Hrvatski predstavnici u srbskim institucijama.

Znači -manjinama samo po prstima.
A za svoje kukumavčite.

Ne sherundaj sUsjede, leba ti...

Niko ne kuka više od vas...i niko nije veće đubre od vas...zato su vas i naterali da zakonom osigurate "nazočnost" manjinama...što nema u iole normalnijim državama...sem u Hrvatskoj i "državi" Kosovo...

Uzgred, ministar Dulić, koji je bio i predsednik Skupštine, je Hrvat...pre je bila ministarka poljoprivrede Dulić-Marković...vojvođanska administracija je puna Hrvata...

A u opštini u kojoj ja živim, gde od 45.000 stanovnika ima oko 800 deklarisanih Hrvata, predsednik opštine je Hrvat, i jedan od tri pomoćnika predsednika opštine je Hrvat...

Da nemaš neki sličan primer u toj tvojoj NDH?

Što bi neko koristio ijekavicu?Ja ne mogu da govorim ijekavicu,mada sam iz zezanja probao kad sam bio klinac i video da ne ide.Zato ne lupaj.

ako si ti iz pirota ne znaći da su svi iz pirota i da svi srbi moraju govoriti ko ti. npr. srbi iz krajine nikad nisu govorili ekavicom, kao i bosanski srbi. njihov maternji jezik je ijekavica, i ne vidim razlog zašto bi oni zbog tebe mjenjali svoj maternji jezik

Poslednja izmena od moderatora:
Što bi neko koristio ijekavicu?Ja ne mogu da govorim ijekavicu,mada sam iz zezanja probao kad sam bio klinac i video da ne ide.Zato ne lupaj.

Od kad to Srbi govore isključivo ekavicu?

Ekavica nije isključivo srpsko obilježje.

Ekavicom govore i čisti Hrvati kajkavci, recimo moja malenkost. :mrgreen:

Poslednja izmena od moderatora:

Back