Ok. Aj za promenu ( cim i ako prestanes da se slatko smejes) pocni malo da edukujes ove tvoje talibane. Da se i mi malo slatko nasmejemo jednom sukobu ateista ili vam vera to ne dozvoljava? Aj ti prvo njima objasni da se TE ne bavi nastankom zivota a ja idem da pravim kokice.
Za nazivanje nekoga bratom su potrebni izvesni uslovi dok je "druze" obican komunisticki pozdrav. Zasto bi ti nesto komunisticko smetalo?
Pobegao si od rasprave samnom a baš sam se spremao da ti napišem ovo, potaktnut stalno tvojim povezivanjem komunizma i ateizma.
Evo ti ovde poređenje a zaključak ostavljam tebi.
Hrišćani imaju svog vrhovnog Boga Isusa;
Komunisti su imali svog vrhovnog "boga" Tita.
Ateisti nemaju nikakvog boga.
Hrišćani su proglasili Isusa za Boga 325. g. na Prvom nikejskom saboru i to glasanjem (bilo je i glasova protiv).
Komunisti su proglasili Tita za "boga" na nekom (ne znam kom i koje godine) kongresu KPJ i to opet glasanjem (bez glasova protiv).
Ateisti nisu imali to zadovoljstvo da proglašavaju svoje bogove, jer ih ne priznaju.
Hrišćani tvrde da Bog postoji.
Komunisti tvrde da taj religijski Bog ne postoji.
*
Ateisti tvrde da nema nikakvih bogova.
Hrišćani su opako kažnjavali svaki istup protiv Boga Isusa.
Komunisti su opako kažnjavali svaki istup protiv "boga" Tita.
Ateisti nikoga ne kažnjavaju jer ne priznaju nikakvog boga.
Hrišćanstvo propagira jednakost u siromaštvu.
Komunizam propagira jednakost u siromaštvu.
Ateizam propagira jednakost po pravu.
U hrišćanstvu i pored propagande jednakosti u siromaštvu, se izdvojila elita koja dobro živi.
U komunizmu se takođe isdvojila elita koja je dobro živela.
Kod ateista nema izdvajanja, nego ljudi žive onoliko dobro koliko su sposobni.
Hrišćanska elita dobro živi zahvaljujući donacijama i zamašnim državnim uplatama.
Komunistička elita je dobro živela zahvaljujući članarini/donacijama i državnim uplatama.
Ateistička elita ne postoji. Ako postoji grupa bogatih ateista to su postali sopstvenim radom.
Hrišćani ima svoju Svetu knjigu.
Komunisti su imali svoju svetu knjigu zvanu "Manifest komunističke partije".
Ateisti nemaju svoje svete knjige. Oni se zadovoljavaju naučnom literaturom.
E sada ti južna prugo prebroj koliko ima sličnosti između hrišćanstva i komunizma i uporedi sa brojem sličnosti između komunizma i ateizma.
* Ovde moram da naglasim da je u komunizmu bio veliki broj ateista i to baš komunista. Ali ne zaboravimo, kada je pao komunizam, onda je odmah porastao broj vernika na preko 95% srpskog stanovništva, što znači da su mnogi komunisti ustvari bili lažni ateisti, već prikriveni vernici, i gledali su svoj lični interes koji je zavisio od trenutka.