I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Mudrice nase male... :D
Mudri i dobri, ništa ne moraju da rade i misle da se ne pokvare, a mi da posmatramo i divimo se
Najbolje je ovako da "tapšete" jedan drugog, a da uopšte ne komentarišete tu veliku sličnost između komunizma i hrišćanstva. Pa bar si ti južna prugo bio redovni propagator sličnosti komunizma i ateizma. Gore ti je istina, i hajde reci gde sam pogrešio, osim što sam ovo napisao.

Pobegao si od rasprave samnom a baš sam se spremao da ti napišem ovo, potaktnut stalno tvojim povezivanjem komunizma i ateizma.
Evo ti ovde poređenje a zaključak ostavljam tebi.

Hrišćani imaju svog vrhovnog Boga Isusa;
Komunisti su imali svog vrhovnog "boga" Tita.
Ateisti nemaju nikakvog boga.

Hrišćani su proglasili Isusa za Boga 325. g. na Prvom nikejskom saboru i to glasanjem (bilo je i glasova protiv).
Komunisti su proglasili Tita za "boga" na nekom (ne znam kom i koje godine) kongresu KPJ i to opet glasanjem (bez glasova protiv).
Ateisti nisu imali to zadovoljstvo da proglašavaju svoje bogove, jer ih ne priznaju.

Hrišćani tvrde da Bog postoji.
Komunisti tvrde da taj religijski Bog ne postoji. *
Ateisti tvrde da nema nikakvih bogova.

Hrišćani su opako kažnjavali svaki istup protiv Boga Isusa.
Komunisti su opako kažnjavali svaki istup protiv "boga" Tita.
Ateisti nikoga ne kažnjavaju jer ne priznaju nikakvog boga.

Hrišćanstvo propagira jednakost u siromaštvu.
Komunizam propagira jednakost u siromaštvu.
Ateizam propagira jednakost po pravu.

U hrišćanstvu i pored propagande jednakosti u siromaštvu, se izdvojila elita koja dobro živi.
U komunizmu se takođe isdvojila elita koja je dobro živela.
Kod ateista nema izdvajanja, nego ljudi žive onoliko dobro koliko su sposobni.

Hrišćanska elita dobro živi zahvaljujući donacijama i zamašnim državnim uplatama.
Komunistička elita je dobro živela zahvaljujući članarini/donacijama i državnim uplatama.
Ateistička elita ne postoji. Ako postoji grupa bogatih ateista to su postali sopstvenim radom.

Hrišćani ima svoju Svetu knjigu.
Komunisti su imali svoju svetu knjigu zvanu "Manifest komunističke partije".
Ateisti nemaju svoje svete knjige. Oni se zadovoljavaju naučnom literaturom.

E sada ti južna prugo prebroj koliko ima sličnosti između hrišćanstva i komunizma i uporedi sa brojem sličnosti između komunizma i ateizma.
* Ovde moram da naglasim da je u komunizmu bio veliki broj ateista i to baš komunista. Ali ne zaboravimo, kada je pao komunizam, onda je odmah porastao broj vernika na preko 95% srpskog stanovništva, što znači da su mnogi komunisti ustvari bili lažni ateisti, već prikriveni vernici, i gledali su svoj lični interes koji je zavisio od trenutka.
O tvom pisaniju o komunizmu, nemam zamerke. Vidi se da poznajes istoriju svoje vere i njene korene iz kojih je nastala, sto je za svaku pohvalu. Bravo.
Medjutim o Hriscanstvu ne znas apsolutno nista i pravo je cudo da uopste govoris o njemu. Ajde sto govoris nego izvlacis zakljucke o nekim stvarima na osnovu svoje licne iskrivljene predstave. Ajde sto pogresno ``ucis`` nego kad neko pokusa da ti objasni kazes: Lazes! :D

O tvom pisaniju o komunizmu, nemam zamerke. Vidi se da poznajes istoriju svoje vere i njene korene iz kojih je nastala, sto je za svaku pohvalu. Bravo.
Medjutim o Hriscanstvu ne znas apsolutno nista i pravo je cudo da uopste govoris o njemu. Ajde sto govoris nego izvlacis zakljucke o nekim stvarima na osnovu svoje licne iskrivljene predstave. Ajde sto pogresno ``ucis`` nego kad neko pokusa da ti objasni kazes: Lazes! :D
Južna prugo, napad je nabolja odbrana, i ništa novo od tebe, kada ti ponestane argumenata. Nego, hajde ti prođi od ove sličnosti pa mi kaži gde sam pogrešio. Tako treba da ide rasprava, da me ubediš da sam pogrešio, i da to bude tzv. snaga argumenta, a ne da paušalno napadaš koristeći se argumentom snage.:D. I znaš šta, ja mislim da si ti bivši komunista, jer sam primetio da su takvi najžešći kritičari komunizma.:D

A dobri su kad nešto pitaju o bogu, pa im odgovoriš na osnovu biblije, ličnog doživljaja nebitno, odmah sledi post to su izmišljotine, nemaš dokaz itd, mislim se pa za koji kur onda i pita. Zato njima ni ne treba odgovarati nego lepo u eksponat mudrosti nema druge :D
Sale, odgovori na osnovu Biblije nisu nikakvi odgovori od velikog opšteh značaja, kada je u pitanju Bog. Razmisli o tome koje je to bilo vreme, koje su bile moralne norme i koliko je bilo znanje onih koji su je smišljali/pisali. Ali ličan doživljaj je veoma bitan I sam si, valjda, uvideo, koliko se tvoj doživljaj Boga (um svugde oko nas), razlikuje od doživljaja Jovana Prezvitera (Bog obitava na nebu na kraju Vasione) i od doživljaja dr. pok. Lazara Milina (Bog je duh koji je na nebu). A upravo to lično doživljavanje Boga ukazuje, da se ti doživljaji ne formiraju na osnovu postojanja objektivnog Boga, jer ne biste imali ovoliko različite predstave o Njemu , već su to lične impresije stvorene u religijskim centrima.

Sale, odgovori na osnovu Biblije nisu nikakvi odgovori od velikog opšteh značaja, kada je u pitanju Bog. Razmisli o tome koje je to bilo vreme, koje su bile moralne norme i koliko je bilo znanje onih koji su je smišljali/pisali. Ali ličan doživljaj je veoma bitan I sam si, valjda, uvideo, koliko se tvoj doživljaj Boga (um svugde oko nas), razlikuje od doživljaja Jovana Prezvitera (Bog obitava na nebu na kraju Vasione) i od doživljaja dr. pok. Lazara Milina (Bog je duh koji je na nebu). A upravo to lično doživljavanje Boga ukazuje, da se ti doživljaji ne formiraju na osnovu postojanja objektivnog Boga, jer ne biste imali ovoliko različite predstave o Njemu , već su to lične impresije stvorene u religijskim centrima.
Mir božiji Hristos se rodi

Ej, južna prugo, pa kako se nisam setio još jedne velike sličnosti, već je trebao da me podseti forumaš sa "Razgovora sa....". A to je današnji dan.
Dakle:
Hrišćani euforično (petarde i paljenje šume) proslavljaju rođenje svog Boga Isusa i to čak u dva različita dana 25. 12. i 07. 01.
Komunisti su euforično (parade i sletovi) proslavljali rođenje svog "boga" Tita, 25. 05.
Ateisti nemaju nikakvih razloga za neke euforične proslave.

A ovde da primetim da ni jedan od ona dva datuma nije tačan. Ne verujem da je tačan ni onaj komunistički, pa je i u tome sličnost, hrišćana i komunista.

Neće se vernici nikada odreći svoje mantre o vezi komunizam-ateizam. To im je takoreći dogma. U narednim edicijama biblije očekuj uvođenje novih stihova koji će to ozvaničiti.
A sve ovo što si pisao će se izgubiti u šumu koji će biti emitovan kroz "šalu", pod.ebavanje, tapšanje i cerekanje.

Neće se vernici nikada odreći svoje mantre o vezi komunizam-ateizam. To im je takoreći dogma. U narednim edicijama biblije očekuj uvođenje novih stihova koji će to ozvaničiti.
A sve ovo što si pisao će se izgubiti u šumu koji će biti emitovan kroz "šalu", pod.ebavanje, tapšanje i cerekanje.
Neće se izgubiti, već će uvek da vaskrsava :D i to sa dopunama, kada neki vernik bude upoređivao ateizam sa komunizmom.

Solomon, ili bolje reći semitski pisac ovih redova, njegov pisar ili neko ko je nadahnut solomonovom navodnom mudrošću, samo CITIRA a pomalo i izvrće kako bi dao dozu originalnosti, ANTIČKE FILOZOFE.
Nema tu nikakve velike mudrosti nit pameti, kod naroda pastirskog, Stari Grci su sve već napisali što se napisati može na temi filozofije, pisci jevrejskih spisa kasnije nastalih su obični "RESAVCI".
Istorija je to već dokazala.

A kada je Solomom kao sudija, postupajući veoma mudro, doneo pravilnu odluku, mora da je plagirao nekog antičkog filozofa...po tvom dubokom uverenju. :whistling: Kada su se dve žene sporile čije je jedno dete, jer su obe tvrdile da je dete njeno, Solomon je zapovedio da se dete preseće na pola i da tako obe budu zadovoljne. Jedna od tih žena je to prihvatila ravnodušno ali ona druga nije. Ona je grcajući od plača zamolila Solomona da to ne čini i da dete da onoj drugoj. I naravno to je bila prava majka deteta pa je Solomon njoj dao njenog sina.

Back