jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
Nobelovac kaza...Život nije nastao spontano.
"Spontana generacija zivih organizama je nemoguca. Medjutim, mi smo ovde - ja verujem, kao rezultat spontane generacije."
Da li ti kao nobelovac...veruješ u to...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nobelovac kaza...Život nije nastao spontano.
A da...specifični uslovi su doprineli da ovo...ne važi...Govori mi da su nastanku zivota doprineli specificni uslovi koji su omogucili da nastanu osnovna jedinjenja........
Život nije nastao spontano.
Mislim da se ovo odnosi na duhovnu borbu protiv greha. Protiv tela koje mu tezi zeleci da vrsi tzv. zlu volju.I ovde mi nešto nije najasnije...Da li ovo...ako li Duhom dela telesna umrtvljujete živećete...znači da će biti u ...preobraženom telu...Ako znači, zašto je onda ono da vole otići od tela...
A šta li bi tek bilo da dinosaurusi nisu počeli da lete. Pardon da od dinosaurusa nisu nastale ptice...Sva sreća je u tome, da ipak od dinosaurusa nastadoše ptice, koje su počele da tamane komarce. A da nije bilo toga, danas bi komarci bili nešto kao...leteći dinosaurusi...Ovako na brzinu i bez mnogo trazenja. Komarci su vrsta insekata koja je verovatno nastala posle pojave sisara. Nisu svi insekti nastali odjedared.

A da...Ovo...sugerišu...i...smatra se...baš je onako... naučna terminologija...Za par sekundi.
Упркос тога што фолисили старији од креде нису пронађени, недавне студије сугеришу да је до најраније дивергенције комараца између лоза из којих су формирани Anophelinae и Culicinae дошло пре 226 милиона година.[14] Сматра се да су се Anopheles врсте старог и новог света накнадно раздвојиле пре око 95 милиона година.[15]"
I baš briga žabu ako je ujede komarac...Utvrdjeno je da su žabe otpoorne na ujed komarca jer luče neki sekret koji ih štiti od ujeda komaraca.Dobro, nisam znao da ima vrsta kojima su i žabe drage.
Shvatljivo mi je to...duhovna borba protiv greha. Nije mi najasnije ...duhovna borba protiv tela koje bi da vrši zlu volju...Teško da telo kao nešto materijalno, može samo po sebi činiti kako dobro tako i zlo. Nemam pojma, grešim li...Mislim da se ovo odnosi na duhovnu borbu protiv greha. Protiv tela koje mu tezi zeleci da vrsi tzv. zlu volju.
Nekako mislim da mogučnost postojanja Tvorca ne isključuje TE, sama po sebi, već da to čine fanatični sledbenici TE.Zbog čega uopšte evolucija isključuje mogućnost da postoji Tvorac?
Христос није по природи човек.nekako mi nije najasnije šta znači...preobraženo telo...a od kojeg Pavle i njegovi, mnogo vole da odu...
A to tim više u vezi sa sledećim...
Ovde je Logos postao telo...od mesa i krvi...I kakva li je razlika izmedju Iisusovog tela i Pavlovog tela...Pavlovo je preobrbaženo a Isusovo...
Да ли ти је сада јаснија разлика између soma i sarks ? Не требамо да живимо са телесним жељама да би тело нама управљало. У том случају се користи један израз. А ако говоримо о односу Светог Духа и тела, користи се други израз за тело.U pravu si. Nailazio sam na ovu razliku citajuci Grcki tekst ali sam nekako u glavi imao na umu da sarka, sarkikos, oznacava, na neki nacin, gresno telo. To jest staroga coveka.
Rim.8.
13. Јер ако живите по тијелу, помријећете; ако ли Духом дјела тјелесна умртвљујете, живјећете.
13 εἰ γὰρ κατὰ σάρκα ζῆτε, μέλλετε ἀποθνήσκειν· εἰ δὲ Πνεύματι τὰς πράξεις τοῦ σώματος θανοῦτε, ζήσεσθε.
Naravno da telo samo po sebi nema neku zasebnu volju. Sveti oci, definisuci slobodnu volju koju covek ima, dele je na "zlu" tj. onu koja naginje ka zlu, i na "dobru". Zla covekova volja je ona koja bi da u svemu ugadja telu dok dobra bi da pokori telo duhu.Shvatljivo mi je to...duhovna borba protiv greha. Nije mi najasnije ...duhovna borba protiv tela koje bi da vrši zlu volju...Teško da telo kao nešto materijalno, može samo po sebi činiti kako dobro tako i zlo. Nemam pojma, grešim li...
Naravno, auto-destruktivci.Nekako mislim da mogučnost postojanja Tvorca ne isključuje TE, sama po sebi, već da to čine fanatični sledbenici TE.
Pa nije to nikakav izgovor već je činjenicaq. Evolucione promene su veoma spore.A pa uvek ima neki takav izgovor...
Ali striktno naučna metodologija ne priznaje i ne dozvoljava kao tačno bilo šta što nije praktično posmatrano a u ovom slučaju to ne važi , napravljen je veliki presedan, samo da bi se na svaki način, Tvorac pretvorio u "kozarsku priču".
U pravu si, ali kada ovde govorimo "spontano" mislimo bez uticaja Tvorca. Tvorac je kamen spoticanja na relaciji jerohinac-stnco,Život nije nastao spontano. Mnoge stvari nikad se ne dešavaju same od sebe (spontano) ali uz spoljni uticaj ili specijalne uslove........ recimo mnoge elementarne čestice su dobijene tek kad spičiš proton i antiproton ili elektron i pozitron..
Sad da izmišljamo i "kozarske" dokaze?Pa nije to nikakav izgovor već je činjenicaq. Evolucione promene su veoma spore.
A čuj, šta da ti kažem. Ako nisi u stanju, zbog opsednutosti Tvorcem (ako si opsednut) koji i jeste kozarska priča (vidiš bez znaka navoda), da prihvatiš paleontološke dokaze, dokaze uporedne anatomije, genetske dokaze..i ostale dokaze za TE, onda je stvarno besmisleno da diskutujemo, utoliko pre, što je sasvim jasna naučna činjenica da je taj Tvorac samo jedna (ne)obična ljudska izmišljotina.
Ti jeroh nisi skapirao, iako sam ti mnogo puta ponovio i ukazao na kontradiktornost papine izjave. Od sada ću da reckam koliko puta treba da ti ponovim jednostavnu stvar da bi je razumeo. Evo još jednom: ako je papa priznao TE onda čoveka nije stvorio Bog, i kako ti to nije jasno, a ako je u pravu da je čoveka stvorio Bog, onda se po(p)išao na svoje priznanje TE. Evo ovaj put ću i da ti to malo plastičnije dokumentujem, što će biti i odgovor na tvoje donje pitanje.Zar i jedno i drugo ne kaza Papa i to u jednoj rečenici...A da, sada sam skapirao...Papa se spetljao pa protivrečio samom sebi...
Pokušaj shvatiti Papino kazivanje...
Evolucija nije nespojiva sa teorijom o postanju, već se nadovezuje na nju, jer je prvo bilo potrebno da bog stvori čoveka da bi mogao da se razvija - rekao je papa.
I kako je nastao čovek ...
Auuuuuuu...ovo nisam znao...Papa je svoju izjavu...Evolucija nije nespojiva sa teorijom o postanju, već se nadovezuje na nju, jer je prvo bilo potrebno da bog stvori čoveka da bi mogao da se razvija - rekao je papa.
Namenio ...nama neznalicama...stAnco, stAnco...šta to napisa čoveće...
Ne postoje kozarski dokazi, to su bila kozarska izmišljanja od pre nekoliko hiljada godina, a dokaze ćeš naći u ozbiljnoj savremenoj literaturi, ako si zainteresovan, a sve mi se čini da nisi. Pa neka ti bude.Sad da izmišljamo i "kozarske" dokaze?
Rekao sam već šta je problem. U pitanju je hipoteza i još uvek nema egzaktnu i neoborivu potvrdu. Sve se nešto ispodešavalo pre 60mil godina i od tada cvrc. Samo žabe krekeću od onda...
Nemam nikakav problem sa bilo kakvom naučnom i dokazanom teorijom.
Ali zašto ti sebe i sve oko sebe unapred odbacuješ kao nešto slučajno i nebitno pre vremena, to je tvoje.
Morao bi malo jeroh da bolje razmotriš drugi deo rečenice pomenutog nobelovca. I da znaš, ako su život doneli mali zeleni, onda pitanje ostaje isto-kako je tamo nastao.Ja ne mogu kao nobelovac i ti uz njega, da verujem u ovo...
"Spontana generacija zivih organizama je nemoguca. Medjutim, mi smo ovde - ja verujem, kao rezultat spontane generacije."
A kako je nastao život... Verovati u nemoguće, kako kaza nobelovac... Ili verovati u Boga a što je po tebi nemoguće...Ili su ga pak na zemlju doneli oni mali zeleni...
I tako čike već decenijama to pokušavaju, pa će posle tih čika neke mladje čike to da nastave i tako...Uvek će biti ono...da pokušavaju. A da, te čike u to veruju jer u suprotnom...ne bi pokušavali...
Jesam bio zainteresovan i zato ovo rekoh što izrekoh.Ne postoje kozarski dokazi, to su bila kozarska izmišljanja od pre nekoliko hiljada godina, a dokaze ćeš naći u ozbiljnoj savremenoj literaturi, ako si zainteresovan, a sve mi se čini da nisi. Pa neka ti bude.

Kakve veze ima koliko ima knjiga. O pa vidi, ti si obe pročitao i detaljno proučio.'Religion is capable of driving people to such dangerous folly that faith seems to me to qualify as a kind of mental illness
Ne smatram ja, to smatraju autori evolucije, i to nisu puke priče već pružaju i dokaze. Proveri.Jesam bio zainteresovan i zato ovo rekoh što izrekoh.
Ti nekako smatraš da evolucija može da teče samo bez tvorca.
Recimo, pomenuti primer, da je kuća u kojoj obitavaš rezultat slučaja jer je njen razvoj bio evolutivni.
Od pećine pre 10000 godina do nebodera je bio dug put, dok su se uopšte stekli uslovi za neboder. Mnogo eksperimentisanja. Ili ti se kuća možda sama izgradila?
Zbog toga ideja o tvorcu nije apsurd jer ne pričamo o duhu iz lampe nego stvaranju u prostoru koje nužno uključuje i vreme.
A s obzirom da se stvaralo svesno biće od primordijsalne kaše, nije čudno ako je razvoj spor. I kozarske bajke pominju nekih 7 dana a hinduizam navodi cifru sa toliko nula da se 2min izgovara.

Dobro si ovo primetio, iako dan, dakle ono što mi danas zovemo dan, nije mogao da postoji pre stvaranja Sunca. A zapadni teolozi su pokušali sa Teorijom konkordizma po kojoj Šestodnev ne treba shvatiti bukvalno- dakle dan nije 24 h, ali je i ta teorija odbačena, i posle još nekih drugih teorija nastaje Finalistička, koja elegantno izbegava sukob biblijskog stvaranja i nauke.a koliko je trajao dan po bibliji pre stvaranja sunca?
ako se bukvalno tumači i kao što david kaže jedan božiji dan je naših hiljadu godina. znači opet imamo meru (merimo po suncu). sunce je stvoreno četvrtog dana. šta ćemo sa ta četiri dana?
pitanje je za bukvaliste
Ok, spali kuću...Možda će nova da ti evoluira na istom mestu.![]()