I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Jel zelis jos nesto da znas iz mog privatnog zivota?

Samo jednu sitnicu...Zašto si prestao biti JS...Šta je bilo odlučujuće, za takvu, tvoju odluku...Šta je prouzrokovalo da od sledbenika Jehove...postaneš ateista...i to onaj kojem je sada kao trn u oku...pravoslavlje..
I naravno, ako ne želiš odgovoriti...zaboravi...

Samo da konstatujem...da si zaboravio... :bye:

Jeroh koka kokice i prodaje na ulici, ali , pitanje je sadasnje, da li on i dalje pred napadom Corona virusa se povukao il prodaje te svoje kokice, :?:

Vidi ovako. Zbog napada Korone, kako ti kaza, nisam se povukao, jer sam izlazio na radno mesto. Medjutim, kada je doneta ona uredba o zabrani rada preduzetnicima koji se bave uslužnim delatnostima i kada sam od nadležnog organa o tome zvanično obavešten...kokičarenje je prekinuto...do daljeg. Dakle, nisam se povukao pred Koronom već zbog zabrane po sili zakona. A onu zabranu 65 +, ladno nisam poštovao od prvog dana.

Sve sto pises svodi se na filozofiju a ja za to nisam strucan.
Daj nesto sto je pravo, istinski, realno.....

Vidi ovako. O tom istinskom o toj realnosti ili ti stvarnosti može da se priča najviše iz ugla filozofije a može i iz ugla nauke. Šta nauka kaže o stvarnosti...Imaš li neko mišljenje u vezi sa onim poznatim...Šredigerova mačka....ono, kada je u istom trenutku i živa i mrtva...

A vidi šta kaza književnik, Nobelovac, Herman Hese...

"Ne postoji druga stvarnost sem one koju imamo u sebi samima. Stoga većina ljudi živi tako nestvarno, zato što slike izvan sebe smatraju za stvarnost, a svoj vlastiti svijet u sebi ne puštaju nikako da dođe do riječi. Pri tome se može biti sretan. Ali, ako se jednom sazna i ono drugo, onda se više ne može izabrati da se pođe putem većine."
Herman Hese

nadam se da cu naleteti na 1

samo 1

nesporan logicki dokaz da ste u pravu

Može li ovako...Da li oni, u koje se ti svrstavaš imaju neki naučni dokaz o tome...kako je nastao prvi život na zemlji. Kako je to nešto neživo postalo živo...

Imaš li neko mišljenje u vezi sa ovim...

ateizam.png

Može li ovako...Da li oni, u koje se ti svrstavaš imaju neki naučni dokaz o tome...kako je nastao prvi život na zemlji. Kako je to nešto neživo postalo živo...

Imaš li neko mišljenje u vezi sa ovim...

ateizam.png
sta je zivo , sta nezivo

svi smo hemija

jok logicnije je da se bog stvorio sam od sebe , svemocan

ne moze jednocelijska zivotinja da nastane dejstvom hemijskih reakcija , ali moze savrseno svemocno bice

jok logicnije je da se bog stvorio sam od sebe , svemocan

Klasična zamena teza. Ako nemaš odgovor u vezi sa onim...kako je nastao prvi život...preciznije ako nisi želeo odgovoriti da nauka o tome može samo da pretpostavlja, nisi morao ni to..jok loogičnije je da se Bog stvorio sam od sebe...

E sada, ako Boga zamisliš kao prauzrokom, prvim uzrokom sveta i svega stvorenog, pa ako ga zamisliš kao nešto samopostojeće, nešto bezvrmensko, neprostorno i nematerijalno, nekako nije logično ono tvoje...da je stvorio samog sebe. Bog kao neka vrsta kosmičkog apsoluta, izvan vremena i prostora i materije, kao takav...ne može biti stvoren. A kako ti kaza...sam od sebe.

Bog kao kategorija nestvorenosti, neprouzrokovanosti i samobitnosti, kao nešto što nije ograničeno nikakvim granicama, kao takav biva uzokom svakog početka. A kao ateisti i sledbeniku nauke, poznato ti je da je suština nauke u traganju za uzrocima. I tu biva suština ono, da sve što ima svoj početak mora imati i svoj uzrok. I u smislu te uzročnosti ide ono omiljeno ateistima...da je i Bog stvoren...Pri tom zanemare da se načelo uzročnosti odnosi na sve što je stvoreno, što je nastalo. Nekako u vezi sa tim mislim da Bog kao nešto što nije stvoreno niti prouzrokovano ne može da se podvodi pod onu naučnu uzročnost.

U Boga se veruje ili ne. A kada neko ko u Boga neveruje, svoje neverovanje predočava kao neki dokaz, meni to biva malo izvan logike.

ne moze jednocelijska zivotinja da nastane dejstvom hemijskih reakcija , ali moze savrseno svemocno bice

Auuuuuu...da li mi to kaza, da je Bog nastao dejstvom nekih hemijskih reakcija...

A možeš li da mi konkretno predočiš te neke naučne dokaze, da je prvi život neka jednočelisjka kako ti kaza životinja, nastala dejstvom hemijskih reakcija. Kakve su to bile te hemijske reakcije kada su uspele da od nečeg neživog stvore nešto živo...Nešto sam malo zaboravio...šta no bejaše kao dokazano onom...Oparinovom supicom...A šta li su u vezi sa Oparinovom supicom dokazali Stanley Miller i Harold Urey, onako hipotetički...

I da te pitam...šta misliš u vezi sa ovim...

Ne znamo kako su se svi ovi delovi povezali u prvu ćeliju, kako su te prve ćelije tačno izgledale, i kako su tačno funkcionisale (recimo, kako su funkcionisali prvi sistemi deljenja, koji je bio protok energije, itsl.).
Mnogo toga je još uvek nepoznanica na polju abiogeneze, i malo je verovatno da ćemo naći odgovore u neposrednoj budućnosti. Nauci je potrebno vreme da proizvede rešenje za bilo kakav problem, a ovo je jedan od najvećih problema koji danas postoje.

A zanimljivosti radi, neka bude ovo...

"Ako ne primite teoriju da je zivot nastao iz mrtve materije, onda u ovoj prvoj tacki evolucione teorije morate pribeći čudu''
Ernest Hekel, evolucionista​

I ondaK cu biti pametan kao sad ti :D

Možda sam u nekom smislu pametan u smislu ovog...

''Pametan čovek nikad neće reći da sve zna. ''
B. Paskal
a sa druge strane, sumnjam da sam nešto pametan, kada dopuštam sebi da komentarišem poprilično tvojih ''visokoumnih postova''... :hahaha1:

A šta znači...biti pametan...Ima ono, biti pametan, biti inteligentan, biti mudar...A ti si, zna se, inteligentan i mudar i još samo da pročitaš i neku knjigu pa da budeš ono...i pametan...:hahaha1:

valjda smo se razvili vise od toga da svoje neznanje pravdamo visom silom. ne znamo i eto

mozda nikad necemo ni saznati , nego samo pretpostavljati

E sada, ako Boga zamisliš kao prauzrokom, prvim uzrokom sveta i svega stvorenog, pa ako ga zamisliš kao nešto samopostojeće, nešto bezvrmensko, neprostorno i nematerijalno, nekako nije logično ono tvoje...da je stvorio samog sebe
ajd da postoji oduvek

svemocno bice bi sekundu , hipoteticki, nakon svoje samosvesti shvatilo da mu treba zanimacija

bili bi stvoreni odavno

a ako smo milionita verzija stvaranja , a ovako losa ,uh sta reci

Back