Hvala, ...ne treba mi ništa!

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
25.422
Da li ste nekad u životu, poželeli da nemate to što imate, da vam to što ste mislili da vam je potrebno u životu odjednom postane preveliki teret, da vas okružuju,( ili vam nameću) nešto što ni sami niste tražili, niti duboko negde u sebi stvarno želite.
Možda,...jeste sve to nekada davno (ili u nekom od vaših "prošlih života") imalo smisla i ispunjavalo je vaš život tako što vas činilo srećnim. Međutim,...desilo se nešto ili neko, kao prekretnica u vašem životu, kada ste se sami "zarotirali za 360 stepeni") i shvatili,...da vam najednom, ne treba skoro pa ništa, od svega toga.
Koji su to događaji u vidu životnih prekretnica bili u vašem životu i šta ste saznali iz toga?
Je li vas život do sada dovoljno nagradio da kažete samo "Hvala" ili "Hvala,...ne treba ništa"!
P.S. Nadam se da tema nije previše konfuzna.

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
25.422
Jeste, desilo se samo jednom ali ne bih tako rekla da mi ne treba nista, vec da mi ne ne treba to sto mi je cinilo nekih 80% zivota :)
Da,..kad čovek stasa i shvati koliko vremena i energije, troši na samo prividno bitne ali površne stvari u životu, bude prilično frustrirajuće u početku (kako se rotosiljati tereta i zarotirati se u novi pogled na život).
Tek kad skontamo koliko su nas nekada možda mučile neke situacije u vezi sa svim tim sada već nebitnim stvarima,...dok ujedno jeste i olakšanje!

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
25.422
I pre preloma i gipsa 3 meseca sam znao sta mi je bitno i majka kad je umrla nista ne znaci sve sta imam
Majka je svakako morala nekad otići,...ako ti za utehu!
Niko se od nas nije "okovao" besmrtnošću. Verovatno dok si bio u gipsu ili ležao, imao si vremena da porazmisliš o mnogim stvarima,...sigurno si između ostalog razmišljao i o tome, koliko je važno zdravlje i imati zdrav par nogu i ruku.

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
62.287
Da,..kad čovek stasa i shvati koliko vremena i energije, troši na samo prividno bitne ali površne stvari u životu, bude prilično frustrirajuće u početku (kako se rotosiljati tereta i zarotirati se u novi pogled na život).
Tek kad skontamo koliko su nas nekada možda mučile neke situacije u vezi sa svim tim sada već nebitnim stvarima,...dok ujedno jeste i olakšanje!
kod mene je to bilo prilicno naglo i odrekla sam se svega za nekih 2-3 nedelja i pocela skoro pa skroz novi zivot :)

Da jeste, ali trenutno je takav osećaj..
Sa 38 godina nisam daleko od početka,
nadam se novog...

Ali valjda je moralo tako...
daleko si...mnogo si daleko...nisi ni blizu isti covek koji je pocinjao zivot sa 18 i sada...nekako je to i lepo...taj novi pocetak, prazna tabla :)

moonja..

Buduća legenda
Poruka
32.073
Majka je svakako morala nekad otići,...ako ti za utehu!
Niko se od nas nije "okovao" besmrtnošću. Verovatno dok si bio u gipsu ili ležao, imao si vremena da porazmisliš o mnogim stvarima,...sigurno si između ostalog razmišljao i o tome, koliko je važno zdravlje i imati zdrav par nogu i ruku.
Na primer ovo...ili vrednost duhovnog ili mir u duši.
Da li postoji neko kome je sve "hvala,...ne treba mi ništa"?
Jednog znam,...da vidim kol'ko vas je.
E, pa ja nisam od tih.

.