И Турска се укључила у црногорски попис - Будите Бошњаци

Sa vasom armijom od 313 vojnika... de ne syeri bogoti pokusate li da silom asimilirate druge narode a posebno Albance oni ce vas prvi pregaziti, nego se zapitaj dokle moze da vas odvede ako i vi pocnete nekog da negirate.

To je 13 vise od 300 Spartanaca.

Proširila se Crna Gora u Balkanskim ratovima.
A u 1.sv ratu - šta stigla do Mostara i Sarajeva kad je Crna Gora kapitulirala u januaru 1916.
Lijepo rekoh, čitaj.

Đilas je tražio da se istočna Hercegovina pripoji Crnoj Gori.
I šta misliš da se tako desilo - u ovim okolnostima Crna Gora bi bila dio Velike Srbije.
Đilas je pokuša ono te nije pošlo za rukom kralju Nikoli, a uz podržku pravoslavnijeh Ercegovaca. Koja je bila pozicija Muslimana toga dijela Ercegovine, nije mi znaveno.
Ne znam što bi bilo kad bi bilo, no Ercegovci su nama sigurno etnički bliži no Srbima. Ali, kad ljudi više vole novce no išta... Eto ih sad, ni na nebo ni na zemlju.

Možemo i o tvojijem glupostima: Ko je vama kriv što ste stali na stranu okupatora? To mora imat posljedice. No, i pored tijeh "ubijanja i proćerivanja" iz Nikšića, 1876. (čak!), velik broj muslimanskijeh porodica je osta, imali su i svoju četvrt, Grudska mahala, ostala im je i džamija, zasebno groblje i bili su cijenjeni i poštovani građani Nikšića. Da je bilo kako ti veliš svi bi otišli.
Za one u Plav i Gusinje kralj Nikola je izričito naredio vojsci da čuva muhamedance od osvete lokalnijeh pravoslavaca.
O ostalijem zločinima koje spominješ možeš pitat "braću" Srbe, mi s tijem nemamo ništa. Nit smo ih činjeli nit smo ih mogli spriječit.
Ali, mi Bošnjake ne smatramo ni Crnogorcima ni braćom, već samo crnogorske Muslimane. Ne miješaj te dvije etničke zajednice.

Okupator bio 1913 u Plavu i Gusinju?
Okupator bio 1924 u Sahovicima kod Kolasina 1924.
Okupator bio u limskoj dolini i Polimlju 1942-43.
Turski okupator bio u Pljevljima 1992 :eek:

Svi ovi zlocini desili su se na teritoriji Crne Gore. Nemoj mi jos samo reci da se sad i Djurisica odricete kad je on rodom iz Ljesanske nahije i nemoj mi reci da bi se sve ovo izdesavalo da ste ove tzv crnogorske muslimane smatrali bracom... neka leba ti.

Не засмијавај ме Зинаидо, па ђе ћете сјећи оне који су вам државу направили јес луд...сјечете грану са које берете банане.:hahaha:

Будите фини према муслима јер ако вам обрну леђа...неће вас бити ни 30% у Црној Гори.:mrgreen:

Vidi, Brano se našao uvrijeđen :hahaha:

kakav debil si ti, mozak kao u kokosi, opasan si ti decko napelo ti se ***** mislis srce , sjedi jadan ne prijeti i ne lupaj zalud. Ako si ozbiljan u ovome javi mi se u inbox , pa ces biti prevaspitan.

Slobodno, ako ti je do toga javi mi se da te sretnem kod Budoša, pa ću da te vozim u gepek u Blace po makadamu :mrgreen:

Slobodno, ako ti je do toga javi mi se da te sretnem kod Budoša, pa ću da te vozim u gepek u Blace po makadamu :mrgreen:

kako si zaheban. Vozis se ti na k**** mom. Nemas ti mooda ti si pikica. Od tastature nesmijes dalje. Lajes ko pascurina po forumu od tog nema nista. Zike curice ne kaki puno, promjeni pampers.

Svi ovi zlocini desili su se na teritoriji Crne Gore. Nemoj mi jos samo reci da se sad i Djurisica odricete kad je on rodom iz Ljesanske nahije i nemoj mi reci da bi se sve ovo izdesavalo da ste ove tzv crnogorske muslimane smatrali bracom... neka leba ti.

Не дај Бож да се Ђуришића одричемо...па њега у пјесмам спомињемо уз гусле ка највећег јунака;)

Оћемо да му дижемо споменик а не да га се одричемо турчине.Кажу да сте и ви сада Црногорци ка он што је био...јел истина то или лажу дукљанке подгоричке?

Видиш коме сте ви изгласали државу моје балијо...е ***.

Poslednja izmena:
Gledali smo mi filmove uživo .. pazi ovog sa bradom i kosurinom - koje li pasmine ..

Војвода Алексић...жив и здрав био, имао сам част да ратујемо заједно једно вријеме. Врхунски борац и витез.

Војвода Алексић...жив и здрав био, имао сам част да ратујемо заједно једно вријеме. Врхунски борац и витез.

BranoPG

BranoPG je trenutno na forumu
ОСРБЉAВАМ дукљанке по кућама

brano kako ide biznis - ima li posla? :hahaha:

BranoPG

BranoPG je trenutno na forumu
ОСРБЉAВАМ дукљанке по кућама

brano kako ide biznis - ima li posla? :hahaha:

Има и то доста, ове дукљанке воле да се србиче, а ја сам вазда био ту да се нађем женском чељаду у муци. Лако је кад спојиш лијепо са корисним.;)

Ajde, saberi se. Pa, onda lijepo pročitaj što napisah.
Generalno, vaši predci jesu bili kolaboracionisti, sluge okupatora, a potom i gospodari pravoslavnome svijetu.
Kad su Crnogorci krenuli u oslobađanje Nikšića, predpostavljam da su muslimani mirno śeđeli doma, spremajuć baklave oslobodiocima? Nijesu? Logično. Borili su se na strani Turske. Logično bi bilo i da su ih Crnogorci sve pobili, tako se onda ratovalo. Ali, nijesu. Svak je poslije predaje grada moga otist đe želi, a moga je i ostat. Kako rekoh, brojni su i ostali. Živi, zdravi i veseli.
1913. Plav i Gusinje također su freško oslobođeni od turske vojske čiji ste vi značajan, a možebit i jedini dio bili. Pa, opet, iako su se lokalni pravoslavci željeli svetit (s razlogom ili ne) crnogorski su oficijeri poslije početnoga nesnalaženja (kako obuzdat dojučerašnje robove?) uzeli u zaštitu preostale muhamedance. Prije toga su tražili od kralja Nikole da im da instrukcije kako da se postave glede toga problema, a kralj im je odgovorio kratko: Postupite onako kako vi vaša oficirska čast nalaže.
Zločin u Šahoviće izveli su predci današnjijeh Srba iz Crne Gore, pod patronatom srbskijeh okupacionijeh vlasti.
Četnici su također Srbi te nas u njine zločine ne petljajte. Bilo 42. bilo 92.
Ali, red je ođe spomenut i pod tepih gurani fakat: 41. su crnogorski partizani napali Pljevlja u pokušaju da ih oslobode. Napad je završen katastrofom, a jedan od uzroka tome je i "nesebična" pomoć pljevaljskijeh muslimana talijanskoj vojsci. Sudionici te pogibije pričali su kako nije bilo muslimanske kuće iz koje na njih nije pucano, a zabilježeno je i da su muslimanske žene sipale vrelu vodu s prozora na borce dok su pokušavali prodrijet do centra varoši.
S toga bi tebe bolje bilo šućet.
Mi danas razumijemo da su Muslimani oni koji se odriču takovoga odnosa naroda islamske vjere prema državi Crnoj Gori i to cijenimo. Za vas Bošnjake, baš ka i za crnogorske Srbe čoek ne može bit siguran, što gođ da rečete. Mala vi je Crna Gora, treba vi veće "jato", pa sretno vi bilo. No, ne možete od nas očekivat da vi vjerujemo. Tek ste se izpilili, i jedni i drugi. Treba tu vremena. Arbanasima, pak vjerujemo, jer oni su dokazali svoju privrženost Crnoj Gori.

Poslednja izmena:
Ajde, saberi se. Pa, onda lijepo pročitaj što napisah.
Generalno, vaši predci jesu bili kolaboracionisti, sluge okupatora, a potom i gospodari pravoslavnome svijetu.
Kad su Crnogorci krenuli u oslobađanje Nikšića, predpostavljam da su muslimani mirno śeđeli doma, spremajuć baklave oslobodiocima? Nijesu? Logično. Borili su se na strani Turske. Logično bi bilo i da su ih Crnogorci sve pobili, tako se onda ratovalo. Ali, nijesu. Svak je poslije predaje grada moga otist đe želi, a moga je i ostat. Kako rekoh, brojni su i ostali. Živi, zdravi i veseli.
1913. Plav i Gusinje također su freško oslobođeni od turske vojske čiji ste vi značajan, a možebit i jedini dio bili. Pa, opet, iako su se lokalni pravoslavci željeli svetit (s razlogom ili ne) crnogorski su oficijeri poslije početnoga nesnalaženja (kako obuzdat dojučerašnje robove?) uzeli u zaštitu preostale muhamedance. Prije toga su tražili od kralja Nikole da im da instrukcije kako da se postave glede toga problema, a kralj im je odgovorio kratko: Postupite onako kako vi vaša oficirska čast nalaže.
Zločin u Šahoviće izveli su predci današnjijeh Srba iz Crne Gore, pod patronatom srbskijeh okupacionijeh vlasti.
Četnici su također Srbi te nas u njine zločine ne petljajte. Bilo 42. bilo 92.
Ali, red je ođe spomenut i pod tepih gurani fakat: 41. su crnogorski partizani napali Pljevlja u pokušaju da ih oslobode. Napad je završen katastrofom, a jedan od uzroka tome je i "nesebična" pomoć pljevaljskijeh muslimana talijanskoj vojsci. Sudionici te pogibije pričali su kako nije bilo muslimanske kuće iz koje na njih nije pucano, a zabilježeno je i da su muslimanske žene sipale vrelu vodu s prozora na borce dok su pokušavali prodrijet do centra varoši.
S toga bi tebe bolje bilo šućet.
Mi danas razumijemo da su Muslimani oni koji se odriču takovoga odnosa naroda islamske vjere prema državi Crnoj Gori i to cijenimo. Za vas Bošnjake, baš ka i za crnogorske Srbe čoek ne može bit siguran, što gođ da rečete. Mala vi je Crna Gora, treba vi veće "jato", pa sretno vi bilo. No, ne možete od nas očekivat da vi vjerujemo. Tek ste se izpilili, i jedni i drugi. Treba tu vremena. Arbanasima, pak vjerujemo, jer oni su dokazali svoju privrženost Crnoj Gori.

Kazes za Sahovice da su zlocin pocinili ''Srbi'' iz Crne Gore... Hm demantujes sam sebe... pa zar vi i ove srbe iz CG ne smatrate svojim ogrankom ko sto si i sam prizno da ste jedni drugima braca,ujaci,stricevi.... :think:
Dokaz da demantujes sam sebe je sto si dvolican i krojis ono sto ti odgovara, naprotiv, oni razbojnici sto su pocinili ono u Sahovicima deklarisali su se Crnogorcima u tom vremenu ali i najvecim Srbima... znali su Gorski Vijenac napamet bolje nego Bibliju a ko je pisao GV osim vas licno Njegos koga svojatate i jedni i drugi... po Njegosu svi ste vi Crnogorci izabrano srpsko pleme.

Dokaz da iskrivljujes cinjenice je i ovo sto si spomenuo Pljevlju kako su navodno Bosnjaci odnosno Pljevaljski muslimani bili italijanski kolaboratori... pa covjece vas Pavle Djurisic bio je italijanski kolaborator,sluga fasisticka i odlicni saradnik okupatora.

Nisi mi odgovorio za Pavla Djurisica iz staronahijske Ljesanske nahije. Jel i njega smatras Srbinom kako bi samo ocistio sebe.

Poslednja izmena:
Kazes za Sahovice da su zlocin pocinili ''srbi'' iz Crne Gore... Hm demantujes sam sebe... pa zar vi i ove srbe iz CG ne smatrate svojim i zovete ih posrbicama :think:
Dokaz da demantujes sam sebe je sto si dvolican i krojis ono sto ti odgovara, naprootiv, oni razbojnici sto su pocinili ono u Sahovicima deklarisali su se Crnogorcima u tom vremenu ali i najvecim srbima... znali su Gorski Vijenac napamet bolje nego Bibliju a ko je pisao GV osim vas licno Njegos koga svojatate i jedni i drugi... po Njegosu svi ste vi Crnogorci izabrano srpsko pleme.

Dokaz da iskrivljujes cinjenice je i ovo sto si spomenuo Pljevlju kako su navodno Bosnjaci odnosno Pljevaljski muslimani bili italijanski kolaboratori... pa covjece vas Pavle Djurisic bio je italijanski kolaborator i sluga fasisticka i saradnik okupatora.

Nisi mi odgovorio za Pavla Djurisica iz staronahijske Ljesanske nahije. Jel i njega smatras Srbinom kako bi samo ocistio sebe.
Loša ti je argumentacija. Ako za tebe rečem e si poturica, misliš da te tijem prisvajam?
To što je neko zna Gorski vijenac (ako tu uobšte ima istine) ili se naziva Crnogorcem nema nikakovo značenje, jer lažni Srbi neće se odreć crnogorskoga imena, samo mu umjesto nacionalnoga daju teritorijalno značenje. S toga sad Srbi (u Srbiju) kukaju na nas Crnogorce, a zapravo ih to njini (lažni) Srbi iz Crne Gore muštraju. Njegoš je moga sebe (a nije!) trpat u Srbe, ali moje predke nije. Njima Srbija nije trebala, nijesu se bojali nikoga i nijesu kukali što ih malo ima, ka što je Njegoš kuka. S toga se lako i primio mantre "Srbi svi i svuda".
Što se tiče pljevaljskijeh muslimana, lično sam sluša sudionike te bitke i to ne možete demantovat.
Ako ja sebe smatram Crnogorcem koji nema srbske krvi, a Đurišić i slični sebe smatraju Velikim Srbinom, što bi mene (i mene slične) grizla savjest radi njinijeh zločina? Nije ih činjeo u ime Crne Gore. već u ime Srbije, pa to viđite s njima. Tebe grize savjest radi Fikreta Abdića? Ili kojega Srbina radi Jovana Divjaka?
Da skratim: Mi, Crnogorci ne bojimo se nikoga, ali poštujemo svakoga. Lažni Srbi iz Crne Gore boje se svega što nije (srbski) pravoslavno i očajniki mrze. To nas dijeli iako smo počesto i braća rođena. Dovoljno da (ne)djela jednijeh ne možeš pripisivat drugijema.

Poslednja izmena:
Odgovorio sam, samo se ti činiš nevješt.
Ja i Pavle Đurišić smo pripadnici dvije različite nacije. I nema se što dodat.

Stani malo, zar ne rece kako su vam ovi Srbi iz Crne Gore braca po krvi,ujaci,stricevi,kumovi... sam si to izgovorio i sam sebe sada demantujes. Ali naravno u cilju glorifikacije Crnogoraca tebi to ne ide u prilog da se dovode u pitanje oni pocinjeni zlocini od tadasnjeg jednog te istog korpusa nad tzv bracom crnogorcima islamske vjere.

Stani malo, zar ne rece kako su vam ovi Srbi iz Crne Gore braca po krvi,ujaci,stricevi,kumovi... sam si to izgovorio i sam sebe sada demantujes. Ali naravno u cilju glorifikacije Crnogoraca tebi to ne ide u prilog da se dovode u pitanje oni pocinjeni zlocini od tadasnjeg jednog te istog korpusa nad tzv bracom crnogorcima islamske vjere.
Tebe treba crtat, što li? Ili voliš krojit neke turske krojeve?
Moga je Đurišić bit i moj rođeni đed, ali on je sebe smatra Srbinom i sve zločine činio u ime srbstva, dakle ne u moje ime te ne znam što me uobšte s njim povezuješ?
On se mene odreka samijem tijem zločinjenjem i ja se nemam što oko njega trsit. Da je što činjeo u ime Crne Gore, makar se ja s tijem ne složio, onda bi me moga prozivat.
Ovako - pogrešna ti je adresa.

Tebe treba crtat, što li? Ili voliš krojit neke turske krojeve?
Moga je Đurišić bit i moj rođeni đed, ali on je sebe smatra Srbinom i sve zločine činio u ime srbstva, dakle ne u moje ime te ne znam što me uobšte s njim povezuješ?
On se mene odreka samijem tijem zločinjenjem i ja se nemam što oko njega trsit. Da je što činjeo u ime Crne Gore, makar se ja s tijem ne složio, onda bi me moga prozivat.
Ovako - pogrešna ti je adresa.

Pa upravo je u tome kvaka, da muslimani u CG ne mogu biti po nacionalnosti ''Muslimani'' ili Crnogorci islamske vjere. Koji to narod sebe ubija i ratuje sa samim sobom...toga nema, sta to znaci? Znaci da su Bosnjaci drugaciji etnos od vas.
I nisu Bosnjaci (Muslimani) u Crnoj Gori bas u tolikoj krvnoj vezi sa vama pravoslavnima ko sto ti pricas,posebno ne Bosnjaci na severu jer je poznato koliko se porodica iz Bosne nakon Berlinskog kongresa 1878 uputilo ka Sandzaku, oba dijela Sandzaka i koliko se familijarnih veza formiralo tokom visevjekovnog Bosanskog vilajeta koji se pruzao duboko na teritorije danasnje Srbije i Crne Gore.

P.S. procitaj djela vasih akademika Milana Vasica i Djurdjeva o etnogezi Crnogoraca i vidjeces koliko crnogorskih plemena potice iz Bosne.

Poslednja izmena:

Back