I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

"Ne verujem u teološkog boga koji nagrađuje dobro i kažnjava zlo"
Ajnštajn za laku noć!

''Vidim strukturu, ali ne mogu si predočiti tvorca te strukture. Vidim uru, ali ne mogu zamisliti urara. Ljudski um ne može pojmiti četiri dimenzije, pa kako bi onda mogao pojmiti Boga, pred kojim su tisuće godina i tisuće dimenzija kao jedno''
Albert Ajnštajn​

Što se tiče onoga što piše ovaj tvoj drugar Hubert, da to je upućeno vernicima. I to da uramiš da ti bude na videlu.

Nisam imao pojma da je ovo...

’’Verovanje da je život na Zemlji nastao spontano iz nežive materije je jednostavno pitanje vere u strog redukcionizam, i u potpunosti je zasnovan na ideologiji.’’

Hubert P. Yockey
upućeno vernicima.

Kuku me lele da me lele kuku...nije valjda da vernici veruju u nastanak života iz nežive materije...

Javi tom tvom prijatelju Hubertu da kao i ti nema elementarno znanje o funkcionisanju nauke. Ne zaboravi da ga pitaš o kom zaključku se radi.

A da edukovanja radi pročitaš delove njegove knjige...ovde...

''Mi smo na strani nauke uprkos očitim apsurdnostima nekih njenih konstrukcija, uprkos njenom neuspehu da ispuni mnoga od svojih ekstravagantnih obećanja zdravlja i života, uprkos toleranciji koja postoji u naučnim krugovima za neosnovane priče tipa ''jednostavno zato'', - mi smo na njenoj strani zato što imamo obavezu, prethodno preuzetu obavezu privrženosti materijalizmu. To ne znači da nas metodi i institucije nauke nekako sami po sebi teraju da prihvatimo objašnjenja materijalni pojavnog sveta, već naprotiv, da smo prinuđeni da forsiramo našu a priori privrženost materijalnim uzrocima da stvorimo aparat istrage i grupu koncepata koji proizvode materijalna objašnjenja, bez obzira na to koliko su kontra - intuitivna, bez obzira koliko su nerazumljivi neupućenima. Štaviše, taj materijalizam je apsolutan, jer ne možemo dozvoliti uvođenje božanskog. ''
Richard Lewontin
A pre nego što predočiš tvrdnju da ni Ričard nema pojma o nauci, pogledaj malo...ovde...

O bukvalno svemu i svačemu. Od seksa, muško - ženskih odnosa do suštine bića.
A ta druga dimenzija... Najbolje na primeru. OKo TE i nastanka života ima naravno neslaganja ali tamo (na tom forumu) su razumeli osnovne postavke, nisu mlatili neverovatne gluposti kao vi ovde. Potrudili su se makar da pročitaju osnove TE.Jedan deo njih (mlađi) i prihvata TE kao dokazanu. Veru im to nije poljuljalo ni najmanje niti se kosi sa njom. Razlog je jednostavan TE ništa ne govori o nastanku života.

Zašto li nisam iznenadjen...Za tebe je mlaćenje neverovatnih gluposti sve ono što nije usaglašeno sa TE...

Južna prugo, napad je nabolja odbrana, i ništa novo od tebe, kada ti ponestane argumenata. Nego, hajde ti prođi od ove sličnosti pa mi kaži gde sam pogrešio. Tako treba da ide rasprava, da me ubediš da sam pogrešio, i da to bude tzv. snaga argumenta, a ne da paušalno napadaš koristeći se argumentom snage.:D. I znaš šta, ja mislim da si ti bivši komunista, jer sam primetio da su takvi najžešći kritičari komunizma.:D
Ih bre. Pa da sam komunista zvao bih te brate. :D

A kad te @jerohinac do sada nije nije ubedio da gresis... kako cu ja sa malo rukah, malena i snaga...

Kako ne znaš da se sa brate oslovljavaju pravoslavci. Komunisti kažu druže.:D

Ma jeroh je moj pajtaš. Vidim da je pristigao na Forum, što znači sutra očekujem interesantnu diskusiju. :D
``Brate po oruzju`` sam mislio
Sto ste bre vi nekako nezgodni igrachi. Evo jednog iz vase verske zajednice nazvah drugom i covek mi obrusi da nismo drugari a taman sam poceo da se pravim komunistom... provaliste me iz cuga :D

hajde. Svedi na moj nivo i pojasni mi to...na osnovu čega, tvoje mišljenje predočavaš kao...naučni dokaz..
Sada shvatam, ti pod naučim dokazom podrazumevaš neke formule i neke polurazumljive (stručne) izraze.
Ako si uopšte pročitao šta sam napisao Naučni dokaz u ovom slučaju je u psihologiji i sociologiji a tamo nema (gotovo nema) formula i tome slično.
Ljudi imaju raznorazne potrebe i trude se da ih zadovolje. Potreba za bogom (bogovima) je psihološke i drušzvene prirode. Naravno nisam detaljno objašnjavao, ovo je forum i dovoljno je ono što napisah.
Žao mo je ali nema nikakvih formula a ja se trudim da pišem na srpskom da svi razumemo.

ašto li nisam iznenadjen...Za tebe je mlaćenje neverovatnih gluposti sve ono što nije usaglašeno sa TE...

Sada već definitivno mogu da tvrdim da ti i ne čitaš (samo preletiš) preko poruka. A onda neki citati, citati, citati.
Nije mlačenje neverovatnih gluposti o TE kada neko priča o drugim alternativnim teorijama već kad priča o TE a nije upoznao ni osnove te teorije ili potpuno iskrivljuje ono što ona govori.

Kad pomenuh citate vidim u zadnje dve poruke meni, nama ih.:per:
Izgleda ni njih ne čitaš pažljivo (imao si dva autogola).

Kada ti izvuče post za tri godine koji si juče, danas napisao ebo si ježa.
Preporučujem ti da kada sa njim diskutuješ budeš dosledan svojih reči 🤣
A ako ti je ovo neki drugi nick i tu se pazi

Ne znam jel meni ovo upućeno. Ako jeste.....
Nešto sam ispratio unazad diskusije. Vrlo malo se diskutuje sa njim. Diskutuje se sa nečijim citatima.
Pokušao samnom ali nešto ne ide.
I da čega da se pazim. Ja nemam dogmu koju moram da branim po svaku cenu. Kada mi neko argumentovano pokaže da grešim to savim normalno i sa zahvalnošću prihvatam.

2) Objasni mi KAKO je ap.Pavle primio da je Hristos umro za grehe nase po Pismu, kada on Nikada Hrista upoznao nije, :?:

Čoveće, zašto ne pročitaš Bibliju...Obrati pažnju na ovo...

Dela ap.9:5... ''A on reče: Ko si Ti, Gospode? A Gospod reče: Ja sam Isus, kog ti goniš: teško ti je protivu bodila praćati se.''

A posebno obrati pažnju u vezi sa ovim...

Dela ap.9:15...'' A Gospod mu reče: Idi, jer mi je on sud izbrani da iznese ime moje pred neznabošce i careve i sinove Izrailjeve.''

Kolašanima 1:25...'' Kojoj ja postadoh sluga po naredbi Božijoj koja mi je dana među vama da ispunim reč Božiju''

Efežanima 3:7... ''Kome postadoh sluga po daru blagodati Božje, koja mi je dana po činjenju sile Njegove.''

1 Korićanima 15:10... ''Ali po blagodati Božijoj jesam šta jesam, i blagodat Njegova što je u meni ne osta prazna, nego se potrudih više od svih njih, ali ne ja nego blagodat Božija koja je sa mnom.''

3)Da li si siguran da je Hristos uzeo sve grehe sveta na sebe i da su svi spaseni, :?:

Auuuuu...čoveće....Pokušaj nešto shvatiti...

1 Petrova 3:18... ''Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;''

Jevrejima 7;27...'' Kome nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najpre za svoje grehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer On ovo učini jednom, kad sebe prinese.''

Efežanima 2:13... ''A sad u Hristu Isusu, vi koji ste nekada bili daleko, blizu postadoste krvlju Hristovom.''

1 Jovanova 1:7... ''Ako li u videlu hodimo, kao što je On sam u videlu, imamo zajednicu jedan s drugim, i krv Isusa Hrista, Sina Njegovog, očišćava nas od svakog greha.''

Jovan 3:16...''Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.''

E sada ima nešto što biva u smislu preduslova za spasenje. Uzmi Bibliju i pogledaj Jovan 5:3-13. Pokušaj shvatiti da se radi o...nanovo rodjenju...A da li ima još nešto u smislu preduslova za spasenje...

4) da li ti znas sta znaci rec "crkva", :?:

A šta li Biblija kaže o tom ...crkva...

Dela ap.15:41...''I prolažaše kroz Siriju i Kilikiju utvrđujući crkve. ''

Dela 20:17...''Ali iz Milita posla u Efes i dozva starešine crkvene.''

Rimljanima 16:1...''Preporučujem vam, pak, Fivu sestru našu, koja je sluškinja kod crkve u Kenhreji,

Rimljanima 16:23...Pozdravlja vas Gaj, domaćin moj i cele crkve. Pozdravlja vas Erast, blagajnik gradski, i brat Kvart.''

Efežanima 3:10...''Da se kroz crkvu sad obznani poglavarstvima i vlastima na nebu mnogorazlična premudrost Božija,''

Jevrejima 2:12...''Govoreći: Objaviću ime Tvoje braći svojoj, i posred crkve zapevaću Te.''

1 Korićanima 7:17... ''Samo kao što je Bog razdelio svakome, i kao što je svakog pozvao Gospod onako neka živi. I tako zapovedam po svim crkvama.''

3 Jovanova 1:6...''Koji posvedočiše tvoju ljubav pred crkvom; i dobro ćeš učiniti ako ih spremiš kao što treba pred Bogom.''

Otkrivenje 3:6...''Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama. ''

Ima još prilično sličnih stihova u Bibliji u vezi sa onim...crkva. No da skratim. I nemoj mi pisati nešto u fazonu da grčka reč...κκλησίας... nema značenje crkva već...skupština...kako to tvrde Jehovini Svedoci.

5) da li znas ko je odredio i kanonizovao biblijski tekst, :?:

Auuuuu...čuje...ko je odredio i kanonizovao...Čoveće, geneza biblijskog kanona trajala poprilično dugo vremena. Šta misliš u vezi sa ovim stihom...

1 Makabejcima 12:9...''Što se nas tiče, iako nam to ne bi bilo potrebno budući da nam za utehu stoje na raspolaganju Svete knjige,''

Ima li možda neke veze sa Nehemijom i Ezrom i Palestinskim kanonom Starog Zaveta iz petog veka stare ere...Malo previše komplikovano za tebe. Moraš mnogo naučiti u vezi sa tim stvarima, da bi o tome mogli pričati.

6) na kojeg se apostola poziva Vatikan,a na kojeg Pravoslavlje, :?:

Kako to misliš...na kojeg se Apostola poziva...U Vatikanu ima ono...bazlika Svetog Petra, Trg Svetog Petra...ali mi to nekako ne biva neko...pozivanje...

Matej 16:18... ''A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati.''

A SPC svakog 12 Jula slavi ...Petrovdan. A o Svetom Apostolu Petru SPC kazuje ...ovako...

Ne zanima me jeres coveka zvanog Simon, dokazo sam ti da su apostoli bili pagani, pre nego su poverovali u Boga.

Kuku me lele da me lele kuku...Pa ti si zaboravio da si tvrdio sasvim suportno. Tvrdio si da su neki Apostoli i to kada su postali i Episkopi Crkve, nakon toga ...postali pagani...

Čoveće, pogledaj tvoj naredni post...

Hajde jos jednom:
Први Епископи Цркве : broj 73 ДИОНИСИЈЕ АЕРОПАГИТ, судија у Аеропагу, поставши Хришћанин након проповеди Св. Павла (Дап 17), после постао Епископ Атине. Црква га прославља 3. октобра.
Sta je bio Dionisije nego Paganin, :?:
78 ДИМАС, ког Св. Павла спомиње у (2 Тим 4,10). Супроставио се учењу о Богу, као и Фигел и Ермоген. У Солуну је служио паганским идолима.
Znaci Domas je Sluzio Paganskim idolima, jel ti ovo Jasno,a ovo znaci da je bio paganin ,
Malo si se spetljao sa tim, zar ne...

Back