I Madjarska se okrece Rusiji i Kini

Потраје ли ова економска криза на Западу по старом добром обичају Румуни, Бугари и Мађари ће окренути плочу.:mrgreen:

Не знам за Рузмуне и Мађаре али знам да ј Бојко (Борисов) дао западу часну реч да неће водити превртљиву политику а његова реч је ко кремен камен. :mrgreen:

Не знам за Рузмуне и Мађаре али знам да ј Бојко (Борисов) дао западу часну реч да неће водити превртљиву политику а његова реч је ко кремен камен. :mrgreen:

image.jpg
photo_verybig_122139.jpg

Nema veze sto nisi bio. I da si bio ne bi mnogo video, jer sve deluje umiveno i lepo - narocito u Budimpesti, ali kad se kreces recimo prema slovackoj granici vidis da je to sve zaprlozilo.

Za taj sjaj se Madjarska zaduzila skoro pa kao Grcka, s tim sto prosecan covek u Madjarskoj nista nije dobio od tih pustih milijardi.
Doduse i dobra infrastruktura ipak je nesto.

Meni nije jasno kako su ti silni krediti davanti tako bez ikakvog pokrica, a naravno svako je alav,pa i Madjarska, a sada ne znaju kuda ce i
kako ce. Ista ce se stvar dogoditi i sa Hrvatskom , mozda i pre nego sto udje u EU.

Cesto se zapitam kako je to moguce da Srbe uvek vode neki degeni, maloumnici i izdajnici.
Dok je Amerika bila u usponu a Rusija na dnu, Srbi su se uzdali u Ruse s'tim da su podrzavali Rusku opoziciju a ne vlast :dash: ... neverovatno koliki moron covek mora da bude za tako nesto.
Onda dolazi vreme uzdizanja Rusije, a tada se Srbija okrece Americi koja ju je u medjuvremenu bombardovala i otela joj deo teritorije.
Danas se gura u Uniju u kojoj sve zemlje prvenstveno gledaju svoj interes, a Srbija u startu radi protiv same sebe nebi li postala clanica po svaku cenu, cak i na svoju stetu.
Rastuca trzista Azije i Afrike koji su nekad bili trgovinski partneri bivse drzave necu ni da spominjem, jer se ocigledno radi o moronima koji danas nisu sposobni ni za sta slozenije od jaffa keksa, bambi plazme, ajvara i rakije.
Boze sacuvaj, tu se jednostavno ne zna ko je ludji, narod ili vlast.

“Suverenitet Mađarske u pitanju“
Izvor: Tanjug, SEEbiz

Budimpešta -- Mađarska je suočena s ozbiljnom opasnošću zbog rizika povezanih s dužničkom krizom u evrozoni, kaže predsednik vlade Mađarske Viktor Orban.

"Mađarska se u prošla tri meseca našla u ozbiljno opasnoj situaciji. Kriza u evrozoni predstavlja direktnu i neposrednu pretnju za Mađarsku", kazao je Orban.

Orban je istakao da se Mađari moraju pripremiti za tešku jesen, budući da je zemlja suočena s izborom između onog što je nazvao nazadovanjem po uzoru na Grčku i napredovanja putem ekonomskih planova koji su pokrenuti pre više od godinu dana.

"Želim li da budem iskren prema Vama i istovremeno da izbegnem preteranu patetiku, moram reći da je na kocki mađarski suverenitet", naglasio je mađarski premijer.

"Naš cilj ostaje da smanjimo državni dug i budžetski deficit i da u narednih 10 godina otvorimo milion radnih mesta, a da bismo to postigli moramo promeniti i ideologiju o blokovskoj podeli sveta. To znači da naš političko-vojni savez sa SAD ili Nemačkom ne isključuje mogućnost privredne saradnje s Kinom, Rusijom i državama trećeg sveta koje su u usponu", zaključio je Orban.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2011&mm=08&dd=29&nav_id=538217

GLUPI SRBI, GLUPI SRBI... :dash::dash::dash:
GOVRENO JE O TOME OVDE NA STOTINE PUTA ALI NE VREDI?...
JOSH JEDNOM PONAVLJAM:
OSTAVITE SE NEMACHKE I EU-a, OSTAVITE SE SAD-a, neka brinu svoje brige. Ne razmishljajte previshe o tome shta vam govore i preporuchuju ljudi iz bogatih zemalja i okrenite se siromashnijima od nas jer samo tako Srbija moze ostvariti ekonosmki prospeitet i visak vrednosti u dzepu svojih gradjana.
Sa prljavima se MORA BITI PRLJAV I DRZAK, a ako Tadic to nije u stanju NEKA SE POVUCHE SA VLASTI!!!!. NIKOLIC SE VEC ODAVNO POKAZAO KAO LOSH LIDER a u njegovu stranku se nakon raspada SRS-a preshaltovalo POLA OLOSHI SRBIJE.
DIREKTNA DEMOKRATIJA, BEZ POLITICHKIH PARTIJA, UZ IZBOR NA POTPIS, POLITICHARI SE TOGA BOJE I ZATO JEDINO TO NE SMEJU DA PARAFRAZIRAJU U MEDIJIMA , JER ZNAJU DA JE TO JEDINO I NAJBOLJE RESHENJE ZA IZLAZ IZ OVIH ZABOKRECINA I OVE KRIZE U KOJU SU NAS ONI I NJIHOVI POLITICHKI PRETHODNICI UVALILIznace dobro svi oni o chemu govorim ovde....:rtfm:

Cesto se zapitam kako je to moguce da Srbe uvek vode neki degeni, maloumnici i izdajnici.
Dok je Amerika bila u usponu a Rusija na dnu, Srbi su se uzdali u Ruse s'tim da su podrzavali Rusku opoziciju a ne vlast :dash: ... neverovatno koliki moron covek mora da bude za tako nesto.
Onda dolazi vreme uzdizanja Rusije, a tada se Srbija okrece Americi koja ju je u medjuvremenu bombardovala i otela joj deo teritorije.
Danas se gura u Uniju u kojoj sve zemlje prvenstveno gledaju svoj interes, a Srbija u startu radi protiv same sebe nebi li postala clanica po svaku cenu, cak i na svoju stetu.
Rastuca trzista Azije i Afrike koji su nekad bili trgovinski partneri bivse drzave necu ni da spominjem, jer se ocigledno radi o moronima koji danas nisu sposobni ni za sta slozenije od jaffa keksa, bambi plazme, ajvara i rakije.
Boze sacuvaj, tu se jednostavno ne zna ko je ludji, narod ili vlast.

POLA FORUMA O TOME GOVORI OVDE EVO VEC GODINU I VISE DANA, ALI :dash::dash::dash:
OSTAVITE SE NEMACHKE I EU:rtfm: I OKRENITE ONIMA SA KOJIMA SMO BILI SAVEZNICI EVO VEC 20 GODINA.:rtfm:

Za taj sjaj se Madjarska zaduzila skoro pa kao Grcka, s tim sto prosecan covek u Madjarskoj nista nije dobio od tih pustih milijardi.
Doduse i dobra infrastruktura ipak je nesto.
Meni nije jasno kako su ti silni krediti davanti tako bez ikakvog pokrica, a naravno svako je alav,pa i Madjarska, a sada ne znaju kuda ce i
kako ce. Ista ce se stvar dogoditi i sa Hrvatskom , mozda i pre nego sto udje u EU.
Mađarska je imala dobru infrastrukturu i pre sloma socijalizma, verovatno najbolju od zemalja VU.
Loše je da je veoma razgranata i velika mađarska prehrambena industrija gotovo potpuno ugašena i na rafovima u tržnim centrima su gotovo iskljičivo prehrambeni proizvodi iz zapadnoevropskih zemalja.

Madjarska je uz Sloveniju i Cesku najrazvijenija zemlja istocne Evrope, sa pristojnim standardom zivota.

Ja imam neke druge podatke,a to bi bila Slovacka.
Razvijenost, a narocito ta"najrazvijenost" ne mora obavezno da ime veze sa recimo penzijama, a koje su,pretpostavljam
u Madjarskoj slicne kao i u Slovackoj ( prosek 300-400 evra).

I Slovenija i Ceska su prezaduzene. Samo uzimaju lovu,blistaju,nista ne proizvode,za razliku od Slovacke,zaduzuju se,
i ponavljam, mali covek nikakve vajde od toga svega nema, ali ,kako vidimo, a ti potvrdjujes, statistike kazu drugacije.

Kada je pravljen taj cuveni paket za "spasavanje" Grcke, trebalo je da i Slovaci uture neku milijardu,ali su
oni to sa "indignacijom" odbili, rekavsi da prosecan penzioner U Slovackoj ima 300 evra penziju, a u Grckoj 3x vise,
pa ne vide bas razlog zasto bi finasirali grcke penzionere.

Mađarska je imala dobru infrastrukturu i pre sloma socijalizma, verovatno najbolju od zemalja VU.
Loše je da je veoma razgranata i velika mađarska prehrambena industrija gotovo potpuno ugašena i na rafovima u tržnim centrima su gotovo iskljičivo prehrambeni proizvodi iz zapadnoevropskih zemalja.

Ti ocigledno nikada nisi bio u Madjarskoj, narocito ne u vreme kada su bili s ruske strane gvozdene zavese.
Da jesi , ne bi pricao o dobroj infrastrukturi.

Ja imam neke druge podatke,a to bi bila Slovacka.
Razvijenost, a narocito ta"najrazvijenost" ne mora obavezno da ime veze sa recimo penzijama, a koje su,pretpostavljam
u Madjarskoj slicne kao i u Slovackoj ( prosek 300-400 evra).

I Slovenija i Ceska su prezaduzene. Samo uzimaju lovu,blistaju,nista ne proizvode,za razliku od Slovacke,zaduzuju se,
i ponavljam, mali covek nikakve vajde od toga svega nema, ali ,kako vidimo, a ti potvrdjujes, statistike kazu drugacije.
.

Ni Slovenija ni Ceska ne spadaju u visoko zaduzene zemlje. I reci da recimo Ceska nista ne proizvodi je da prostis, nevidjena glupost.
I da mali covek itekako ima vajde, jer jedan Ceh za svoju platu moze da kupi skoro sve kao jedan Austrijanac.

Ti ocigledno nikada nisi bio u Madjarskoj, narocito ne u vreme kada su bili s ruske strane gvozdene zavese.
Da jesi , ne bi pricao o dobroj infrastrukturi.
Био сам у Мађарској n пута.
Цео пут од Хоргоша( на Мађарском Рошке) па до аустријске границе(прелаз са мађарске стране Мошонмађорвар) био је или полуаутопут (од Ју границе до Будимпеште,као БГ-НС) или Аутопут (Будимпешта, Аустрија), једино је лоше било што се морало ићи кроз Будимпешту, јер није постојала обилазница.
Добро одржавани и редовно широки путави првог реда били су ка већим мађарским градовима(Дебрецин, Ђер, Мишколц...).

Био сам у Мађарској n пута.
Цео пут од Хоргоша( на Мађарском Рошке) па до аустријске границе(прелаз са мађарске стране Мошонмађорвар) био је или полуаутопут (од Ју границе до Будимпеште,као БГ-НС) или Аутопут (Будимпешта, Аустрија), једино је лоше било што се морало ићи кроз Будимпешту, јер није постојала обилазница.
Добро одржавани и редовно широки путави првог реда били су ка већим мађарским градовима(Дебрецин, Ђер, Мишколц...).

Cuj,oladi bre od mene jer sam u toj Madjarskoj dozivljavala najstrasnije stvari a sve cekajuci na granicama 8 sati sa nekakvom carinom i policijom
koja mi je govorila "nadrndani pogled moj,ima da te zvekne". Kakvi bre putevi kakvi bakraci.

Strava,jos gora nego u Rumuniji.

Ni Slovenija ni Ceska ne spadaju u visoko zaduzene zemlje. I reci da recimo Ceska nista ne proizvodi je da prostis, nevidjena glupost.
I da mali covek itekako ima vajde, jer jedan Ceh za svoju platu moze da kupi skoro sve kao jedan Austrijanac.

A koji ti proizvod kupujes , a koji je proizveden u Ceskoj?
Banane,kompjutere,automobile( vlasnik je VW),odecu,obucu,neke lekove,magnetne rezonance?

Treba pogledati kupovnu moc ljudi,Cesi su ocajni jer kao i svuda i uvek , sudbina malog coveka je najtragicnija.

Cuj,oladi bre od mene jer sam u toj Madjarskoj dozivljavala najstrasnije stvari a sve cekajuci na granicama 8 sati sa nekakvom carinom i policijom
koja mi je govorila "nadrndani pogled moj,ima da te zvekne". Kakvi bre putevi kakvi bakraci.

Strava,jos gora nego u Rumuniji.

Pa to su onda neka tvoja licna iskustva, mogu i ja da imam lose iskustvo u Norveskoj pa to ne znaci da je u Norveskoj lose zivi.

Inace Madjari imaju tu odredjenu dozu kompleksa premaa ex-jugoslovenima, razlozi su i vise nego ociti.

Back