I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Pa to ti trebaš da objasniš sebi...lepo si rekao ako nikoga nema kako je Kain to mogao reći. Pa jasno je da ima...s tim što su to sve potomci Adama i Eve. Nema drugog stvaranja. Uostalom odgovori sam sebi zašto Biblija ne govori o drugom stvaranju ako je tako? Pa kako bi to prećutala...na čemu gradiš tvrdnju? Na nekoj drugoj knizi očigledno..na Bibliji ne.
Hebrejsk a rec BARA znaci Oblikovati,a ne stvarati, prema tome YHWH Elohim je Oblikovao Adama, :?

Kako ne znamo iz ugla biblije kako izgledaju kad ima opisano
Серафими стајаху више њега сваки их имаше шест крила: двјема заклањаше лице своје и двјема заклањаше ноге своје, а двјема лећаше.“ (Ис.6.2).

У Књизи постања (3:24) помињу се херувими наоружани „пламеним мачем“, који су чували улаз у Рај. Цар Давид описује керувиме као бића која носе Бога. Тако у Књизи о царевима стоји да „Господ седи на керувима“ на више места у стиховима (4:4), (6:2), (37:16) и другим местима.
Vikipedija

Ok, možda je to njihov oblik ali opet ne mogu 100% tvrditi. Možda je to pojavni oblik za nas ljude. No, ono što je sigurno je da anđeli imaju oblik..prepoznatiljiv i jedinstven. Vrlo sam blizu stanovišta da je to upravo taj opisan samo sam malo oprezan u konačnom zaključku dok ne budem potpuno osvedočen u to kroz još jasnije razumevanje tekstova.

"I učinio je da od jedne krvi sav rod čovečiji živi po svemu licu zemaljskom, i postavio je unapred određena vremena i međe njihovog življenja", Dela 17,26

Ne mozemo da zakljucimo, jer ovako pise:

26 And from one blood, He made the whole world of SONS of men, that they might dwell upon the face of all the earth. And He appointed the times by His commandment, and set boundaries for the habitation of sons of men.

Koliko vidimo pise SINOVI,a ne coveciji rod,

Ma možeš ti da "sikćeš" na sve tekstove Pisma i da ih tretiraš kako ti želiš..mene je ovaj stih osvedočio u potpunosti tako da me nikakvo siktanje ne može zbuniti niti fascinirati da uzmem plod sa pogrešnog drveta ;).

Tekst je jasan da jasniji biti ne može..rekoh može samo da se sikće;);)

Preporucujem ti dve odlicne knjige, koje ce odlicno da ti razjasne, sta je sta i ko je ko.
1) Hebrejski mitovi Robert Grevs i Rafael Patai

I šta će to ta knjiga da mu razjasni...Možda onaj herbejski mit po kojem je Adam imao dve žene, te da mu je prva žena bila Lilit...a na okolnost nekih rabinskih tvrdnji da se u ovom stihu radi o Lilit...

Postanak 1:27...''I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.''

a da se u vezi sa ovim stihom, radi o Evi...

Postanak 2:22...''I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.''

A po tom mitu o Lilit ima ono da je Bog na molbu Adamovu poslao tri andjela, Senoja, Sansenoja i Samangelofa da pronadju Evu i primoraju je da se vrati Adamu u raj. A u smislu tog mita, Lilit je to odbila.

A u vezi sa tim misterijama, zanimljiva je ona legenda od Golemu. Kako no bejaše...neki Rabin Elijah je negde u trinaestom veku stare ere od neke gline stvorio nekog čovečuljka. I šta li se dešavalo sa tim čovečuljkom...Zašto li je i kako došlo do njegove smrti...

2) Zilot Zivot i vreme Isusa iz Nazareta Reza Aslan

Šta je tebe oduševilo u vezi sa ovom knjigom...Šta kaže Reza...zbog čega rana hrišćanska crkva nije prihvatala Isusa, kao agresivnog, osvešćenog revolucionara...

Ali strpljivost u istraživanju teksta Pisma treba da bude odlika pravih istraživača. Evo šta kaže Pismo, odakle svi ljudi na zemlji, uključujući tu dakle i Kainovu ženu i ostale ljude u zemlji Naidskoj i ostalim delovima zemlje..je li bilo potrebno drugo, treće ili ko zna koje stvaranje po redu:

" I učinio je da od jedne krvi sav rod čovečiji živi po svemu licu zemaljskom, i postavio je unapred određena vremena i međe njihovog življenja", Dela 17,26

Sav rod..po svemu licu zemaljskom je "od jedne krvi".

Dakle, ovde možemo zatvoriti temu oko Kainove žene jer smo dobili direktan odgovor Biblije, jasan, nedvosmislen. Svi ljudi na zemlji u svim delovima zemlje su od jedne krvi.

Amin. Aleluja.

A u vezi sa stihom Dela ap.17:26 a na okolnost priće o Kainovoj ženi, možda na neki način imaju neko značenje i ovi stihovi...

1 Korićanima 15:22... ''Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.''

Rimljanima 5.12... ''Zato, kao što kroz jednog čoveka dođe na svet greh, i kroz greh smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi sagrešiše.''

A to nikako ne bi moglo da se odnosi na ljude i njhovo potomstvo koji nisu od...Adamove krvi...

Ovde postoji problem: 1 Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda.
Ako je Kain od Gospoda, nije od Adama,jer Adam nije Gospod, je li tako, pa kako je to Eva dobila sina od Gospoda, :?:

Istražni, u čemu to vidiš neki problem...Pa zar stih...

Postanak 4:1... '' Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda.''

nije izrazito jasan...Adam je imao seksualni odnos sa svojom ženom a ona zatrudnela i rodila Kajina...

A razmisli o tome zašto Eva kaza ono...dobih čoveka od Gospoda...

A što se tiče tvog bukvalnog shvatanja zar treba da te podsetim da postoje samo dve mogućnosti, znaš vrlo dobro našta mislim, a ti naučno ne priznaješ. Znači prihvataš ono drugo, biblijsku.:D Treće nema. Zapravo ima, ali ipak mislim da nisi njen pristalica, ili možda jesi, ebote.:D

Baš me interesuje, šta je to treće koje nema a zapravo ima, čega sam možda pristalica... :think:

O jeroh, pa ja sam video da si već neko vreme bio veoma oprezan u pravljenju budibogsnama zaključaka, kada evo te ponovo. Ali ja ću ti ponovo "nacrtati".
Moja izjava: "A što se tiče ove navedene izjave, ne bih rekao "najveći pokretač", već najveća satisfakcija. Konačno je srušen Tvorac.:D "
znači: Tvorca je srušila TE, a TE je najveća satisfakcija za nas ateiste. :D. Vrlo prosto.
Ako nisi ni ovo razumeo, mogao bih i na engleskom, ti ga, svakako, znaš.:D

Ako nisi primetio, upravo sam to tako shvatio i upravo sam zbog toga napisao ovako...

je najveći pokretač ateizma ikada izmišljen ''

William B. Provine
očito proizilazi da je Tvorac konačno srušen... :hahaha1:

stAnco, kako je to Tvorca-Boga srušila TE...verovatno zbog toga što je TE najveća satisfakcija za ateiste...

:hahaha1:

A u vezi sa stihom Dela ap.17:26 a na okolnost priće o Kainovoj ženi, možda na neki način imaju neko značenje i ovi stihovi...

1 Korićanima 15:22... ''Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.''

Rimljanima 5.12... ''Zato, kao što kroz jednog čoveka dođe na svet greh, i kroz greh smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi sagrešiše.''

A to nikako ne bi moglo da se odnosi na ljude i njhovo potomstvo koji nisu od...Adamove krvi...

Tako je. Odlično zapažanje. Onda drugi ne bi bili grešni a zašto bi onda živeli i ženili se i udavali za grešne itd...mnogo nelogičnosti. Ali tako se radi kada se Biblijki tekst mora uskladiti sa nekim drugim tvrdnjama nevezanim za Bibliju.

Ok, možda je to njihov oblik ali opet ne mogu 100% tvrditi. Možda je to pojavni oblik za nas ljude. No, ono što je sigurno je da anđeli imaju oblik..prepoznatiljiv i jedinstven. Vrlo sam blizu stanovišta da je to upravo taj opisan samo sam malo oprezan u konačnom zaključku dok ne budem potpuno osvedočen u to kroz još jasnije razumevanje tekstova.

"I učinio je da od jedne krvi sav rod čovečiji živi po svemu licu zemaljskom, i postavio je unapred određena vremena i međe njihovog življenja", Dela 17,26

Ma možeš ti da "sikćeš" na sve tekstove Pisma i da ih tretiraš kako ti želiš..mene je ovaj stih osvedočio u potpunosti tako da me nikakvo siktanje ne može zbuniti niti fascinirati da uzmem plod sa pogrešnog drveta ;).

Tekst je jasan da jasniji biti ne može..rekoh može samo da se sikće;);)
Apsolutno se slazem, nemoj samo na krivi put, izgrdit cete tvoj paroh, al je problematika sto ta paroh, nit dogma koju si privio na srce, nece odvesti u blazeni zivot.
Eto ti Savla, helenistickog Jevreja prihvati maksimalno, a ja cu prihvatiti Jakova, Petra i Jovana.
A posebno su ti vazne jereticke Savlove poslanice, gde on sebe istice u prvi plan.
Ja Svevisnjem zahvaljujem, sto mi je duhovne oci otvorio, osvedocio me i vodi me kroz zivot.
A jesil ti video andjela, pa zna kakav mu je oblik :?:
Posebno ce te tekstovi osvedociti, u to ne sumnjam, :lol:
Boziji blagoslov

I šta će to ta knjiga da mu razjasni...Možda onaj herbejski mit po kojem je Adam imao dve žene, te da mu je prva žena bila Lilit...a na okolnost nekih rabinskih tvrdnji da se u ovom stihu radi o Lilit...

Postanak 1:27...''I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.''

a da se u vezi sa ovim stihom, radi o Evi...

Postanak 2:22...''I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.''

A po tom mitu o Lilit ima ono da je Bog na molbu Adamovu poslao tri andjela, Senoja, Sansenoja i Samangelofa da pronadju Evu i primoraju je da se vrati Adamu u raj. A u smislu tog mita, Lilit je to odbila.

A u vezi sa tim misterijama, zanimljiva je ona legenda od Golemu. Kako no bejaše...neki Rabin Elijah je negde u trinaestom veku stare ere od neke gline stvorio nekog čovečuljka. I šta li se dešavalo sa tim čovečuljkom...Zašto li je i kako došlo do njegove smrti...

Šta je tebe oduševilo u vezi sa ovom knjigom...Šta kaže Reza...zbog čega rana hrišćanska crkva nije prihvatala Isusa, kao agresivnog, osvešćenog revolucionara...
Samo ti nastavi da se edukujes, mozda od tebe postane dobar vernik, pazi da ne zastranis u tradicionalizam, :)

Istražni, u čemu to vidiš neki problem...Pa zar stih...

Postanak 4:1... '' Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda.''

nije izrazito jasan...Adam je imao seksualni odnos sa svojom ženom a ona zatrudnela i rodila Kajina...

A razmisli o tome zašto Eva kaza ono...dobih čoveka od Gospoda...
Upravo ti, treba da razmislis kako je to Eva dobila od Boga, jer Adam nije biozanstvo, vec smrtni covek, :)

Baš me interesuje, šta je to treće koje nema a zapravo ima, čega sam možda pristalica... :think:
Pa kako se ne sećaš, za Boga miloga?Evo ti citat iz one knjige koju si pročitao i detaljno proučio:D. Na strani 200. (okruglo, lako se pamti), piše:"Stari antičkji filozof Empedokle iz Agrigenta na Siciliji (kao što vidiš počeo sam "od Kulina bana")(492-432) imao je vrlo fantastičan poglede na pojavu živih bića. On je tvrdio da su životinje nikle iz zemlje, dabome, same od sebe. Ali one nisu nikle odjedanput, nego su prvo nikli gotovi organi: glave bez vratova, ruke bez ramena,. oči bez čela. Posle je nastupio period spajanja tih zasebnih organa među sobom........":D :D
A, šta kažeš? Realistično kao kada su utvrđivali na kom je krstu razapet Isus. :D
E sada, ti ne priznaješ TE. Za Abiogenezu kažeš da treba više vere nego za Šestodnev, ispade da navijaš za Šestodnev, a stalno tvrdiš da nisi vernik. Šta preostaje? :D :D
Ne uzimaj ovo poslednje za ozbiljno, šalim se, naravno.

Ako nisi primetio, upravo sam to tako shvatio i upravo sam zbog toga napisao ovako...

stAnco, kako je to Tvorca-Boga srušila TE...verovatno zbog toga što je TE najveća satisfakcija za ateiste...

:hahaha1:
Opet se cerekaš bez ikakve potgrebe, a opet si napravio jedan budibogsnama zaključak. Ali znaš ti mene, moram da ti sve iscrtam. :D
Ma ne jeroh, ne zato što je TE najveća satisfakcija za ateiste, nego zato što negira veliki deo Šestodneva, deo koji se odnosi na stvaranje živih bića.
Kao što vidiš mogao si i sam ovo da zaključiš iz priloženog. Dovoljno si pametan za to, nadam se.:D
I stvarno se pitam kada ćeš početi da razmišljaš kada diskutuješ samnom, i da prestaneš da praviš ovakve zaključke?:D
PS Ali ovo mene ne čudi. Ti ne shvataš da se "trpaš" u svakakve diskusije, i uglavnom kontriraš. Ali jeroh, dragi druže, budi obazriviji kada je nauka u pitanju,pa makar to bila i TE koju ne priznaješ. A za kraj, TE je gotova stvar, i ne brukaj se više, jer gubiš 100%.:D Vreme te te već "gazi", samo ti ne vidiš.:D Pitaj papu ako meni ne veruješ.:D

Поштоване колеге Јоване и Станко ова ваша расправа када настаје живот је веома занимљива, али бојим се у самом старту погрешна.

Да би фетус био жив у четвртом месецу, морао је бити жив и у претходна три, ако није био жив у претходна три

неће бити ни у четвртом.

Да би настала оплођена јајна ћелија - и сперматозоид и јајна ћелија морају бити живи, ако је једна ћелија мртва или обе,

можете их спајати колико хоћете, али живот неће настати.

Мртво не даје живо.

Живот не настаје, живот јесте.
Pa znaš TTTT ti misliš isto kao i pitagorejci. Ali me čudi da nisi na strani Tome akvinskog.
A na kraju ovog linka ćeš videti šta kaže nauka:
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1085416
Biraj, ali ipak nemo protiv nauke.

Znači život je po tvom mišljenju nastao u 4-toj nedelji. Ne znam što se onda spore naučnici?
O ebote Jovane šta je sa tobom? Pa otkuda ti ovakav zaključak? Da li je moguće da posle toliko ponavljanja šta mislim o tome, a to moje mišljenje potkrepljuju linkovi na koje te upućujem. ti praviš ovakav zaključak.
ZAPAMTI. Od trenutka oplodnje, počinjuda se razvijaju životne funkcije, i sa nastankom organa koji rade, postepeno se nadograđje nešto što posle devet meseci zovem živi fetus, spreman za opstanak u vanmateričnom okruženju. Nemoj sada da me hvataš za reč, mislim na opstanak bez zdravstvenih problema.
Videli smo da je prevremeno rođen fetus takođe živ, ali da ne bi bilo zdravstvenih problema u daljem razvoju, potrebni su laboratorijski uslovi, dakle nadoknađuje se ono što je iz nekog razloga prekinuto u normalnoj trudnoći.

Nikako da si načisto kada nastaje život i šta je život.
Pa Jovane to ne znaju ni vrhunski stručnjaci iz akušerstva, pa kako bih to znao ja. To jedino znaš ti. Piši stručnjacima pa ih prosvetli. Vidiš da"nemaju pojma", i zato se odavno spore oko toga.

A život je jednostavno osoba a ne organ. Ali ti smatraš da je život organi. Ok.
:D :D ovo je vrhunac budalaštine, i ja prosto ostajem bez komentara.:confused:
C,c,c,c,c,c, ooooooooo BRE! :D
PS Nemoj da realna dešavanja posmetraš kroz prizmu zvanu Bog, jer slika tog sveta je iskrivljena i ne uklapa se u naučnu sliku. U ovom slučaju pročitaj sve što možeš da pronađeš na Internetu, i videćeš da nema trenutka kada može da se kaže fetus je mrtav, e a sada je oživeo. Živ je tek kada se razviju svi organi i normalno funkcionišu, a to se dešava postepenim razvojem od samog začeća.

PPS Ma šta je sa linkovima koji potvrđuju tvoje mišljenje!?

Poslednja izmena:
Колега Станко нисам ја против науке него ти.

Лепо сам ти написао да РНК не можеш добити без рибозе, јер једноставно не постоји хемијска реакција која

ће то остварити. Једноставна научна истина. Ти верујеш да постоји таква хемијска реакција.

Наука је на мојој страни, твоја вера на твојој.

Овај чланак из "Времена" и мој пост нису у никаквој супротности.

Ако ти је баш стало да одредиш кад је то време у коме фетус можемо сматрати самосталном индивидуом, почни од

тренутка рођења и крени уназад. И доћи ћеш до оног дана када фетус има колико толико развијена плућа и колико

толико развијено срце да би могао преживети у инкубатору.

И кад нађеш тај дан и нађеш пример најмлађег фетуса који је преживео у инкубатору и наставио да расте и да се развија,

опет то не можеш генерализовати као вредност која важи за све фетусе.

Јер да ли ће преживети или не зависи искључиво од еритроцита и хемоглобина у његовој крви, а то се разликује од

случаја до случаја.

А као несамостално јединствено живо биће фетус је то од момента кад се ДНК из јајне ћелије и ДНК из сперматозоида

преплету.

А што се тиче чланка који си навео цитираћу тај кључни пасус на који се позиваш:

"Živ organizam mora da ispuni sedam uslova: mora da se kreće, diše, da poseduje makar jedno čulo, da raste, da se razmnožava,
da se hrani i da izlučuje otpad. Zbog toga što ne ispunjavaju ove uslove, viruse većina naučnika ne smatra živim organizmima."

Само две опаске.

1. Ако су ти научници доследни онда ни корали нису жива бића.

2. Какве уопште везе има један фетус и један вирус?

Поздрав.

Pa upravo to što je Isus začet u Marijonoj utrobi a da nije Josif imao udela da kažemo samo to ukazuje da i Marija mora biti od Davidove loze jer se tako ispunjava proročanstvo da će doslovno iz semena Davidovog doći Hristos. Jedini krvni Hristov roditelj je Marija. Ne Josif. Tako Marija mora biti od roda Davidova. Tačnije od Natana, sina Davidovog.

Razmisli malo;)
Ovo objašnjenje je baš ono "pravo" ili bolje reći urnebesno, a tiče se po malo i ovoga o čemu mi diskutujemo. I zato moram da te pitam ovo: Zamisli da odeš na neko usavršavanje koje traje godinu dana i kada se vratiš zatičeš svog petomesečnog sina. Čije bi to seme bilo ?:D

videćeš da nema trenutka kada može da se kaže fetus je mrtav

Živ je tek kada se razviju svi organi i normalno funkcionišu,

Vidiš li kontradikcije u sopstvenim izjavama ;)

Ja ne moram ništa sam pisati..moj odgovor je citiranje tvojih kontadikcija;)

Jednostavno tvoj materijalistički pogled ti ne dozvoljava da realno sagledaš stvari i shvatš da život nije formiranje organa jer ih ima i mrtav čovek pa se oni postepeno raspadaju a ovamo je obrnut proces..postepeno nastaju.

Evo još tvojih nekonzistentnih izjava....;)

"šta je život."

Pa Jovane to ne znaju ni vrhunski stručnjaci iz akušerstva, pa kako bih to znao ja

Od trenutka oplodnje....postepeno se nadograđje.....živi fetus

zbog toga se naučnici spore oko toga kada je fetus živ. A sigurno je živ kada se na kraju kompletiraju sve životne funkcije.

Od trenutka oplodnje je fetus živ(odmah)...ali to ne znaju tačno da utvrde neučnici i oni se spore...ali je živ na kraju kada se kompletiraju sve životne f-je.

E moj Stnco....

Колега Станко нисам ја против науке него ти.

Лепо сам ти написао да РНК не можеш добити без рибозе, јер једноставно не постоји хемијска реакција која

ће то остварити. Једноставна научна истина. Ти верујеш да постоји таква хемијска реакција.

Наука је на мојој страни, твоја вера на твојој.

Овај чланак из "Времена" и мој пост нису у никаквој супротности.

Ако ти је баш стало да одредиш кад је то време у коме фетус можемо сматрати самосталном индивидуом, почни од

тренутка рођења и крени уназад. И доћи ћеш до оног дана када фетус има колико толико развијена плућа и колико

толико развијено срце да би могао преживети у инкубатору.

И кад нађеш тај дан и нађеш пример најмлађег фетуса који је преживео у инкубатору и наставио да расте и да се развија,

опет то не можеш генерализовати као вредност која важи за све фетусе.

Јер да ли ће преживети или не зависи искључиво од еритроцита и хемоглобина у његовој крви, а то се разликује од

случаја до случаја.

А као несамостално јединствено живо биће фетус је то од момента кад се ДНК из јајне ћелије и ДНК из сперматозоида

преплету.

А што се тиче чланка који си навео цитираћу тај кључни пасус на који се позиваш:

"Živ organizam mora da ispuni sedam uslova: mora da se kreće, diše, da poseduje makar jedno čulo, da raste, da se razmnožava,
da se hrani i da izlučuje otpad. Zbog toga što ne ispunjavaju ove uslove, viruse većina naučnika ne smatra živim organizmima."

Само две опаске.

1. Ако су ти научници доследни онда ни корали нису жива бића.

2. Какве уопште везе има један фетус и један вирус?

Поздрав.
Hajde da pođemo od pitanja: kako objašnjavaš da i dalje postoje naučnici koji izvode eksperimente, a da bi došli do odgovora na pitanje kako je nastao život? Da te podsetim, mućkaju sa ovozemaljskim jedinjenjima, pri čemu dobijaju složena organska jedinjenja koja su osnov života.
Da li su oni neznalice, pa ne znaju ovo što ti znaš, ili ti grešiš o tome što smatraš da je nemoguće?

Vidiš li kontradikcije u sopstvenim izjavama ;)
Pa samo ti vidiš kontradikciju. Gde je kontradikcija u tome ako kažem da nema granice između mrtav fetus-živ fetus. Živ je tek posle postepenog prenatalnog razvoja.

Ja ne moram ništa sam pisati..moj odgovor je citiranje tvojih kontadikcija;)
Moraš, samo izbegavaš. Uporno se trudiš da komentarišeš moje mišljenje uz beskonačno iskrivljivanje, a nikako da navedeš linkove koji potvrđuju tvoje mišljenje.:D Hajde, nemoj da se stidiš. :D

Jednostavno tvoj materijalistički pogled ti ne dozvoljava da realno sagledaš stvari i shvatš da život nije formiranje organa jer ih ima i mrtav čovek pa se oni postepeno raspadaju a ovamo je obrnut proces..postepeno nastaju.
O čoveče, šta je sa tobom? Pa da li je moguće da posle XY ponavljanja ti opet ovo. A moj materijalistički pogled na svet od mene traži da potražim mišljenje stručnjaka iz oblasti koje me interesuju. Ti se premnogo oslanjaš na Svevišnjeg i zato lebdiš u oblacima. Hajde spusti se na majčicu Zemlju i navedi mi linkove koji potvrđuju tvoje nematerijalističke stavove.
Evo još tvojih nekonzistentnih izjava....;)
"šta je život."

Ti uopšte ne razmišljaš da te Onaj odozgore gleda, i vidi kako ne poštuješ 9. zapovest.:D
Prva rečenica koju si naveo :"Pa Jovane to ne znaju ni vrhunski stručnjaci iz akušerstva, pa kako bih to znao ja", je u redu, i za čudo je i tebi jasna, ali moja druga rečenica glasi: "Od trenutka oplodnje, počinjuda se razvijaju životne funkcije, i sa nastankom organa koji rade, postepeno se nadograđje nešto što posle devet meseci zovem živi fetus"
a ti si stavio ovo:
"stnco:
Od trenutka oplodnje....postepeno se nadograđje.....živi fetus"
I tvrdim da nisi pocrveneo kada si video kakvim se podmetačinama baviš, jer da znaš da pocrveniš ti ovakve stvari ne bi ni pisao.:D
Ali, moja je satisfakcija da te Onaj "gleda", i sve tefteriše.:D

Od trenutka oplodnje je fetus živ(odmah)...ali to ne znaju tačno da utvrde neučnici i oni se spore...ali je živ na kraju kada se kompletiraju sve životne f-je.
E moj Stnco....
Jovane, pročitaj kompletnu rečenicu koju sam ti gore ponovio, ne tvoju skraćenu, razmisli, valjda možeš to, pa vidi svu besmislenost ovog boldovanog.
Iskreno mislim da si ti na nečemu. Nisi svoj.:D

Volim najviše da čujem ovu povezanu rečenicu..da je fetus živ od začeća ali da naučnici ne znaju tačno kada nastupa život no on nastupa nejverovatnije kada se formiraju svi organi(ili sve životne funkcije)...to mi je vrhunac tvog izlaganja ;)...zaista volim ovo čuti uvek me nasmeje slatko.

Šta ću kada si dr. Nestorović ovih dana na forumu.

Budi ti nama samo tako veseo i razdragan, Stnco prijatelju.

Hajde da pođemo od pitanja: kako objašnjavaš da i dalje postoje naučnici koji izvode eksperimente, a da bi došli do odgovora na pitanje kako je nastao život?

The show must go on.

Da te podsetim, mućkaju sa ovozemaljskim jedinjenjima, pri čemu dobijaju složena organska jedinjenja koja su osnov života.

Да и ја тебе подсетим, нису сложена органска једињења основ живота већ су проста и једноставна органска једињења основ живота.

Da li su oni neznalice, pa ne znaju ovo što ti znaš, ili ti grešiš o tome što smatraš da je nemoguće?

Нису они незналице па не знају ово што ја знам, они ово знају и знали су пре мене, а грешиш ти јер ово не знаш и верујеш да је то могуће.

Јер да је то могуће ти би се сад испрсио са линком који води до чланка у коме пише: "Научни тим под вођством доктора тог и тог,

у лабораторији тој и тој остварио је синтезу рибозе и РНК у експерименту са претпостављеним условима који су владали у атмосфери, литосфери и

хидросфери ране, младе Земље пре 3,5-4 милијарди година..."

Дакле, то што ви тврдите јесте догмат ваше вере који је у супротности са природним законима и егзактном науком.

Дакле чиста идолатрија у Беконовом смислу идола племена, пећине, трга и позоришта.

herbejski mit po kojem je Adam imao dve žene, te da mu je prva žena bila Lilit...a na okolnost nekih rabinskih tvrdnji da se u ovom stihu radi o Lilit...
radi se o dva izvestaja o stvaranju, a jevreji su ih samo sakupili, jer dok sam ja adam bio u raju, nije bilo nikakvih jevreja, vec su oni dosli kasnije
p.s to za lilit prvi put cujem da je jevr. mit, i da ga rabini zagovaraju, ali ako ti kazes, neka, mene nije zanimao taj mit, pa ga nisam istrazivao.

radi se o dva izvestaja o stvaranju, a jevreji su ih samo sakupili, jer dok sam ja adam bio u raju, nije bilo nikakvih jevreja, vec su oni dosli kasnije
p.s to za lilit prvi put cujem da je jevr. mit, i da ga rabini zagovaraju, ali ako ti kazes, neka, mene nije zanimao taj mit, pa ga nisam istrazivao.

Ondje će se sretat divlje mačke s hijenama, jarci će dozivati jedan drugoga; ondje će se odmarati Lilit našav počivalište.

Danicicev prevod

Is. 34
14. И сретаће се дивље звери с буљинама, авети ће се довикивати, онде ће се населити вештице и наћи почивалиште

Lilit je veštica i nema veze sa A i E

Back