- Poruka
- 78.393
Bolje vam je da igrate šah
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo jeroh, nisi daleko otišao, a opet si odvalio jednu budalaštinu.Naučni smisao...u vezi sa čim...tumačenjem Biblije...I gle, upravo provalih...i tumačenje Biblije ide iz, gle čuda...mozga. A da...i nema tumačenja Biblije, izvan mozga.Moraće Grafman da otkrije i Božiju tačku za ...tumačenje Biblije...
I reci mi nauke ti tvoje, šta kaže nauka u vezi sa tumačenjem i shvatanjem Biblije...
Pa šta?
Nemoj jeroh da se više blamiraš, bre. Pročitaj neku dobru knjigu o TE, a ne da gubiš vreme proučavajući BiblijuI tako je Davkins majmunicu Lusi proglasio ženom od koje svi potičemo...A da li ti je poznato da je tvoja nauka pronašla neku ...prabaku od Lusi....
Znam, znam, i sve se uklapa u tvoju izjavu o tvom skromnom znanju iz nauke. Da malo bolje poznaješ nauku znao bi da mrtav čovek ne može da vaskrsne. I nemoj mi sada pričati priču o tome da je Isus Bog, pa može sve. To ostavi za JS-keNisam vernik. Ne verujem u Boga. Medjutim, to mi ne daje za pravo, da tvrdim da Isus nije vaskrsao pa se vazneo i da sedi sa desne strane Oca.
Marko 16:19... ''A Gospod, pošto im izgovori, uze se na nebo, i sede Bogu s desne strane.''
Psalam 110:1...''Reče Gospod Gospodu mom: Sedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje Tvoje za podnožje nogama Tvojim.''
Evo čime se ti baviš.Zaboravio si ono u nastavku. Evo kako si rekao...
Daj mi konkretne dokaze sa kojima je nauka racionalno objasnila da Bog nije Tvorac ničega...
Pa hajde objasni mi šta je to "neuzrokovan uzrok svih uzroka"?Pogrešno u startu. Trebao li bi ovako...neuzrokovan uzrok svih uzroka...A to nije ono...ništa
A to...neuzrokovan uzrok svih uzroka...čovekov mozak ne može ni da zamisli a kamo li u mašti da stvori...
Bolje vam je da igrate šah
I kod indijanaca isti slučajKod nas su Dodole trebale da umilostive Tvorca da daa kišu........
Svaki dan sam dežuran, plaćeno mi
Ma kako mogu ja da igram šah sa jerohom jer je on maher za sve.
Dobro je da si se javio, sada znam koji od vas trojice dežura večeras.![]()
I ko zna još kod koga.I kod indijanaca isti slučaj
Svaki dan sam dežuran, plaćeno mi
.Tapkamo ga dok ne padne na kolena, a posle ćemo tebe
Pa nisi svaki dan na ovoj temi. Nekada je Slavko, nekada jušna pruga a nekada ti. I uvek tapkate jeroha "nevernika", na moj račun, takođe nevernika.
Sada slobodno možeš da odeš jer ja napuštam "kancelariju"
Nije ti ovo dobro, bog se predstavio u hrišćanstvu kao trojica, zato kaže da je sve stvorio otac kroz sina u svetom duhu a oni su jedno. Kao sunce, sunce bez svetlosti i zraka nije sunce, sunčeva svetlost bez sunca nije sunčeva svetlost, sunčev zrak bez svetlosti nije zrak. Sunce kao izvor svetlosti i zraka koji te miluje po licuA evo jeroh i tebi nešto da tumačiš:
"Napraviću čoveka i ženu
sa originalnim grehom. Onda ću
oploditi ženu sa samim sobom kao
njenim detetom, tako da mogu da se rodim.
Kad budem bio živ, ubiću se za žrtvu samom sebi
da bi spasio tebe od greha na koji sam te
originalno osudio."
Ma nije ovo moje. Prepisao sam.Nije ti ovo dobro, bog se predstavio u hrišćanstvu kao trojica, zato kaže da je sve stvorio otac kroz sina u svetom duhu a oni su jedno. Kao sunce, sunce bez svetlosti i zraka nije sunce, sunčeva svetlost bez sunca nije sunčeva svetlost, sunčev zrak bez svetlosti nije zrak. Sunce kao izvor svetlosti i zraka koji te miluje po licutri komponente a jedno.
Gledaj malo duhovnim očima.![]()
Većina tako shvata tročnost boga "sam sebe oplodio pa se rodio..." a ja sam ti na primeru sunca dao objašnjenje kako tu tročnost vidim. Ali pošto niko ni tebi ni meni nije dao komentar izgleda da grešimo obojica ili nemaju stav o tome.Ma nije ovo moje. Prepisao sam.
Nego, ja sam uvek za objašnjenja. Ne vidim vezu tvoje priče sa ovim citatom. Može li malo podrobnije za moje neduhovne oči?
Ma niko ovo i ne čita, ne britni. Zato smo obojica u pravu.Većina tako shvata tročnost boga "sam sebe oplodio pa se rodio..." a ja sam ti na primeru sunca dao objašnjenje kako tu tročnost vidim. Ali pošto niko ni tebi ni meni nije dao komentar izgleda da grešimo obojica ili nemaju stav o tome.
Opet sve bukvalno shvataš.Ma niko ovo i ne čita, ne britni. Zato smo obojica u pravu.
Ja samo znam da onaj Mladi sedi sa desne strane onog Starog i to na nebu, bar tako kaže stih koji je jeroh naveo. I nikako mi nije jasno kako su jedno. I jedan i drugi su bogovi, ali na komad su dvoica. A još manje mi je jasno kako to sede na nebu, a ni ono ne postoji, bar ono što mi zovemo nebom-danju plavo a noću crno.
Ja sam vukovac čitam kako je napisano.Opet sve bukvalno shvataš.
U pitanju je božiji tron, nebo je vrh, tron je na vrhu.
I dalje je jedan bog, otac, sin i sveti duh.
Došlo je vreme da se i sin pridruži ocu.
Kad čitam kako ateisti i američki nus proizvodi kako tumače bibliju prićera me![]()
Nije biblija naučna knjiga. Evo ti primer svi hrišćani veruju da postoji neko crno biće koje tera ljude na greh a ja verujem da je to biće metafora za zlo u nama i samo od nas zavisi da li ćemo da ga hranimo ili izgladnjujemo.Ja sam vukovac čitam kako je napisano.
Ma ti to tako tumačiš. Nego kako ti ovo što si napisao usklađuješ sa tvojom tvrdnjom, da je Bog um svugde oko nas?
Pa zar ti svo vreme, ne ukazujem upravo na to. A ti zapeo ono...Božija tačka u mozgu...I ako je Bog centralna "figura" religiozne duhovnosti, onda se to ostvaruje u mozgu. To je suština.
Pa zar ne vidiš da je po Grafmanovoj izjavi mozak evoluirao ...(a drugi u starijim dijelovima mozga koje ljudi dijele s drugim primatima), a ti si ogorčeni protivnik TE.A, da, pa ja sam zaboravio da ti i ne priznaješ Grafmanovo istraživanje.
![]()

Znaš, tvoj Svevišnji ipak nije na nebu, nego kod svih normalnih vernika u mozgu
Da u mozgu a ne u onoj jednoj Grafmanovoj tački u mozgu kao religijskom centru.Nije u redu što navodiš da se duhovnost razvija u mozgu, i izjavljuješ: "O tome, da se to formira u mozgu govorima ja."
Prvo, ovo "Davkins" je veoma infantilno. On je Dokins a u Hrvatskoj Dawkins, a nigde Davkins. To samo govori kako ti nemaš nikakvih realnih argumenata pa ovako izvrćeš ime, iz razloga da nasmeješ ove tvoje istomišljenike koji ovde dežuraju (ne znam koji je danas ovde dežurni) i tapkaju te po ramenu
. Ali ovo ne priliči ozbiljnom čoveku.