Hrvatski poslanik hvalio NDH, partizane nazvao teroristima

Zašto, pa u Mađarskom parlamentu sjede fašisti, zašto ne?
Zašto neka profašistička stranka ili pojedinac ne bi trebao sjediti u parlamentu?

Ja baš volim porediti četnike i ustaše, jer mi jednako smrde.

Smrdljivko?

Bolesnik?

Paćenik?

Qurac ga zna i puca šta ti je al od nečeg patiš, da te nije pravio srbin, odgajio usraša, :hahaha:

Nesto vam se Vucko uzjogunio :hahaha:

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će napustiti Brisel i da sutra neće prisustvovati Međuvladinoj konferenciji EU i Srbije, ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu otvaranja poglavlja 26. Vučić je večeras otputovao u Brisel i, ukoliko sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini ne bude postignut dogovor o deblokadi, još večeras će napustiti Brisel i neće prisustvovati sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji, na kojoj će biti razmatrano otvaranje poglavlja u procesu pristupanja Srbije EU, javila je Prva televizija. Vučić je poručio da mu je dosta hrvatskog iživljavanja. "Srbija je sve vreme bila strpljiva i trudila se da ne reaguje, ali će od sada drugačije razgovarati", rekao je Vučić za Prvu televiziju. On je najavio da će, ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu, napusti Brisel i obratiti se javnosti. Radni sastanak Vučića i Mogerinijeve prethodi Međuvladinoj konferenciji EU i Srbije sutra u Briselu, na kojoj se očekivalo otvaranje sva tri poglavlja u pregovorima - 5 i 25, na koji su sve zemlje ranije dale saglasnost, ali i 26, za koje se očekivalo da će do Međuvladine konferencije, takođe, dobiti zeleno svjetlo svih 28 članica EU. Radna tijela EU sastaju se i danas i sutra, a cilj je, između ostalog, postizanje konsenzusa svih 28 država članica za otvaranje poglavlja 26 koje pokriva pitanja obrazovanja i kulture.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Vucic-Dosta-mi-je-hrvatskog-izivljavanja/402589

Šta znači nenormalno? Pa u parlamente se biraju i potpuni retardi i cirkusanti i piratske stranke, zašto ne i fašisti?
Koji su to parametri koji će određivati "noramalnost" onih koji sjede u parlamentu?

Znaš šta je nenormalno kad ga vidiš ili čuješ opis. Recimo, iako postoje oni koji misle da je normalno kad se fegeti krešu u bulju, opet ogromna većina populacije instinktivno tu pojavu smatra nenormalnom, nevezano za to da li je prihvataju kao ravnopravnu ili ne. Međutim, fegeti su samo bezopasna anomalija, poput piratskih stranaka ili drugih pomenutih. Ali, ustaše ili nacisti ne mogu da se posmatraju kao anomalija, već kao nešto čemu po prirodi stvari ne bi smelo da bude mesta u civilizovanom okruženju, zato i kažem da takve pojave dosta govore i o okruženju kome pripadaju. S tim što je to već davno poznata hrvatska tendencija, da poređenjima neuporedivog banalizuju ustaštvo i navedu druge da ga posmatraju kao samo jednu od pojava u hrvatskom društvu, umesto kao samu suštinu tog društva...

Znaš šta je nenormalno kad ga vidiš ili čuješ opis. Recimo, iako postoje oni koji misle da je normalno kad se fegeti krešu u bulju, opet ogromna većina populacije instinktivno tu pojavu smatra nenormalnom, nevezano za to da li je prihvataju kao ravnopravnu ili ne. Međutim, fegeti su samo bezopasna anomalija, poput piratskih stranaka ili drugih pomenutih. Ali, ustaše ili nacisti ne mogu da se posmatraju kao anomalija, već kao nešto čemu po prirodi stvari ne bi smelo da bude mesta u civilizovanom okruženju, zato i kažem da takve pojave dosta govore i o okruženju kome pripadaju. S tim što je to već davno poznata hrvatska tendencija, da poređenjima neuporedivog banalizuju ustaštvo i navedu druge da ga posmatraju kao samo jednu od pojava u hrvatskom društvu, umesto kao samu suštinu tog društva...

U redu, ja ti kažem da nacista i fašista ima u parlamenata evropskih država, dapače, uvjeren sam da postoje u gotovo svakom parlamentu.
I šta sad, zabranit ćeš im da govore zato jer si ih proglasio fašistima?

To pojavu kao suštinu hrvatskog društva vide isključivo Srbi - i niko više na cijelom svijetu, a isto tako je Hrvatima urnebesno vaše busenje u prsa o antifašistima s naglaskom na četnike.

Poslanik hrvatskog Sabora Željko Glasnović govorio je u Australiji na tribini "Kuda ide Hrvatska?" o NDH i predsedniku Srpskog nacionalnog veća Miloradu Pupovcu
Izvor: B92, index.hr ponedeljak, 12.12.2016. | 09:46

Jedan od prisutnih na tribinu upitao je Glasnovića: "U NDH je bio pozdrav 'Za dom spremni', i novac se zvao kuna. Kako to da Miloradima Pupovcima smeta pozdrav, a ne kuna?"

"Dobro ste rekli. To je naš novac. Ustaška kuna. Nije meni problem Pupovac. Ja imam njegovu radnu knjižicu. Znate šta piše tu? Komunistička partija - član i "profešn" - optičar. On je etnobiznismen", rekao je Glasnović o svom saborskom kolegi Pupovcu.

"Evo što je reko Ciceron, država može preživeti svoje budale i preambiciozne, ali svoje izdajnike ne može", poručio je Glasnović.

"Ali šta ste rekli još za ovog teroristu, a 'Za dom spremni' je hrvatski pozdrav, šta je tu komplikovano?!", kazao je Glasnović na šta se iz publike više puta čuo uzvik 'Za dom spremni'. Potom je Glasnović održao govor i o NDH i navodnoj ugroženosti Hrvatske od "Velike Srbije", prenosi hrvatski portal "Indeks".

"NDH je bila međunarodno priznata.[B] Ali ja kažem ovo prijatelji, mi moramo sami pisati svoju istoriju. Stotine i stotine kutija arhiva NDH su u Beogradu. Ko to traži natrag? Niko. Ko su partizani bili? Po Haškoj konvenciji iz 1908., vi ste njih mogli streljati. Oni su bili teroristi", započeo je Glasnović o NDH.
[/B]
"Imate knjigu 'Zločini odmetnika u NDH'. To je štampalo Ministarstvo spoljnih poslova NDH. Kad kažu odmetnici, uvek kažu četnici, komunisti. Šta su uzroci svega toga? Nisu ustaše pale sa neba. Kad je neko u saboru ustao i rekao da je najveća opasnost za mir na ovim prostorima srpski imperijalizam koji je od 1912., pazite od Balkanskog rata, do '.41. pobio 250.000 ljudi", rekao je Glasnović.

U nastavku svog govora veličao je i pilote NDH koji su, tvrdi Glasnović, bili "uspešniji i od savezničkih", a danas su pali u zaborav.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=12&dd=12&nav_category=167&nav_id=1209189

Ovi Hrvati bi komotno mogli da izvoze fasizam.....
Pa taj mrzi samoga sebe,pa posle i ostale.

Naravno, a da li je ZNG/HV do priznanja 1992-ge bila legitimna vojna sila? Ne, jel tako? Dakle, ja sam zbilja ubijao hrvatske teroriste 1991-ve sirom istocne Slavonije.....

i koliko si nas naubijao,:think:

- - - - - - - - - -

oho,evo jos jednog.da čujemo cifru??:think:
jbga,obojica ste imali, sreće,niste naletili na mene i moju ekipu,al mozda i bolje sad bi mi bilo dosadno na krsti bez ljutih četnika,:cool:

Poslednja izmena:
U redu, ja ti kažem da nacista i fašista ima u parlamenata evropskih država, dapače, uvjeren sam da postoje u gotovo svakom parlamentu.

To pojavu kao suštinu hrvatskog društva vide isključivo Srbi - i niko više na cijelom svijetu, a isto tako je Hrvatima urnebesno vaše busenje u prsa o antifašistima s naglaskom na četnike.

Znam da je to Hrvatima urnebesno, zato što su napravili tako gadne zločine, pa bi želeli da imaju i neko društvo u tome, da ne budu usamljeni u svojim zverstvima. Pa su tako našli pandan ustašama u četnicima, osim što je četnike ceo taj svet na koji se ti sada pozivaš definisao kao antifašiste, a takođe i ustaše kao nešto najgore što je ikada hodalo zemljom. I naravno da to kao suštinu vide Srbi, budući da su Hrvati njih klali najviše, sigurno neće da vide Filipinci koji veze nemaju sa svim tim...

Krsta je puna ustaša intelektualaca i filantropa,Hitler bi se ponosio kad bi mogao da to vidi.

Puna je budala, to je jedina istina

- - - - - - - - - -

Znam da je to Hrvatima urnebesno, zato što su napravili tako gadne zločine, pa bi želeli da imaju i neko društvo u tome, da ne budu usamljeni u svojim zverstvima. Pa su tako našli pandan ustašama u četnicima, osim što je četnike ceo taj svet na koji se ti sada pozivaš definisao kao antifašiste, a takođe i ustaše kao nešto najgore što je ikada hodalo zemljom. I naravno da to kao suštinu vide Srbi, budući da su Hrvati njih klali najviše, sigurno neće da vide Filipinci koji veze nemaju sa svim tim...

Mda, jedino što su najgadnije zločine u devedesetima radili Srbi, a ne Hrvati

Pa niste svetsku decu "umorili" u logorima specijalno predvidjenim za tu svrhu, nego srpsku.

Karikiranje na stranu, Srbi vas najbolje poznaju, o tome je rec.

- - - - - - - - - -

jbga,obojica ste imali, sreće,niste naletili na mene i moju ekipu,al mozda i bolje sad bi mi bilo dosadno na krsti bez ljutih četnika,:cool:

Ne znam, a to što tebe interesuje, mene uopšte ne interesuje.

Mene je interesovao puč ... :manikir: ... to smo svi očekivali ...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ni izbliza uporedivo sa onim što su činili Hrvati (ako ti je za utehu, ništa u istoriji se ne može uporediti sa onim što su činili Hrvati), plus što istorija ne počinje devedesetih.

Da nije bilo 41. ne bi bilo ni 91....

Ma prave se blesavi ...

- - - - - - - - - -

Puna je budala, to je jedina istina

- - - - - - - - - -

Mda, jedino što su najgadnije zločine u devedesetima radili Srbi, a ne Hrvati

To je zato jer su se anglosaksonci stavili na stranu protiv Srba iz geopolitičkih razloga.... CNN, BBC, itd ...

A, ne iz tih tvojih jeftinih moralnih obrazloženja

(što se sve više kaju ...sve više tekstova o geostrateškom promašaju u vezi SFRJ i nepotrebnom vežbanju "kontrolisane dezintegracije u velikoj korporacijskoj strategiji" )

Poslednja izmena:
Ne znam, a to što tebe interesuje, mene uopšte ne interesuje.

Mene je interesovao puč ... :manikir: ... to smo svi očekivali ...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Da nije bilo 41. ne bi bilo ni 91....

Ma prave se blesavi ...

- - - - - - - - - -

To je zato jer su se anglosaksonci stavili na stranu protiv Srba iz geopolitičkih razloga.... CNN, BBC, itd ...

A, ne iz tih tvojih jeftinih moralnih obrazloženja

(što se sve više kaju ...sve više tekstova o geostrateškom promašaju u vezi SFRJ i nepotrebnom vežbanju "kontrolisane dezintegracije u velikoj korporacijskoj strategiji" )

- - - - - - - - - -

Dovoljno Ivcek, dovoljno....

Da su te moji uhvatili, verovatno bi ostao u jednom komadu, takvog kakvog smo te zatekli. E sta bi se desilo posto te predaju pozadincima na obradu, to ti ne bih mogao reci. Znas one ozgloglasene hangare i autobuse za zaborav, dobro je sto se tamo nisi nisao....

Dovoljno Ivcek, dovoljno....

Da su te moji uhvatili, verovatno bi ostao u jednom komadu, takvog kakvog smo te zatekli. E sta bi se desilo posto te predaju pozadincima na obradu, to ti ne bih mogao reci. Znas one ozgloglasene hangare i autobuse za zaborav, dobro je sto se tamo nisi nisao....

Dovoljno naubijao ustaša, a onda ustašama predao grad mirnim putem.

Imaš li nekih emotivnih problema s time?

- - - - - - - - - -

Ni izbliza uporedivo sa onim što su činili Hrvati (ako ti je za utehu, ništa u istoriji se ne može uporediti sa onim što su činili Hrvati), plus što istorija ne počinje devedesetih.

Ne počinje, ali zašto bi mene bilo briga da li ste prije 400 godina nabijali Turke na kolac?

Ma nemaju oni pojma.Kakav fasizam pokusavaju sebi da dignu cenu.Vidim ja kako ih ovde u Jevropi gledaju oni u koje se oni kunu.Verujte nas vise postsuju nego njih.Pun im je k... njihovih zalopojki.Neke od mojih kolega kauz da je to najveci promasaj koji je EU napravila primajuci te pametnjakovice u njihovo dvoriste.Takvi ce na prvi nagovestaj propasti EU da dignu sidro i da pobegnu.Narod koji nema svoje JA i koji pristaje na sve bez pogovora nema bas neku buducnost.

Zašto, pa u Mađarskom parlamentu sjede fašisti, zašto ne?
Zašto neka profašistička stranka ili pojedinac ne bi trebao sjediti u parlamentu?

Ja baš volim porediti četnike i ustaše, jer mi jednako smrde.

Kada nađeš ovakve govore kod četnika onda bi ih i mogli upoređivati:

"Katolički pop Srećko Perić iz samostana Gorica kod Livna rekao je jedne nedelje u junu 1941.godine sa crkvenog oltara u manastiru Gorici sakupljenim vjernicima da počnu sa pokoljem Srba riječima:
-Braćo Hrvati, idite i koljite sve Srbe.Najprije zakoljite moju sestru koja je udata za Srbina, a onda sve Srbe odreda.Kad ovaj posao završite dođite k meni u crkvu gdje ću vas ispoviditi i pričestiti pa će vam onda svi grijesi biti oprošteni.
U samostanu Petričevac kod Banje Luke boravio je fratar Filipović.Kada je 8.februara 1942.godine stigla na ovaj teren Pavelićeva “tjelesna bojna”, Filipović je sa ustaškim natporučnikom Zelićem pozdravio riječima:
-Ubijajte, a ja ću vas razriješiti grijeha.
Zatim je sa njima pošao na ubijanje Srba u selima oko Banje Luke: Drakulić, Motika, Pavlovac, Han-kola i druga.U jesen iste godine Filipović se pojavio kao ustaški natporučnik pod imenom Miroslav Majstorović u jasenovačkom logoru,i za njega su logoraši kazivali da je bio jedan od najvećih mučitelja i pravi monstrum od čovjeka.On je klao i ubijao Jevreje, Srbe i Cigane, a lično je zaklao 56 Jevreja na radu u Bistrici.
Sličan njemu bio je i fra Zvonko Brekalo, zatim pop-koljač Vjekoslav Šimić koga su po zlu zapamtili Kninska krajina i Bosansko Grahovo.
Fratar dr Petar Berkovic bio je u kninskom kraju pravi vođa ustaša koljača, koji je sa ustašama išao kninskim ulicama pod puškom i u odijelu ustaše.
Fratar A.Ćosić bio je organizator ustaške milicije u Kotor-Varoši, i pozivao je katolike sa crkvenog oltara na pokolj Srba.On je od generala Metikoša tražio ispomoć u ustašama, a sa dvojicom Gutića-Viktorem i bratom mu Blažom,počinio je mnoga zlodjela u ovom kraju.

Fratar Ante Klarić, govorio je Hrvatima sa crkvenog oltara:
-Vi ste babe, jer niste do sada ubili ni jednog Srbina.
Lično je dolazio u srpska sela, sakupljao Srbe kao ustaški tabornik, postrojavao ih i naređivao da jedan drugoga šamaraju i psuju, a zatim naredio da se svi poslije mučenja od nekoliko dana poubijaju.
Jedan od zakletih ustaša i misionara bio je i fra Silvestar Zubić, katiheta Vukovarske gimnazije, kasnije “pobočnik” ustaškog logora u Vukovaru.Svoja predavanja u Gimnaziji koristio je za propaganda fašizma i ustaštva a ne za predavanja o evanđelju i vjerskoj dogmatici.
Rasadišta ustaškog pokreta bili su franjevački manastiri u Sinju, Šibeniku, Makarskoj i Dubrovniku.Znatan broj kleroustaša nikao je upravo u tim manastirima.
Karakterističan je ustaški “rad” Petra Glavaša iz samostana Sv.Marije u Sinju, koji je pored zločina prema srpskom narodu bio još i njemački špijun.Kada mu je 1945.godine suđeno, on je dao izjavu karakterističnu za cijelu katoličku crkvu:
-Što nam se od ordinarijata pisalo mi smo narodu čitali..morali smo izvršavati naloge biskupa.Dobijali smo ih nekada u “Listu biskupije” a nekad preko dekana.Naredba Stepinca preko radija da se narod bori za Hrvatsku bila je direktiva klera u političkom pogledu…
Jedan od popova-koljača bio je metkovački župnik, dekan fra dr Vlado Bilobrk, koji je već 1935.godine u Belgiji postao zakleti ustaša.On je prije rata u Neretvi stvorio ilegalne ustaške organizacije pri čemu su ga pomagali i don Ćiro Bubić, don Mato Šinković, don Martin Gudelj, fra Božidar Simić, don Petar Antić i poznati ustaški koljači Jakov Alač, Ante Jelavić, Ante Vujica i mnogi drugi.Fra Bilobrk je za vrijeme kapitulacije Kraljevine Jugoslavije napadao jugoslovenske vojnike u vozu kod stanice Gabela.Bio je naoružan puškom, išao po selima i nagovarao seljake da sjekirama vilama i kosama pobiju vojnike, jer tobože prijeti opasnost od četnika.On je već krajem aprila 1941.godine organizovao pokolj Srba u Neretvi, kada je pobijeno sedamnaestoro Srba.
Na prijavu fra Bilobrka Nijemci su 18.oktobra 1943.godine objesili o telegrafske stubove duž pruge Metkovič-Rogotin 24 neretvanska rodoljuba, a na njegov pristanak poklano je u Šipku, Ćulumu i Pelješkom Blatu krajem 1943.godine 107 žena, djece i staraca.On je sa fra Rokom Roncem i don Martinom Gudeljom bio inicijator ustaških klanja u Metkoviću i okolini.Vršio je katoličenje pravoslavnih, ali sam nije bio pristalica toga-radije ih je ubijao nego katoličio.Kad su mu Srbi, iz straha da sačuvaju glave, dolazili da pređu u katoličku vjeru, on im je odgovarao:
-Džabe vam je da se pokrštavate jer ćemo vas ionako sve pobiti."

Pa sad, budali je sve smiješno ali ako ćemo razumno posmatrati stvari vi Hrvati nemate odlikovanja za spašavanje više od 600 savezničkih pilota zar ne?

General_Mihailovic_i_americki_oficiri_1944.jpg
150px-Us_legion_of_merit_legionnaire.png

Od ovakvih ili sličnih uspomena vi imate samo par uniformi savezničkih pilota koje ste skinuli sa njih mrtvih tako da se takav hobi teško mogao nazvati antifašizmom...

Pa sad, budali je sve smiješno ali ako ćemo razumno posmatrati stvari vi Hrvati nemate odlikovanja za spašavanje više od 600 savezničkih pilota zar ne?

Od ovakvih ili sličnih uspomena vi imate samo par uniformi savezničkih pilota koje ste skinuli sa njih mrtvih tako da se takav hobi teško mogao nazvati antifašizmom...

Nemaju Hrvati tih medalja, ali imaju zilion fotografija kako surađuju s nacistima, baš kao i četnici.
Nagradno pitanje: pogodi, ko je krajem 44-te pred partizanima branio Knin?
Švabe, ustaše, ...i ? Znaš li možda?

Dali su ti saveznicki piloti padali i na drugim mjestima ili samo gdje su cetnici?

Cuj cetnici spasili vise od 600 saveznickoh pilota i to bas u Srbiji :hahaha:

Mozda su uspjeli nekog pilota uhvatiti i oteti mu sat i neke druge vrijednosta a taj pilod bio sav sretan sto ga nisu priklali pa ih pohvalio al preko 600 hahahah

Back