Hrvatski vojni obaveštajac Vinko Klasan: Srbija ima najbolju protivvazdušnu odbranu u Evropi

Србија је таква војна сила, да војска ангажује приватно обезбеђење да је чува...:per:

И таква ПВО сила, да је ође један СНС форумаш мафијаш лепо написао да се боји напада дроном на параду... :hahaha:

Pa nije. Borbene jedinice i ubojna sredstva različitih proizvođača ne mogu da budu integrisana u jedinstveni sistem odbrane. Da ne govorim o tome da ih nema dovoljno.
Recimo za odbranu šireg područja Beograda od napada kakvi su bili za vreme NATO agresije, potrebno je između 60 i 80 jedinica Pasarsa, za nivo odbrane za koji je predviđen. I onda da se nadamo da će možda 50% biti oboreno. Mislim, to mi kaže komšija, general-pukovnik RV i PVO u penziji, čovek koji je celo vreme agresije proveo ispod Straževice.

Pa nije. Borbene jedinice i ubojna sredstva različitih proizvođača ne mogu da budu integrisana u jedinstveni sistem odbrane. Da ne govorim o tome da ih nema dovoljno.
Recimo za odbranu šireg područja Beograda od napada kakvi su bili za vreme NATO agresije, potrebno je između 60 i 80 jedinica Pasarsa, za nivo odbrane za koji je predviđen. I onda da se nadamo da će možda 50% biti oboreno. Mislim, to mi kaže komšija, general-pukovnik RV i PVO u penziji, čovek koji je celo vreme agresije proveo ispod Straževice.
Već je integrirano i sve funkcionira besprijekorno.
Ukrajina to isto radi sve vrijeme sa još raznovrsnijom opremom.
Srbija Pasarse i dalje proizvodi, nabavljaju se dodatni kineski sistemi.
Tvoj komšija general vjerovatno misli da je još uvijek u 1970tim i čeka da se Tito pojavi na TV pa da stane "mirno".

Tvoj komšija general vjerovatno misli da je još uvijek u 1970tim i čeka da se Tito pojavi na TV pa da stane "mirno".
Važi, u pravu si. :lol:

Reče mi jedan čoek,
na jednom mestu,
kod jednog čoeka,
jednu stvar,
ne mogu ti reći đe,
odma bi se setio koji je.

Recimo za odbranu šireg područja Beograda od napada kakvi su bili za vreme NATO agresije, potrebno je između 60 i 80 jedinica Pasarsa, za nivo odbrane za koji je predviđen. I onda da se nadamo da će možda 50% biti oboreno.
Mislim, to mi kaže komšija, general-pukovnik RV i PVO u penziji, čovek koji je celo vreme agresije proveo ispod Straževice.
Kolega @Strigoi se preselio? Sad ti je komšija bio šef PVO na Straževici, a pre par nedelja si živeo u Kosovskoj Mitrovici pa te zastrašivao transporter KFORA parkiran ispred tvoje kuće…

Kolege @Bren, @KESH, u pitaju je izvesni aktivista.

Gde radi? Šta radi?
Ti lično išao da se uveris da radi besprekorno? Ko onomad kada tenkovi na Pasuljanskim nisu mogli da pogode metu kako treba?

Pre bi se reklo da vi mislite da je naša vojska neka sila ko za vreme JNA, koja je svuda gde god se borila ispusila?
Pa da, Vučić misli da je Tito, ima logike.

Poslednja izmena od moderatora:
Glupost! Nemoguće je da Srbija imaju bolju protuzračnu obranu od

Glupost! Nemoguće je da Srbija ima bolju protuzračnu obranu od Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Rusije ili čak Grčke.

Šta više, moguće je

zapad je svoj PVO poklonio Ukrajini gde je uglavnom uništen

Ruski PVO vidimo da i ne funkcioniše kako treba, buše ih Ukrajinci svalodnevno sa dronovima garažne proizvodnje

Ko ostaje... Srbija, Vučić se stalno hvali da je kupio svašta nešto

Na sreću nećemo biti u prilici da proveravamo koliko smo šuplji

Zagreb, Sarajevo, Tirana, sve u dometu
Tihi, ti mora da crkavas od gladi. To je tužno da bez naloga nemas leba da jedeš. :sad2:

Što se dometa tiče, najbliži je NATO u Generalštabu, pitaj njih za to gadjane.

1000011033.png

Šta više, moguće je

zapad je svoj PVO poklonio Ukrajini gde je uglavnom uništen

Ruski PVO vidimo da i ne funkcioniše kako treba, buše ih Ukrajinci svalodnevno sa dronovima garažne proizvodnje

Ko ostaje... Srbija, Vučić se stalno hvali da je kupio svašta nešto

Na sreću nećemo biti u prilici da proveravamo koliko smo šuplji
Ovde nasi specijalci se zanose sa prefarbanim krntijama i nešto modernog naoružanja. A dovoljno je par hiljada dronova da sve to sjebe.

Nisu shiptari glupi, ne ulažu džabe Milijardu i proizvodnju tih stvarčica.

nije ni prvi ni poslednji put, iako ako se dublje prouče sva obimna i komplikovana dokumenta UN, može da se posredno dođe do zaklučka da je nato imao legitimitet za oružanu akciju
NATO nije imao legitimitet za agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Pa, modernizirae Neve i Kubovi, Mistral, Pasarsi, Pantsir, Hq 17, Hq 22, a izgleda i Hq 9, a tu su još uvijek stari ali provjereno zaje8ani BOV 3, Prage, Boforsi, Strele i Igle, imaju nove francuske radare od malog i srednjeg do velikog dometa
Srbija definitivno ima najbolju PVO u Europi uzimajući u obzir odnos PVO sredstava i površine koju štite.

:ceka:
Jel i francuski radari dolaze bez antene ko rafali bez metaka?

Back