Hvala, ...ne treba mi ništa!

Majka je svakako morala nekad otići,...ako ti za utehu!
Niko se od nas nije "okovao" besmrtnošću. Verovatno dok si bio u gipsu ili ležao, imao si vremena da porazmisliš o mnogim stvarima,...sigurno si između ostalog razmišljao i o tome, koliko je važno zdravlje i imati zdrav par nogu i ruku.
Ne treba uteha, to kako je otisla me i napravi drugacijim da se posvetim sebi i ne planiram nista veliko i dugorocno,nikom nista vise ne gledam kroz prste i ne pravim kompromise

Da li ste nekad u životu, poželeli da nemate to što imate, da vam to što ste mislili da vam je potrebno u životu odjednom postane preveliki teret, da vas okružuju,( ili vam nameću) nešto što ni sami niste tražili, niti duboko negde u sebi stvarno želite.
Možda,...jeste sve to nekada davno (ili u nekom od vaših "prošlih života") imalo smisla i ispunjavalo je vaš život tako što vas činilo srećnim. Međutim,...desilo se nešto ili neko, kao prekretnica u vašem životu, kada ste se sami "zarotirali za 360 stepeni") i shvatili,...da vam najednom, ne treba skoro pa ništa, od svega toga.
Koji su to događaji u vidu životnih prekretnica bili u vašem životu i šta ste saznali iz toga?
Je li vas život do sada dovoljno nagradio da kažete samo "Hvala" ili "Hvala,...ne treba ništa"!
P.S. Nadam se da tema nije previše konfuzna.
zadovoljan dosadasnjim zivotom, i jedina mi je zelja da sve ostane ovako kako je.

Da li ste nekad u životu, poželeli da nemate to što imate, da vam to što ste mislili da vam je potrebno u životu odjednom postane preveliki teret, da vas okružuju,( ili vam nameću) nešto što ni sami niste tražili, niti duboko negde u sebi stvarno želite.
Možda,...jeste sve to nekada davno (ili u nekom od vaših "prošlih života") imalo smisla i ispunjavalo je vaš život tako što vas činilo srećnim. Međutim,...desilo se nešto ili neko, kao prekretnica u vašem životu, kada ste se sami "zarotirali za 360 stepeni") i shvatili,...da vam najednom, ne treba skoro pa ništa, od svega toga.
Koji su to događaji u vidu životnih prekretnica bili u vašem životu i šta ste saznali iz toga?
Je li vas život do sada dovoljno nagradio da kažete samo "Hvala" ili "Hvala,...ne treba ništa"!
Stvarno mi nista ne treba, fazon je sto me ne opterecuje ni ono sto imam, a kamoli ono sto ne zelim, tj nista. A i ono sto je moje nije uvek bilo moje, tako da se ne plasim da ce otici pokurcu. Nek ide sve gde mora i kako mora, dobro je sto nikad nije lose

Da.

Ne mogu govoriti o prošlim životima jer ne verujem u njih.

Prekretnica? Kad sam shvatila da "da vam to što ste mislili da vam je potrebno u životu odjednom postane preveliki teret, da vas okružuju,( ili vam nameću) nešto što ni sami niste tražili, niti duboko negde u sebi stvarno želite."

"Je li vas život do sada dovoljno nagradio da kažete samo "Hvala" ili "Hvala,...ne treba ništa"!"

Hvala. Treba još štošta. Ali ništa od toga nije životno neophodno, samo luxuziranje.

Ako izuzmemo onu kuću na Tari u šumi 50 km odd komšija od koje još nisam digla ruke. To nije luxuziranje - to je zdrav razum.

Ne, tvoje teme nisu komfuzne za bilo kog s iole mozga u glavi.

Da li postoji neko kome je sve "hvala,...ne treba mi ništa"?
Jednog znam,...da vidim kol'ko vas je.
Па и ја знам једног: Господина Рајковића из "Маратонаца" коме није ништа пошто је прегажен😀 а док смо живи увек нам треба нешто... Понајвише пажње и љубави.

Jeste, Da..doživeo sam to..parcijalno, samo za Srbiju..
Sa samo 41god dobijem solidnu penziju..da mogu da živim bilo gde na svetu (osim onih par nerealno skupih zemalja ali meni i totalno nezanimljivih, Švica,Lux, Singapur, Norveška etc)
Vratim se zbog nostalgije u Srbiju i ukapiram brzo da to nije onaj isti narod koji sam ostavio i koji sam voleo.
Kažem sebi da mi u čukunđedovini, Srbiji, ne treba ništa i sve rasprodam..kada dolazim na kratko, onda iznajmljujem smeštaj.
PS: Moje pisanje liči da je o materijalnom ali samo ko površno čita..ostavio sam i Srbiju i pretke i sve i duhovno.

Poslednja izmena:
Sa 8 godina sam ostala bez roditelja i tako spoznala kako je biti sam.
Onda rat kada sam izgubila dom.

Bilo je još pretumbavanja u mom životu a ova dva pominjem na koja nisam mogla uticati i što me obilježilo. Pa sam zbog toga pomalo skeptik kada mi ide dobro i znam da uhvatim sebe sa strepnjom šta će loše da me strefi. Tako da sam jako zahvalna na periodima mira i kad nema tumbanja.

Pomalo sam i sanjar i znam da se zanesem sa neralnim željama,ali kao jarac brzo ja sebe vratim u realnost.

Sa 8 godina sam ostala bez roditelja i tako spoznala kako je biti sam.
Onda rat kada sam izgubila dom.

Bilo je još pretumbavanja u mom životu a ova dva pominjem na koja nisam mogla uticati i što me obilježilo. Pa sam zbog toga pomalo skeptik kada mi ide dobro i znam da uhvatim sebe sa strepnjom šta će loše da me strefi. Tako da sam jako zahvalna na periodima mira i kad nema tumbanja.

Pomalo sam i sanjar i znam da se zanesem sa neralnim željama,ali kao jarac brzo ja sebe vratim u realnost.
Sigurna sam da ćeš pronaći "svoje mesto pod suncem", ukoliko već i nisi! 😉
P.S. Ta "strepnja" ti sigurno nije od jarca, već od nekog drugog melanholičnog podznaka ili planeta. Svako dobro, želim!

Sigurna sam da ćeš pronaći "svoje mesto pod suncem", ukoliko već i nisi! 😉
P.S. Ta "strepnja" ti sigurno nije od jarca, već od nekog drugog melanholičnog podznaka ili planeta. Svako dobro, želim!
Nisam, ali iskreno se nadam da hoću. Mnogo se toga ružnog izdešavalo u mom životu ali nedam se,čerupam se ja. 😊
Ne razumijem se ja puno u horoskop,ali u podznaku sam blizanac. Moje skromno mišljenje i znanje da taj podznak mi daje optimizam a jarac da me spusti na zemlju. :mrgreen:
Hvala ti. ❤️

Back