Humor u istoriji

Lehsandar

Primećen član
Banovan
Poruka
604
Ovdje nece biti samo tema humor, vec i drustveni prikaz tadasnjeg stanja na raznim meridijanima.

Holecek: nepismenog vojvodu ismijali djaci i vladika,ne zna da je N=NAS a ne ocenas,kako je krivo cuo...

nepismeni vojvoda.jpg

Митрофан Бан, Životopis ili uspomene iz života mitropolita Mitrofana Bana

PALE MU KUCU ON SE SALI. na racun popa...

sala na racun popa.jpg

.........

Djordje Karadjordjevic, Istina o mome zivotu

car.jpg

A kakav je on bio ludak, nije sam napisao ali je Mestrovic. Kada je sreo Mitropolita umjesto klanjanja zamjerio je pred njim,naglas,Mestrovicu sto se obraca toj dzukeletini...

DJORDJE KARADJ. Cesto ga obilazi princ.Neprijatno mu jer psuje Pasica na sva usta i dr.NJEGOVI SU ISPADI BILI ZAISTA NEZGODNI. Sreo mitropolita,naidje Djordje,i rece Ivanu:Kako mozete da se pozdravite S TOM DJUKELETINOM,koji je ostavio svoj narod,zgrabio toboze neke mosti i strugnuo preko CG u Evropu,a narodu sto bude. Kad je to rekao.okenuo se i otisao dalje.Stari,dobri mitropolit JE SUTIO,I BIO U NEPRILICI,PA RECE sto mozemo kad je takav!

mestr.jpg

..........

JA SAM MU REKOA DA SE NE VLADA PRINCEVSKI,ono s mitropolitom i dr.on prizna da u formu nije imao pravo,ALI U SUSTINI DA! Prvo sam od sebe takav.Nemam naobrazbe,a bolestan sam.Ja imam ludu naglu zicu Karadjordja a nemam LUKAVOST OD NJEGOSA,kao Aleksandar. RECE ZA SEBE: DVIJE NAJBOLJE OBITELJI U SRBSTVU,ALI EVO STO IPAK ISPADE! Ja nisam za kralja,sva sreca da se nasao Aleksandar,koji je normalniji od mene. vojnika udario u nezgodno mjesto pa je ovaj umro,pa do ispada u ruskom poslanstvu protiv ruskog i austrijskog cara,RADI CEGA SE MORAO ODRECI NASLJEDSTVA PREDTOLJA!!! Za vojnik je zalio ali za ono u ruskom poslanstvu ne zali. JA NEMMOGU DA SE PRETVARAM I GLUMIM... ZA ruskog cara rekao da je lazov jer je rekoa da nece dopustiti austr aneksiju bih,a austr poslaniku je rekao A VAS JE CAR LOPOV I LUPEZ KOJI KRADE TUDJE ZEMLJE! Prije cu se odreci prijestolja nego pozaliti sto sam rekao istinu. Pasic ga sklonio zbog drzavnih interesa. PETAR ga vise voli jer lici na Karadjordja a Aleksandra zove Crnogorac.

.........

Mis IRBI:

226 str prozori do ulice pa svi gledaju sta one rade,kao iz nekih loza u teatru... :) http://books.google.ba/books?id=UDE...gaU0oGAAw&ved=0CDkQ6AEwAQ#v=onepage&q&f=false

339 rekose muslimanu da izadje iz crkve,on nije shvatio pa istera 2 babe van,ali je kasnije ukapirao da se to na njeg odnosi,HAHAHA!!!A babe vratise.one se odusevise i pocese ih ljubiti...

346 on bese tako jadno odeven da mu zamalo dadose novca da si kupi vina kad saznase da je on najbogatiji trgovac hahaha!

360 na istoku se covjek navikne da vjeruje tek polovinu od onoga sto cuje,hahaha!!!! MI IRBI,HAHA!

372 put sada posta rdjav i to u albanskom smislu reci,hahaha!

389 BIO JE U TAKO cistom odjelu da nismo mogli povjerovati da je albanac,hahaha!

477.str uvjerio se da nam ni malo ni u cem gore nije,ni malo...hahahah!!!! dakle bolje nije ali,isto je grozno,engleski humor! (mislim da je bio u pitanju smjestaj novi)

Poslednja izmena:
Cg razmjena muslimana za PRASAD, da poturice ponize,hahaha!!! genijalno...sto je turcin znacajniji vise prasadi se trazi.

JOSEF HOLEČEK - "CRNA GORA" 1877.g.

prasad i poturice haha.jpg

:zskace: :zskace: :zskace:

..........

zeludac cg izdrzi sto ni 1 drugi! komad loja od bubrega stoke jede sirovo..Nestasicu cg podnosi kao filosof...

zeludac cgca.jpg

56. DUVAN toliko jak,da ko nije cg poispadaju mu brci...

60. mnogi popovi bili nepismeni,a knjigu u ruci drze forme radi,nebitno im da li je okrenuta naopako...

111. SVADBA roditelji se savjetuju sa cijelim bratstvom! djevojku malo ko pita da li zeli...a jos manje da li voli mladozneju hahaha! cesto i mladozenja se nadje u bracnom raju kao Pilat u kredo.

Poslednja izmena:
JOSEF HOLEČEK - "CRNA GORA U MIRU", 1883.-1884.g.

Na Velikom sudu sude muzu koji nece da ispunjava bracne duznosti. Zena ga tuzila (jadan,mora da je bio gay ili je ona takav gabor bila)

Senat: Jadnica! Dvije godine!uzasavao se drugi... Optuzeni: ja sam nevin, dosta sam se trudio... Pregled njene nevinosti!

bracni problemi.jpg

ali ako on nije tvoj muz ko je?okle znas?nemoj reci,donijecu ti pogacu! Veliki sud,ljut na njenu drskost,dobila par dana zatvora kazne.

bracni pr 2.jpg

..........

-Stranci cesce i radje sada dolaze na ct. strance dublje u cg gledaju kao BIJELU VRANU...

-Nikola Duki:znas li sta ima novoga? eh reci znas li ti gospodaru? Poslacu te na vjesala :))) hahaha!!! Nekoliko PERJANIKA je opkolili Duku da ga odvede u ZATVOR.

-Strani jezik uci kome je potreban FR uveli da druge u zemlji impresioniraju...samo zato! ZALOSTAN PRIMJER. neumjesno je reci da je razlog da fr literatura bude dostupna cgcu! Za sad im je dovoljno SRBSKA LITERATURA,a ko hoce i ruska!

Meri Edit Daram ima dosta dobrog engleskog kumora u knjizi Kroz srbske zemlje.

Kada je,mislim,stigla u Obrenovac,rece da je vijest o njoj stigla tu prije nje.
Na Ostrogu,koji je nije ni malo impresionirao,iguman joj je strpao glavu u sanduk sa mostima. Nama je to shvatljivo, da cjeliva,ali njenom engl mentalitetu to je bio sok!
I ona i Mis Irbi su imale slicne situacije...kada su zamolile nekog djecaka i sl.da nesto otpjevaju brzo su se pokajale...neharmonicno...

str 10.
Oni (Cetinje) se toliko oduseve strancem koji hoce da razgovara s njima kao dijete sa macetom...Tu su joj se neki nudili za brak pa kaze: Pet ponuda za 20 minuta je moj najveci domet.

36. kaludjer na ostrogu vatru za svijecu pali kremenom...balzamovano tijelo sveca,samo stopala se vde u papucama, platno natopljeno karbolom, starcu je to miris svetosti a ona se gadila na to,ali to krije da ga ne povredi...opisuje cjelivanje mostiju,zagnjuri nam glavu u kovceg, hahahah!!! ispostovale su to jer on to cini iz postovanja i ne kapira da njima to nista ne znaci stavise da im je pomalo cudno,i degutantno.

56.komentar crnogorca na englesku izreku vreme je novac,koju oni nikako ne mogu da shvate, a ona rece za putovanje da je trebalo i novca i vremena. On se nasmija. Vremena! Sta je vrijeme? Vrijeme je nista. Zivis, pa onda umres. Pomisao na uracuvanje vremena ga je veoma uveseljavalo. 58. cudni ljudi ti Albanci, nece u skolu!

65 VISE SE ENGLEZ DVOUMI DA UBIJE MACKU NEGO ALBANAC COVJEKA! 65 Albanac ima puno fizickih svojstava zvijeri !!! hahah!za ovo bi je danas tuzili da je rasista!

80.opisuje kako je u Skadru sve nakrivo,i zgrade i sve...pa kaze:Mozda je to neizbjezan proizvod njegovog nepravilno oblikovanog uma,GOVORI O ALBANCIMA.

81.pitaju je srbijanci,crnogorci,i svi,koji je u Londonu pazarni dan? svaki!oni u cudu!

87 dan pranja u turskoj vojsci, po groblju i grobovima vise gace i dr pa se susi...peru se,mislila je da to nikada ne rade kakav odaju utisak.. 87 pomogli se ovcetinom, aludira na tursku vojsku da su ze seks koristili i ovce,gadi se na njih zove ih prljavim djavolima.

89-90 PASA na tvrdjavu stavio gromobran jer je cuo za to,pa da bude kao napredan,a tu bila barutana i kada je opalio grom sve je eksplodiralo!unistena tvrdjava!

04 jutro hocu vode(za umivanje)a oni ce: kafa ce biti za koji cas-ne kapiraju za sta treba voda! perem zume, gledaju me radonso,cetkica je pravo otkrice za njih! trazili da im da da probaju,ali kipi kava,pa odose,i spasise kavu a ona se isto spasila od njih! 103 svetac zastitnik porodice, lov na prase je sprecila,jer nekorece da zeli to da jede...MA STA DA SE KUVALO ZNALA SAM DA MORAM DA JEDEM..

Obrenovac se zestoko uzbudio zbog mog dolaska, GLAS O MENI JE STIGAO PRIJE MENE (jedan je sreo u Sabcu pa preneo ovde...)

Kada su Mariju Edit Daram pitali na granici cg i metohije da li imas oca? Ne! Odmah su rekli,a,ubili ga turci! Nisu. Da li imas bracu? Da. Koliko su Turaka pobili?... talva su bila pitanja prostpg svijeta za koje je neko puno putovao ako je bio na cetinju,u podgorici...

PIROT uzeo joj pasos policajac, sumnja... ironija: SPASIO JE SRB.NACIJU OD MOJIH PREGOVORA SA BUGARIMA U NEKOM USAMLJENOM MJESTU NA GRANICI:) soba u hotelu sa necijim stvarima,djecak koji tu radi je to sklonio I ZAKLJUCIO DA JE SOBA SPREMLJENA (opet njen genijalni engleski humor!) presutila je da pridici da sve ne pocne sa svadjom.

PRI ODLASKU IZ PIROTA ZALE STO IDE. Na pitanje kako zna cirilicu,rekla od jednog Poljaka,cudili se jer je on katolik pa ne zna...pa ju je jedan izvukao iz situaciji i rece,taj Poljak je presao u pravoslavlje,onda im je to bilo logicno,sada njena kosnattacija ironicna ali opravdana: KAO DA JE LAKSE VJERU PRIMTII NEGO ALFABET NAUCITI!

CIGANI-CRNOPUTE DIVLJE ZIVOTINJE, SRB CIGANE GLED S PREZIROM. CIG-ponosni, jedna baba koja pusi lulu joj ponosno rece,kada je ova rekla da je engleskinja,a ona ce: ja sam prava ciganka veliki su cirkusanti, lazljivi,nevjerni,zlocicni, neposteni=sve to najblaze receno. imaju dar sviranja na gudackim instrumentima

69.DA LI IMA GRANICE KASNJENJU KOLIKO MOZE JEDAN SRBIJANAC

174 ja sam bila najznacajniji dogadjaj od rata 1877...pokazala je djeci ako jedinstven uzorak... 174-5 soba nije spremljena! je! vode da se pere trazi a oni zaprepasteni! vode da se umijem..doneli casu vode..

193 neki nacelnik se dere na nju, kaze joj da sutra ide odatle,ona kaze:NECU!

*96 na alb hvala se kaze FALE MINERS, ocigledno je ovo FALE OD HVALA,tj mjesavina srbskog i cipetarskog tj nas jaki utivaj na njihov jezik! neki od nas cesto kazu FALA umjesto HVALA!

Repin_Cossacks.jpg

Zaporozhian Cossacks to the Turkish Sultan!

O sultan, Turkish devil and damned devil's kith and kin, secretary to Lucifer himself. What the devil kind of knight are you, that can't slay a hedgehog with your naked arse? The devil excretes, and your army eats. You will not, you son of a bitch, make subjects of Christian sons; we've no fear of your army, by land and by sea we will battle with thee, **** your mother.

You Babylonian scullion, Macedonian wheelwright, brewer of Jerusalem, goat-fucker of Alexandria, swineherd of Greater and Lesser Egypt, pig of Armenia, Podolian thief, catamite of Tartary, hangman of Kamyanets, and fool of all the world and underworld, an idiot before God, grandson of the Serpent, and the crick in our dick. Pig's snout, mare's arse, slaughterhouse cur, unchristened brow, screw your own mother!

So the Zaporozhians declare, you lowlife. You won't even be herding Christian pigs. Now we'll conclude, for we don't know the date and don't own a calendar; the moon's in the sky, the year with the Lord, the day's the same over here as it is over there; for this kiss our arse!

NE DIRAJ BRK CRNOGORCU!

svi nose BRKOVE, o njima prezrivo govoriti najveca je uvreda za Cg. Italijan uhvatio cg za brk,dobro juro brate.CG GA JE UBIO !!!i odmah nestao,hahaha!!!

BRK.jpg

Istorijsko i pol. putovanje u Crnu Goru/L.K.Viala de Somijer 1810

SVETAC

svetac lupio jednoga koji ge je htjeo ugristi,i tesko onome ko u to ne vjeruje svakome se daje traka,uz naplatu,koja je svemoguce,stiti od duhova,djavola,gromova...lopova,kuge.

svetac.jpg
Somijer

Sto je najgore,i danas sujevjerni ljudi u 21.vijeku pricaju slicne price, da sv Vasilije nocu hoda,pa mu se zaprljaju carape, cemu su svjedoci monasi. Moj odgovor-pitanje na takva vjerovanja je, da nije lose da mu nabave patike, da ne prlja carape.

Poslednja izmena:

Back