vec da verujes sebi, njemu i vasoj ljubavi i jednostavno -> uzivas u tome. :D
Strah me je samo od konkretnih problema i situacija u zivotu.

Elem, moje vidjenje stvari se pokazalo kao uspesnim, u mom slucaju.

Zaratrustra:
_____Pored sebe imate osobu suprotnog pola o kakvoj ste oduvek sanjali; nije savršena, ima svoje mane, ali je to upravo ono što vama leži.
_____Šta osećate?
_____2) Apsolutno ste sigurni u sebe, i znate da osoba pored vas ne može da nađe ništa što bi joj odgovara više od vas samih.

Jednostavno bih se prepustila i uzivala. Trudila bih se da u opste ne razmisljam, samo da osecam... :)

Takodje mislim da je mala doza straha u smislu da ljudi ne uzimaju jedno drugo zdravo za gotovo vec su svesni da mogu da izgube ljubav moze da bude pozeljna.
Evo prvo sam napisala ovu recenicu pa pogledala milanov post sa prethodne strane. :)

Veliki i bezrazlozan strah je naravno kontraproduktivan...ali...mala doza straha, budnost, svest koliko je nesto vazno u mom zivotu, pomisao da bih to mogla da izgubim i koliko ne bih zelela da izgubim ono do cega sam stigla mi je uzasno vazna...to je za mene pogonsko gorivo...
I za faks i za posao i za ljubav...to je jedna od stvari koja me pokrece...

Ako se neko seca zigona u klopci povodom sajma erotike i on je lepo rekao nesto o strahu, al' sad se ne secam citata ni toliko da bih mogla da ga parafraziram...

Zaratrustra:
_____Šta osećate?

pa mislim ako je ono shto mi lezhi onda sam siguran...kako mozhe da mi lezhi i da osetjam strah?

Zaratrustra:
_____Šta osećate?
Ako je za mene idealna,tj.ako mi 'lezi' znaci da je ta osoba slicna meni,da cu znati da se snadjem sa njiom...........uglavnom sam samouverena verujem da cu ispuniti ocekivanja i uspeti da ostavrim vezu,mislim sve zavisi i od njega i od mene......

AntunTun:
pa mislim ako je ono shto mi lezhi onda sam siguran...kako mozhe da mi lezhi i da osetjam strah?
_____Strah da joj ne postaneš teret u životu.
_____Saznanje da je emotivno vezana za tebe i da nikad neće da te ostavi, još uvek ne znači da vremenom nećeš da se nađeš u situaciji da možda ne ispuniš njena očekivanja.
_____U pitanju je odgovornost prema osobi do koje ti je stalo.

Zaratrustra:
_____Strah da joj ne postaneš teret u životu.
_____Saznanje da je emotivno vezana za tebe i da nikad neće da te ostavi, još uvek ne znači da vremenom nećeš da se nađeš u situaciji da možda ne ispuniš njena očekivanja.
_____U pitanju je odgovornost prema osobi do koje ti je stalo.
jao... kao da slusam svog dragog... :-D
paaaa... idealana je ona kojoj ces to reci, ona ce razumeti i truditi se da se ti ne osecas nikad kao da ne ispunjavas ocekivanja :P

Zaratrustra:
_____To se stručno zove qurvanje. Pali samo kod jeftinijih modela mužijaka i pasa.

Buuuoozeee svasta ..... Kako to muski svet razmislja ...Sada su mi jasnije neke stvari...
mozda ti neispunis "neka njena iscekivanja ili ona neka tvoja" zar sve to nije normalno ...cemu nam sluzi komunikacija.... I nema toga ko nema mane...kod oba pola
savrseni ne postoje...Ako je ona/on osoba o kojoj smo sanjali zar to nije dovoljno ???
meni licno je dovoljno sa svim manama i vrlinama .... :razz: :)

Siguran sam u sebe da sam TAJ za nju, ali nisam siguran da to umem njoj da predocim, da i ona to vidi... Sto bi bilo i sigurnost i strah u isto vreme....

Ma uvek se moze desiti neka situacija da nam se jezik veze, nesto da se utripujemo, ne umemo sta pravo da kazemo u datom momentu, ali to uglavnom vrlo brzo prodje a tu je i partner koji bi svojim postupcima i reakcijama mogao da da podrsku i pomoc doticnom/oj u tom momentu... Zato i komunikacija jeste dvosmerna...

Bilo je tako x situacija da se nekoj veze jezik... pa prosto pocrveni sto se spetljala i onda ja lepo skrenem temu ili je nekako izvadim da ne bude da se izblamirala... i obicno na te reaguju kao - super...

Zaratrustra:
_____Šta osećate?
Od osobe o kojoj sanjam sigurno nemam strah, a i zashto bi sem ukoliko ne preferiram nocne more. Ispravan odgovor je naravno pod dva

Back