I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Kako odrasli biće nema svest o sebi i nakon 21 veka od biblije imaš afrička plemena koja su gola. A itekako znaju za sramotu samo što sramota ne dotiče golotinju

U vezi sa stihom...

Postanak 3:7...''Tada im se otvoriše oči, i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače. ''

Pogledaj kontekst...

Postanak 3:6-11...'' I žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra rod s njega i okusi, pa dade i mužu svom, te i on okusi.Tada im se otvoriše oči, i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače. I začuše glas Gospoda Boga, koji iđaše po vrtu kad zahladi; i sakri se Adam i žena mu ispred Gospoda Boga među drveta u vrtu. A Gospod Bog viknu Adama i reče mu: Gde si? A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih. A Bog reče: Ko ti kaza da si go? Da nisi jeo s onog drveta što sam ti zabranio da ne jedeš s njega?''

Obrati pažnju na crveno boldovano...i razmisli o tome...

U vezi sa stihom...

Postanak 3:7...''Tada im se otvoriše oči, i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače. ''

Pogledaj kontekst...

Postanak 3:6-11...'' I žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra rod s njega i okusi, pa dade i mužu svom, te i on okusi.Tada im se otvoriše oči, i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače. I začuše glas Gospoda Boga, koji iđaše po vrtu kad zahladi; i sakri se Adam i žena mu ispred Gospoda Boga među drveta u vrtu. A Gospod Bog viknu Adama i reče mu: Gde si? A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih. A Bog reče: Ko ti kaza da si go? Da nisi jeo s onog drveta što sam ti zabranio da ne jedeš s njega?''

Obrati pažnju na crveno boldovano...i razmisli o tome...
A kako to da je Eva zaključila da je to drvo usred vrta kada je drvo života usred vrta, otkud njoj takav zaključak kad je bila naivna i nije bila svesna?

Sumnjaš u njenu direktnu vezu s jehovom? Pa ona prejebala i razboritog roba, oni kažu ne sme a ona sme :D

Nema šansi da sumnjam u njenu direktnu vezu sa Jehovom...

Arianna;37229752:
Upoznala sam Boga i imam to iskustvo sa Bogom.

Ali što se tiče ovog...

Docice Armagedon kada Bog bude napao Bozji Narod.
Tako da nemamo se cega bojati.

meni ostaje nejasno kako će to Bog napasti svoj...Božiji narod...ili ti Jehovine svedoke...

kad je lucifer pao? To takođe nema jasno u Bibliji.

Nema, tačno. No, s obzirom da je čovek pri stvaranju bio izložen testu da se zaključiti da je se to dogdilo pre stvaranja čoveka. Koliko pre..to nam zaista nije otkriveno. U suštini nije ni važno pa zato i nije.

Logikom da je pao pre adama kako je moguće onda da se šeta po nebu u doba jova. U celom starom zavetu samo se na dva mesta pojavljuje.

Očigledno da mu je pristup bio dozvoljen..da li su i drugi svetovi stvarani u međuvremenu pa je i tamo imao pristup da kuša..možda. Možda mu je zato bilo dopušteno..no do Hristovog dolaska i vaznesenja tj. pobedom nad grehom i smrću. Tada je Satana zbačen tj. konačno mu je zabranjen pristup na nebu. Kako kaže Jovan Bogoslov: "jer se zbaci opadač braće naše koji ih opadaše dan i noć".

U vreme Jova još je imao pristup jer se još nije pokazalo u punini priroda bezakonja koje je on propagirao. Pod vidom slobode od ograničenja on je zapravo propovedao bezakonje. Ono se konačno pokazalo prilikom ubijstva Hrista. Tu se video plod njegovog dela.

Back